תעזור לי בבקשה
פורום חרדה דנטלית
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תעזור לי בבקשה
ב 20/12/2015 | 04:11יש לי בעיה עם אחת השיניים אולי כבר יותר לפני שנה וחצי הטיפול שהיה צריך לעשות זה טיפול שורש שלוש תעלות פחדתי ועכשיו אני אפילו מפחדת יותר כי הכאבים נהיו יותר חזקים ובשטח יותר גדול אני לא יודעת איך לפתור את הבעיה של הפחד מרופא שיניים כי אין משהו ספציפי שממנו אני מפחדת אלא מהכל ביחד אני פשוט לא אוהבת ללכת שונאת את המקדחה הזריקה הריחות הסקשן הרופא שמכניס לפה אצבעות ולא אכפת לו אם כואב או לא בקיצר הכל הכל. בגלל שהכאבים נהיו כבר חריפים מאוד ומעירים אותי בלילה כמו עכשיו החלטתי שאני ילך לבדוק כשייפסקו הכאבים אבל הם לא נפסקים כבר הרבה זמן. למען האמת היה זמן שהם כן נפסקו ורציתי להזמין תור אבל או שהיה לי הרבה דברים דחופים חוץ מרופא ברצינות לא חיפשתי להתחמק או שפעם אחת הרופא לא יכל באותו זמן ופחדתי שעד התור הכאבים יחזרו ולא טעיתי אז לא קבעתי תור. עד עכשיו אני שותה או אדוויל ליקויד גל או נורופן קוויק הנורופן יותר טוב אבל הכאב חוזר אחרי כמה שעות והוא גם לא מעלים לי איזו גולה בצבע אדום חזק שגודלת לי כל פעם ועכשיו היא נמצאת שם כבר חודש הגולה הזו כואבת לפעמים ולפעמים היא סתם שם בלי שהיא כואבת ואני לא הולכת לרופא עד שהכל ייעלם הגולה והכאבים כי ככה אני יבוא יותר רגועה ופחות פאדיחות כי אני בת 20 ואני מתנהגת כמו תינוקת אצל רופא שיניים ממש פאדיחה. יש לי אומץ לפוצץ את הגולה בעצמי אני רק לא יודעת איך, זה נראה כאילו אם אדקור עם הציפורן תרד הנפיחות אבל ניסיתי וזה לא ככה. מה אני יכולה עוד לעשות? עם הכאבים ועם הגולה אני לא ילך כי אני יודעת שהוא ילחץ לי על הגולה וזה יכאב (זה קרה בפעם הזו לפני שנה וחצי שגם היו כאבים שמעירים בלילה וגם היה לי גולה והלכתי לרופא ואמרתי לו שזה כואב ושלא ייגע והוא כאילו לא שמע אותי ולחץ חזק ושאל אם כואב כאילו לא אמרתי לו לפני שניה שכן ואז הוא הביא לי כדורים ששכחתי את השם וזה עזר אחרי שני כדורים הגולה התפוצצה וירד משם דם ומשהו לבן אבל לדעתי הוא יכל לחסוך את הלחיצה על הגולה.. לא באתי לתור לטיפול שורש שנקבע לי) כל הפה שלי רגיש לכל נגיעה. אני גם חושבת שהתנפחתי בפנים כמו כדורגל בגלל הבעיות בשן. הקפדתי לא להפריז בכדורים חזקים ונורופן סה הכי חזק ששתיתי לכן אני חושבת שיש לי עוד אופציות שאני יכולה לנסות אבל אני לא יודעת מה ואני רוצה הכוונה. אתה יודע או יכול לנחש איזה כדורים הוא הביא לי פעם שפוצצו אותה? חשוב לי להגיד שנראה לי שהגולה הזו זה לא מורסה כי אמרו לי שמורסה לא כואבת ולי הגולה כן כואבת אז מה שיש לי זה לא מסוכן (הבנתי שמורסה זה דבר מסוכן). מבקשת את עזרתך הגדולה להעלמת הכאבים והגולה ממש מתחננת. לילה/בוקר טוב!תשובת מומחה אז גם לי חשוב
ד"ר איתי לייסר 23/12/2015 | 09:29אני לא זלזלתי בשאלה שלך אבל חשוב היה לי שתביני שלהשאיר את המצב כמו שהוא יגרום רק להידרדרות ואין משהו טוב לומר על השארת המצב. מצד שני, זה שעברת טראומות מטיפולי שיניים אכן מסביר את התנהגותך אבל בטיפול שיניים נכון עם יחס נכון ניתן להתגבר על הכל וההימנעות היא הכיוון ההפוך מההתמודדותחשוב לי להגיד ש..
ב 23/12/2015 | 09:07לא התכוונתי לזלזל. אני פשוט בבעיה, כי מצד אחד אני לא מרגישה טוב, כואב לי, החניכיים שלי נפוחות, נהייתי עצבנית, לא טוב לי והרבה כי אני מפחדת ממה יקרה אם אמשיך ככה. מצד שני, אני מפחדת לטפל אז סה"כ רציתי לדעת מה הכי קיצוני שיכול לקרות רק כדי להירגע.. כי לדוגמא עם עיוורון ח"ו אני לא יוכל להתמודד ואני מעדיפה טיפול שיניים אבל המשפט "פגיעה בארובות העין" לא אומר לי כלום.. ומבחינתי אם זה לא יזיק לתפקוד והמצב לא יהיה יותר גרוע ממה שהוא עכשיו אז אני מעדיפה את המצב עכשיו מאשר טיפול שיניים.. אתה יכול לאמר שאני בגישה לא נכונה, שאני טיפשה אבל אני ממש לא מזלזלת.. אתה זה שזלזלת בשאלה שלי.. אבל זה לא משנה עכשיו! נפגעתי בחיי (גם רגשית וגם טיפולית) מרופאי שיניים, אני לא נולדתי מפחדת . וממך לא נפגעתי אין לי סיבה להיפגע! לא יודעת איך בכלל זה הגיע למקום כזה.. בכל אופן, שיהיה לך יום טוב ובאמת תודה רבה על כל התשובות..תשובת מומחה זה מהר?
ד"ר איתי לייסר 23/12/2015 | 06:41קודם כל, אם נפגעת בכל זאת, אני מצטער. שנית, אם נרתעת אז אולי זו הייתה המטרה... להעביר לך מסר שהכיוון אליו את הולכת הוא פשוט לא נכון ומסוכן והזלזול שלך בכיוון הזה גרם לי להגיב כפי שהגבתי (ששאלת על עיוורון בזלזול). זה היה נשמע כאילו מישהו שואל רופא אורתופד האם הוא יכול לחיות אחרי שיקפוץ מקומה עשירית..... הדבר הראשון שמעניין אותי הוא להסיר את הפחדים והחרדות מהמטופלים שלי ובתוך ימי עבודה לא קלים אני מנסה לענות כאן בפורום על תשובות ואם תקראי את כל התשובות בשנה האחרונה אני חושב שתראי שהייתי סבלני מאוד עד לנקודה שבה ראיתי שאין לי מה להוסיף (וזה לא קורה לעיתים קרובות מידי לדעתי). מבטיח לך שבטיפולים דברים כאלה לא קורים כי האינטראקציה שונה לגמרי והתשובות מחלחלות למקום נכון. שיהיה לך המון בהצלחהלא פגועה
ב 22/12/2015 | 21:03באמת קצת נרתעתי מהתגובה אבל שורה תחתונה הוא בכלל לא חייב לענות לי. אני לא לא הולכת כי אני פגועה אלא כי אני מפחדת מרופאי שיניים.. הנה דוגמה שהם מתעצבנים מהר ;) הכל בסדר. תודה אביה..תקשיבי..
אביה 22/12/2015 | 20:58נשמה, הייתי חייבת להגיב, אני קוראת פה מידי פעם והשרשור הזה תפס את העין.. נשמע מהתגובה שלך שנפגעת מהתגובה האחרונה של הרופא (שאגב, מקדיש מזמנו ועונה בסבלנות רוב הזמן). אבל תעשי טובה לעצמך בלבד ותלכי לרופא שיניים. ואם את אוהבת לשאול אז תשאלי את הרופא שיטפל בך עד שתביני הכל! אל תיפגעי לי פה ותעשי דווקא כי בסוף זה יפגע אך ורק בך. ב ה צ ל ח ה.
ב 21/12/2015 | 22:42דווקא אני רוצה להבין. אולי פשוט יש לי בעית הבנה. סליחה באמת. תודה רבה לך שיהיה לילה טוב.תשובת מומחה המשך
ד"ר איתי לייסר 21/12/2015 | 22:23תשאלי כירורג פה ולסת והוא יגיד לך אבל זה כל כך מיותר מה שאת עושה כי זה תלוי בכל כך הרבה נתונים שאי אפשר לענות לך פרט לכך שאסור להזניח. אני מרגיש שאין לי מה לענות לך על זה יותר. פעם ראשונה בעשר וחצי שנים שאני מרגיש שמי ששואל אותי פשוט לא רוצה להבין... כן, גם הצורך בטיפול שורש הוא אותו העיקרון בדיוק. לגלות סדק צריך בדיקה של רופא שיניים. שיהיה לך בהצלחההמשך
ב 21/12/2015 | 22:11מה ז"א תאורטית לאובדן ראייה..? אבל מה זה יכול לגרום בשכיח, לא תאורטי? מה קרה תכל'ס לאנשים שלא טיפלו? ובקשר לאנטיביוטיקה, אצלי זה לא עקירה אלא טיפול שורש.. כלומר זה לא סדק. זה על אותו עיקרון? מה זה סדק איך אני יכולה לדעת אם יש לי?תשובת מומחה תשובות
ד"ר איתי לייסר 21/12/2015 | 21:56הנזקים בהתפשטות זיהום לארובות העיניים עלולים תאורטית אכן להיות גם אבדן הראיה. ההבדל בין דלקת אזניים או עיניים או גרון לבין זיהום בעצם שסביב שורש השן הוא שבזיהום בעצם שסביב שורש השן מקור החיידקים הוא מחלל הפה והסיבה יכולה להיות למשל סדק בשן. האנטיביוטיקה רק תקל על הסימנים זמנית אבל עד שלא יעקרו את השן הזיהום יחזור כי אי אפשר להעלים את הסדק בלי לעקור את השן ואי אפשר להעלים את החיידקים מהפה ע"י יותר אנטיביוטיקה כי יש מעל 500 זני חיידקים בפה ואנטיביוטיקה פוגעת גם בחיידקים טובים שנמצאים למשל במערכת העיכול והכרחיים לתפקוד תקין של הגוף.המשך
ב 21/12/2015 | 21:37שלום אני צריכה להבין עוד כמה דברים.. רפרפתי בשאלות פה וראיתי שהסיכון בלא לטפל בשן זה שהזיהום מתפשט ויכול להתפשט לארובות העיניים.. מה קורה אם זה מתפשט לארובות העין? מה זה אומר? עיוורון? ואם שותים אנטיביוטיקה למה זה לא עוצר לגמרי את הזיהום? כלומר נגיד ויש לי דלקת אוזניים אני יקבל אנטיביוטיקה וזה יספיק.. אני רוצה להבין מדוע בשיניים חייב גם טיפול אצל רופא? ואולי אם מגדילים את כמות האנטיביוטיקה זה יכול לעזור?תודה..
ב 20/12/2015 | 09:39תודה..תשובת מומחה לא חובה
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 09:01עדיף שהרופא שיראה אותך עכשיו יהיה גם הרופא שיטפל בהמשך. הרופא יחליט כשיראה את המצב האם מוקסיפן יספיק אבל נשמע לי שעדיף משהו חזק יותר על פניו (אבל הוא יבדוק ויחליט). בטיפול החירום לדעתי אפשר יהיה להמנע ממקדחות בכלל ולעשות את האבחנה כמו שצריך ולתת אנטיביוטיקה אבל בהמשך כמובן יהיה צורך לטפל וזה כבר תלוי מה עושים (האן צריך מקדחה או לא)המשך
ב 20/12/2015 | 08:25זה אומר שאם אני מתחילה אצל רופא אחד אני חייבת לסיים אצלו? כי הוא היחיד שראה לפני שהמצב נהיה יותר טוב (נגיד והוא יביא אנטיביוטיקה).. מוקסיפן יעזור לגולה או שהרופא יביא משהו חזק יותר? מה אתה חושב? יש מצב שהאנטיביוטיקה לגמרי תעזור ולא אצטרך טיפול עם מקדחות וכו? או שאין תקווה?טוב תודה
ב 20/12/2015 | 08:18אני פשוט מחפשת כמה שפחות לסבול.. תודה על ההבהרות.תשובת מומחה אנסה להבהיר שוב...
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 08:15אם המצב כעת אמור לגרום לרופא להחליט לעקור, אבל לא תלכי אליו אלא תקבלי אנטיביוטיקה מרופא משפחה (ואני מקווה שהוא לא ייתן לך כי הוא יבין את מה שאני רושם כאן), זה יגרום למצב כאילו להראות פחות נורא ממה שהוא ויוחלט לנסות לעשות טיפול בשן ולא עקירה ואז בהמשך הדרך הכל יתמוטט (אחרי שעברת 5-8 טיפולים) ויהיה שוב זיהום והרופא ייאלץ לומר אז שצריך לעקור אותה. לא תצטערי על כל הפגישות שעשית סתם ועל הכסף שזה עלה לך? רפואה דורשת אבחון מדוייק וזה כולל לראות את המצב האמיתי, בלי מסיכות. אי אפשר להכנס למערה חשוכה בלי פנס ולמצוא את הדרך בלי להתקל בסלעים. אם תקחי אנטיביוטיקה, תקחי לרופא את הפנס, את הכלי שיעזור לו לאבחן.תשובת מומחה שוב...
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 08:10אם את יודעת שהוא לא ישתלט על עצמו, אז או שאת טועה או שאת צריכה להבהיר לו שאסור לו או שאת צריכה למצוא רופא שיקשיב לך.תשובת מומחה הטעו אותך
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 08:08אנטיביוטיקה היא לא משכך כאבים אלא היא מחסלת זמנית את החיידקים שגרמו לזיהום וסימני הזיהום יורדים וכתוצאה מכך גם הכאבים. כשיורדים סימני הזיהום, האבחון עלול להיות לא נכון.המשך...
ב 20/12/2015 | 08:07קראתי שוב את מה שרשמת בתשובתך השניה. רשמת: "ותגיעי לרופא השיניים במצב טוב יותר מבחינת השן, רופא השיניים עלול לאבחן לא נכון את המצב". לא הבנתי מה הבעיה לבוא במצב יותר טוב ושהרופא יאבחן את המצב כמו שהוא עכשיו? מה אכפת לי מה היה? למה לא להשתמש בתרופות ולבוא לטיפולים במצב טוב וככה פחות לסבול? ואולי גם הרופא יראה שהמצב לא כל כך רע וישפיע על ההחלטות שלו כמו אולי לא עקירה או שורש ובכלל סתימה.. בלי "דעות קדומות" כי המצב היה גרוע..המשך
ב 20/12/2015 | 07:58אני יספר לו שהיתה גולה אני אפילו יצלם לו.. אתה אומר שאם אבקש לא ליגוע הוא לא ייגע אז אני פשוט ימגר את הסיכון שהוא ייגע בכל זאת ולא ישתלט על עצמו.. אני פשוט יודעת שהוא ייגע ויכאבהמשך...
ב 20/12/2015 | 07:56אמרו לי שאנטיביוטיקה רק מעלימה כאב שזה מה שאני רוצה ולא פותרת בעיות בשיניים אז למה שהרופא לא יאבחן טוב אם הבעיה נשארת כמו שהיא?תשובת מומחה זו תהיה טעות
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 07:51אני יודע להוריד את כובע רופא השיניים אבל זה לא המקרה לעשות זאת כי אם רופא המשפחה שלך יעשה לך את הטובה הזו וייתן אנטיביוטיקה ותגיעי לרופא השיניים במצב טוב יותר מבחינת השן, רופא השיניים עלול לאבחן לא נכון את המצב. כל המטרה (ותורידי לרגע את כובע הפחדים) היא לאבחן את המצב האמיתי ולטפל בו ראשונית ולדעת בדיוק מה המשך הטיפול.המשך...
ב 20/12/2015 | 07:36האם רופא משפחה יכול להביא מרשם לאנטיביוטיקה בגלל כאבים בשיניים? לא מתחמקת רוצה ללכת אחרי שלא יכאב. אתה יכול להבין אותי (תוריד את הכובע של הרופא שיניים לדקה).תשובת מומחה הנחיות חשובות
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 07:25כמה דברים חשובים: הדבר החשוב ביותר הוא אמון ומה שלווית לפני שנה וחצי הרס לך את האמון ברופא השיניים. אין דבר כזה שמטופלת תאמר לי לא ללחוץ על הגולה ולא אכבד את בקשתה. מה שאמרו לך לגבי מורסה הוא לא תמיד נכון (מהמר שמי שאמר לך הוא לא רופא שיניים) וחשוב מאוד שתגשי כמה שיותר מהר לרופא שיניים. יש המון דרכים להתמודד עם חרדות מטיפולי שיניים. ממה שתיארת, ייתכן מאוד שכשתלכי לרופא השיניים, ותעמדי על כך שלא יפוצץ את הגולה (ואל תעשי זאת בעצמך עם ציפורן בבקשה, הוא יצלם ויבדוק (בלי להכאיב), הוא כנראה ייתן לך אנטיביוטיקה שתפתח לך חלון הזדמנויות ללא כאבים לצורך טיפול. זה לא בריא לחיות על משככי כאבים ולא נכון יהיה להעלם אחרי שתקבלי את האנטיביוטיקה כי זה יחזור שוב ואולי חמור יותר אז את חייבת למצוא את רופא השיניים שיעזור לך להתגבר על הפחדים וביחד תתמודדו עם הכל. זה אפשרי לגמרי, מניסיון. אל תנסי להתחמק מלגשת לרופא השיניים ואל תחכי שהכאבים יעברו כי הטיפול חייב להיעשות ע"י רופא וזה יקל על הכאבים עד לטיפול שיעלים אותם סופית. בהצלחה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים