שמות מסחריים
אורליסטאט (קסניקל, Xenical) מעכב פעילות ליפאזות, אנזימים שמפרקים שומן במזון, וכך מפחיתה את ספיגת השומנים מהמזון בכ-30%. לכן אורליסטאט (קסניקל, Xenical) משמש לטיפול בהשמנת יתר, בצירוף עם תזונה דלת קלוריות, במקרים הבאים: מדד מסת גוף (BMI) גדול או שווה ל-30 או עודף משקל (BMI גדול מ-28) עם גורמי סיכון נוספים (כגון: יתר לחץ דם, סוכרת, דיסליפידמיה).
חשוב לשים לב:
הקפדה על הנחיות הרופא לגבי מינון, אופן השימוש ומשך הטיפול באורליסטאט (קסניקל, Xenical) ושמירה על התוכנית התזונתית מגדילה את הסיכוי להצלחת הטיפול. ייתכן והרופא יפסיק את הטיפול באורליסטאט (קסניקל, Xenical) לאחר 12 שבועות אם לא הייתה ירידה של לפחות 5% במשקל הגוף.
כדי להשיג תועלת מיטבית, יש להימנע מצריכת מזון המכיל שומן בין ארוחות, כגון ביסקוויטים, שוקולד וחטיפים מלוחים.
יתכנו שינויים בלתי מזיקים בהרגלי היציאה, כגון יציאה שומנית, עקב סילוק של שומנים לא מעוכלים מהגוף. הסיכוי לתופעה זו עולה כאשר אורליסטאט (קסניקל, Xenical) נלקחת עם ארוחה עשירה בשומנים. לכן חשוב לחלק את צריכת השומנים באופן שווה בין שלוש הארוחות העיקריות.
במקרים של שלשולים חמורים, כדי לא לפגוע ביעילות גלולות למניעת הריון, מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף.
השימוש באורליסטאט (קסניקל, Xenical) עלול להיות קשור להופעת אבנים בכליות אצל חולים במחלת כליה כרונית.
אורליסטאט (קסניקל, Xenical) אינו מיועד לילדים מתחת לגיל 12 שנים.
אין להשתמש באורליסטאט (קסניקל, Xenical) במקרים הבאים:
רגישות לחומר הפעיל אורליסטאט או למרכיבים אחרים של התרופה.
בעיות ספיגה ממערכת העיכול.
ליקוי בתפקוד הכבד (cholestasis).
הנקה.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: יש לי כאבים בכל השיניים העליונות שמאליות, החל מהקדמית השמאלית ולכל רוחב צד שמאל. נתנו לי אנטיביוטיקה CLINDAMYCIN 300 מיליגרם, 4 פעמים ביום לטיפול בזיהום. האם זהו כדור יעיל ונכון לבעיה זו? אני נמצא באופן קבוע בלוס אנג'לס ולא סומך ב-100 אחוז על המערכת הרפואית כאן.
שאלה: תוצאות בדיקת הכולסטרול שלי גבוהות במיוחד: cholesterol - 232 triglycerides - 108 hdl - 69 ldl calc - 141
שאלה: אני בת 45. לפני כשנתיים אובחנתי באוסטאופרוזיס, ואני מטופלת בפוסלן ובסידן. האם זה מספיק? אילו בדיקות עלי לבצע כדי לבדוק שאין הידרדרות? כמו כן אני מרגישה עייפות מתמדת ורצון לישון, וזה לא מתאים לאופי שלי. לאחרונה התחלתי להשמין ללא פרופורציה למזון שאני אוכלת. עברתי בדיקה של בלוטת התריס, ורמת ה- TSH שנמצאה אצלי היא 1. האם היא נמוכה ועלי לקבל טיפול? אם כן, מה רצוי? נבדקה גם רמת הכולסטרול שלי ואלה התוצאות: LDL 174.2 ו- HDL 35. האם יש לזה קשר לעניין ההשמנה והעייפות? מה עלי ליטול או לעשות על מנת לשפר את ההרגשה והנתונים?
שאלה: אני בת 54. הפסקתי לעשן כבר לפני קרוב לשנה אבל אני לא מצליחה להפסיק לאכול. עליתי במשקל יותר מ-12 קילו. ניסיתי כל מיני דיאטות ואני לא מחזיקה מעמד. הגובה שלי הוא 160 ואני היום שוקלת 83 קילו. האם יש איזה כדור שאני יכולה לבלוע שיעצור את התיאבון? האם כדאי
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
פנטרמין (רזין)