פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 105
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
התינוק שלי וחשש לקשב וריכוזמיה 05/10/2018 | 11:33שלום דר בת 26+2 יש לי תינוק בן שנתיים וחצי , התינוק שלי היה ילד מאוד שקט רוב הזמן היה במיטה כשהיה קטן אכל וישן כמעט ולא בכה היה ילד מלאך פשוט קשה לתפוס את המהפך שקרה לאחר גיל שנה וחצי , כיום בן שנתיים וחודשיים קשה ליצור עמו קשר עין שלא לדבר על איחור בדיבור הוא זורק מילים אך עדיין מתקשה להפיק משפט שלם "עדיין עם מוצץ " אני צריכה גם לבדוק אם יש לו לשון קשורה כי רוב המילים עם הגיה שגויה , הוא מתקשה למלא הוראות אם אני מבקשת ממנו לשבת הוא מתקשה הוא יושב כמה דקותו ושוב ריצות והשתוללויות והוא גם מרביץ , התקשרה אליי מנהלת המעון וסיפרה לי שאנחנו צריכים לשבת בקשר לילד שלי שכנראה יש בעיה הוא לא יושב במפגשים והוא עם הסחות דעת ועם חוסר פוקוס וריכוז , למשל בזמן יום הולדת לאחד הילדים ביקשו ממנו לשבת הוא ישב ותוך דקות ספורות חזר להתרוצץ באמצע הפעילות והתחית לבקש משחקים בזמן שכל הילדים נהנים מהמסיבה , אני מאוד חוששת מהפרעות קשב וריכוז אני עם תואר בתחום ויש לי אח שסובל מהבעיה שעזב את בית הספר בטרם עת , היה לו מלא בעיות חברתיות והתיש אותנו נפשית , אני התמודדתי איתו אישית אחרי שהוריי כבר הרימו ידיים ואני בטראומה לא חושבת שיש לי כוחות להתמודדות ארוכה כזו אני דואגת לעתידו מפחדת שיסבול כמו אח שלי ושאני אסבול יחד איתו ומה שיותר מביך אותי שאת הגנטיקה הזו כנראה ירש מהצד שלי .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פעוט עם הפרעות התנהגות
ד"ר גלעד חבצלת 13/10/2018 | 12:32מיה שלום! התאור שלך מתאים לילד עם הפרעת קשב וריכוז. אך כפי שוודאי ידוע לך כמומחית בתחום, בגיל זה האבחנה המבדלת מאד רחבה: יכולה להיות הפרעה התפתחותית גלובלית, הפרעה בהתפתחות השפה, קשיי הסתגלות לגן, או הפרעה נפשית אחרת. ממליץ על בדיקת שמיעה וראייה והפנייה לאבחון במרכז להתפתחות הילד באזורך בהקדם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעוט עם הפרעות התנהגות
-
שאלה על תופעות לוואי לLAליאת 12/08/2018 | 12:14אני משתמשת ב LA40 כבר שנה, בחודש/ חודשיים האחרונים יש לו תופעת לוואי מוזרה שלא הייתה בהתחלה, בסוף ההשפעה אני מרגישה סוג של עקיצות או אולי נמנום בכל הגוף, זה יותר כמו עקיצות קלות בעור. אני לא זוכרת תופעה כזאת בהתחלה האם זה מהשהוא מוכר? או מהשהוא שצריך להדאיג אותי? ועוד שאלה כללית, תמיד מרגיש לי שתחת השפעת התרופה אני פחות מדברת כמו שזה מקפיח אותי מלחשוב מהר ולענות מהר, אני בדרך כלל אדם אימפולסיבי מאוד האם זה דבר בסדר או צריך להפחית מינון? עוד שאלה אם אפשר, נסיתי לרדת ל 20LA אבל כל הזמן לא הפסקתי לפהק כשי לקחתי ורציתי לישון, האם זה מעיד שזה מינון נמוך? סליחה שזה ארוךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
נימול כתופעת לוואי של ריטלין
קטנטונת 05/10/2018 | 04:26התופעה של תחושת נימול ועקצוץ כתופעת לוואי של ריטלין מוכרת גם לי, בעיקר כשהמינון גבוה מדיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לואי של ריטלין LA
ד"ר גלעד חבצלת 21/08/2018 | 10:55ריטלין LA הינה תרופה המכילה אותו חומר כמו ריטלין אך בשחרור איטי ופועלת ל8 שעות. לא מכיר את התופעה של העקצוצים בעור כתופעת לואי של התרופה. הורדת האימפולסיביות היא תופעה טובה ומכריחה אותך לחשוב לפני שאת מדברת. לגבי הורדת המינון: הישנוניות בהחלט קשורה לכך וצריך לחזור למינון המלא.הוסף תגובה
-
נימול כתופעת לוואי של ריטלין
-
שימוש בריטלין והחלפתוסטודנטית 17/09/2018 | 23:41היי, אני בת 24 שוקלת 39 ק"ג. התחלתי לקחת ריטלין לפני שנתיים לאחר שהייתי אצל נוירולוג והתלוננתי על בעיות קשב בלימודים. אני לוקחת ריטלין 10 מ"ג, פעמיים עד שלוש פעמים ביום (עם הפסקה בין לבין של 4 שעות), אני לוקחת את זה כבר במשך כשנה, אך ההשפעה ממש ממש קטנה וקצרה ולפעמים כלל לא מועילה (וכמובן שיש את התופעות של הזומבי אחרי). הייתה תקופה לפני כמה חודשים שהייתי לוקחת 2 כדורים ביחד של 10 מ"ג כל אחד,במשך חודשיים, וזה אכן היה משפיע יותר טוב מבחינת הריכוז אך רק לשעה וחצי ואז נעלם וכמובן יש את התופעות לוואי..בנוסף יש לי נשירת שיער שדי החמירה בתקופת מבחנים ואני חושבת שזה גם קשור לריטלין(רשום שזו תופעת לוואי נדירה של ריטלין). הלכתי לנוירולוגית מספר פעמים בכדי לבדוק מה אני יכולה לנסות במקום הריטלין שלא ככ עוזר מבחינת הריכוז ובעיקר משפיע עלי מבחינת כל התופעות לוואי שלו.. הנוירולוגית שלי נתנה לי לנסות בעבר אטנט 10 מ"ג (אמרה שלמשקל שלי אני לא יכולה לקחת יותר) אך זה לא עזר לי בכלל לריכוז וזה היה עושה לי כאבים באזור החלל של הבטן (לא כאב בטן רגיל, ומייבש) ודי פחדתי להמשיך לנסות עם האטנט, אז חזרתי אליה שוב והיא הציעה לי פוקלין בסוף לא ניסיתי והמשכתי עם הריטלין .. 3 שאלות: 1. האם זה בסדר לנסות כל כך הרבה כדורים במשך זמן כ"כ קצר- ללא הפסקה בין לבין (אני בתקופה כרגע של למידה למבחן מאוד גדול אז אין לי אפשרות לקחת יום הפסקה מללמוד) כרגע אני ממשיכה עם הריטלין 10,לוקחת כדור אחד ואחרי 4 שעות כדור נוסף, לפעמים לוקחת גם בפעם השלישית אבל בדר"כ רק פעמיים ביום. 2. האם פוקלין זה כדור שהיית ממליצה לי לנסות? לא שמעתי עליו ואני מפחדת שזה ישפיע עלי לא טוב. ואם כן אז מה המינון שכדאי? 3. יש כדור אחר שהיית ממליצה עליו? (לגבי ויואנס היא אמרה שצריך תקופת ניסיון- ואין לי כרגע זמן להתנסות כי הבחינה שלי בעוד שבועיים, לגבי ריטלין 20LA ניסיתי ממש ממזמן עוד בהתחלה, וזה לא היה עושה לי כ"כ טוב אז לא חזרתי לזה) תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך לתשובה
ד"ר גלעד חבצלת 25/09/2018 | 12:06היי! פוקלין שייך אינו דור חדש אלא שניתן לתת אותו רכוז נמוך יותר כי מכיל רק את הצורה הפעילה של הכדור. הכדור דורש אישור מיוחד. קונצרטה מנסיוני היא תרופה מצויינת. תתחילי ותנסי.הוסף תגובה
-
המשך לשאלה
סטודנטית 23/09/2018 | 13:30תודה על המענה.. אבל האם זה בסדר לנסות כמה סוגי כדורים במשך זמן כזה קצר ללא הפסקה אפילו של יום בין לבין ? אני עדיין לוקחת את הריטלין .. *ולגבי הקונצרטה אמרו לי שזה די דומה לריטלין מבחינת כל התופעות לוואי וזה אם אני לא טועה כדור יחסית מהדור הישן כמו הריטלין..האם מומלץ לנסות כדורים חדשים יותר כמו את הפוקלין במקום? ואם אפשר לקבל את דעתך בנוגע לפוקלין בכללי.. ואם כן אז מה המינון שכדאי למשקל שלי? שוב תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות ארוכות טווח לקשב וריכוז
ד"ר גלעד חבצלת 23/09/2018 | 12:45ככלל, במידה וצריך ריכוז למספר שעות רב במשך היום עדיף להשתמש בתרופות המשחררות באופן מושהה את החומר הפעיל. כיון שלא הזכרת שניסית קונצרטה אני ממליץ בחום לנסות תרופה זו. השחרור של החומר הפעיל מאטד הדרגתי . הפעילות מספיקה ל12 שעות והתחלת הפעולה מהירה תוך כשעה. במקרה שלך הייתי מתחיל במינון של concerta 36m"g פעם ביום בשעה שבע בבוקר. תקחי שבוע ותראי. במידה ואין מספיק אפקט את יכולה גם להגיע למינון של 45 מ"ג על ידי לקיחת קפסולה אחת של 18 מ"ג עם קפסולה של 27 מ"ג. בהצלחה במבחן הגדול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לתשובה
-
אבחון אובייקטיבי של הפרעת קשבחסוי 14/09/2018 | 23:55שלום ד"ר. אני בשנות העשרים לחיי וחושד כבר כמה שנים שיש לי הפרעות קשב וריכוז. הייתי לפני כמה ימים אצל נוירולוג שהסביר לי שאין שום דרך לאבחן אובייקטיבית האם יש הפרעת קשב, אלא צריך להתחיל טיפול תרופתי ואז לראות את ההשפעות שלו. היה מאוד סקפטי לגבי מבחני טובה ויכולת האבחון שלהם. רציתי לשאול אותך - האם יש דרך לאבחן אובייקטיבית, מדעית - הפרעת קשב? אני ממש לא אוהב את הרעיון של להתחיל טיפול תרופתי לפי הנ"ל. אשמח לדעתך בנושא. תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחון הפרעת קשב וריכוז
ד"ר גלעד חבצלת 23/09/2018 | 11:23הפרעת קשב וריכוז ניתנת בהחלט לאבחון אוביקטיבי ויש לה אפיונים ברורים בספר המחלות הנקרא DSM5 . העניין הוא שהאבחון דורש פגישה מסודרת עם מומחה לקשב הדורשת לפחות 45 דקות וכוללת ראיון אישי מפורט ומעמיק. שיתוף הפעולה מצד הנבדק ומיומנות הבודק חשובה מאד לצורך האבחון. עם כל הכבוד לנוירולוג שאמר לך את הגישה ה"ניסויית", זו אינה הגישה המקובלת בעולם ובישראל. . מציע לך לפנות לאבחון מסודר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון הפרעת קשב וריכוז
-
תחליף לרטלין בכדורדוד 04/09/2018 | 08:34האם קיים תחליף לטרלין בכדור ? הבן שלי מסרב לקחת את התרופה אפילו שאני שובר אותה למעדן הוא לא יכול להרגיש את הכדורים האלו הקטנים האם יש משהו נוזלי ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחליף לריטלין la
ד"ר גלעד חבצלת 05/09/2018 | 07:35בעקרון אין ריטלין נוזלי מה שניתן לעשות עם ריטלין la זה מה שאתה עושה: לפרק את הקפסולה ולשפוך את הגרגירים למעדן חשוב לאכול את כל כמות הגרגירים. אם הבן מתקשה הייתי ממליץ לקחת ריטלין רגיל ולרסק אותו למיץ. תן לו כדור אחד בבוקר שעה לפני השעור ועוד ריטלין אחד בשעה 11 בבית הספר.הוסף תגובה
-
תחליף לרטלין בכדור
דוד 05/09/2018 | 05:04זה ריטלין 20 laהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לקיחת ריטלין בנוסל
ד"ר גלעד חבצלת 04/09/2018 | 09:01שלום! אם מדובר בריטלין רגיל אתה יכול לרסק אותו ולהמיס אותו גם בנוזל ולא חייב במעדןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחליף לריטלין la
-
קונצרטה וזיקפהאוריאל 02/09/2018 | 16:30שלום!התחלתי היום לקחת קונצרטה 27 מ"ג וראיתי בעלון לצרכן שבמידה ויש זיקפה ממושכת וכואבת צריך לגשת לרופא במיידי.אני מרגיש כאב קל שהולך וחוזר באזור הפין, אבל הוא לא זקוף באופן משמעותי מה עלי לעשות?(אולי זה רק משהו פסיכולוגי אחרי שראיתי את האזהרה בעלון?)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זקפה ממושכת עקב קונצרטה
ד"ר גלעד חבצלת 04/09/2018 | 08:58התופעה של זקפה ממושכת נדירה מאד. לפיכך אני מציע לך להתעלם ולשכוח את העניין התופעות שאתה מתאר פסיכולוגיות בלבדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זקפה ממושכת עקב קונצרטה
-
גוף מתרגל לתרופהמשה 30/08/2018 | 21:09שלום. אני בן 30, מאובחן עם ADD, מטופל תרופתית בשנה וחצי האחרונות. הדרך התחילה עם ריטלין לסוגיו ( 10 ו20 מ"ג לממושך), המשיכה לקונצטרה(36 מ"ג). עם שתיהן היו לי הרבה תופעות לוואי ולכן עברתי לאטנט 20 מ"ג. עם אטנט - הרבה פחות תופעות לוואי. מצד שני, מכיוןן שאני זקוק לתרופה במהלך העבודה, זמן ההשפעה לא ענה על הדרישות, ולכן בהמלצת הרופא עברתי לתרופה גנרית לאדרל XR במינון 20 מ"ג. הכל היה מעולה עם התרופה האחרונה במשך כמעט חודש. ההשפעה קצת ירדה עם הזמן אבל לאחר חודש זה הרגיש שהגוף "התרגל" מאוד מהר ושהריכוז לא מספיק טוב. בהמלצת הרופא, חזרתי לאטנט 20 מ"ג, אך הפעם לקיחה פעמיים ביום. אני רואה מוטיב חוזר אצלי, של התרגלות יחסית מהירה למינון. אני לא רוצה להיכנס למין תחרות של העלאת המינון ולהגיע למינונים גבוהים. מה ניתן לעשות כדי למנוע מהגוף להתרגל? אני לוקח באופן יומי, אך לא בסופי שבוע או חגים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התרגלות
דר' אולגה קובלצ׳וק 01/09/2018 | 00:06שלום האם אתה ממשיך במעקב של רופא המטפל ומשלים תהליך של התאמת מינון האפקטיבי? יתכן והעלאת מינון של אותה התרופה עד למינון המתאים יכלה לתת פיתרון טוב יותר מלעבור כל פעם לתרופה אחרת. במידה ובאמת מגיע למינון גבוה שעדיין אינו אפקטיבי, יתכן וכדאי לפנות להתייעצות עם רופא פסיכיאטר על מנת לשלול סיבות אחרות לקשיי קשב וריכוז כגון הפרעת מצב רוח ו/או חרדה. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התרגלות
-
אטנט לצורך שיעורי ביתנועה 28/08/2018 | 23:29שלום, ביתי מקבלת אטנט 10 מג מזה מספר חודשים לםני כיומיים עלתה לכיתה ב'. לא יכולה ללמוד ללא כדור. פשוט לא יכולה להתרכז. (לצערי) השאלה שלי היא האם ניתן לתת לילדה חצי כדור בשעה 14:00מ כדי שתוכל לעשות שיעורי בית? האם חצי כדור השפעתו היא ל-3 שעות? וכדור שלם ל- 6 שעות ? אני לא יכולה לתת לה כדור ל- 6 שעות כי זה יהרוס לה את הלילה מצד אחד ומצד שני האטנט זו התרופה היחידהשעובדת טוב איתה ולא הייתי רוצה לחזור שוב לניסוי ותהיי. (ניסינו המון תרופות) איך אפשר לתת אטנט ל- 3שעות בלבד? האם חצי כדור זו הדרך? בתודה רבה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אטנט לצורך שיעורי בית
דר' אולגה קובלצ׳וק 31/08/2018 | 23:57שלום במקרה שתיארת במידה ולא ניתן לתת מנה שניה בשעה 12:00 עד 13:00 הייתי ממליצה לעבור לתכשיר שפועל ליותר זמן. דברי עם רופא המטפל כיד לשקול מעבר לויואנס או adderall XR. מתן תת-מינון יביא להשפעה שלא תהיה אפקטיבית על תסמיני הקשב וריכוז ולא להשפעה ל3 שעות במקום 6 כפי שכתבת. מתן מינון מלא בשעה 14:00 עלול לגרום לקשיי הירדמות. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם הורדה בכמות האטנט מקצרת את זמן ההשפעה
ד"ר גלעד חבצלת 29/08/2018 | 10:10נועה שלום! משך השפעת כדור האטנט אינה מתקצרת בזמן פי הכמות. התשובה היא שאינך יכולה לתת חצי כדור ולצפות שיעבוד רק ל3 שעות פשוט המינון הנמוך לא יעבוד טוב על הבת. את גם צודקת שהמתן כדור ב1400 יכול לפגוע לידה בשינת הלילה. אם ניסיתם גם קונצרטה וגם ריטלין LA , שמשפיעים לטווח יותר ארוך הייתי מנסה לעבור לויואנס 30 מ"ג. כמובן דרך אישור מומחה להפרעת קשב. פתרון נוסף לשוחח עם המחנכת ולבקש שתעשה שעורי בית במסגרת השעות בבית הספר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אטנט לצורך שיעורי בית
-
התנהגות של ילד בן 9עינת 23/08/2018 | 13:55שלום, בני בן ה-9 מאובחן עם בעיית קשב וריכוז וכן לקות למידה. הוא נוטל ויואנס 30 מ"ג. כמו כן יש לו עיכוב התפתחותי והוא לומד בחינוך מיוחד (ביה"ס ללקוי למידה). שאלתי היא, האם העיכוב ההתפתחותי יכול לנבוע מבעיית הקשב ולקות הלמידה? איש לא יודע לומר לי מה יש לילד. נשלל פיגור, אוטיזם וכן כל השאר. מהי ההתנהגות הטיפוסית של ילדים עם בעיות קשב ולקות למידה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב, לקות מידה , ועיכוב התפתחותי
ד"ר גלעד חבצלת 29/08/2018 | 10:00עינת שלום! שאלתך די מורכבת. בערך כמו לשאול מה בא קודם הביצה או התרנגולת. ידוע שלילדים עם הפרעת קשב וריכוז יש באחוזים גבוהים גם לקות למידה. העיכוב ההתפתחותי יכול להיות גורם או תוצאה. יש מספר סיבות רב לעיכוב התפתחותי וביניהן גנטיקה, פיגור שכלי, מצוקה עוברית, דלקת קרום המוח בעבר, אלכוהוליזם בהריון, מחלות זהומיות מולדות , ועוד ועוד... ודאי אינך מצפה שאתן לך תשובה כאשר איני יודע את הרקע . על כל פנים לדעתי הגורם במצבים אלו הוא פחות חשוב ולמעשה זניח. מה שחשוב הוא לקדם את ילדך ככל הניתן ולהוציא ממנו את מקסימום היכולת והפוטנציאל. לגבי התנהגות טיפוסית ששאלת יש ילדים שהם יותר עם בעיית קשב ויש ילדים שהם יותר היפראקטיביים, ויש עם סימפטומים מעורבים. בסך הכל הטיפול התרופתי מצוין והוא בטח מקבל גם הוראה מתקנת ללקויות למידה. מאחל שיפור והצלחה בהמשך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב, לקות מידה , ועיכוב התפתחותי
-
מינון אטנטראובן 16/08/2018 | 14:02שלום רב רציתי לשאול האם אני יכול לקחת 2 כדורים של אטנט 10 מ"ג ביום (אם כן כמה אפשר צריך להיות בין כדור לכדור) ומה ניראה לך המינון המומלץ ? אני בן 22 שוקל 105 קילו (לקחתי בעבר קונצרטה 54 והיו הרבה תופעות לוואי אחרי זה עברתי לרטלין 40LA ואני לא מרגיש אותו לכן הציעו לי לנסות אטנט)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 21/08/2018 | 11:04ראובן שלום! ההוראות במתן אטנט הן להעלות את המינון לפי תגובת הלקוח. מציע לך לנסות בשלב ראשון כדור אטנט של 20 מ"ג ולחוש בהשפעה עליך. אם זה מתאים ואתה מעוניין בהשפעה ארוכה של 12 שעות תיקח 2 כדורים בהפרש 5 שעות ביניהם. נ.ב במידה ולא תפיק תועלת מריטלין LA 20 מ"ג תעבור קודם למינון של ריטלין LA 30 מ"ג ולאחר מכן תיקח 2 כדורים כנ"להוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון אטנט
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
- צפלקסין (צפורל, צפוויט)
-
מונחים קשורים
- אדמדמת
- אבחון (דיאגנוזה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם