עייפות כרונית בעקבות נטילת קונצרטה
פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים. ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד. ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד. בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת: 2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית. 2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם. 1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון. 1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה. 1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה. השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת: 2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב. 2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice. 2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ. 2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע. 2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד. הבריאות בתל השומר. 2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז. להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור. 04-6404435עייפות כרונית בעקבות נטילת קונצרטה
נועה 15/09/2016 | 16:42שלום, אני בת 26,סטודנטית שאובחנה כסובלת מהפרעות קשב (ללא היפרקטיביות) לפני כשנה. בעבר, כשהייתי תלמידה בתיכון, הצלחתי בלימודים ללא כל נטילת תרופות. לפני כשנה, כשהתחלתי את התואר באוניברסיטה הרגשתי שאני חייבת לקחת תרופה להפרעת קשב, לפחות בתקופות מבחנים עמוסות. הרופא רשם לי קונצרטה במינון של 36 מ"ג. בגלל ששמעתי על ההשפעות הרעות של התרופות, אני לוקחת כעת רק בתקופת מבחנים, וגם לא בימים רצופים, וגם לא ביום יום. בהתחלה( לפני כשנה) התרופה עבדה מאוד יפה, היא הצליחה לשפר לי את הריכוז וחוץ מכאבי בטן וכאבי כאש בערב או ירידת מצב רוח דרסטית, היא עזרה לי. במשך חודש לקחתי אותה יום כן יום לא, (שמתי לב שלקיחה ברצף של התרופה לא השפיעה עליי טוב). עשיתי הפסקה ארוכה של 4 חודשים (כי אני לוקחת רק בתקופת מבחנים) ואז שוב לקחתי לאחר הזמן הזה וכבר תקופה ארוכה שהקונצרטה כל פעם משפיעה באופן שונה, פעם ממקדת אותי, פעם אחרת גורמת לדפיקות לב מואצות וקצת לחץ ולא באמת מרכזת. בנוסף תופעה מוזרה ששמתי לב- מזה חצי שנה אני סובלת מעייפות כרונית, גם לאחר שעות שינה רבות ושינה רצופה, מאוד קשה לי לקום בבוקר, ולא הייתי ככה בעבר, אני רגילה להיות מאוד עירנית, וזה מביא אותי למצב מאוד מתסכל. זה גורם לי לא להיות מוכנה למבחנים כי אני רוצה כל הזמן לישון, ואני חושדת שהקונצרטה שיבשה לי משהו בגוף והפכה אותי מבן אדם חרוץ ועירני לבן אדם עייף שרק רוצה לישון כל היום , וזה למרות שהשתדלתי לקחת את התרופה כמה שפחות. לפעמים מיד אחרי שאני קמה אני מתחילה ללמוד ומרגישה צורך לחזור לישון שוב, וזה אחרי לילה שלם. פניתי למספר רופאים שונים, ועשיתי בדיקות דם שונות ששללו בעיות מפרקים, ואנמיה והבדיקות דם תקינות. האם יכול להיות שהקונצרטה באמת שיבשה לי את מערכת העירנות בגוף? גרמה לי נזק יותר מאשר תועלת? ואם כן מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? כרגע אני משתדלת לא לקחת קונצרטה אבל לפעמים אני פשוט לא יכולה להישאר עירנית בלי זה ואני חייבת לשמור על עירנות בשביל ללמוד וגם קפה לא עוזר להעיר אותי כבר. אני ממש אובדת עצות, אשמח לעצה. תודה רבה ויום טוב, נועה.הוסף תגובה
עייפות עקב קונצרטה
נסטיה 19/01/2025 | 09:03שלום דוקטור, קראתי את השאלה של נועה ואני יכולה לומר שאני מרגישה משהו דומה למדי ורואה את זה גם אצל הבן שלי, קושי לישון וקושי להתעורר אצל הבן (למרות שמקפידים שלא יקח את התרופה מאוחר) ואני פשוט לא יכולה לקום בבוקר בלי כדור אני ישנה רגיל קמה בקושי ואחרי זמן שאני ערה-ישנה (לא מתפקדת לחלוטין) או שאני חוזרת לישון או שאני לוקחת כדור וחוזרת לתפקד. כאשר פניתי עם זה לרופא משפחה הוא אמר לי שאין הסבר פיזולןגי ולכי לפסיכיאטר.. לאחר כמה זמן בעקבות אירוע מוזר שלא חשתי בטוב באופן כללי נלקחתי למיון ובדיקות דם מצאו סידן גבוהה ובסוף התברר שיש לי PTH גבוהה וכעת אני בבירור כיוון שייתכן שיש אדומה בבלוטת פראתירןאיד. שיכול גם זה להביא את המצב המדובר של העייפות. אז לבחורה שכתבה קודם- אולי זה משהו שלא נבדק ושווה לבדוק ולרופא- אולי הרטלין/קונצרטה גרם לאדנומה הזו? איך ניתן לדעת שזה לא תופעת לואי כזו..? אני יכולה לומר במפורש שהמצב הזה (העייפות בבקרים) הופיע כעבור זמן של נטילת הכדורים.. צירוף מקרים?הוסף תגובה
תשובת מומחה עיפות כרונית
ד"ר בועז רפפורט 15/09/2016 | 22:23שלום נועה, איני יודע מדוע את כל כך עייפה אבל הניסיון לייחס זאת לקונצרטה אינו מוצדק. תופעות שממשיכות למרות שאת לא לוקחת את התרופה , אינן קשורות לתרופה. לא ידוע לי על אפשרות של התרופה לשבש דברים בצורה בלתי הפיכה, פרט אולי לטיקים שעלולים להתעורר, בעיקר אצל ילדים, ולהישאר למרות שמפסיקים את הטיפול. כך שיתכן שהעייפות שלך היא תוצאה של הפרעת הקשב ואת זקוקה לתרופה אחרת מהקונצרטה כדי שתעורר אותך (במקרה כזה אני ממליץ על שימוש יומיומי ולא פעם כן פעם לא), או שיתכן שהעייפות אינה קשורה והיא מפריעה לך לטפל בהפרעת הקשב . מכיון שאת מדווחת על בירור רפואי תקין, אני נוטה לחשוב שהאפשרות הראשונה נכונה יותר. לכן אני ממליץ שתחזרי לרופא שאבחן אותך ותשקלו יחד את החלפת התרופה לקשב. בהצלחה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
נוירובלסטומה
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
בילירובין נאו-נטאלי
מונחים קשורים
-
יד לנשימה
-
להושיט יד
-
תסמונת וויליאמס בישראל
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות