פורום כירורגית כלי דם
-
קרישיות יתר בדם (לת)
מירה 25/03/2025 | 22:49הי ד"ר אני צריכה לעשות בדיקת כולסטרול ו בדיקות דם כלליות וצריכה לצום 10 שעות ו בנוסף גם בדיקת קרישיות של הדם האם אפשר לעשות את הבדיקות INR לקרישיות אחרי צום של 10 שעות וזה יכול להשפיע על התוצאה או עדיף בנפרד בלי צום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דופלר ומה עשוי ללמד
מיה 14/03/2025 | 15:39האם בדיקת דופלר של העורקים בידיים וברגליים יכולה לתת אינדיקציה על מהירות זרימת הדם והאם הוא סמיך יותר מהתקין? למשל במצב כזה יזרום לאט יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
מיה 25/03/2025 | 17:17תודה על תשובתך אבל אם למשל אדם סובל ממחלת דם שגורמת לדם להיות סמיך יותר , האם לא צפויים שינויים כלשהם בדופלר עורקים בהשוואה לאדם בריא ?הוסף תגובה
-
המשך
מיה 25/03/2025 | 16:29תודה על תשובתך אבל אם למשל הדם סמיך יתר על המידה עקב מחלת דם כשלהי האם דופלר עורקים לא יזהה שום בעיה במהירות הדם או שינווים כלשהם ביחס לאדם בריא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דופלר ומה עשוי ללמד
ד"ר אסף לבנון 25/03/2025 | 11:52שלום רב בבדיקת דופלר אכן מודדים מהירויות זרימה אך בעוד זרימה מהירה מעידה בדרך כלל על הצרות בכלי הדם, איני מכיר התאמה בין מהירות נמוכה מהרגיל ו"סמיכות יתר" של הדם.הוסף תגובה
-
-
נפיחות בשוקיים וכפות רגליים
נעה 28/06/2023 | 00:44שלום אישה מבוגרת, מזה זמן רב יש בצקת בשוקיים וכפות רגליים, ברגל שמאל עוד יותר מימין. בלילה הנפיחות יורדת. US ורידים גפיים הראה אי ספיקה באחד הורידים ברגל שמאל. זה מסביר את ההבדלים בין הרגליים. בביקורת אצל רופא כלי דם לאחר ביצוע ה-US, הסתכל על כפות הרגליים ואמר שלפי הצבע (יש בנוסף לנפיחות גם אודם) נראה לו שזו תוצאה של תרופה ללחץ דם - אמלודיפין. 1. האם ניתן לראות לפי הבצקת והצבע את הסיבה להיווצרותה? 2. האם אפשר להתרשם מקומית האם מדובר בבעיה מקומית או בצקת שקשורה ללב? 3. האם זו תופעה מוכרת שאמלודיפין גורם לבעיות הללו? אם מחליפים תרופה צריך לתרופה ממשפחה אחרת או שיש באותה משפחה כזו שלא תגרום לתופעות הללו? 4. אם הרופא משפחה ישנה את התרופה, תוך כמה זמן צפוי שהנפיחות תרד אם היא בגלל ההאמלודיפין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות בשוקיים וכפות רגליים
ד"ר אסף לבנון 25/03/2025 | 11:58שלום דואבת המכתב שכתבת אינו ברור ונשמע ש: א. המקרה שלך מורכב ב. את מאוד סובלת ומחפשת פתרון לבעייתך. מהדברים הכתובים בלבד (במגבלה שלא בדקתי אותך) איני משוכנע שבעייתך קשורה לבעיית כלי דם אך כדי לקבוע זאת סופית, מציע שתקבעי תור אצל כירורג כלי דם באזור מגורייך אשר יקבע אם קיימת בעייה בתחום כלי דם ואם לא אז מקווה שידע לאן להנפות אותך להמשך ברור. בהצלחההוסף תגובה
-
גם בצקת
דואבת 15/03/2025 | 23:08היי דוקטור בת 39 ללא לידות וכו.. חולה כרונמית עם פיבברומילגיה ובעיות אורתופדיות וכו רבות מתאונה קשה. אך הלכתי רגיל עם הרגלים טכו.. עברתי בשנתים האחרונות משהו פיזי ונפשי גם קשה.. היתי בתת משקל ופעם ראשונה בחיים שהיה חסר לי חלבון(כול זה עקב מחלה שעברה). פתאום כאשר כבר הבדיקות היו תקינות.התחלתי לשים לב שכואב לי ברגלים באופן נרחב יותר מבעבר(היתה דלקת פנימית שהיתה נקודתית והחמירה בעיקר בחורף). בכול מקרה הרגלים התנפחו בטירוף,בשוקיים העור מדולל מאוד ובכף רגל-עוויתיות. כול עוד לא עומדת ונחה-אין כמעט בצקת! אז כעת בקופה חדשה מתקשים לאבחן וגגם אני. כלי גם-לא היה בצקת ביום שנסעתי אז... פיזו-ראתה בצקת אך.. אורתופד-אומר שלא קשור אליו(למררות שכואב לי תמידית ,ובאזור של ה"דלקות הפנימיות". ארותופד ברכים-קבעתי לבד כי שמתי לב שיש כאב במפרך הברך ו2 המפרקים מאוד שקועים ומוזרים.. נשלחתי כעת לאולטרסנד כול הרגלים מה דעתך?גם ככה אני נכה סיעודית.ויש עוד בדיקות רפואיות.. אך נדמה שבלתי ניתן לאבחן בצקת /כאבי רגלים זו... אשמח להמלצה לאיזה התמחוות ללכת..ובכלל.. כאב חזק..טרמדקבס קנביס רק עוזר מעט... גרביון אלסטיטירו! עיסוי למטיעזר אך אין בקופה החדשה ומה שקשה גם שראם לא רואים נפיחות אז מתייחסים אליך כמשוגע...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נפיחות בשוקיים וכפות רגליים
ד"ר אסף לבנון 28/06/2023 | 09:25שלום נועה כשיש בצקות ברגליים הסיבה היא בעיית ניקוז כלשהי, כלומר הפרעה בחזרה של נוזל הדם מהרגליים לכוון הלב, זה יכול להיות בגלל בעייה בורידים, בכלי הלימפה או בעייה במשאבה - הלב, במקרה של אי ספיקת לב. יש גם מחלות סיסטמיות אשר יכולות לגרום להצטברות נוזלים ברגליים כגון- תת פעילות של בלוטת התריס , רמות חלבון נמוכות בשל איבוד חלבון בשתן משני לבעיית כליות כלשהי ועוד. לעיתים הסיבה היחידה לבצקות היא ישיבה ממושכת וחוסר פעילות של שרירי הרגליים שהם למעשה הגודם העיקרי המניע את הדם חזרה ללב. יש גם מצבים שקיים שילוב של בעיות הגורם לבצקות. הסתכלות בלבד לא מספיקה כדי לקבוע מה סיבת הבצקות. אמלודיפין ועוד תרופות ממשפחת חוסמי תעלות סידן ידועים כגורמי בצקות אך ניתן להאשים את התרופה הזו כגורמת לבצקות רק אם הופעת הבצקות סמוכה להתחלת הטיפול התרופתי. אם חושבים שהבצקות משניות לטיפול התרופתי יש להפסיקו ולראות את השפעת ההפסקה על לחץ הדם ובהתאם לכך להחליט על צורך בטיפול חלופי. איני יודע להגיד תוך כמה זמן חולפת הנפיחות לאחר הפסקת התרופה. בשורה התחתונה- אם הבצקות קיימות זמן רב איני חושב שיש מקום לדאגה כלשהי לגבי סיבתן. אם הן מפריעות מאוד לאיכות החיים של אימך אזי יש לחקור לעומק ולנסות לראות אם יש סיבה הניתנת לטיפול כדי להקל, אם הן לא מפריעות לה אלא רק לסביבתה אזי הברור לדעתי מיותר. מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
-
אליקוויס עם ציפרלקס ונקסיום
חני 25/03/2025 | 10:14שלום רב, עקב קריש דם שהתגלה לי במקרה , אני מטופלת באליקוויס 5 מ"ג שבוע ראשון במינון 2 כדורים בוקר וערב ולאחר מכן פעמים ביום. שאלתי אני נוטלת מספר שנים ציפרלקס 20 מ"ג להפרעת חרדה ונקסיום 40 מ"ג פעם ביום, האם יש אינטרקציה עם אליקוויס והאם אפשר להמשיך בטיפול בציפרלקס ונקסיום יחד עם אליקוויס.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אליקוויס עם ציפרלקס ונקסיום
ד"ר אסף לבנון 25/03/2025 | 12:00שלום רב צר לי אך איני יודע לענות על שאלה זו, יש לפנות להמטולוג העוסק בתחום הקרישה לצורך מענה על שאלתך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
הרגשת "שרפה" במפסעה משמאל
רותי 20/03/2025 | 19:42זמן רב אני סובלת מצריבה/שריפה במפסעה שמאלית. בדיקת כירורג, אורטופד, גניקולוג, צילום, us לא העלו ממצא. הרגשת הצריבה באה וחולפת לפרקי זמן לא קבועים, מאוד מציקה. אולי זה שייך לבעיה בכלי דם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרגשת "שרפה" במפסעה משמאל
ד"ר אסף לבנון 25/03/2025 | 11:58שלום רותי יתכן ואת צודקת אך ללא בדיקתך על ידי כירוג כלי דם יהיה קשה מאוד אם לא בלתי אפשרי לענות על שאלתך. פני לכירורג כלי דם באזור מגוריך לצורך המשך הברור. יתכן מאוד שגם הוא לא ימצא קשר לבעיית כלי דם כלשהי ואז הייתי ממליץ לפנות לברור וטיפול במסגרת מרפאת כאב.הוסף תגובה
-
-
בצקת ברגלים
בצקתי 19/03/2025 | 20:20באיזה בית חולים במרכזאפשר לעשות מיפוי לימפוסינטיגרפיה? מה הקשר בין ברך שקועה וכואבת לדלקת ברכים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בצקת ברגלים
ד"ר אסף לבנון 25/03/2025 | 11:55שלום בצקתי אינ יודע לענות על שאלותייך, לגבי הראשונה תצטרך לברר לבד מול בתי החולים השונים, לגבי השאלה על הברך- זה אינו תחום עיסוקי - מציע שתפנה לאורטופד.הוסף תגובה
-
-
כלי דם וטיסה
יעקב 17/03/2025 | 09:32שלום ד"ר, אני נוטל מדלל דם קרטיה ורוצה להבין איך להתנהל עם זה בטיסה ארוכה (אוסטרליה). חושש מהשפעה על כלי דם. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כלי דם וטיסה
ד"ר אסף לבנון 25/03/2025 | 11:54שלום יעקב אני מקווה שהבנתי את שאלתך, אין כל בעייה ידועה עם לקיחת CARTIA במהלך טיסההוסף תגובה
-
-
כיצד יש לבצע בדיקת דופלר
נטלי 15/03/2025 | 20:10שלום רב הופניתי לדופלר עורקי הידיים עקב ידיים שמסגילות בקור. הדופלר בוצע בישיבה האם יכול להיות הבדל בתוצאות בין ישיבה לשכיבה ? איזה תנוחה נותנת תוצאות מהימנות יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כיצד יש לבצע בדיקת דופלר
ד"ר אסף לבנון 21/03/2025 | 21:45שלום נטלי, לגבי בדיקת דופלר של עורקי הידיים, איני יודע על כך שיש הבדל בין בדיקה בישיבה ובעמידההוסף תגובה
-
-
שטפי דם
לירן 10/03/2025 | 10:06שלום דוקטור, לאחרונה אני סובל משטפי דם בעין והיום נוצר לי שטף דם בעפעף. אני מוטרד מהתדירות שזה קורה. רופא המשפחה בדק שאין בעיות קרישת דם, עשיתי גם בדיקת הולטר לחץ דם. האם הבעיה היא בתחום הרפואי של כלי הדם או שזה סימפטום לבעיה אחרת? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 20/03/2025 | 22:36שלום לירן ראשית אני מצטער על העיכוב היתה תקלה טכנית באתר לשאלתך- איבחון וטיפול בשטפי דם בעיניים הוא נחלה בלעדית של רופאי עיניים ואיני יכול לעזור בנושא זה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאבבים בבהונות
אורית 07/03/2025 | 02:22היי דר' שאלה בבקשה מזה שנים יש לי כאבים בבהונות אחת לכמה זמן ממש מלא זמן בלילה בשינה בעבר הרחוק לפני כ20 שנה הייתי מתלוננת תמיד שהכפות רגגליים שלי שורפות בהליכה והיו ממש אדומות כאילו אני הולכת על אש עשיתי בדיקת דופלר בזמנו עורקי רגליים שהייתה תקינה מאז חלפו להם השנים ורק הכאב של הבהונות היה מכה בי אחת להרבה זמן עכשיו לאחרונה בחודש האחרון נהיה לי הכאבים האלה כל יומיים בלילה ובשבוע האחרון כבר כל לילה יש כאבים חזקים ב2 הבהונות לפעמים במקביל לפעמים רק באחד הרוב במקביל זה קורה רק במנוחה בלילה תוך כדי שינה כשאני מזיזה את הבהונות בזמן הכאב זה גורם לו לחלוף אבל הוא עדיין חוזר כאשר אני מפסיקה לאחר כמה זמן בלילה שמתי לב שהציפורניים בבהונות הקצוות שלהם השתנו כאילו יש קצת חום בקצה של כל בוהן ונהיה עור יבש בקצה שלי הציפורן אני כבר לא יודעת אם זה פטרייה או שזה קשור לכלי דם כי זה ב2 הבהונות הכאבים ובו זמנית כאילו אותו המצב קורה שם אני ממש מודאגת שזה בעיה בכלי הדם מה עושים? מה כדאי לעשות? זה מלחיץ אותי כי זה נהיה כבר כרוני בשבועיים האחרונים לפני יומיים במהלך היום הרגשתי שכואב לי הבוהן בהליכה כאילו צלעתי לכמה רגעים אפילו אני לא יודעת מה קורה איתי אני בת 37 רזה מאוד מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בבהונות
ד"ר אסף לבנון 08/03/2025 | 10:13שלום אורית התלונות שאת מתארת אינן נשמעות כקשורות לבעיית כלי דם אך אם את מודאגת בכל זאת מאפשרות זו עלייך להגיע לבדיקת כירורג כלי דם. אני מניח שהבעייה היא מקומית בכפות הרגליים- המקור יכול להיות אורטופדי ויתכן גם סוג של דלקת בפרקים. מציע לפנות לאורטופד כף רגל וראומטולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אגן
-
תוספתן

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה