שאלה דחוף
פורום חרדה דנטלית
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שאלה דחוף
קרן 18/11/2015 | 04:46יצא לי אבסס בפה, האנטיב' כבר לא מבריאה אותו כמו פעם :(. פעם לפחות הוא היה מבריא לתקופה ואז חוזר עכשיו כבר זה לא.. כל הפה שלי כואב לא ישנתי כל הלילה מכאבים.. איך אני יכולה להעביר את זה בדרכים ביתיות? אמרו לי לגרגר מים עם מלח וזה לא עוזר.. תשובה דחוף! תודהתשובת מומחה כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 20:02כיף לשמועממש תודה
ליאת 08/12/2015 | 19:53תודה שעדכנת ושיתפת והרגעת.. לילה טוב! את אחרי!! תהניבקרוב אצלך
קרן 08/12/2015 | 19:44פתאום אני קולטת שרק לפני שלוש שבועות כתבתי את השאלה הראשונה פה.. אני ממש תקתקנית ☺. אני לא יודעת כמה זמן היה הטיפול תכלס.. כשנכנסתי אז קודם כל הוא דיבר ואז הוא בדק ואז הוא שוב דיבר הוא לקח את הזמן.. ואז התחיל ואז גם תוך כדי ביקשתי להפסיק פעמיים כי התעייפתי עם הפה אז הוא הפסיק.. ואז גם בסוף הוא דיבר.. קיצר הוא דיבר הרבהה ובסך הכל אני חושבת שהייתי שם משהו כמו שעה. אבל עבר מהר.. ובקשר לכאבים- בשעתיים הראשונות את לא מרגישה כלום כי המקום עדיין רדום (זה קצת מציק אבל רק קצת) ואז ישר כשהתחלתי להרגיש שההרדמה פגה שתיתי כדור זו ההוראה שקיבלתי.. אז לא כואב לי..כיף לך
ליאת 08/12/2015 | 19:34כל הכבוד שהלכת! כמה זמן הטיפול היה? והאם אחרי הטיפול גם לא כואב?עשיתי אני אחרי
קרן 08/12/2015 | 19:28ותקשיבי זה לא נורא בכלל!! לא מרגישים כלום הדבר היחיד שלא נעים זו הזריקה שהיא בדיוק דקה ורק את השניה הראשונה מרגישים! בזמן הטיפול יש את הרעש של המכשירים אבל את לא מרגישה.. הרופא שם לי אוזניות זה לא הפריע לו תבקשי גם. לכי לעשות בלי לחשוב פעמיים! זה שום דבר.. באמת! בהצלחה!בוקר טוב
קרן 03/12/2015 | 09:08לא מפריע לי שאת "לוחצת".. כי אני יודעת מאיפה זה בא.. לא שכחתי לעדכן פשוט לא עשיתי בסוף... דחיתי אותו.. אבל היי, תקבעי תור אל תחכי לי.. אמנם יש לי תור שבוע הבא אבל אולי גם הוא לא יסתדר פתאום.. ברצינות אל תחכי לי. יום טוב :)?
ליאת 03/12/2015 | 08:59קרן, בסוף עשית? איך היה? השתלם? סליחה אם אני לוחצת. אני גם צריכה לקבוע תור.תשובת מומחה אמן
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 11:14זה בידיים שלכןבהצלחה לנו 😙
קרן 27/11/2015 | 11:11תודה דוקטור! בזכותך (ובזכות הכאבים) הלכתי שבוע שעבר לעזרה ראשונה ואני מבינה שיכולתי לחסוך הרבה סבל, פשוט סבלתי סתם. סליחה שחפרתי ותודה על הסבלנות! ליאת בהצלחה לנו!! והלוואי שבקרוב שתינו נהיה בשלב של הביקורות הרגילות אצל הרופא בלי בעיות בכלל. וואי איך בא לי כבר להיות שם..תשובת מומחה ליאת וקרן, כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 10:55כל הכבוד על התמיכה ההדדית ואני שמח לראות את זה ורק מקווה שאכן תטפלו שתיכן עד הסוף ולא תעצרו באמצע. בהצלחהקבוצת תמיכה ממש
ליאת 27/11/2015 | 10:30לשאלתך זה לא קרה לי ישר אחרי העזרה ראשונה. את העזרה ראשונה עשיתי לפני חודש וחצי והמוגלה חודשה בשבוע שעבר.. אבל סתם שתדעי שזה לא כואב עמו אבצס רק יש לזה טעם רע. אם את עושה שבוע הבא אז כנראה זה יהיה לפניי תעדכני.. תודה ושבת שלום!היי ליאת
קרן 27/11/2015 | 10:26גם אני עשיתי פתיחה של השן בשבוע שעבר אבל לי כל התופעות עברו, אין לי מוגלה שיוצאת ממקום אחר.. ישר אחרי העזרה ראשונה זה קרה לך או עבר זמן מה? עדיין לא עשיתי את הטיפול שורש.. יש לי תור שבוע הבא.. אם אעשה אותו אעדכן איך היה בכל אופן שתדעי שאמרו לי שהטיפול עצמו לא כואב רק הזריקה כואבת וזה אותה זריקה שעשו כשעשו פתיחה של השן.. אני אומרת לך מה שאמרו לי.. תעדכני גם אם את עושה לפניי ואיך היה לך..שלום קרן
ליאת 27/11/2015 | 10:00יש לי כמעט אותו דבר כמו אצלך.. גם לי היה אבצס שחזר על עצמו.. עשיתי פתיחה של השן ועכשיו המוגלה יוצאת מהבפנים של הלחיים.. גם לך זה קרה? ורציתי לשאול אם עשית כבר טיפול שורש ואם עזר לך? ואם כאב? תודהתשובת מומחה אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 21:07ובהצלחהתודה רבה
קרן 18/11/2015 | 21:06אין לי מילים לתאר כמה עזרת לי מקווה שמחר יהיה לי בסדר.. שוב תודה וערב טוב!תשובת מומחה הסברתי כבר
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 21:00לגבי השלבים והניקוז הסברתי. גם לגבי מה ההבדל בין פתיחה ראשונית לטיפול שורש הסברתי. את טיפול השורש מסיימים רק לאחר שאין שאריות זיהום ולכן הניקוז גם חשוב.תשובת מומחה אז ככה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:58שוב, זה תלוי בנפיחות והאם יש פתח או לא: לרוב זה ללא זריקה כי כמעט לא כואב. לעיתים זה רק לחיצה והנוזל יוצא דרך הפתח אם קיים, לעיתים זה כולל חירוק עם מחט ואז לחיצה. לעיתים זה כולל חיתוך של הבועה אך החניכיים לא כואבות כי הן מתוחות ולכן לרוב לא צריך זריקה....
קרן 18/11/2015 | 20:52מה עושים בניקוז? חותכים את הנפיחות הזו? זה עם זריקה? אם חותכים איך זה לא כואב? ולא כדאי לעשות ישר טיפול שורש? למה צריך שלב מקדים? האם זה עניין של זמינות תורים?תשובת מומחה אפרט ותביני יותר
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:39אין תורה מדוייקת להחלטה הזו כי יש גישות שונות ואלו כלים שמותר לרופא להשתמש בהם לפי ניתוח הנתונים והבדיקה שהוא עושה אז אינני יכול לענות, אבל להלן הסבר מפורט יותר: אבצס הוא הצטברות חיידקים והניקוז היא דרך מהירה וישירה למנוע לחץ וכאב עתידיים (דומה לספיגת מים שנשפכו מהכיור על הרצפה בעזרת סמרטוט) אך במקביל רצוי גם לעצור את הצטברותם (דומה לסגירת הברז של המים) וזאת עושים ע"י פתיחת השן לטיפול שורש. האנטיביוטיקה פועלת בדרך הארוכה ביותר כי היא נבלעת ופועלת מתוך הגוף.נראה לי
קרן 18/11/2015 | 20:35נראה לי שאני לא ידע איך עושים ניקוז עד מחר... למה אין על זה מידע? לדוגמה על טיפול שורש מפורט שלב אחרי שלב מה עושים.. ועל הניקוז הזה אין מילה אחת.. מה עושים טכנית? חותכים את הבועה הזו? זה עם זריקה?תשובת מומחה תלוי
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:31זה תלוי בנפיחות ובמיקום שלה והאם יש פתח. ההחלטה תלויה בגורמים שונים ומשתנה בין המקרים ובין הרופאים אז אין לי אפשרות לענות על כך לצערי. ברוב המקרים זה ממש לא כואב.ועוד משהו קטן
קרן 18/11/2015 | 20:31אני שמה לה שרשמת "ו/או" יש מצב שיעשו את שניהם? אני באמת קוצה להבין איך מחליטים? וכתבת גם סבירות גבוהה במקרה כמו שלי שניקוז וכו'.. בגלל שזה חזר כמה פעמים? מה זה משנה? לה קראתי שאבסס זה דבר מסוכן אם זה סה"כ חיידקים שרוצים לצאת וזו הדרך שלהם? למה זה מסוכן?תודה.. אבל איך עושים ניקוז?
קרן 18/11/2015 | 20:26איך הולך התהליך? ומתי מחליטים שניקוז ומתי מחליטים תרופה בשן? האם זה כואב?תשובת מומחה תשובות לשאלות
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:23ניקוז אבצס הוא טיפול תומך לטיפול שורש ולא במקום טיפול שורש אך צריך לוודא שאין סדק בשן כי אז יש סכנה לצורך בעקירה בהמשך.... סוג החיידקים נקבע לפי מיקום הזיהום ומקור הזיהום. יש חיידקים שחייבים חמצן והזיהום אז יהיה מאוד קרוב לפני השטח בגבול בין החניכיים לשן. יש חיידקים שמתקיימים ללא חמצן ואז הזיהום יהיה בעומק החניכיים. האנטיביוטיקות שונות לשני הסוגים. ההחלטה בסופו של דבר היא של הרופא ויש מקרים שבהם אסור לרופא לעשות מה שהמטופל מבקש אך יש מקרים שבהם ניתן לעשות מה שהמטופל מבקש (למשל רק אנטיביוטיקה) אך תוך הבהרה שיש סיכוי שזה לא יעזור. במקרה שלך יש סבירות גבוהה ביותר שלא כדאי להסתפק רק באנטיביוטיקה אלא לשקול ניקוז אבצס ו/או פתיחה ראשונית של השן לטיפול שורש....
קרן 18/11/2015 | 19:38אני רוצה להתחיל בלהודות לך שענית לי כל כל השאלות שלי! דבר שני, קבעתי תור למחר.. הכאבים הכניעו אותי.. שאלתי את הרופא מה הוא יעשה לי אז הוא אמר או שהוא יפתח לי את השן וישים לי תרופה וזה יהיה הכנה לטיפול שורש שאני צריכה לעשות או שהוא ינקז את האבסס הזה או שהוא יביא לי אנטיב' ואצטרך לחזור לטיפול שורש. אז יש לי הרבה שאלות- רציתי לדעת מה זה ניקוז? זה כואב? אין על זה שום הסבר באנטרנט, על התהליך.. מה בדיוק עושים שם? אם האבסס ינוקז אני עדיין אצטרך לעשות טיפול שורש או שזה יבטל את הצורך? פשוט אחרי שתי האפשרויות האחרות הוא הזכיר טיפול שורש ואחרי האפשרות של הניקוז הוא לא אמר את זה. כתבת באחת התגובות שבוחרים סוג אנטיב' לפי סוג החיידקים.. איך הרופא בודק איזה סוג חיידקים יש שם? בכללי מה עדיף ניקוז או תרופה בשן? מה הכי פחות כואב? אני אישית מעדיפה את האפשרות של בינתיים לקבל אנטיב' אבל יש לי הרגשה שהפעם הרופא לא יביא לי בקלות.. השאלה האם זכותי להתעקש לקבל מרשם לאנטיב'? והאם לרופא יש זכות לא להסכים להביא לי? הרי הוא הציע שלוש חלופות אפשריות שמביאות לאותה תוצאה. אני אודה להסבר מה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות? סליחה שכמעט כל משפט פה זו שאלה וזה קשה.. אם לא קשה לך אשמח לקבל את התשובות האלה. ת-ו-ד-ה!תשובת מומחה בוודאי שאפשר לשאול
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 12:00אפשר לשאול כל שאלה. לצערי, במקרי קיצון בהחלט אפשר להגיע גם לסכנת חיים מהזנחת טיפולי שיניים. כמו כל בעיה בריאותית שמזניחים.אפשר שאלה טיפשית?
קרן 18/11/2015 | 10:29אפשר למות אם מזניחים טיפולי שיניים? מסקרן אותי כי קראתי בגוגל ויש מאמרים שמזהירים מהזנחה כאילו זה סוף העולםתשובת מומחה זו התחלה טובה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 09:39אין בעד מה קרן וכל הכבוד על מה שרשמת! מבטיח לך שאין לך ברירה אבל מצד שני יש הרבה דרכים להתגבר על הפחד ולטפל כמו שצריך אם רק מוצאים את הדרכים הנכונות. חרדה דנטלית היא לא מבוי סתום אף פעם.תודה בכל אופן
קרן 18/11/2015 | 09:24אין לי מה להגיד, אתה צודק בגדול.. אתה מתייחס מהצד השכלי ופה אין ויכוח.. אני רוצה לעשות את הטיפול הזה כי באמת כואב לי אבל זה טיפול שקשה בשבילי.. אבדוק על זה עוד קצת ואם לא תהיה ברירה אעשה.. תודה יום טובתשובת מומחה הבדל ענק וטעות גדולה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 08:51פורום של תרופות סבתא הוא לא המלצה מרופא ואין אפשרות לתת המלצה מרופא ללא בדיקה מקיפה, זה פשוט אסור לעשות. שאלת מה הבעיה עם זה שתמצאי פתרון בבית ולא תלכי לרופא והתשובה היא שלא כדאי לשחק עם הבריאות: יש בעיות שאם תזניחי אותן או תקחי כדורים אז תחשבי שאולי זה הגיוני שפעם בכמה חודשים את לוקחת עוד תרופה כזו או אחרת אבל בינתיים את רק מסתירה את הבעיה האמיתית והיא עלולה להחמיר ולגרום לנזקים מאוד גדולים שעלולים לגרור צורך באשפוז בבית חולים. בנוגע לאנטיביוטיקה, יש אנטיביוטיקות שונות וחזקות יותר מאוגמנטין אבל בחירת האנטיביוטיקה חייבת להיות ע"י רופא שבדק כי לא כל אנטיביוטיקה מטפלת בכל בעיה ולכן לא יעזור לקחת אנטיביוטיקה חזקה יותר אם היא לא יודעת לטפל בחיידקים הספציפיים שגרמו לבעיה שממנה את סובלת. אנטיביוטיקה היא טיפול תומך לטיפול הרפואי ולכן חייבים ללכת לרופא השיניים כי אחרת הבעיה תחזור מתישהוא ואולי אפילו באופן הרבה יותר חמור ואז לא תהיה ברירה אלא לקבל אנטיביוטיקה רק בחדר מיון בבית חולים לתוך הווריד.... מצטער אם אני מעט מלחיץ אבל הבעיה הכי גדולה היא לברוח מטיפולים כי אז את גורמת לבעיה גדולה יותר ואז רק החמרת את הפחד.מה ההבדל
קרן 18/11/2015 | 07:21זה כמו שתשאל בפורום של תרופות סבתא על שפעת ויגידו לך לשתות תה וכל מיני צמחים במקום ללכת לרופא.. מה הבעיה עם זה? מה אכפת לי לנסות הכל לפני שאלך לטיפול אצל רופא? טיפול שיניים זה לא דבר פשוט. לא ענית לי האם יש בבית מרקחת אנטיב' יותר חזקה מאוגמנטין? השאלה האם בכללי יש דבר כזה, לא ביקשתי המלצה לאנטיב'. תודהתשובת מומחה כן אבל לא כך
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 07:07קרן יקרה, מטרת הפורום היא להסביר למטופלים שחרדים מטיפולי שיניים שיש דרכים רבות לטפל ושניתן להתגבר על הפחד או החרדה. אם מטרת הפורום הייתה לתת לך פתרון ביתי או לתת המלצות על אנטיביוטיקות ללא שבוצעה בדיקה, אז היה זה פורום לא חוקי שמבצע רשלנות רפואית חמורה. אין תחליף לבדיקה ע"י רופא שיניים והשד הוא ממש לא נורא, למרות שחלקכם חוו טראומות בעבר.חשבתי שמטרת הפורום
קרן 18/11/2015 | 07:03זה לאנשים שמפחדים ללכת לרופא שיניים ומציעים להם פתרונות אחרים.. רופא זו הברירה היחידה שלי? ממש כואב לי הפה. אין משהו שירגיע לפחות את הכאבים עד שאני יזמין תור? האם יש אנטיב' יותר חזקה מאוגמנטין?תשובת מומחה תשובה דחוף!!!
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 06:53אין דבר כזה להבריא אבסס בדרכים ביתיות בלי שרופא יבדוק את זה. ואני מקווה מאוד שלא לקחת אנטיביוטיק על דעת עצמך כי ייתכן שלכן היא כבר לא משפיעה. אבסס שחוזר על עצמו כל תקופה זה דבר לא טוב ואסור שכך יהיה אלא צריך לפתור את הבעיה ולגשת לרופא השיניים בדחיפות

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים