אטנט וריטלין
פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים. ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד. ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד. בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת: 2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית. 2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם. 1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון. 1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה. 1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה. השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת: 2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב. 2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice. 2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ. 2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע. 2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד. הבריאות בתל השומר. 2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז. להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור. 04-6404435אטנט וריטלין
שירלי 04/04/2017 | 01:24היי בת 38 אמא לילד בן 11 שאובחן ללא היפראקטיביות. יש לי תחושה שגם לי יש ובעתיד תור לנויירולוג ויש לציין שאני לומדת כרגע וגם עובדת וגם אמא ל 3. הילד התחיל עם ריטלין 20 ועבר לאחר שבוע לאט 20 בעקבות ריבאונד של תוקפנות בערב ואי נעימות האנטי גרם לו להיות רובוטי וחוסר תיאבון עד הערב הוא ירד במשקל המון והנוירולוג החליף לו לפוקלין xr 20 עשרה כדורים לניסיון בינתיים הילד בסדר חזר לו הצבע לפנים.. ועכשיו נעבור אליי אז ניסיתי את הריטאלין והוא גרם לי לאנרגיה מטורפת והייתי מרוכזת אך נעשיתי עצבנית ובכיתה ללא סיבה.. ואז ניסיתי את האטנט של הילד ומה שקורה זה שאני פתאום נעשית עירנית ומלאת מרץ וזה גורם לי לנעילות לסת וצורך ללעוס מסטיק כל הזמן והיום ממש כאב לי הגרון והלשון התייעצתי עם הרופא והוא אמר לי לנסות רק 10 ..ומה שגם אני מעשנת בדרך כלל רק 7 סיגריות ביום אם בכלל וזה גורם לי לרצות לעשן יותר .. האם להוריד ל10 ואפשרי לקחת את החצי השני במידת הצורך במהלך היום? או שבעצם צריך להעלות את המינון? שוקלת 60 קילוהוסף תגובה
נעילת לסת
אדווה טובול 13/02/2025 | 00:09היי אני מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז הייתי עם אטנט 20 מ״ג עכשיו אני עם אטנט 30 מ״ג XR וכל פעם שאני שותה באופן אוטומטי אני נועלת את הלסת וזה עושה לי לחץ בראש חודש הבא יש לי תור לנוירולוג מה לעשות צריך לשנות כדור?הוסף תגובה
אטנט או ריטלין
רחל 20/05/2024 | 05:01לא הבנתי אם האטנט גרם לו לחוסר תיאבון ותוקפנות או שזה היה הריטלין ? כי אמרת שהוא התחיל עם ריטלין ואז עבר לאט מה זה אט?הוסף תגובה
תשובת מומחה חריקת שיניים בעקבות אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 26/10/2023 | 14:29כן. אם התופעה לא חלפה תעברי לתכשיר אחר .הוסף תגובה
חריקת לסתות בעקבות אטטנט 20 מג
אורית 08/08/2023 | 21:08היי האם תופעת לוואי יכולה להיות חריקת לסתות? התחלתי לפני חודש בעצת הנוירולוגית ואבחון, לקחת אטטנט. חודש ראשון חצי כדור קרי 10 מג ואחרי חודש 20 מג (ויש לי כאב בצידי הפנים בחיבור הלסתות כי כל הזמן אני חורקת שיניים מה שלא היה לפני כןהוסף תגובה
תשובת מומחה אנטט וריטלין
ד"ר בועז רפפורט 04/04/2017 | 08:54שלום, הפורום לא נועד להיות תחליף לטיפול רפואי , אלא לתת ידע, הבנות וכיווני פעולה רצויים. לגבי התיאור של ההתנסויות התרופתיות שלך, חשוב להדגיש שלפני שמטפלים צריכים להתאבחן . חשיבות האבחון היא לא רק כדי לדעת אם יש או אין הפרעת קשב וריכוז אלא להבין מה עוד יש. הפרעת הקשב בדרך כלל מגיעה עם קשיים נילווים, שזאת אחת הסיבות לשונות הגדולה בקרב בעלי ההפרעה ולפעמים גם אסור כלל לקחת תרופות ממריצות ! מעבר לפן הרפואי החשוב לצורך הטיפול, ישנה גם "החוייה האיבחונית" , להבין את החוקיות שלך, מה מושפע ממה ומה קשור למה ואיך לומדים לקחת בחשבון את "הוראות ההפעלה" שהאבחון מגלה. גם לא כל דבר קשור לתרופות. בלעדי התובנות החדשות, כל התהליך הינו טכני בלבד ועוסק רק בשמות של תרופות ובמינונים כאשר הסיפור האמיתי הוא הרבה יותר רחב וחבל לפספס אותו. לגבי העניין התרופתי עצמו, הוא חשוב ביותר וחייב להיות מבוקר על ידי רופא הבקיא בתחום. האופן שאת עושה ניסויים על עצמך, מהשאריות של התרופות של בנך, לצערי נפוץ אבל ממש לא רצוי ואף עלול להיות מסוכן. לכן המלצתי החמה עבורך, למצוא רופא המנוסה גם באבחון מבוגרים ולעשות את התהליך נכון. בברכה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
-
נוירובלסטומה
-
פדיקולוזיס
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
בילירובין נאו-נטאלי
מונחים קשורים
-
יד לנשימה
-
מזרק
-
מרפאן ישראל
רופאים בתחום

ד"ר קובי טובי PHD - מרפאת טובי טבעי רפואה משלימה
מטפל ברפואה אלטרנטיבית, עם התמחות באורתופדיה ונוירולוגיה, משלב שיטות טיפול שונות, מסורתיות עם טכנולוגיה חדשנית

ד"ר קובי טובי PHD - מרפאת טובי טבעי רפואה משלימה
מטפל ברפואה אלטרנטיבית, עם התמחות באורתופדיה ונוירולוגיה, משלב שיטות טיפול שונות, מסורתיות עם טכנולוגיה חדשנית
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות