פורום טיפול בדיכאון וחרדה בנוירופידבק - עמוד 28
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דיכוטומיה
טלי 11/12/2011 | 02:21אני חשה שיש לי דיכאון כרוני, איתו ניתן לחיות ולעבוד די טוב, רק שזה מלווה אצלי בפרפקציוניזם (מלווה בחרדת ביצוע), הערכה עצמית נמוכה, וממש צריך להחליף את הדיסקט בראש ע"מ לזכות בחיים נורמליים כמו זוגיות, עבודה, חברים וכו' וכו'. האם יש מזור קצר יחסית? כי היום השיטות מגוונות, דימיון מודרך, NLP, ....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דיכוטומיה
דר' דורון תודר 11/12/2011 | 09:29שלום רב אני מניח שכוונתך היא שיש בשוק שיטות מגוונות לטיפול בבעיה. דיכאון כרוני היא בעיה קשה. זו טעות לנסות לטפל בה באופן כזה. הפנטזיה של טיפול קצר למחלה שהיום אנו יודעים שהיא בעלת מאפיינים כרוניים - היא מעט לא מציאותית. אנא שיקלי לפנות לפסיכיאטר. לאחר שתהיה הערכה של הבעיה והגורמים שמסביב ניתן יהיה לשקול מה הטיפול המתאים ביותר עבורך. יש היום שיטות רבות שיכולות לעזור. יש שיטות שהן יותר "פסיכולוגיות" ויש שיטות שהן יותר "ביולוגיות". נוירופידבק היא שיטה יותר "ביולוגית" כיוון שהיא מלמדת את האדם לאזן את הפעילות המוחית שלו עצמו ובכך לתקן את הבעיה. דימיון מודרך היא שיטה שנותנת לאדם כלי להתמודד טוב יותר עם חרדות והיא יותר "פסיכולוגית". כפי שכבר אמרתי- יש להתאים שיטה לאדם ולבעייתו. ניתן לקרוא עוד על הטיפול בדיכאון בעזרת נוירופידבק (כולל מאמר ותיאור מקרה) כאן - http://www.neuroclinic.co.il/Depression-Full.php בהצלחה
-
-
חרדה
יעל 15/11/2011 | 12:54אני גרה באזור הדרום ובשבועיים האחרונים במיוחד אני מרגישה נורא!!אני לא יודעת למי עלי לפנות דבר ראשון אני מרגישה שאני צריכה עזרה נפשית בדחיפותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חרדה
דר' דורון תודר 15/11/2011 | 18:44שלום רב כיוון שאת במצוקה כה גדולה עליך פשוט לפנות לפסיכיאטר. תוכלי לעשות זאת באחת מהאפשרויות הבאות: א. חדר מיון של כל בית חולים כללי (סורוקה או ברזילאי). ב. חדר מיון של המרכז לבריאות הנפש בב"ש. ג. לפנות לרופא משפחה ולבקש את עצתו. ד. לפנות לפסיכאטר שעובד דרך הקופה בה את מבוטחת. ה. לפנות לפסיכיאטר באופן פרטי. כל כך הרבה אפשרויות... כל שאת צריכה לעשות זה להתגבר על הפחד ולקבל עזרה. בהצלחה
-
-
עצבים
25/10/2011 | 15:30שלום לד"ר קוראים לי משה ואני בן77 ניצול שואה -מזה מספר שנים אני סובל מעצבנות יתר לא יכול לישון בלילה-מתעורר מידי פעם בבהלה ובצעקות (נאמר לי ע"י משפחתי שמפריע להם בשנתם וקמים בבהלה שמא קורה לי משהו) שאלתי האם ישנה תרופה כלשהי היכולה לעזור לי הייתי בטיפול אצל הרופאה שלי המפחתי הציעה לי מספר תרופות אולם אינני סומך מידי על דבריה ופוחד לקחת את המרשמים שרשמה לי . האם אתה יכול להציע לי איזה תרופות ישנן היכולים לעזור לי הסיפטומים הנ"ל אודה לך מאוד על תשובתך תודה משהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרופות
דר' דורון תודר 26/10/2011 | 11:23שלום משה, יש כמה תרופות שבאות בחשבון. הבחירה ביניהן דורשת היכרות מעמיקה עם מצבך הבריאותי. אני מציע שתפנה לרופא עליו אתה סומך, אם זה לרופא משפחה, או לפסיכיאטר. בהצלחה. ד"ר דורון תודר
-
-
חרדה וכאבי ראש
אור 02/12/2011 | 21:35שלום אני תלמיד בן 16 וחצי לפני כחודש בערך התחילו לי כאבי ראש חזקים שפוגעים בשינה ובמהלך היום שלי,אני לא מצליח לתפקד הכאב מופיע בהפתעה ואני לא יודע איך לטפל בו ולגרום לא להיפסק,אני מכניס את עצמי לחרדות ומכניס לעצמי לראש שיש לי כאב ראש אני ממש צריך עזרה ! אני גם עברתי הרבה דברים בחיים שלי שכנראה השפיעו על זה מה אפשר לעשות עם הבעיה אני ממש סובל!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב ראש חדש
דר' דורון תודר 03/12/2011 | 09:17שלום רב כאב ראש חדש דורש בירור והתייחסות. אנא פנה לרופא המשפחה כדי שהוא יוכל לבדוק ולהעריך כיצד לעזור לך. בהצלחה
-
-
-
תשובת מומחה טיפול בביו פידבק או נוירופידבק
דר' דורון תודר 01/12/2011 | 00:12שרה שלום חשוב להבדיל בין נוירופידבק וביופידבק. כיוון שפנית אלי אני אניח שכוונתך לנוירופידבק. טיפול זה יעיל מאוד למגוון בעיות של מערכת העצבים כגון הפרעות ריכוז וקשב, לקויות למידה, אפילפסיה ועוד ועוד. הטיפול מרחוק מבוסס על כך שהמטופל מקבל מכשיר לביתו. המכשיר ניתן לכיוון ובדיקה דרך רשת האינטרנט. באופן זה למרחק אין כל משמעות. המטופלים בבית מרכיבים את החיישנים היכן שהם אמורים וכך יכול להתבצע טיפול מבלי שהמטופל צריך ללמוד שנים רבות כיצד לטפל. עוד פרטים ניתן לקבל דרך היצירת קשר באתר. -
טפול בביו פידבק
שרה 30/11/2011 | 19:10בסד רציתי בבקשה לברר מהו טפול ביופידבק מרחוק? מהם העלויות? וכיצד אפשר לקבל פרטים ? בברכה ובתודה שרה -
תשובת מומחה מה זה בעצם נוירופידבק ?
דר' דורון תודר 25/09/2011 | 17:37טכנולוגיית נוירופידבק (NeuroFeedback) היא שיטת טיפול מודרנית שבעזרתה ניתן לטפל במגוון רחב של הפרעות ובעיות שמקורן בפעילות במוח. הטכנולוגיה מאפשרת למטופל ללמד את מוחו כיצד לפעול באופן אופטימלי. הסדרת פעילות גלי המוח הנלמדת במהלך הטיפול מביאה להקלה משמעותית בסימפטומים מסבי סבל. השיטה מתבססת על עיקרון ההתניה: מטופל צופה בסרט לבחירתו. המחשב קורא את פעילות גלי המוח של המטופל בעת הצפייה ומתגמל אותו בכל פעם שמוחו פועל באופן תקין: כאשר הפעילות תקינה, רואה המטופל את הסרט באופן חד וברור. כאשר המחשב מזהה פעילות בלתי רצויה, נראה הסרט באופן מטושטש. כך לומד מוחו של המטופל לפעול בצורה מיטבית, מטופלים שיפרו את הקשב והריכוז ללא צורך בריטלין, הפסיקו לקחת כדורי שינה או נוגדי דיכאון, הצליחו להתגבר על חרדות שונות, וכדומה. יש להדגיש, שיטת טיפול זו אינה פולשנית ואינה מצריכה שימוש בתרופות. כדאי לדעת, באמצעות טכנולוגית נוירופידבק אפשר לטפל במגוון רחב של הפרעות הנובעות מפעילות בלתי סדירה של גלי המוח: הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות לקויות למידה מיגרנה הפרעות שינה דיכאון וחרדה אוטיזם הפרעה פוסט טראומטית הפרעה טורדנית-כפייתית אפילפסיה התמכרויות כאבים כרוניים תופעות הנובעות מפגיעת ראש או אירוע מוחי טינטון תסמונת טורט וכמו כן, ניתן לשפר יכולות אישיות וביצועים קוגניטיביים בעקבות הטיפול. ניתן לקרוא עוד על המושג במונחון של אינפומד - http://infomed.co.il/definition-4340/נוירופידבק/ ד"ר דורון תודר
-
-
חרדה כתוצאה מבעיה בריאותית
26/11/2011 | 21:44שלום וברכה, לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מעוותיותיות קשות במעיים ושילשולים, בחילות ועוד תופעות שקשורות לטן ולמעיים. לאחר בירור ארוך גילו שיש לי הליקובקטר, גסטריטיס וקוליטיס קל, מכוון שלקח הרבה זמן עד שגילו וירדתי הרבה במשקל התחלתי להרגיש פחדים וחרדות. עכשיו אני במהלך הריון לוקחת רק פרוביוטיקה חזקה ומנסה להתמודד עם החרדות ( לפעמים מצליח ולפעמים לא) אשמח לקבל עצה האיך להתמודד ומה לעשות כדי להשתחרר לחלוטין מהחרדות והפחדים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חרדה בהיריון
דר' דורון תודר 27/11/2011 | 08:34שלום רב כתמיד, ובוודאי בהריון, יש כלים שונים שעומדים לרשות המטפל בעת טיפול בחרדות. החוכמה היא להתאים למטופל את הכלי הטיפולי המתאים. אין תשובה אחת נכונה. סביר להניח שבהריון כדאי לשקול היטב מדוע טיפול קוגנטיבי התנהגותי לא מתאים. מה שאומר שאם אין ממש סיבה טובה שלא לעשות טיפול כזה- אזי זאת התשובה הסבירה. אם טיפול התנהגותי קוגנטיבי לא צלח מסיבה זו או אחרת יש מקום לבדוק כלים נוספים כגון ביופידבק, נוירופידבק. בהריון אנו מנסים להימנע מתרופות- וזאת למרות שחלק מהתרופות נוגדות החרדה המודרניות בטוחות בהריון. בהצלחה ד"ר דורון תודר
-
-
התקפי חרדה
יפית 24/11/2011 | 18:42שלום לך אני סובלת מהתקפי חרדה רבים מאד וקוצר נשימה ולחצים בראש עד כדי שיש לי סחרחורת ולחצים ממש חזקים כמו נימול האם כאבי הראש קשור לחרדות ולהיתאמצות של הקושי בנשימה השמח אים תענה לי בהקדם תודה יפיתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התקפי חרדה
דר' דורון תודר 24/11/2011 | 19:32יפית שלום אכן כן. כל מה שאת מתארת יכול להיות חלק מהתקף חרדה. הטיפול התרופתי, או טיפול בעזרת נוירופידבק, בהתקפי חרדה מאוד יעיל וסביר להניח שעם טיפול נכון תוכלי בתוך כמה שבועות לחיות ללא התקפי החרדה. בהצלחה ד"ר דורון תודר
-
-
דכאון וחרדה
י. 19/11/2011 | 23:07שלום רב, אני בחורה בת 24 מזה כחצי שנה סובלת מחרדות נוראיות ומעצבות ודכדוך שהתפתחו לסוג של דכאון. בעבר(לפני יותר מ-5 שנים) סבלתי מחרדות וטופלתי אצל אומאופט, הטיפול עזר עד לאחרונה. מבחורה מלאת שמחת חיים נעשיתי שברירית,בוכה המון,רואה שחורות ומתקשה נורא להמשיך את שגרת חיי היומיום באופן תקין. טופלתי בכדורים נגד חרדה ודכאון בשם אסיטלופרם אך הם רק הגבירו את החרדה והדכאון והפסקתי את השימוש בהם לאחר 4 חודשים. ההרגשה השתפרה אך תחושות הדכאון לא מניחות לי ומקשות עליי. שמעתי על טיפול בשיטת cbt-טיפול קוגניטיבי התנהגותי שנמצא יעיל במצבים אלו ורציתי לדעת אם אצלכם במרפאה מתבצעים טיפולים כאלה? ואם לא, אז כיצד הטיפולים שלכם יוכלו לסייע לי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דכאון וחרדה
דר' דורון תודר 20/11/2011 | 09:06שלום רב טיפול התנהגותי קוגנטיבי היא שיטת טיפול המבוססת על כך שניתן לשנות התנהגות וניתן לשנות דרכי חשיבה ובכך להביא לשיפור במגוון בעיות נפשיות. ישנן הפרעות שבהן טיפול זה הוא מבחינתי טיפול הבחירה הראשון(למשל הפרעה טורדנית כפייתית). ישנן הפרעות שמניסיוני הטיפול משפר את המצב אבל אם אדם רוצה שלא לסבול מהסימפטומים לגמרי הוא צריך לשלב טיפול זה בטיפול תרופתי. מדברי ניתן להבין שלב הסיפור הוא באיבחון של האדם והבנת הבעיה. מרגע שתהליך זה הושלם אנו יכולים לשקול את דרכי הפעולה. לגבי שאלתך - אכן בנוירוקליניק אני מטפל באמצעות CBT באופן קבוע. בנוירוקליניק אנו משתמשים גם בשיטת הטיפול הקרויה נוירופידבק. שיטה זו מאפשרת למטופלים לאזן את הפעילות המוחית שלהם ובכך להביא להם מזור לבעיות שמלוות אותן שנים רבות. אני לא ממליץ לכל אדם לעשות CBT. יש להתאים את שיטת הטיפול לאדם הספציפי. יש מחקרים שמגדירים באופן יפה מי הם האנשים שהסיכוי שלהם להגיב ל CBT הוא נמוך מאוד ולכאלה אני לא ממליץ לעשות CBT כיוון שגם לזמן שחולף ולמשאבים המבוזבזים יש משמעות. בהצלחה ד"ר דורון תודר
-
-
כדורים נוגדי דיכאון
ו.ק 09/11/2011 | 11:20אני מטופלת בכדורי פריזמה/ פלוטיין במינון של 40 מ"ג ליום . בשל ירידה בחשק המיני הוסיפה לי הפסיכאטרית כדור של וולבוטרין 150 מ"ג האם התרופות ללו סוטרות אחת את השניה, מה ההבדלים בינהם ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כדורים נוגדי דיכאון
דר' דורון תודר 10/11/2011 | 08:04שלום רב גם הפריזמה וגם הפלוטין וגם הוולבוטרין הינן תרופות נוגדות דיכאון. הן עובדות במנגנונים שונים. מדובר בשילוב מקובל וסביר שאכן נותן מענה טוב לבעיות בתפקוד המיני המתפתחות בעקבות טיפול נוגד דיכאון בתרופות כמו הפלוטין והפריזמה. בהצלחה
-
-
כאבים ואי שקט
דינו יהודה 08/11/2011 | 17:49שלום רב מזה זמן רב כמה שנים סובל מכאבים בחזה מצד שמאל וכן גיהוקים בזמן ההתקף מיפוי הלב היתברר שיש עורק סתום צינתור בהצלחה מזה חמישה חודשים מאז הצינתור תכיפות הכאבים כמעט יום יום ביקור הרבה פעמים בחדר מיון אישפוזים למשך יממה למעקב ללא ממצא איקו ואיקו במאמץ תקין הקרדיולוג אומר הכאבים לא לבבים נתנו לי כדורים לדיכאון לא לקחתי לפעמים אני יושב פיתאום אני מרגיש חולשה לפעמים מזיע שוכב איזה שעה שעתים והכל בסדר ואני זקוק לשקט לאחרונה היתי אצל קרדיולוג נתן לי כדורים escitalopram נעשה לא טוב וישוניני לקחתי רק חצי כדור הרגשתי לא טוב מבקש עזרה מה לעשות במצבי אכן סיפור ארוך תודהפתח בחלון חדש-
כאבים ואי שקט
יהודהדינו 09/11/2011 | 23:52שלום ד"ר תודה רבה רבה היתי רוצה לפגוש אותך לעזרה פלפון שלי xxxxxxxxxx יהודה -
תשובת מומחה כאבים ואי שקט
דר' דורון תודר 09/11/2011 | 09:35שלום רב בעייתך מוכרת היטב. אני מציע לך לבחור בין 2 אופציות: א. פניה לפסיכאטר והתמודדות רצינית בוגרת וראציונלית עם הכאב. ב. המשך סבל. איך להתמודד אם הכאב בצורה נכונה - לכך יש דרכים שונות. יש פסיכאטרים שיציעו לך תרופות ויש שיציעו גם טיפול פסיכולוגי. ה"איך" לא חשוב כרגע. חשוב לפנות לעזרה מקצועית ולטפל בבעיה. דע לך שאנשים עם בעיות לבביות ומצוקה נפשית נמצאים בסכנה גבוהה יותר לפתח בעיות לבביות משמעותיות יחסית לאלה ללא מצוקה נפשית. כך שגם לא לטפל יש מחיר. ולמען האמת המחיר הוא יקר מאוד ! בהצלחה ד"ר דורון תודר
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים