וכך התחלתי לקבל התקפי חרדה בגיל 25
פורום פסיכיאטריה

פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט. וכך התחלתי לקבל התקפי חרדה בגיל 25
לימור 07/08/2010 | 10:38שלום, אני אספר את אשר עבר עליי בחצי שנה האחרונה. אני בת 25 ומאז פברואר האחרון חוויתי הרבה לחץ ומתח, התגלה שאחי הגדול (37) חולה סרטן וחיכינו בדריכות ל- 2 איבחונים שיגדירו לנו את המצב שלו.. לאחר חודשיים של מתחים גילינו שיש לו סרטן מסוג קל יחסית ושאפשר להתגבר עליו ומשם הסיוט התחיל... אני גרה עם שני הורים המבוגרים,הם פרודים גרים האותו הבית ומעולם לא הסתדרו- יש בינהם חוסר תקשורת גדול מאוד. אמי חוותה את "נפילת המתח" הזו בהתפרצויות עצבים, היא רבה עם כולם כל הזמן כל היום ואמרה דברים נוראיים שפגעו מאוד ולעיתים קרובות- ממש איבדה את הצפון וירתה לכל כיוון. ריבים גדולים שהיו קורים בבית בינה לבין אבי פעם בחצי שנה הפכו למקרים יום יומיים, והוטלה עליי האחריות מצד אחיי לקרר את הרוחות בכדי למנוע התקף לב אצל אבי הקשיש שכבר חווה התקף לב אחד. האחריות הזו, המתחים בעקבות ההתמודדות של אחי עם המחלה ושק החבטות הנפשי שהפכתי להיות בבית, גרמו לי לסבל רב וייחלתי שתקופה זו תסתיים כבר!!. במשך התקופה לא הצלחתי לעמוד בקצב הלימודים ותקופת המבחנים שבאה אח"כ נפלה , לא הייתי פנוייה רגשית ליצור קשר רומנטי עם בחורים וניסיתי להתמודד עם מפלות רגשיות שאימי העמידה אותי ואת שאר בני המשפחה. כיום הרוחות פחות או יותר שקטות, ואני מרגישה שנכשלתי במשימה..לא באמת הצלחתי להחזיק את המשפחה שלי מאוחדת ברגעים קשים, לא קיבלתי התחשבות מצידם אליי- אולי גם אני עוברת משהו?! וכרגע אחרי חצי שנה גדושה אני מאוד מתוסכלת. החרדות (יש לציין שזה לא קרה לי אף פעם לפני): כעבור ארבעה חודשים מרגע החשד בסרטן ובאותה תקופה שהיו המון פיצוצים בבית, היה בוקר יום שבת ששכבתי במיטה ולא רציתי לקום כי לא הבנתי איך הגעתי למצב שבו יש לי אחריות לדאוג שאבי לא ימות תוך כדי ריב. ככה פשוט. הרגשתי חולשות, הלכתי לשירותים- היה לי שילשול חריף..פתאום הרגשתי שאני "מאבדת את זה" כל הגוף שלי התמלא בזיעה והרגשתי שאני עומדת להתעלף עם דופק מאוד חזק, קראתי לעזרתה של אמא שלי שהשכיבה אותי על המיטה, היו לי תחושות הקאה ונירמול בידיים וברגליים.היא מצידה חשבה שיש לי קילקול קיבה, אני ידעתי שהגוף שלי קרס. משם זה הופיע עוד ארבעה פעמים: 1) לפני מבחן חשוב, היה לי דופק ותחושת טישטוש. 2)לפני בדיקת שגרתית אצל הרופא, דופק, טישטוש, רצון לברוח משם,הליכה הלוך ושוב במסדרון כדי להמנע ממצב עילפון. 3)לאחרונה- ישיבה בפאב שנהיה עמוס: לחץ, דופק מהיר וחזק, תחושת בחילה ורצון עז לצאת משם. 4)לאחרונה ממש- ישיבה בבית קפה עם חברה,היא התעניינה בתקופה הקשה שהייתה לי, משם גלשנו לנושאים אחרים אופטימיים יותר ואז מבלי לצפות את זה, שוב חשבתי לחץ, דופק מאוד מאוד חזק, גלי חום, הזעה קשה במצח, בחילות , נטייה לעילפון ושילשולים. לאחר אירוע 4, הבנו שאני עוברת התקפי חרדה,אמא שלי אומרת לי שזה בגלל תקופת המבחנים ובגלל שאני בנאדם חלש שלא מסוגל להתמודד עם החיים. אני יודעת שזה תוצאה של תקופה קשה מאוד ובעיקר קורה סמוך למצבים בהם היא מטיחה בי מילים קשים כשהיא נמצאת בעצבים וככל שאני אמשיך לקבל ביקורת כאלה והעלבות קשות זה לא יעבור לי . לדוגמא בשיחה שהיא ניהלה איתי על ההתקף חרדה, היא התעצבנה עליי תוך כדי משום שלא הסכמתי איתה על משהו ואז הטיחה בי שאני בחיים לא אתחתן כי כנראה שבנים לא אוהבים אותי ואני אהיה "תקועה" לה בבית לעוד כמה שנים, שיש לי חוסר ביטחון עצמי, שאני מתנשאת ומתנהגת לעיתים בצורה אליטיסטית ושיש לי פחד מרופאים ופחד מהחיים בכלל- כל המחמאות האלה ועוד על הבוקר... אני יודעת לזהות את הבעיה-היא ההתמודדת עם אמא שלי...אי אפשר באמת להתמודד איתה, ברגע שאני אבהיר לה שהיא חלק מהקושי שלי היא תתקוף אותי ותטיח בי מילים קשות. היא פשוט לא מוכנה לקבל אף פעם שאולי היא לא בסדר ומבחינתה היא רואה את הכל ומבחינה את הכל. מה עושים?הוסף תגובה
תשובת מומחה התקפי חרדה ומצוקה נפשית
דר' איתי שוב-עמי 16/08/2010 | 18:43לימור היקרה, נשמע שלומר שאת עוברת תקופה קשה בכלל לא מתחיל לתאר את הקושי הכרוך במצב החדש אליו נקלעת. גם מחלתו של אחיך, וגם התפקיד החדש של משכינת שלום מחד ומונעת התקפי לב מאידך. כל כך הרבה על כתפיים של אדם אחד... אני חייב לציין שאת נשמעת אדם עם הרבה מאד כוחות, וגם היוזמה שלקחת בפנייתך מעידה על כך. כושר הביטוי שלך והבנת הדינמיקה מעידים על כך שתוכלי לצלוח תקופה זו, ותקוותי היא - אף לצאת מחוזקת. אני רוצה לחלק את תשובתי לשניים: ראשית, התקפי החרדה ניתנים לטיפול סימפטומטי ממוקד הן על ידי טיפול תרופתי, והן על ידי טכניקות של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שיקנו לך כלים להתמודד עם הלחץ ואף להפסיק התקף פניקה. על פניו (ומן הסתם יש צורך בבדיקה יותר מעמיקה..) נשמע שקיים סיכוי טוב מאד שהאופציה השניה מספיקה ויכולה לסייע רבות. שנית, אני ממליץ מאד על טיפול פסיכותרפויטי רגשי שיעזור לך להבין טוב יותר את התפקיד אותו נטלת על עצמך במשפחה, אך מערכות היחסים שלך במשפחה ומחוצה לה, והיבטים אחרים המשפיעים על המצוקה הנפשית שלך. טיפול זה יכול לאפשר העמקה של ההיכרות שלך עם עצמך, וליצור שינוי של ממש בחייך הרגשיים. זכרי, פעמים רבות רגעי משבר מהווים הזדמנויות נסתרות לצמיחה. מאחל לך הצלחה רבה, ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול רגשי למבוגרים
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
-
פלופנאזין
מונחים קשורים
-
משגב
-
דיסלוגיה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה