שמות מסחריים
נורתיסטרון (פרימולוט-נור, Primolut-Nor) שייך למשפחת הפרוגסטוגנים שניתנים דרך הפה והוא משמש לטיפול בהפרעות גניקולוגיות כגון: ליקוי בתפקוד או אי סדירות במחזור חודשי, דימום יתר במהלך הווסת, דלקת ברירית הרחם (אנדומטריטיס), אל-ווסת ראשונית ומשנית, תסמונת קדם וסתית.
בשילוב עם תרכובות אסטרוגן, נורתיסטרון ניתן כטיפול הורמונלי חליפי בתופעות של גיל המעבר אצל נשים ולמניעת אוסטאיאופורוזיס בקרב נשים לאחר הפסקת הווסת שטיפולים אחרים לא מתאימים להן.
צילום: shutterstock
אין להשתמש בתרופות שמכילות נורתיסטרון במקרים הבאים:
• הריון או הנקה.
• בעיה במחזור הדם (ברגליים, בלב, בריאות, במח- או בכל איבר אחר).
• תסמינים הקשורים להיווצרות קרישי דם
• רגישות לאחד ממרכיבי התרופה.
• מיגרנה עם הפרעות ראייה.
• מחלת כבד או גידולים בכבד.
• סוכרת עם נזק בכלי הדם.
• שלבקת ההריון בעבר.
• סרטן העלול להחמיר בחשיפה להורמוני מין נשיים. דימום מאיברי המין מסיבה לא ברורה.
• שגשוג (היפרפלזיה) של רירית הרחם שאינו מטופל.
• במקרה בו סבלת, כאשר היית בהריון, מהצהבה של העור, או מגרד הריוני.
חשוב לשים לב:
לפני השימוש בתרופה הרופא ישוחח איתך על ההיסטוריה הרפואית שלך ושל משפחתך. יש לבצע מדידת לחץ הדם ושלילת הריון. יתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות, כגון בדיקת השדיים, כתלות בצורך הרפואי שלך ו/או במקרה חשש שלך.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם ישנה המלצה לביצוע בדיקת סוכר לגילוי מוקדם של סוכרת של מבוגרים? בהמלצות של ההסתדרות הרפואית לא מצאתי המלצה כזאת, למרות שידוע לי כי המחלה עלולה לגרום לנזקים מבלי לגרום לתסמינים.
שאלה: אני מקבלת אלטרוקסין, אבל בשל העייפות הרבה וחוסר הריכוז, אני חושדת שרמת ה- T3 נמוכה מדי. רמת ה- TSH תקינה. האם על מנת להוסיף ציטומל, במינון הנמוך ביותר, צריך להזמין את התרופה בהליך מיוחד? האם התרופה מיובאת לישראל?
שאלה: אני אישה בת 3+34 ילדים. והותקן לי התקן מסוג מירנה לפני כשנה. לאחר כמה חודשים, ובהדרגה הפסיק המחזור הסדיר לחלוטין. בתקופה האחרונה אני סובלת מהזעת יתר בעיקר בלילה. האם התופעה סבירה להתקן וההורמון שהוא מפריש ? ההזעה בלילות חזקה ומציקה במיוחד.
שאלה: אני בן 57, בריא, לא מעשן ולא נוטל תרופות. לפני שלוש שנים ביצעתי בדיקת מאמץ וגילו צניחת ST קטנה מאוד. נשלחתי למיפוי לב, והבדיקה היתה תקינה. לפני שנה חזרתי על מבחן מאמץ והוא שוב היה תקין. לפני שבועיים הרגשתי דופק מהיר והרגשה של כמעט אובדן הכרה. במיון נמדדו דופק 100 ולחץ דם 160/90. הדופק הרגיל שלי הוא 67. אושפזתי ליום, בדיקת אקג היתה תקינה, בדיקות דם תקינות, אוזן תיכונה תקינה, עורקי צוואר תקינים. שוחררתי למחרת. מאז עברתי 3 פעמים תחושה של דופק מהיר, ובכל פעם, לאחר כ-20 דקות הוא חזר לקצב הנורמלי. האם זהו סימן להפרעות קצב? ללחץ דם גבוה? או לפי טענת הרופאים, לווירוס זמני?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת פאפ
-
אולטרסאונד
תרופות קשורות
-
ציפרוטרון
-
דרוספירנון + אתינילאסטרדיול (יסמין)
-
פלבוציקליב (אייברנס)
-
ראלוקסיפן
-
פלבוציקליב (אייברנס)