תופעות לוואי שכיחות מאוד כוללות:
שלשול, עצירות, כאב בטן/נפיחות, בחילה, אנורקסיה (אובדן תיאבון), סחרחורת, חום, דלקות ו/או פצעים ו/או יובש בפה, הפרעות עיכול, הקאות, גירויים או כאבים בפה, שינויים בטעם, פריחה אלרגית חריפה, שינוי צבע עור/הצהבת עור, פיגמנטציה על העור, שינוי צבע שיער, עייפות קיצונית, חולשה, כאב ראש, נדודי שינה, כאבי גב, כאבי מפרקים, כאבים בגפיים, שיעול, ירידה בפעילות בלוטת התריס, ירידה ברמת כדוריות הדם הלבנות, האדומות וטסיות, נפיחות הנגרמת עקב נוזלים תחת העור או סביב העיניים, דימום מהאף, קוצר נשימה, לחץ דם גבוה, פריחה בכפות הידיים וכפות הרגליים, פריחה, יובש של העור.
הפסקת השימוש ופנייה מיידית לרופא נדרשת במקרה של:
דימומים באזורי הגוף השונים, הסימנים לכך כוללים כאבים ונפיחות בבטן, הקאת דם, צואה דמית, דם בשתן, כאב ראש או שינוי במצב המנטלי, שיעול דמי או כיח דמי מהריאות או מדרכי הנשימה.
הפרעות בקצב ו/או בתפקוד הלב, סימנים אפשריים כוללים קוצר נשימה, עייפות מרובה, נפיחות בכפות הרגליים והקרסוליים.
תסחיף עורקי, מחלת כלי דם מוחיים, התקף איסכמי חולף, אוטם מוחי.
רגישות יתר המתבטאת בנפיחות או בצקות בפנים, בשפתיים, בגרון, ברגליים ובידיים.
סימנים של התקף אפילפטי כמו כאב ראש, ירידה בערנות, שינוי בתפקוד הנפשי ו/או אובדן ראייה. שפעת או זיהומים חמורים, נמק של עצם הלסת.
הפרעות בכליות. סימנים אפשריים כוללים שינויים בתדירות או היעדר מתן שתן.
הרס הגידול המוביל לחור במעי. יש ליידע את הרופא בהופעת כאבי בטן חמורים, חום, בחילה, הקאות, דם בצואה או שינויים בהרגלי המעי הרגיז
פנייה מיידת לרופא במקרה של: תסחיף ריאתי המתבטא בקשיי נשימה, נשימה מהירה, כאב או לחץ בחזה, שיעול דמי, הכחלה בשפתיים ובקצות האצבעות, התמוטטות. עלייה בלחץ דם, שינויים בתכיפות וכמות השתן, כאב בזרועות, בגב, בצוואר או בלסת, חולשה או תחושת נימול בצד אחד של הגוף, קושי לדבר, תסמינים של ירידה ברמת הסוכר בדם כמו עייפות, דפיקות לב חזקות, הזעה, רעב, איבוד הכרה. הופעת סימני זיהום עקב פציעה בעור כגון חום, כאב, אודם, נפיחות או התנקזות דם או מוגלה. זיהום שכזה עלול להיות מסכן חיים. תסמינים של נזק בכלי הדם הקטנים כמו חום, עייפות, תשישות, חבורות על העור, דימום, נפיחות, בלבול, אובדן ראייה או פרכוסים.
תופעות לוואי שלא ניתן להעריך את שכיחותן: הרחבה והיחלשות של דופן כלי הדם או קרע בדופן כלי הדם (מפרצת ודיסקציה של העורקים), חוסר אנרגיה, בלבול, ישנוניות, חוסר הכרה או תרדמת- אלה יכולים להיות סימנים של רעילות מוחית הנגרמת על ידי רמות גבוהות של אמוניה בדם.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא/ רוקח באשר לנטילת תרופות נוספות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה. בייחוד עבור:
ישנן תרופות שיגבירו את השפעת סוניטיניב: תרופות אנטי פטריתיות : כגון- קטוקונאזול, אנטיביוטיקות : כגון- קלאריתרומיצין ומעכבי פרוטאז-לטיפול באיידס: כגון- ריטונאביר. תרופות אלו מעכבות את הפירוק של סוניטיניב בכבד וכך מגבירות את השפעתה ולכן לעיתים מומלץ להפחית את המינון היומי.. מיץ אשכוליות.
ישנן תרופות שמפחיתות את השפעת סוניטיניב: תרופות אנטיאפילפטיות : כגון- קארבאמאזפין, תרופות לטיפול בשחפת: כגון- ריפאמפיצין, קורטיקוסטרואידים :כגון- דקסאמתאזון והיפריקום. תרופות אלו יזרזו את הפירוק של סוניטיניב בכבד וכך יפחיתו את השפעתה ולכן לעיתים מומלץ להגדיל את המינון היומי.
מתן משולב עם נוגדי קרישה כגון: וארפארין, עלול להגביר את הסיכון לדימומים לכן יש להשתמש בזהירות תוך ניטור קפדני של ערכי קרישה.
תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים ותרופות ממשפחת הביספוספונטים (כגון: פוסאלאן) במתן תוך ורידי טרם או במהלך הטיפול עם סוניטיניב.
השפעת שימוש ממושך
הטיפול בסוניטיניב מלווה בבדיקות שגרתיות של ספירת תאי דם ואלקטרוליטים, בנוסף חשוב לזהות סימני פגיעה לבבית כגון אי ספיקת לב ותיפקוד בלוטת התריס. יש לבדוק לחץ דם, תפקודי לב, א.ק.ג, תפקודי כליה, אלקטרוליטים, אנזימי כבד, לבלב ומערכת העיכול.