פורום טיפול במיגרנות, הפרעות שינה וטינטון בנוירופידבק - עמוד 15
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טניטון פועם
רוני 26/09/2011 | 09:32שלום, יש לי טניטון פועם כבר 4 חודשים. עשיתי בדיקות שמיעה וBERA והם תקינות. רציתי לשאול מה אפשר לעשות ? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טניטון פועם
דר' דורון תודר 26/09/2011 | 11:18שלום רב, נויורפידבק יעיל בטיפול בטינטון מסוג "סובייקטיבי" ולא "אובייקטיבי". טינטון פועם הוא בד"כ "אובייקטיבי". אנא ברר איזה סוג טינטון יש לך בדיוק וכך תוכל לדעת אם נוירופידבק יכול לעזור לך. ניתן לקרוא עוד על טיפול בטינטון בעזרת נוירופידבק כאן – http://www.neuroclinic.co.il/Tinnitun-Full.php בהצלחה ד"ר דורון תודר
-
-
מיגרנות
מיכל 25/09/2011 | 18:46אני בת 41, סובלת ממיגרנות שמתעצמות בשנים האחרונות ופחות מגיבות לטיפול התרופתי. (יש גם חרדות שקשורות למשבר גיל) המיגרנות קשורות כנראה לסטרס ולסדר יום משתנה. דמיון מודרך לא שיפר דבר. כיצד, אם בכלל אפשר לטפל בזה על ידי נוירופידבק? או אחר? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיגרנות
דר' דורון תודר 26/09/2011 | 11:12מיכל שלום אנסה להסביר: א. לאנשים עם מיגרנות פעילות מוחית שהיא לא תקינה. בגלל זה יש להם מיגרנות. אנו יכולים לכמת את הפעילות הלא תקינה הזו באמצעות בדיקה הקרויה QEEG. בבדיקה זו אנו מודדים את הפעילות החשמלית של המוח ומשווים אותה לנורמות תלויות גיל וכך אנו רואים מה לא תקין. לאנשים עם מיגרנות יש תבניות מוחיות לא תקינות ידועות. ב. לאחר שהגדרנו את התבנית הלא תקינה אנו מלמדים את המטופל לתקן אותה. נניח שיש תבנית של עודף גלים מסוג מסויים. בעת הטיפול אנו נותנים למטופל "פרס" בכל פעם שבמקרה המוח מוריד את התבנית הלא תקינה. הפרס הוא למשל שהסרט בו את צופה נהיה ברור וחד. כאשר המוח יוצר את התבנית הלא תקינה הסרט נותר מטושטש. ג. לאורך המפגש ובין המפגשים המוח מתחיל לייצר עוד ועוד את התבניות התקינות. כיוון שכך הן עוצמת המיגרנות והן תכיפותן - יורדות. זה ההסבר הפשטני לטיפול בנוירופידבק בגישה "האמריקאית". התהליך עצמו הוא תהליך לימודי. הוא לא שונה מהותית מהתהליך המתרחש במוח בעת שאדם לומד בע"פ לנגן יצירה מוזיקלית. ככל שמתאמנים יותר - הלימוד מוטמע המוח לומד לעשות את הפעולה באופן מוצלח יותר. מקווה שעכשיו הדברים יותר ברורים. ד"ר דורון תודר -
מיגרנות
מיכל 26/09/2011 | 07:46בוקר טוב, הסתכלתי באתר שלך, ואני עדיין לא ממש מבינה מה נעשה בנוירורפידבק ואיך בדיוק זה עוזר במיגרנות/ בויסות רגשי. אודה לך מאד, אם תוכל להסביר קצת. תודה, מיכל -
תשובת מומחה מיגרנות
דר' דורון תודר 25/09/2011 | 19:50מיכל שלום מיגרנות מגיבות היטב לטיפול בנוירופידבק. ישנם עמודות מחקריות מענינות ממרכזים שונים בעולם שמוכיחות את יעילות השיטה. מניסיוני ניתן לחוש בשיפור כבר לאחר מפגש בודד אם כי ההשפעה המלאה מגיעה לאחר כ 20 מפגשים. לאחרונה פורסם מחקר על 71 חולים עם מיגרנה שהראה כי ניתן להגיע אף ל0 התקפים לאחר 20 מפגשי טיפול. בגדול יש 2 סוגי נוירופידבק שמבוססים על הפעילות החשמלית של המוח. הגישה "האירופאית" והגישה "האמריקאית". 2 הגישות נחקרו בהקשר זה ושתיהן יכולות לעזור. אני משתמש בשתי הגישות ומנסיוני לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות. יש חולים שמגיבים טוב יותר לאחת ואחרים לשניה. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולהעמיק באפשרויות השונות המתוארות שם. http://www.neuroclinic.co.il/Migraine-Full.php בהצלחה ד"ר דורון תודר
-
-
כיצד ניתן לטפל באמצעות נוירופידבק בהפרעות שינה ?
סיגל 25/09/2011 | 17:10שלום, אני בת 48 וסובלת מהפרעות שינה כבר 3-4 חודשים, הרופא שלי נתן לי מרשם לתרופה בשם אמביין, היא קצת עוזרת לי, איך הנוירופידבק יכולה לעזור ? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כיצד ניתן לטפל באמצעות נוירופידבק בהפרעות שינה ?
דר' דורון תודר 25/09/2011 | 17:41סיגל שלום, קשיי שינה הם סימפטום לבעיה ולאו דווקא הבעיה עצמה. כיוון שאת מתארת מצב שבו את סובלת מבעיות שינה מזה שלושה חודשים, מאוד חשוב לנסות ולהבין את המקור לבעיה. מצבים שיכולים לגרום להפרעות שינה הם למשל תרופות חדשות שהתחלת לקחת בשעות הערב, תוספי מזון מסויימים, לחץ ומתח עקב אירועי חיים שונים, חרדה, דיכאון ועוד ועוד. לכן מאוד חשוב לבצע בירור מלא של מקור הפרעת השינה. אם לאחר בירור יתברר כי את סובלת מהפרעת שינה ללא סיבה ברורה, אזי ניתן יהיה לעזור לך בכלים שונים. אחד הכלים הוא טיפול באמצעות נוירופידבק. יש לדעת כי הפרעות שינה מלוות בצורות שונות של אי סדירות חשמלית מוחית, שאותה ניתן להסדיר באמצעות נוירופידבק וכך לטפל בבעיה. ניתן לקרוא עוד על טיפול בהפרעות שינה בעזרת נוירופידבק כאן – http://www.neuroclinic.co.il/Insomnia-Full.php כל טוב ד"ר דורון תודר
-
-
-
תשובת מומחה מה זה בעצם נוירופידבק ?
דר' דורון תודר 25/09/2011 | 17:37טכנולוגיית נוירופידבק (NeuroFeedback) היא שיטת טיפול מודרנית שבעזרתה ניתן לטפל במגוון רחב של הפרעות ובעיות שמקורן בפעילות במוח. הטכנולוגיה מאפשרת למטופל ללמד את מוחו כיצד לפעול באופן אופטימלי. הסדרת פעילות גלי המוח הנלמדת במהלך הטיפול מביאה להקלה משמעותית בסימפטומים מסבי סבל. השיטה מתבססת על עיקרון ההתניה: מטופל צופה בסרט לבחירתו. המחשב קורא את פעילות גלי המוח של המטופל בעת הצפייה ומתגמל אותו בכל פעם שמוחו פועל באופן תקין: כאשר הפעילות תקינה, רואה המטופל את הסרט באופן חד וברור. כאשר המחשב מזהה פעילות בלתי רצויה, נראה הסרט באופן מטושטש. כך לומד מוחו של המטופל לפעול בצורה מיטבית, מטופלים שיפרו את הקשב והריכוז ללא צורך בריטלין, הפסיקו לקחת כדורי שינה או נוגדי דיכאון, הצליחו להתגבר על חרדות שונות, וכדומה. יש להדגיש, שיטת טיפול זו אינה פולשנית ואינה מצריכה שימוש בתרופות. כדאי לדעת, באמצעות טכנולוגית נוירופידבק אפשר לטפל במגוון רחב של הפרעות הנובעות מפעילות בלתי סדירה של גלי המוח: הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות לקויות למידה מיגרנה הפרעות שינה דיכאון וחרדה אוטיזם הפרעה פוסט טראומטית הפרעה טורדנית-כפייתית אפילפסיה התמכרויות כאבים כרוניים תופעות הנובעות מפגיעת ראש או אירוע מוחי טינטון תסמונת טורט וכמו כן, ניתן לשפר יכולות אישיות וביצועים קוגניטיביים בעקבות הטיפול. ניתן לקרוא עוד על המושג במונחון של אינפומד - http://infomed.co.il/definition-4340/נוירופידבק/ ד"ר דורון תודר
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים