תופעות לוואי שכיחות כוללות: שינוי בחוש הטעם, שלשול, בחילה, הקאה, כאב ראש. תופעות לוואי לא שכיחות כוללות: לחץ דם גבוה, כאבי שרירים.
תופעות לוואי נדירות כוללות: תגובה אלרגית חמורה, תגובת עור חמורה, תחושה כללית רעה, גרד.
תיתכן עמידות לתרופות לטיפול ב- HIV. במקרה זיהום ב-HIV, זיהום שאינו מטופל, פקסלוביד עלול בעתיד להוביל לירידה ביעילות תרופות מסוימות לטיפול ב-HIV.
במקרה של תופעות לוואי הבאות יש להפסיק נטילת התרופה:
נדרש דווח מיידי לרופא במקרה של בעיות כבד, ובחינת המשך הטיפול. סימנים אפשריים: חוסר תיאבון, הצהבת העור והאזור הלבן של העיניים (צהבת), שתן בצבע כהה, צואה בצבע בהיר וגרד בעור, כאב בטן באזור הקיבה.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא באשר לנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה. פקסלוביד עלול להגביר או להפחית את הרמות של תרופות נוספות. חשוב מאוד לדווח לרופא על כל התרופות הניטלות. ייתכן ויהיה צורך במעקב הדוק יותר, בבדיקות נוספות או בשינויי מינון של התרופות הנוספות במהלך הטיפול בפקסלוביד.
תרופות העלולות לגרום לתופעות לוואי חמורות או מסכנות חיים עם פקסלוביד או להשפיע על אופן הפעולה של פקסלוביד. אין להשתמש בשילוב עם:
אלפוזוסין- לטיפול בתסמינים של ערמונית מוגדלת, רנולזין- לטיפול בכאבים כרוניים בחזה, דרונדרון, פרופאפנון, כינידין- לטיפול במחלות לב ולתיקון קצב פעימות לב לא סדיר, אנזלוטמיד,נרטיניב, ונטוקלקס- לטיפול בסרטן, קולכיצין- לטיפול בשיגדון, טרפאנדין- לטיפול באלרגיות, קאריפרזין ולורסידון- לטיפול בסכיזופרניה, פימוזיד, קווטיאפין- לטיפול בסכיזופרניה, הפרעה דו קוטבית, דיכאון חמור ומחשבות או רגשות בלתי רגילות, סילודוסין- לטיפול בבלוטת ערמונית מוגדלת, אפלרנון ואיווברדין- לטיפול בבעיות לב ו/או כלי דם, דיהידרוארגוטמין וארגוטמין- לטיפול בכאבי ראש ממיגרנות, ארגונובין ומתילארגונובין- משמש לעצירת דימום מוגבר שעלול להתרחש בעקבות לידה או הפלה, ציסאפריד- להקלת בעיות קיבה מסוימות, אפלוטאמיד- לטיפול בסרטן ערמונית.
- קארבאמאזפין, פנובארביטאל, פניטואין, פרימידון- נוגדי פרכוסים.
- ריפאמפין, ריפפנטין- לטיפול בזיהומים חיידקיים, אנטימיקרוביאלי.
- פרפורטום היפריקום - St. John’s Wort- טיפול בדיכאון.
ווקלוספורין- לטיפול בהפרעות חיסוניות, לווסטטין, סימבסטטין, לומיטפיד- להורדת כולסטרול, אלטריפטן- לטיפול בכאבי ראש מיגרנותיים, לומקפטור/איבקפטור- לטיפול בציסטיק פיברוזיס, פינרנון- לטיפול במחלת כליות כרונית המקושרת לסוכרת, נלוקסגול- לטיפול בעצירות כתוצאה משימוש מאופיואידים, אוונפיל, ורדנפיל- לטיפול בבעיות זקפה, סילדנפיל, טדלפיל- לטיפול בבעיות זקפה, או יתר לחץ דם ריאתי עורקי, קלוראזפאט, דיאזפם, אסטזולם, פלורזפם, טריאזולם, מידאזולם במתן דרך הפה- משמשים להקלה על חרדה ו/או בעיות שינה, טולבפטן- המשמש לטיפול בהיפונתרמיה (רמות נמוכות של נתרן בדם).
לפקסלוביד תגובות בין תרופתיות עם תרופות רבות. אין להתחיל ליטול תרופה חדשה מבלי ליידע את הרופא.
תרופות נוספות שיש ליידע את הרופא לגבי השימוש בהן עקב בחינת הצורך בשינויי מינון:
תרופות המשמשות לטיפול בסרטן, כגון אפטיניב, אבמציקליב, סריטיניב, דסטיניב, אנקורפניב, פוסטמטיניב, איברוטיניב, איבוסידניב, נילוטיניב, וינבלסטין ווינקריסטין.
דיגוקסין (תרופה ללב), תרופות לרמות כולסטרול גבוהות- רוזובסטאטין או אטורבסטאטין.
תרופות המשמשות לטיפול בבריחת שתן כמו דריפנצין וסוליפנצין.
תרופות המשמשות לטיפול בבעיות נפשיות כמו ארפיפרזול וברקסיפיפרזול.
תרופות המשמשות לדיכוי המערכת החיסונית, כמו ציקלוספורין, אברולימוס, סירולימוס וטקרולימוס.
תרופות המשמשות לטיפול בהפרעות אוטואימוניות כולל דלקת מפרקים שגרונית, דלקת מפרקים פסוריאטית או קוליטיס כיבית, כמו טופסיטיניב ואופדסיטיניב.
אנטיביוטיקות (כמו אריתרומיצין, קלריתרומיצין), תרופות נוגדות קרישה (כמו וארפרין), תרופות נוגדות דיכאון (כמו טראזודון, בופרופיון), תרופות לטיפול בפטרת (כמו איטראקונאזול, ווריקונזול). תרופות המשמשות להפסקת עישון, כמו בופרופיון.
תרופות אנטי-רטרוויראליות לטיפול ב- HIV, כמו אמפרנאביר ,אטאזאנביר, דרונאביר, פוסאמפרנאביר, אינדינאביר, נלפינאביר, סאקווינאביר, טיפראנביר, דלאווירדין, אפאבירנז, נביראפין, דידאנוזין, מאראבירוק, ראלטגראביר, זידובודין, . טנופוביר/ אמטריציטאבין/ ביקטגרביר.
תרופה אנטי-ויראלית לטיפול בזיהום וירוס דלקת כבד כרונית מסוג C במבוגרים כמו אלבסאביר/גרזופרביר, סופוסבוביר/ולפטסביר/ ווקסילפרביר.
תרופות המשמשות להפרעות נפשיות או הפרעות במצב הרוח, כמו הלופרידול, רספרידון ותיורידזין.
תרופות לטיפול באסתמה- סאלמטרול.
תרופות לטיפול בבעיות לב כמו דיזופיראמיד וחוסמי תעלות סידן כמו אמלודיפין, דילטיאזם, ניפדיפין, פלודיפין, לרקנידיפין.
תרופות לשיכוך כאבים חזקים כמו מתדון, פנטניל. תרופות משרות שינה כמו אלפראזולאם, ברוטיזולאם, זולפידם ומידאזולאם הניתנת בהזרקה.
בדקוילין לטיפול בשחפת, תרופות ממשפחת הקורטיקוסטרואידים (דרך הפה או בהזרקה).
אמצעי מניעה דרך הפה או מדבקה המכילה אתיניל אסטרדיול המשמשים למניעת היריון.
מידאזולם בהזרקה- משמש להרגעה או טשטוש במהלך בדיקה או הליך רפואי.
השפעת שימוש ממושך
התרופה מיועדת לטיפול קצר. אין ליטול את התרופה יותר מ-5 ימים.