שמות מסחריים
אופלוקסאצין (אופלוקס, אופלודקס), אנטיביוטיקה רחבת טווח ממשפחת הקווינולונים, משמש לטיפול בזיהומים שונים הנגרמים על ידי חיידקים הרגישים לאנטיביוטיקה זו. אופלוקסאצין (אופלוקס, אופלודקס) משמש לטיפול בדלקות בדרכי השתן, במערכת המין, במערכת הנשימה, בזיהומים מסוימים במעי, עור ובזיהומים בעצמות ובמפרקים. יתרונו של אופלוקסאצין על פני סוגי אנטיביוטיקה אחרים ממשפחת הקווינולונים הוא ספיגה טובה יותר במתן דרך הפה.
אין להשתמש באופלוקסאצין (אופלוקס, אופלודקס) במקרים הבאים:
רגישות לחומר הפעיל, לחומרים אחרים ממשפחת הקווינולונים או לאחד ממרכיבי התרופה.
הריון או הנקה.
מחלת הנפילה (אפילפסיה) או עוויתות.
בעיות בגידים לאחר שימוש קודם בתרופה זו.
מחסור באנזים גלוקוז -6 -פוספאט-דהידרוגנאז, מחלה תורשתית המשפיעה על תאי הדם האדומים. בטיפול באופלוקסצין תאי הדם האדומים עלולים להתפרק ולגרום לאנמיה או לצהבת.
אופלוקסאצין (אופלוקס,אופלודקס) אינו מיועד לטיפול ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18 שנים, או גיל העולה על 18 שנים, אך עדיין בשלבי הגדילה.
במקרה של זיהום עמיד של חיידק סטרפטוקוקוס זהוב.
בקרה של הפרעות ראייה.
חשוב לשים לב:
אופלוקסאצין (אופלוקס, אופלודקס) עלול לגרום לתופעות לוואי נדירות מאד, אך חמורות מאד, שכוללות קרע ודלקת בגידים, הפרעות בקצב לב, נוירופתיה היקפית, תגובות או פריחות קשות בעור ופוטוטוקסיות, רגישות יתר והחמרת מיאסטניה גראביס.
תיתכן תגובה אלרגית פתאומית חמורה, אפילו לאחר נטילת המנה הראשונה. סימנים אפשריים כוללים: לחץ בחזה, תחושת סחרחורת, בחילה או עילפון, או הרגשת סחרחורת בעמידה. במקרה זה יש להפסיק את הטיפול ולפנות מיידית לרופא.
התקפים מהירים של קוצר נשימה, במיוחד בשכיבה מלאה, או נפיחות בקרסוליים, בכפות הרגליים ובבטן או הופעה חדשה של דפיקות לב מהירות או לא סדירות- מחייבים עדכון הרופא.
יש להימנע מחשיפה לשמש, למנורת טיפול באור או סולריום בזמן הטיפול בסוג זה של אנטיביוטיקה, מחשש לתגובה עורית חריפה.
אם אין אפשרות להימנע מחשיפה לשמש, יש להשתמש בקרם הגנה.
יש ליידע את הרופא בנטילת אופלוקסצין במקרה של בדיקות רפואיות, מפני שהתרופה עלולה להשפיע על התוצאות.
תופעות הלוואי העיקריות כוללות בחילה, כאבי ראש ובאופן נדיר - הזיות, השפעה על בריאות הנפש.
מכיוון שיתכן חוסר תשומת לב להופעת שינויים מסוימים במצב הרוח ובהתנהגות, שינויים פסיכיאטריים (נדיר) כדאי לעדכן את הסביבה בטיפול זה, ובכך לסייע במהירות עם הופעת סימנים אלה.
בחולים עם ליקוי בתפקוד הכליות יש להפחית את המינון בהתאם לתפקוד הכלייתי.
שימוש בטיפות עיניים- מכילות בנזלקוניום כלוריד (משמר), העלול להיספג על ידי עדשות מגע רכות ועלול לשנות את צבען. מומלץ לא להשתמש בעדשות מגע בזמן הטיפול, או להסיר את עדשות המגע לפני השימוש בתרופה ולהחזירן לעיניים כעבור 15 דקות.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם שיעור קל בשק האשכים אצל ילד בן 7 וחצי מעיד על התבגרות מוקדמת? בני שעיר באופן כללי. האם הוא זקוק לטיפול?
שאלה: אני נוטל סימוביל, ואתמול קראתי שאסור ליטול סטאטינים ולאכול אשכוליות. אני אוכל כל יום הרבה קלמנטינות. האם גם אסור לאכול קלמנטינות?
שאלה: האם תוצאת הבדיקה TRUS המפורטת להלן כחלק מבדיקת ביופסיה בערמונית היא תקינה? ה- PSA היה 7.1. לאחר oflodex. הערך ירד ל- 3.8 ואחר כך עלה ל- 5.4. ערמונית (+1.5) גמישה, סימטרית, לא רגישה מוגדלת מעט במימדים 26 45 x 44x מ"מ קופסית הערמונית שמורה סד
שאלה: יש לנו בעיה של קרישת דם במשפחה. אחותי התאומה ילדה בחודש השישי עובר מת. מבדיקות שעשתה גילו שסבלה מקרישיות יתר של הדם. אמא שלי גם סובלת ולוקחת כדורים, וגם אחותי הקטנה. אני בשבוע ה-13 להריון. רופא הנשים שלי נתן לי את הכדורים טבעפירין 100 מ"ג על מנת למנוע את קרישת הדם. האם זה יכול להזיק? ואם לא, עד מתי אני צריכה לקחת את הכדורים?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת שתן
תרופות קשורות
-
רוקסיתרומיצין (רוקסו, רוליד)
-
ואלגנציקלוביר
-
אמוקסיצילין (מוקסיפן, מוקסיויט)
-
אלפוזוסין (קסטרל)
-
גנציקלוביר