צילום רחם הוא בדיקת רנטגן שנעשית לרוב במסגרת בירור של בעיה גניקולוגית. בבדיקה מתקבלת פלואורוסקופיה – שיקוף, סדרה של צילומי רנטגן רציפים, המשרטטים את הצורה הפנימית של הרחם ושל החצוצרות. בבדיקת צילום רחם מוחדר צינור דק דרך הנרתיק וצוואר הרחם, ולאחר מכן מוזרק חומר ניגוד לרחם, שבאמצעותו ניתן לקבל תמונה של צבע לבן בצילום הרנטגן. הנוזל, הצבע, עובר לתוך הרחם ולאחר מכן לתוך החצוצרות. אם ישנה חריגה בצורת הרחם - היא תסומן בעזרת הצבע; אם החצוצרה פתוחה, הצבע ימלא אותה בהדרגה. לבסוף הצבע נשפך לחלל האגן, שם הגוף סופג אותו[1].
צילום: shutterstock | April stock
מטרת הבדיקה
לעתים קרובות משתמשים בצילום רחם כדי לראות אם החצוצרות חסומות באופן חלקי או מלא. כמו כן, ניתן בבדיקה זו לראות אם החלק הפנימי של הרחם הוא בגודל ובצורה נורמליים[2].
כדי שאישה תוכל להתעבר, ישנם חלקים רבים בגוף שצריכים לעבוד בצורה תקינה: השחלות צריכות לייצר ביצית מדי חודש (שלב שנקרא ביוץ); הרחם חייב להיות במצב טוב, והחצוצרות חייבות להיות פתוחות.אם אחד מהאיברים החשובים הללו אינו מתפקד כראוי, ייתכן שתהיה בעיה להיכנס להריון. כאשר החצוצרות חסומות, הזרע לא יכול להגיע לביצית או שהביצית המופרית לא תוכל לעבור לרחם. חצוצרות חסומות יכולות לקרות מסיבות שונות[3].
מחלות ומצבים בריאותיים שהבדיקה יכולה לזהות
צילום רחם משמש בעיקר כדי לקבוע אם החצוצרות פתוחות או חסומות. מידע זה עוזר באבחון בעיות פוריות. חצוצרות פתוחות מאפשרות נתיב התעברות - הזרע עובר דרך החצוצרות כדי להפרות ביצית. הביצית המופרית (העובר) עוברת דרך החצוצרות אל הרחם, שם היא יכולה לגדול ולהתפתח לעובר בריא. חצוצרות חסומות, לעומת זאת, מונעות מתהליכים אלו להתרחש ומהוות גורם מוביל לאי פוריות[4].
בנוסף, צילום רחם יכול לספק מידע בנוגע למצבים הבריאותיים הבאים[4]:
לבדוק את ההצלחה של קשירת חצוצרות - לראות אם הליך של קשירת חצוצרות עבר בהצלחה וסגר את החצוצרות כך שלא ניתן להיכנס להריון.
הדמיה נוספת – צילום רחם יכול להראות חריגות ברחם (צלקות בתוך הרחם, צורה לא תקינה של הרחם), לשמש כעזר בתכנון הדמיות נוספות של הרחם והחצוצרות, כגון סונוהיסטרוגרפיה והיסטרוסקופיה, ולספק אבחנה סופית.
הכנות לבדיקה במקרים רבים הנבדקת תבקש לבצע את ההליך במהלך השבועיים הראשונים של המחזור החודשי - לאחר שהווסת האחרון הסתיים אך לפני הביוץ. עיתוי זה מקטין את הסיכוי שהנבדקת תהיה בהריון או בזמן וסת במהלך ההליך[4].
ישנם מקרים בהם יומלץ לקחת אנטיביוטיקה או משככי כאבים ללא מרשם שעה לפני ההליך. יש לשוחח על כך מראש עם הגניקולוג/ית[2].
מהלך הבדיקה המטופלת ממוקמת מתחת למכשיר פלואורוסקופיה (מצלמת רנטגן). ספקולום מונח בתוך תעלת הנרתיק של המטופלת ולאחר מכן מנקים את צוואר הרחם. בשלב הבא מוחדרת צינורית (קנולה) לתוך פתח צוואר הרחם. הגניקולוגית תמלא בעדינות את הרחם בנוזל המכיל יוד (חומר ניגוד שניתן לראות בצילום הרנטגן) דרך הצינורית. הניגודיות תוצג בצבע לבן בתמונה והיא תראה את הצורה של הרחם כשהנוזל עובר מהצינורית לתוך הרחם ודרך החצוצרות. כאשר חומר הניגוד נכנס לצינורות החצוצרות, הוא צובע אותן ונשפך החוצה בקצוות, אם החצוצרות פתוחות. במקרה שבהן החצוצרות חסומות, הן לא יצבעו בצבע הניגוד. חריגות בתוך חלל הרחם יכולות גם הן להתגלות בצילום רחם, כאשר תנועת הנוזל מופרעת על ידי החריגות. הליך זה אינו נועד להעריך את מצב השחלות או לאבחן אנדומטריוזיס, ואינו יכול לזהות שרירנים הנמצאים מחוץ לחלל רירית הרחם, בחלק השרירי של הרחם, או בחלק החיצוני של הרחם. לעתים קרובות, יהיה צורך שמטופלת תשנה את מיקומה על השולחן במהלך הבדיקה[5].
לאחר הבדיקה לאחר צילום רחם ניתן לחזור מיד לפעילות רגילה. במקרים מסוימים הגניקולוג או הגניקולוגית יעדכנו אם יש צורך להימנע מקיום יחסי מין במשך כמה ימים. הליך צילום רחם כרוך לעיתים בהתכווצויות קלות ברחם למשך כ-5-10 דקות. עם זאת, חלק מהנשים עלולות לחוות התכווצויות במשך מספר שעות. ניתן להקל על תסמינים אלו על ידי נטילת תרופות המשמשות לכאבי מחזור לפני ההליך או בזמן ההתכווצויות[5].
אזהרות
סיכון: צילום רחם נחשב להליך בטוח מאוד. עם זאת, יש קבוצה של סיבוכים מוכרים, חלקם חמורים, המתרחשים בפחות מ-1% מהמקרים[5]:
זיהום - הבעיה החמורה הנפוצה ביותר היא זיהום באגן. מצב זה מתרחש בדרך כלל במקרים בהם המטופלת סבלה ממחלת חצוצרות קודמת (כגון זיהום עבר עקב כלמידיה). במקרים נדירים, זיהום יכול לפגוע בחצוצרות או להוביל להסרתן. יש להתקשר לרופא/ה אם מופיע כאב גובר או חום במהלך שתי היממות שלאחר הבדיקה.
התעלפות - לעיתים רחוקות המטופלת עלולה לקבל סחרחורת במהלך או זמן קצר לאחר ההליך.
חשיפה לקרינה - החשיפה לקרינה מצילום רחם היא נמוכה מאוד. לא הוכח שחשיפה זו גורמת לנזק, גם אם הנבדקת תיכנס להריון מאוחר יותר באותו החודש. אין לעשות צילום רחם אם יש חשד להריון.
אלרגיה ליוד - לעיתים נדירות, לנבדקת עלולה להיות אלרגיה לחומר הניגוד. יש ליידע את הרופא/ה אם ידוע על אלרגית ליוד, לצבעי ניגוד או לפירות ים. במקרה של פריחה בעור, גירוד או נפיחות לאחר ההליך, יש לפנות לרופא/ה.
דימום – כתמי דם מהנרתיק יכולים לפעמים להופיע במשך 1-2 ימים לאחר הבדיקה. יש לעדכן את הרופא/ה במקרה של הופעת דימום כבד.
פענוח תוצאות
בהתאם לממצאים של צילום הרחם, ניתן לתכנן את השלבים הבאים. כך למשל, אם בצילום התגלתה חסימה של החצוצרה, ייתכן כי הגניקולוגית או הגניקולוג ימליצו על הליכים נוספים כגון לפרוסקופיה, כדי להמשיך לאבחן ולטפל בבעיה. לחילופין, ייתכן כי הממצאים יובילו להמלצה על טיפולי פוריות, אשר אינם דורשים שהחצוצרות יהיו פתוחות, כמו במקרה של הפריה חוץ גופית (IVF)[3].
ד"ר יזהר ארז מומחה לסקירת מערכות פרטיתיילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 175 חוות דעת )
"רופא יוצא מגדר הרגיל! נדיר בכמות הידע והמקצועיות שלו, אדיב, אנושי וסבלני. הגענו מרחוק במיוחד לעשות אצלו סריקות בכל ההריונות שלנו וכך גם בני משפחתנו. לא מוותרים על המעקב אצל רופא עם מומחיות מהמעלה הראשונה שמכל פגישה איתו אנחנו יוצאים מרוצים ומתרשמים מחדש. מומלץ בחום!"
ד"ר יזהר ארז מומחה לסקירת מערכות פרטיתיילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 175 חוות דעת )
"רופא יוצא מגדר הרגיל! נדיר בכמות הידע והמקצועיות שלו, אדיב, אנושי וסבלני. הגענו מרחוק במיוחד לעשות אצלו סריקות בכל ההריונות שלנו וכך גם בני משפחתנו. לא מוותרים על המעקב אצל רופא עם מומחיות מהמעלה הראשונה שמכל פגישה איתו אנחנו יוצאים מרוצים ומתרשמים מחדש. מומלץ בחום!"
ד"ר יזהר ארז מומחה לסקירת מערכות פרטיתיילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 175 חוות דעת )
"רופא יוצא מגדר הרגיל! נדיר בכמות הידע והמקצועיות שלו, אדיב, אנושי וסבלני. הגענו מרחוק במיוחד לעשות אצלו סריקות בכל ההריונות שלנו וכך גם בני משפחתנו. לא מוותרים על המעקב אצל רופא עם מומחיות מהמעלה הראשונה שמכל פגישה איתו אנחנו יוצאים מרוצים ומתרשמים מחדש. מומלץ בחום!"
היסטרוסקופיה היא בדיקה שבאמצעותה ניתן לראות את חלל הרחם. כמו כן ניתן לבצע במהלכה פעולות בתוך חלל הרחם. מכיוון שאת מתארת דימומים וככל הנראה שארית של הריון בחלל הרחם, מטרת הבדיקה היא לאשר את החשד ולרוקן את חלל הרחם מן השארית. זוהי פרוצדורה מקובלת. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
מה שמגביר את הסיכון לסרטן הוא נגיף ה- HPV, לאו דווקא הימצאות הקונדילומה. יש למעלה ממאה זנים של נגיף הפפילומה, ודווקא נגיפי הפפילומה הגורמים לקונדילומה כנראה פחות מסרטנים מהנגיפים שאינם גורמים לתופעות קליניות ברורות. נגיף זה אכן עשוי להגביר את הסיכוי לסרטן גם בגברים, בעיקר סרטן פי הטבעת. יש מעט דיווחים על סרטן הפין בעקבות הנגיף, אבל כנראה שזה נדיר יחסית. בכל מקרה של קונדילומה, רצוי לעבור בדיקה רפואית על מנת לשלול קונדילומות באתרים אחרים. החיסון אינו מאושר כעת לשימוש בגברים (מלבד באוסטרליה) אולם הוא ניתן באישור מיוחד (המכונה טופס 29ג) שאפשר לקבלו גם בארץ. אם הקונדילומה שבה וחוזרת אכן יש לבדוק נוגדנים ל- HIV על מנת לבדוק שמערכת החיסון שלך לא נפגעה כתוצאה מנגיף זה. ייתכן שהמשחה אלדרה תביא לריפוי אם מערכת החיסון שלך תקינה. בדיקות לזיהוי הזן של הנגיף בגברים נעשות כעת רק בתל השומר, במסגרת מחקר קליני. לפרטים נוספים אתה יכול להתקשר לטלפון 035304937 ולבקש לדבר עם ד"ר איציק לוי. קונדילומה אכן עשויה להגביר את הסיכוי להידבקות במחלות מין אחרות, כולל HIV. כנראה שבלחיצת יד אי אפשר להעביר את הנגיף, אך במגע של הפין עם עור או רירית רגישה כן. אם יש קונדילומה במעלה השופכה אפשר לבדוק רק על ידי החדרת צינור, פרוצדורה שאותה יכול לעשות אורולוג. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני
כאשר אומרים שהפלה באמצעות כדורים לא הצליחה, זה אומר שעדיין נשארה רקמת הריון ברחם. הגרידה מתבצעת על מנת להוציא את רקמת ההריון שנותרה. בשלב זה של הגרידה כבר אין עובר חי ברחם. תפקיד הכדורים הוא להפסיק את ההריון, על כל מה שמשתמע מכך. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
לאחר נטילת פוסטינור אופייני שמופיעים דימומים קלים ושיבושים במחזור החודשי, כולל הקדמת הווסת. מה שאת מתארת אופייני, ולא צריכה להיות סיבה לדאגה. אבל מכיוון שפוסטינור לא מגן מפני הריון, אם את ממשיכה לקיים יחסי מין אחרי נטילת פוסטינור, את צריכה להמשיך לקחת גלולות כרגיל או להשתמש באמצעי מניעה אחרים ולא לחכות למחזור הבא. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד
צילום רחם נקרא בלועזית: hysterography: היסטרוס - רחם, גרפיה - יצירת תמונה. לרוב נעשה הצילום על מנת לשלול בעיות מכניות שמפריעות לכניסה להריון. הבדיקה עצמה קצרה ומלווה בתחושת אי נוחות קלה: היא מבוצעת על ידי רופא ורנטגנולוג, ובמהלכה מוזרק חומר ניגוד אל תוך חלל הרחם על מנת שאפשר יהיה לראות את הרחם ואת החצוצרות. חשוב מאוד לא לקיים יחסי מין מיום קבלת המחזור ועד לביצוע הבדיקה. לאחר הבדיקה יכולים להופיע כאבים קלים, ועל כן כדאי להשתמש במשככי כאבים במידת הצורך. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומדלאינדקס רופאים בנושא בדיקות אולטראסאונד
הידבקות היא סוג של צלקת בתוך הרחם, הנגרמת עקב הפלות חוזרות או ניתוחים שונים בחלל הרחם, כולל ניתוחים קיסריים. הידבקויות יכולות לגרום למחזור דליל או להפסקת המחזור ולקשיים בכניסה להריון, והן מעלות את הסיכוי להפלות. מצב זה מאובחן בעיקר על ידי היסטרוסלפינוגרפיה - צילום רחם וחצוצרות. בדרך כלל מסירים הידבקויות בפעולה כירורגית. בין 40% ל-80% מהנשים נכנסות להריון לאחר הסרת ההידבקויות. הזמן הדרוש כדי להיכנס להריון משתנה מאישה לאישה. הרחם צריך לבנות את עצמו מחדש, והדבר לוקח זמן. שיהיה בהצלחה! ד"ר יעקב אולך - אינפומד
דלקת של רירית הרחם (Endometritis) היא מחלה זיהומית המהווה בדרך כלל חלק ממחלה דלקתית של האגן (Pelvic Inflammatory Disease) או בקיצור PID. PID יכולה לערב את כל אברי הרבייה העליונים של האישה: רירית הרחם, החצוצרות, השחלות והרקמות הסמוכות. הסיבה השכיחה ביותר להידבקות במחלה היא חיידקים החודרים לגוף האישה בזמן מגע מיני, ולכן הנפגעות העיקריות במחלה הן נשים צעירות ופעילות מינית (בארה"ב מעל למיליון נשים בשנה חוות אפיזודה של PID, רובן בנות עשרה). צורות אחרות של הידבקות במחלה תיתכנה, והן כוללות זיהום משני להפלה מכשירנית, ללידה וגינלית ולניתוח קיסרי. כמו"כ תיתכן הדבקה משנית לשימוש בהתקן תוך רחמי - בעיקר בימים הראשונים לאחר החדרתו. המזהמים השכיחים הם חיידקים מסוג כלמידיה וגונוראה והטיפול הוא אנטיביוטי. ללא טיפול דלקת של חלל הרחם ואברי האגן עשויה להסתבך בהצטלקות אברי הרבייה וחלל הרחם ולגרום לחוסר פוריות, הריון חוץ רחמי, כאב כרוני באגן וסיבוכים נוספים. הדרך להימנע מהמחלה היא שימוש בקונדום בעת קיום יחסי מין, פרטנר קבוע, בדיקה שנתית אצל גינקולוג ועירנות לגבי הופעת תסמינים כגון: חום, כאבי בטן תחתונה, הפרשה וגינלית, כאבים בקיום יחסי מין ודימום בין מחזורים. [17/12/2001]
שלום רב! אני נמצאת בחול ואני כרגע עם החבילה האחרונה של מינס- אין באפשרותי כרגע לרכוש עוד. בשבוע הבא )רביעי( אני טסה לחופשה ומאד מאד לא רוצה להיות במחזור. אני כרגע ביום ה18 של הגלולות. האם אפשר להפסיק את חבילת הגלולות עכשיו, ולקבל מחזור עכשיו שייגמר לפני יום רביעי הבא? ואם כן, האם להמשיך לנטול גלולות או לא? *לא אכפת לי לגבי ההגנה ביחסים, לא רלוונטי. אכפת לך רק מלא לקבל מחזור באותו שבוע... אם אפסיק, מתי אקבל מחזור? יכול להיות שהוא יהיה ארוך אם לא אמשיך לנטול את הגלולות אחרי הפסקה של 4 ימים? תודה רבה זה מאד חשוב לי!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
לדחות מחזור
דנוש03/01/2025 | 12:43
אני רוצה לדחות מחזור אז ניתן לעשות שב4 כדורים לבנים אקח כדורים של חפיסה חדשה שבוע ואז יפסיק 4 גלולות לבנות אז יגיע לי מחזור?
הוסף תגובה
תשובת מומחה אין תשובה נכונה
ד"ר גיא רופא26/05/2015 | 14:05
כפי שכבר ציינתי אין אחוזי הצלחה או כשלון בשיטה הזו. לא ניתן לדעת מה יצליח לך יותר. לכן לכי על מה שנח לך יותר
הוסף תגובה
היי
yafa26/05/2015 | 11:32
אוקיי..תודה.. אז מה עדיף עם מינס? איזו שיטה אתה חושב שתעבוד יותר טוב: להפסיק עכשיו לגמרי עם הגלולות ולחכות שייגמר המחזור? או לעשות הפסקה של כמה ימים ולהמשיך את הגלולות בשבוע שנותר לחפיסה?
הוסף תגובה
תשובת מומחה צודקת
ד"ר גיא רופא26/05/2015 | 10:41
הישש מוצדק ולצערי אין דרך לדעת מה יקרה אבל ניתן לנסות...
הוסף תגובה
תודה רבה, אבל...
yafa26/05/2015 | 09:28
תודה רבה על תשובתך! כן, אני מכירה את הפתרון של הצמדת שתי חבילות אבל מכיוון שאין לי עוד חבילה זה המצב שאני נמצאת בו... אם אני מפסיקה עכשיו לארבעה ימים באמצע החבילה, נניח מקבלת מחזור, ואז חוזרת לגלולות שנותרו בחבילה? יכול להיות שזה פתרון יותר טוב? אני פשוט מפחדת שהדימום ימשיך אל השבוע הבא...
הוסף תגובה
תשובת מומחה דחיית מחזור
ד"ר גיא רופא26/05/2015 | 05:46
אם ברצונך לדחות מחזור הכי נכון זה להמשיך ליטול גלולות ברצף- לא להפסיק בין החפיסות. לגבי מה שהעלת כאפשרות, לא ניתן לנחש מראשאיך גופך יגיב יתכן שאכן יהיה מחזור קצר ואחר כך ללר מחזור בתקופה הרצוייה אך יתכן שלא גלולות ברצף בלי הפסקה בין החבילות זה הפתרון הטוב ביותר בשבילך
בת 27, בריאה. לפני חודשיים ושבוע ילדתי ילד ראשון ואני מניקה הנקה מלאה. התחלתי לקחת גלולות סרזט למניעת הריון לפני כחודש ומאז נוטלת רצוף. אתמול שמתי לב שכבר לפני שבוע התבלבלתי בסדר של הגלולות והלכתי לפי ימים, אך לא לפי החץ... ולפני יומיים גם שכחתי לקחת גלולה ונזכרתי רק 24 שעות לאחר מכן ומיד לקחתי 2. הבנתי שצריך להשתמש באמצעי מניעה נוסף שבוע אם שוכחים גלולה, אך האם הסדר של הגלולות משנה גם הוא את האפקטיביות או שאין לסדר כל משמעות מבחינת הרכב הגלולה אלא רק לשם הנוחות? אם אכנס להריון חודשיים אחרי הלידה, אילו השלכות תהיינה לכך? (חזרתי למשקל המקורי שלי כבר שבועיים אחרי הלידה - BMI 20)
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
לקיחת כדור / לא לפי הסדר
הדס גולדמן 21/12/2024 | 22:07
האם זה נכון שחלק מהכדורים ( לוקחת פומיניק ) הם פלצבו , ואם כן האם זה משנה לא לקחת לפי הסדר, או שנאבד לי החבילה והתחלתי לקחת מחבילה אחרת?
הוסף תגובה
גלולה
אנונימי05/09/2022 | 10:45
אם שכחתי לקחת סרזט בשעה הקבועה ולקחתי 4 שעות אחרי זה האם זה תקין
הוסף תגובה
גלולות סרזט
Shirley licht19/03/2022 | 14:19
התחלתי לקחת את הגלולות ביום הראשון של המחזור כמו שצריך, היום אני ביום השביעי והמחזור עדיין לא פסק. הגלולות אמורות להפסיק אותו, לא?
הוסף תגובה
גלולה
אנונימי07/12/2021 | 21:25
ואם גיליתי לפי הסימון שפספסתי גלולה אחת, מה עושים?
הסדר אינו משנה, היות וכל הגלולות בחפיסה בעלות הרכב זהה. מה שחשוב להקפיד עליו זה נטילה יום-יומית של הגלולות, ובשעה קבועה. הסימון והחצים על החפיסה נועדו להקל על המשתמשות, ככה שאם הן נוטלות בהתאם לכיוון החיצים הן יכולות לדעת בוודאות שלא דילגו על שום גלולה.
היי, אני נוטלת גלולות יאז, שהבנתי שהרכב הגלולות שונה. אתמול לקחתי בטעות במקום גלולה 15 את גלולה 21, היום המשכתי כרגיל ולקחתי את גלולה 16. יום לפני כן קיימתי יחסי מין (שלשום), האם אני מוגנת? והאם יש בעיה בהגנה בשאר החודש? מה עליי לעשות? האם כשאגיע ליום ה21 לקחת את גלולה 15 שנשארה, או שלקחת אותה לפני? תודה מראש
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
גלולות
אנונימי 30/03/2024 | 23:18
היי לקחתי את גלולה 22 במקום גלולה 7 האם אני מוגנת?
הוסף תגובה
גלולה יאז
ששש03/12/2022 | 22:27
מה אני צריכה לעשות? לקחת בטעות את הגלולה ה14 במקום ה8
הוסף תגובה
בלבול בסדר
רונה13/02/2022 | 18:31
מה אני צריכה לעשות? לקחת בטעות את הגלולה ה14 במקום ה8
הוסף תגובה
בלבול בסדר של גלולות יאז
נועה26/03/2021 | 14:57
לקחתי בטעות את 28 במקום את 21 וקיימתי יחסים האם אני הייתי מוגנת או לא? ויום למחרת (היום) המשכתי רגיל את הגלולות זה בסדר?
הוסף תגובה
בלבול
רוני26/11/2017 | 20:14
לקחתי במקום את גלולה 8 את גלולה 15 (יאז) ואני פעילה מינית, האם זה בסדר או ללכת לרופא נשים?
הוסף תגובה
נונה01/02/2012 | 16:12
האם אני מוגנת? אתמול חזרתי אחורה לסדר המקורי ולקחתי את גלולה 10 תודה
שלום, לקחתי פרימולט נור במשך 20 יום פעמיים ביום לצורך דחיית מחזור לפני חתונה. קיבלתי מחזור יומיים לאחר הפסקת הטיפול. בעוד שבוע אני אמורה לקבל את המחזור הבא, ואני מעוניינת לדחות אותו בשל נסיעה. האם ניתן לקחת שוב פרימולט נור? תודה!
שלום,שמי אלכסנדרה ויש לי שאלה. לפני שבועיים הייתה לי הרעלת CO על פי בדיקות דם שבוצעו בבית חולים. השאלה אם זה יכול להשפיע על הווסת. כי לראשונה בחיי (אני בת 37) קבלתי מחזור חלש באופן מוקצן מאתמול (מחזור בכמויות של הפרשות של דם במקום מחזור נורמלי). עד אתמול תמיד המחזור שלי היה כבד - זה פעם ראשונה בחיי שקורה לי דבר כזה. שאלתי - האם יכול להיות קשר בין השניים? תודה מראש