שמות מסחריים
סאלבוטאמול הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות ונטולין, וסלבותרים. סאלבוטאמול הוא מרחיב סמפונות, מהיר פעולה, המאפשר לשרירים שמקיפים את מעברי הנשימה בריאות להתרחב ולהקל על הנשימה. מסייע בהקלה על הלחץ בחזה, צפצופים ושיעול.
יעיל לטיפול ב:
סאלבוטאמול (ונטולין, סלבותרים) מיועד לטיפול, להקלה או למניעה של עווית בסימפונות עקב אסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) כרונית או נפחת (אמפיזמה).
סאלבוטאמול בצורת משאף מתאים במיוחד למניעה של תסמיני אסתמה, לדוגמה כתוצאה מפעילות גופנית או מחשיפה לאלרגן ולהקלה מיידית של התקפי אסתמה.
סאלבוטאמול כתמיסה לשאיפה מיועד לשימוש כטיפול בהתקף חריף של עווית סמפונות כרונית, שאינה מגיבה לטיפול המקובל, וכן לטיפול באסתמה חריפה חמורה.
שימוש לפי צורך ולא באופן סדיר.
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
חשוב לעדכן את הרופא, לפני הטיפול אם האסתמה פעילה, כלומר אם הסימנים תכופים ויש התלקחויות, היכולול לבוא לידי ביטוי באופן של קוצר נשימה הגורם לקושי בדיבור, באכילה או בשינה, שיעול, צפצופים, לחץ בבית החזה או יכולת גופנית מוגבלת. הרופא עשוי להתחיל או להעלות מינון של תרופה לצורך שליטה באסתמה (כמו קורטיקוסטרואיד- שחשוב להשתמש בו באופן סדיר גם בהרגשה טובה יותר).
סאלבוטאמול (ונטולין, סלבותרים) אינו משמש תחליף לסטרואידים במתן דרך הפה או בשאיפה, אלא טיפול משלים. ייתכן טיפול לסירוגין, או טיפול רציף בסאלבוטאמול.
עליך להקפיד לא לקחת מנות נוספות של סאלבוטאמול (ונטולין, סלבותרים) בזמן התקף אסתמה חריף, מחשש למנת יתר ולהשפעה לא רצויה על הלב. במקרה של התקף חריף, כדאי להיוועץ ברופא או לפנות לחדר מיון.
יש לוודא שהאדים, בשימוש בתמיסות אינהלציה, לא נכנסים לעיניים. ניתן למנוע זאת על -ידי שימוש בפיה במקום מסיכת פנים או שימוש במשקפי מגן.
הסירופ מכיל כמות קטנה מאוד של בנזיל אלכוהול בכל יחידת מינון. חומר זה עלול לגרום לתגובות אלרגיות. יש להתייעץ במקרה של מחלה בכבד או בכליות בשל אפשרות הצטברות בנזיל אלכוהול שעלולה לגרום לתופעות לוואי (כמו חמצת מטבולית).
ונטולין דיסקוס מכיל גם לקטוז, מכיל חלבון חלב.
יש לעדכן את הרופא אם התרופה אינה פועלת כרגיל, למשל יש צורך במינון גבוה יותר להשגת הקלה, או שאין הקלה הנמשכת לפחות 3 שעות לאחר השימוש- מה שייתכן ומעיד על החמרה באסתמה, ושינוי בטיפול. אסתמה שלא נשלטת היטב עלולה להעלות את הסיכון להתקפות חמורות, העלולות להוביל לסיבוכים חמורים ואף מסכני חיים.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש ב סאלבוטאמול (ונטולין, סלבותרים) אם קיימת רגישות לחומר הפעיל או לחומרים אחרים בתכשיר.
אין להשתמש בפורמולציות של סאלבוטאמול שלא מיועדות למתן תוך וורידי, על מנת לעצור לידה מוקדמת (ללא סיבוכים) או בסיכון להפלה.
במקרה אלרגיה ללקטוז או לחלבון חלב (ונטולין דיסקוס).
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: בתי בת ה-15 וחצי סובלת כשבוע ימים משפעת שהסתבכה, והרופאה אתמול הודיעה לה שזו דלקת ריאות קלה בתחילת הדרך. בתי עברה בדיקות דם, ובבדיקות היו 3 דברים חריגים: mpv 1.80 esr 31.00 llirvb total 1.28 היא סובלת מחום של 39.2 שאינו יורד, והיא מקבלת אנטיביוטיקה מסוג זינט. בתי סובלת כבר כ-3 שנים מחיידק זיהומי בשם אוסטאומייליטיס. האם השקיעה מראה שהחיידק חזר? הוא חוזר כל פעם מחדש. ביולי היא עברה ניתוח בגללו.
-
שאלה: בני סובל מבעיה שמאובחנת כתסמונת טורט. התופעה היא שיעול במשך זמן רב במרווחים של דקות. הילד משתעל כל דקה או שתיים.הוא כבר סובל מכאבי שרירים ועוד. בעיות שנגרמות כתוצאה מהשיעול. הבעיה הופיעה לפני מספר חודשים הסתיימה בשלב מסוים. וחזרה שוב לפני חודש. ני
-
שאלה: שנתיים לאחר ניתוח הגדלת חזה, אני סובלת מהתקרחות (אלופציה אריאטה) ומדימומים קשים מהנרתיק. כל הבדיקות תקינות. האם זה יכול להיות קשור לניתוח, לדליפה בשתל או לגידול בחזה? כל מי שעוסק ברפואה יודע שכלל ראשון לאבחנה הוא נסיון למצוא מכנה משותף לכל התופעות
-
שאלה: אני בן 70. מגיל 20 אני חש בכאבים, לפעמים גם חזקים, כמעט כל שלושה חדשים. זה מתחיל בבטן העליונה ועובר לכיוון הגב. לעיתים זה נמשך בין 4 ל-6 שעות. רק לאחר לקיחת אופטלגין הכאב חולף. זה הופיע לי לאחרונה שלוש פעמים, יום אחרי יום. עברתי מספר בדיקות לפני כמה שנים, ובאחת מהן גילו פוליפ זעיר. נאמר לי שזה לא רציני. האם מדובר כאן בסוג של חיידק הדומה להליקובקטר פילורי שמתעורר כל כמה זמן ותוקף אותי? האם יש תרופה לסילוק הבעיה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
צילום חזה
-
מיפוי ריאות
-
תרופות קשורות
-
קאנאקינומאב (אילאריס)
-
דימטינדן
-
אולופטדין
-
מונטלוקאסט (סינגולייר)
-
אצטיל ציסטאין (ראולין)