פורום פסיכיאטריה

5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט. בלוטת התריס ופאקסט
אני 29/09/2013 | 11:54רשמתי לך בשיחה שהתכתבנו פה שהשמנתי מפאקסט 20 קילו במהלך שנה של שימוש ממנו עכשיו מספר חודשים אחרי הפסקה הורדתי כמעט את הכל ללא בעיה מיוחדת הבנתי ממך שהכדור מאט את פעילות הבלוטה אומנם לא יצא לי לבדוק אותה בזמן השימוש רק חודש אחרי הפסקת השימוש ויצא 4.09, לאחד 3 וחצי חודשים בערך לאחר הבדיקה הראשונה בדקתי אותה שוב ביחד עם ה t3 t4 והנה התוצאות tsh 2.35 גבולות 0.4-4.2 t4 free 15.3 הגבולות 10-20 t3 free 5.6 הגבולות 3.5-6.5 יש שינוי די גדול בתפקוד הבלוטה יחסית ל 3 וחצי חודש האם לדעתך זה בגלל שהבלוטה השתקמה מהכדור או שאולי יכול להיות סיבה אחרת? כמו כן הסתכלתי על 2 בדיקות משנים קודמות ההבדל ביניהם היה שנה ו 3 חודש ובדיקה אחת ה tsh היה 4.12 ובשנייה היה 1.85 יש סיבות להבדלים כאלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשפאקסט
רבקה 17/04/2025 | 07:28האם יש קשר בין פארסה להשמנה? והאם אכן פוגע בתפקודי בלוטת התריס??הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:23לאני שוב שלום, אכן צריך להיזהר אצלך במינונים. יחד עם זאת, במקרים כמו שלך למיקטל עובד מצויין. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
אבל אין לי מאניה דיפרסיה
אני 05/10/2013 | 20:39רק עם הכדורים זה היה וגם זה התחיל במינון יחסית גבוה של 30-40 מיליגרם ב 20 מיליגרם זה היה פחות בולטהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2013 | 21:19לאני שוב שלום, אני בספק, אך זה אומר שכדאי להיזהר איתך עם כדורים נוגדי דיכאון. יתכן שמתאים יותר אצלך טיפול עם למיקטל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
יכול להיות
אני 03/10/2013 | 20:12שבגלל זה בזמן שלקחתי פאקסט היה לי מין מאניה דיפרסיה ששבוע הייתי ב"היי" ושבוע בדאון?הוסף תגובה
לא חושב שיש לי תת פעילות או משו
אני 03/10/2013 | 20:07כי הרזיתי 18-19 קילו ב 5 חודשים האחרונים אבל את אומרת שכדאי לבקשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2013 | 19:55לאני שלום, כדאי לבדוק את הרמה בדם של הנוגדנים נגד בלוטת התריס. יש הפרעה שקוראים לה השימוטו, אשר בה הגוף מייצר נוגדנים נגד הבלוטה. בהפרעה זו רואים תנודות מהסוג שתיארת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ציפרלקס ולוסטרל?
עינת 09/07/2013 | 16:53היי שמעתי שציפרלקס ולוסטרל הם תרופות מעולות ויעילות ושניהם יעילות לאותם הדברים... אז בכל זאת מה ההבדלים הקליניים ביניהם? אם בא אלייך מטופל מה יגרום לך לרשום לו ציפרלקס ואילו למטופל שיבוא אלייך אחריו דווקא לוסטרל? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשמה עדיף לו ואל או ביפראלרס כשיש אסמה בעור
יעל 16/04/2025 | 21:00אני נוטלת לוסט אל 30 שנה רצוף האם כדאי לשנות כי יש לי אלרגיה בעור אסטמה בעורהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
דר' קרני רובין 12/07/2013 | 18:05שלום עינת, לא אמרתי שציפרלקס איננה טובה לחרדות ולאי שקט, אלא שאני מעדיפה לתת במקרים מסוג זה לוסטרל. לגבי שאלתך השנייה - אכן כן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
שאלה
עינת 10/07/2013 | 12:03זה אומר שהציפרלקס לא טובה לחרדות ולאי שקט? באיזה מקרים כן היית בוחרת בציפרלקס לפני הלוסטרל אצל מטופל? והאם ניתן להבין מדברייך שציפרלקס יותר מעוררת ויותר "ממריצה" ואולי חלק מהמטופלים זקוקים לזה ולא ללוסטרל? רב תודות !הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
דר' קרני רובין 09/07/2013 | 21:27שלום עינת, לוסטרל היא תרופה מרגיעה הרבה יותר מהציפרלקס. מסיבה זו למטופלים שהם באי שקט ובחרדה, אני נוטה לתת את הלוסטרל ולא את הציפרלקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
החלפת תרופת פרייד להלופר
אח 16/04/2025 | 10:55קיבלנו שינוי לטיפול במקום פרייד 600 שעשה לא טובממש נמנום ושינה ועייפות ענקית,לתרופת הלופר 5מיל. להתחיל חצי כדור ל 5 ימים ואחכ כדור שלם. השאלה אם מפסיקים את הפרייד מייד או לכמה בצורה הדרגתית. תודה אם אפשר לתת תשובה היום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשגם הלופר תרופה גרועה
אנונימית 16/04/2025 | 15:30והפרייד הוא במינון מאוד גבוה אם כי גם במינון נמוך הוא גרוע כמו רב התרופות האלה.הוסף תגובה
ציפרלקס אסטו חרדה (לת)
ענבל 16/04/2025 | 03:17היי מזה שנה וקצת אני סובלת מחרדה מטופלת בציפרלקס 10 מ״ג בחודש האירוע קיבלתי תרופה גנרית בשם אסטו ומרגישה שחלק מהסתמינים חזרו יתכן שהתרופה לא זהה? או שהמינון כבר לא מספיק אם אחזור למקורית כמה זמן אמור להיות שינוי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשחרדה ומחשבות טורדניות (לת)
רוני 15/04/2025 | 20:50שלום וברכה, בימים האחרונים סובלת מאוד ממתח ודפיקות לב הנובעות מחרדה וגם מחשבות טורדניות. רופא המשפחה נתן לי אלפרליד 0.25 פעמיים ביום. זה היום השני שאני שותה את הכדור ולא רואה שינוי. עדיין דפיקות לב חזקות מחרדה ומחשבות. האם זה נורמלי שעדיין לא השפיע עלי או שהכדורים לא מתאימים לי? אודה לתשובה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדששילוב תרופות פרפנאן ואריפליי (לת)
אמה מודאגת 15/04/2025 | 11:12הבת שלי בת 14 מאובחנת עם פסיכוזה וOCD חמור. עד היום נטלה אריפליי 35 מ"ג ,20 בבוקר ו15 בערב.לאחרונה הוסיפו לה פרפנאן 4 מ"ג בערב. האם זה לא יותר מידי ? האם התרופות לא סותרות אחת את השניה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשויפאקס ולוסטרל (לת)
גל 15/04/2025 | 03:46אחרי אובדן אדם קרוב מאוד שקעתי בדיכאון בן 27 , לוקח בערך חודש ויפאקס ולוסטרל התחלתי מויפאקס 150 ירדתי ל75 כמובן בעצת פסיכיאטר שמלווה אותי ולוסטרל התחלתי מ50 ועכשיו לוקח 150 .. מרגיש שיפור הייתי בתחתית של התחתית אבל עדיין לא מרגיש שמח מהלב ויש ימים שעדיין מרגיש בדיכאון קל לעומת מה שהייתי כשאני קם בבוקר יש קושי לקום ועייפות בלתי מוסברת מהלוסטרל , האם עדיין יש מקום לשיפור? או שהתרופה הגיעה למקסימום שלה קראתי לפעמים שלוקח חודשיים עד שויפאקס ולוסטרל מגיעים לשיא זה נכון?? אני סהכ רוצה להיות שמח .. מודה לך על התשובה ❤️ חג שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדשפקסט (לת)
שיר 14/04/2025 | 22:10לוקחת פקסט כ3 שנים בערך 20 מ''ג עקב החמרה בהתקפי פאניקה העלתי מינון לפני שבועיים ל30 מ''ג נוטלת את הכדור בלילה מרדים אותי וההתקפי חרדה והפאניקה התגברו דריכות יתר תשישות .מתי צריך לראות שיפור? כדאי לחזור שוב ל20 מ''ג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשמירו במקום בונדורמין (לת)
דליה 14/04/2025 | 20:40כדור בונדורמין לא נותן לי שינה טובה לכן קיבלתי רבע כדור מירו מבקשת לקבל חוות דעת ובבוקר אני לוקחת וויראקסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קבוצתי
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
פלופנאזין
-
קלומיפראמין
מונחים קשורים
-
משגב
-
קנאביס
רופאים בתחום

ד"ר רונן בן יוסף גריאטריה
5.0 ( 24 חוות דעת )
"הגיע בהתראה קצרה ביותר בדיוק בזמן שנקבע. עשה רושם מאד מקצועי. נהג באמי בעדינות ובהתחשבות. ערך בדיקות מקיפות והגיש המלצות ממש מספר שעות אחרי. זמין לכל שאלה שלנו גם במייל וגם בווטסאפ. התרשמנו מאד לחיוב בכל פרמטר אפשרי."

ד"ר רונן בן יוסף גריאטריה
5.0 ( 24 חוות דעת )
"הגיע בהתראה קצרה ביותר בדיוק בזמן שנקבע. עשה רושם מאד מקצועי. נהג באמי בעדינות ובהתחשבות. ערך בדיקות מקיפות והגיש המלצות ממש מספר שעות אחרי. זמין לכל שאלה שלנו גם במייל וגם בווטסאפ. התרשמנו מאד לחיוב בכל פרמטר אפשרי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה