רגישות ללקטוז יכולה להיות בדרגות קושי שונות. חשוב לנסות ולמצוא את הסף המתאים. באופן עקרוני, גבינות קשות ובשלות מחלב פרה ועיזים, הינן דלות בלקטוז. גבינות מלוחות כגון בולגרית, פטה, חלומי, מוצרלה גם הן מתאימות. ניתן לנסות גם קוטג׳ שהיא דלה יחסית בלקטוז. בהצלחה.
שלום רב, הקמחים המכילים גלוטן הם: חיטה, כוסמין, שיפון, שעורה. גם אם הקמחים מלאים וגם אם לא. שיבולת שועל שנויה במחלוקת. במידה ויש ספק, עדיף להמנע גם משיבולת שועל. בהצלחה.
שלום רב, קפה ( ובכלל קפאין) או חלב בקפה, ממריצים מאוד את פעילות המעיים וגורמים לצורך מהיר להתרוקנות. לרוב מדובר ברגישות לקפאין ולא אלרגיה. כדאי לשתות את הקפה לאחר ארוחה ואז לרוב אפקט היציאות מתמתן. בהצלחה!