המומחים של Infomed מסבירים:
פרגוליד הינה תרופה המשמשת לטיפול במחלת פרקינסון, כאשר היא ניתנת לבדה בשלבי המחלה המוקדמים או שניתנת כטיפול משלים ללבודופה וקארבידופה בשלבים המאוחרים יותר של המחלה.
מנגנון פעילותה הוא בגירוי הקולטנים לדופאמין המצויים במוח, כאשר היא נמצאה בעלת פוטנטיות הגבוהה פי 10, בהשוואה לברומוקריפטין המשמש גם כן לטיפול במחלת הפרקינסון.
פרגוליד בדומה לתכשירים דופאמינרגיים אחרים, מעכבת גם את ייצור ההורמון פרולקטין.
פרגוליד עשויה לגרום להפרעות בלחץ הדם, הפרעות בתנועה, בלבול, הזיות ודפיקות לב מהירות. בשנת 2007 פרגוליד הורדה משימוש בארה"ב בעקבות דיווחים על פגיעה מסכנת חיים בשסתומי הלב.
-
מידע על התרופה
אופן נטילת התרופה
טבליות. תדירות וזמן נטילה
בתחילת הטיפול, רצוי ליטול את התרופה בשכיבה או לפני השינה.
המינון היומי מחולק לרוב ל-3-4 מנות. טווח המינון
מינון התחלתי - 0.05 מ"ג, פעם ביום עבור יומיים.
מינון תחזוקתי - כל יום שלישי של הטיפול עליית המינון ב-0.1-0.15 מ"ג למשך 12 ימים. ואז עליית מינון נוספת ב-0.25 מ"ג בכל יום שלישי עד למינון הרצוי.
המינון היומי מחולק לרוב ל-3-4 מנות, כאשר המינון הממוצע הוא 3 מ"ג ביום. תחילת ההשפעה
אין מידע. משך ההשפעה
אין מידע. מנה שנשכחה
אם נשכחה נטילת התרופה בזמן קצוב יש ליטול מנה מייד כשנזכרים, אך בשום אופן אין ליטול שתי מנות ביחד. הפסקת התרופה
גם אם חל שיפור במצב הבריאותי אין להפסיק נטילת התרופה ללא התייעצות עם הרופא. הפסקת הטיפול תיעשה באופן הדרגתי ולפי הוראות הרופא המטפל.
הפסקה פתאומית של הטיפול עשויה להוביל לתופעות כגון: עליה מסוכנת בטמפרטורת הגוף, נוקשות שרירים ובלבול. מינון עודף
במקרה של מינון עודף ייתכנו תופעות כגון: קצב לב מהיר או לא סדיר, עילפון, הזיות, בחילה, הקאה, פרכוסים, הפרעות בתנועה ועוויתות לא רצוניות. יש לפנות לקבלת עזרה רפואית.
-
אזהרות
תזונה
יש ליטול התרופה עם הארוחה.
נהיגה
אין בעיות ידועות.
הריון
במחקרים בבעלי חיים, לא נראה נזק לעובר. אין די מידע לגבי השימוש בתרופה זו בבני אדם. יש להשתמש בתרופה זו בהריון רק במידה והיא חיונית. (B)
הנקה
התרופה עוברת לחלב אם ועלולה להשפיע על התינוק. מומלץ להיוועץ ברופא.
תינוקות וילדים
בטיחות השימוש בתינוקות ובילדים לא נקבעה. מומלץ להיוועץ ברופא הילדים.
קשישים
ייתכן שיהיה צורך בהפחתת המינון.
דווח לרופא במקרה של
- תפקוד כליתי לקוי
- כיב קיבה
- הפרעות נשימה
- הפרעות בכלי הדם
- מחלת עצבים
- רגישות למוצרי חלב (מכילים לקטוז)
- לחץ דם נמוך
- מחלת לב
- הפרעות קצב בלב
סיכון ממנת יתר
גבוה
סיכון מפיתוח תלות
נמוך
-
תופעות לוואי
תופעות הלוואי הנפוצות כוללות: יובש בפה (ניתן להקל על התופעה ע"י מציצת סוכריה, לעיסת מסטיק או שיממוש בתחליפי רוק), עצירות, שלשול, חרדה, הפרעות עיכול, כאב ראש, נזלת, בצקות, נדודי שינה ושינויים במשקל.
תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת כוללות: הפרעות בתנועה, בלבול, הזיות, שינויים בלחץ הדם, הפרעות ראייה, דפיקות לב מהירות, פריחה, קוצר נשימה (נדיר). יש לפנות מייד לקבלת עזרה רפואית.
כמו כן, במהלך השימוש בתרופה ייתכנו הפרעות בשינה וישנוניות מוגברת במשך היום.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
[תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית, כגון: אלכוהול, נוגדי היסטמינים, תרופות נוגדות חרדה, תרופות לשינה, תרופות לטיפול בפרקינסון, נוגדי פרכוסים, נוגדי דיכאון ומשככי כאבים נארקוטיים)]: במתן משולב של תרופות אלו עם פרגוליד גובר הדיכוי של מערכת העצבים המרכזית המתבטא בתופעות כגון: טשטוש, סחרחורת, בלבול ודיכוי נשימתי.
[בוטירופנונים, פנותיאזינים, מטוקלופראמיד]: מנגנון הפעולה של תרופות אלו מנוגד לפעילות פרגוליד ולכן מתן משולב שלהם עם פרגוליד עשוי להוביל להפחתת יעילותה של פרגוליד. מומלץ להימנע ממתן משולב זה.
[תרופות להורדת לחץ דם]: מכיוון שפרגוליד גורמת להורדת לחץ דם, מתן משולב שלה עם תרופות אלו עשוי להגביר את הסיכון לתת-לחץ דם. יש להתאים בזהירות מינון תרופות אלו.
[אלקאלואידים של ארגוט]: אין ליטול בשילוב עם פרגוליד מחשש לתופעות לוואי הקשורות ללחץ דם ולתפקוד הלבבי.
[תרופות נגד קרישת דם]: במתן משולב עם פרגוליד יש לנטר בקפידה את מידת קרישת הדם ובמידת הצורך להתאים המינון מחדש. השפעת שימוש ממושך
בתקופת הטיפול בתרופה יש לערוך בדיקות לחץ דם באופן סדיר. מכיוון שהתרופה עשויה לגרום ליובש קל בפה, יש להקפיד על ביקורים סדירים אצל רופא השיניים על מנת למנוע התפתחות של עששת.