שמות מסחריים
-
לוסנטיס Lucentis
רניביזומאב הוא נוגדן חד שבטי אשר עוצב במיוחד להזרקה לתוך חלל זגוגית העין ומהווה פריצת דרך בטיפול בניוון מקולרי תלוי גיל AMD (Age-related Macular Degeneration) בצורתו ה"רטובה".
רניביזומאב מזהה ונקשרת באופן מובחן לחלבון הנקרא גורם גדילה הומני מסוג A של תאי אנדותל בכלי דם, המצוי בעין. כאשר חלבון זה בעודף, נגרמת צמיחה לא תקינה של כלי דם, וכן נפיחות בעין, היכולות להביא לליקויי ראיה. על ידי הקישור לחלבון, נחסמת פעולתו, ונמנעת צמיחה לא תקינה של כלי הדם ונפיחות בעין.
עד כה, הטיפולים הזמינים יכלו רק להאט את ההדרדרות בראיה, אך לא לשפר אותה ולכן רניביזומאב הינו הטיפול הראשון שהוכח כמייצב וכן משפר את הראיה.
הצורה ה"רטובה" של המחלה מאופיינת בצמיחת כלי דם חדשים חולים ומסוכנים מתחת לרשתית, מהם דולפים נוזלים, שומנים ודם אל תוך הרשתית וגורמים לבצקת ולליקוי קשה מאוד בראייה המרכזית. רניביזומאב פועלת במנגנון של עיכוב צמיחת כלי דם חדשים מתחת לרשתית.
משמש, לכן, למטופלים מבוגרים עם ליקויי ראייה, הנגרמים כתוצאה מנזק לרשתית, וכן כטיפול במחלת רשתית בתינוקות שנולדו פגים.
צילום: shutterstock | By Slave SPB
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בן 60. האם חשוב, מבחינה רפואית, להרכיב משקפי קריאה? האם נגרם נזק כתוצאה משימוש במשקפי קריאה במספר גדול יותר או קטן יותר מהמספר המתאים? האם יש נזק באי-שימוש במשקפי קריאה כאשר זקוקים למשקפים כאלה?
-
שאלה: אפתות הם כיבים כואבים, שעשויים להופיע בכל מקום בפה. הסיבה להופעתם אינה ידועה, אך הם עשויים להופיע בתגובה לסטרס (נפשי או פיזי), הורמונים, זיהומים, רגישות למזון, הפרעה חיסונית, נטייה משפחתית וחסרים בויטמינים (B1, B2, B6, B12, ברזל, חומצה פולית ואבץ). הטיפול המקובל הוא טיפול סימפטומטי - שמטרתו להקל על הכאב. קיימים תכשירים כמו APHTA-X (נוזל לגרגור), אפטאגון (שניתן לקנות ללא מרשם רופא) או ORACORT. את המשחות יש למרוח על הנגע 3-4 פעמים ביום.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- בדיקת קרקעית עיניים
-
תרופות קשורות
- ברימונידין
- אפינסטין
- הידרוקורטיזון
- מיזולאסטין
- לטנופרוסט (גלאוטן, קסאלטן)