פורום יישור שיניים - עמוד 62
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שילוב שיטות לישור שיניים
דורית 19/02/2012 | 16:35האם ניתן לשלב שני שיטות ליישור שיניים כלומר לעשות לסת העליונה סמכים שקופים בשיטת דיימונד ובלסת התחתונה פלטה שקופה האם הדבר אפשרי או חייבים לעשות את אותה השיטה בשתי הלסתות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שילוב שיטות לישור שיניים
דר' שרי יהב 25/02/2012 | 16:07שלום דורית שיטת הטיפול היא הדרך להגיע לתוצאה האורתודונטית הרצוייה לפי תכנון מוקדם של האורתודונט. קל יותר לבצע זאת כשמשתמשים באותה שיטה , אך כשהמטרה ברורה אין מניעה גם לשלב בין שיטות .יחד עם זאת ההחלטה צריכה להתבסס על אבחון קליני של מומחה לאורתודנטיה.
-
-
שיניים בולטות
רוני 19/02/2012 | 16:37שלום ד"ר יהב 2 השיניים העליונות הקדמיות אצלי בולטות אחת יותר מהשנייה וגם יש רווח ביניהן. האם פלטה נשלפת כעדיפות ראונה או גשר בלית ברירה עשויים גם לסגור רווח וגם להכניסן פנימה במקביל? תודה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיניים בולטות
דר' שרי יהב 25/02/2012 | 16:01רוני שלום שתי השיטות יכולות לעבוד. חשוב יותר לאבחן את ליקוי הסגר בשלמותו כדי להמליץ על פתרון מהיר ויעיל יותר. בדרך כלל מיכשור קבוע, מודבק על השיניים, הוא הטיפול היעיל.
-
-
שאלות על טיפול אורתודנטי
משה 04/02/2012 | 23:41שלום דר' שרי יהב.. אתמול התחלתי טיפול אורתודונטי אצל מומחה ליישור שיניים מומחה בעל ניסיון של שנים.. המומחה הדביק לי סמכים על השיניים רק על השיניים בלסת העליונה בלבד.. (טיפול ראשון) ומה שמאוד מדאיג אותי הוא שהוא לא שם לי טבעות על השיניים הטוחנות האחוריות, הוא רק הדביק סמכים רגילים מברזל רק עד השיניים הקדם טוחנות העליונות 15 ו 25 ... האם זה נכון לשים עד השיניים הקדם טוחנות את הסמכים ולמה הוא עשה את זה בתחילת הטיפול (למה הוא לא שם ישר בטיפול הראשון טבעות על השיניים הטוחנות האחוריות)? יכול להיות שהוא רוצה לחסוך לעצמו עבודה על ידי כך שהיה מיישר לי רק את השיניים הקדמיות (כי רק הם עקומות) ולא לטפל יסודי בכל הלסת על מנת ליצור רצף סימטרי של כלל השיניים? ומה ההיגיון והסיבה לכך שמתחילים טיפול אורתודונטי מתחילים קודם כל עם הלסת העליונה? תודה, משהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תחילת טיפול
דר' שרי יהב 20/02/2012 | 19:14שלום משה למפגש הטיפולי הראשון יש להתייחס באופן חלקי בלבד.ישנן גורמים שונים העשויים להשפיע על שיקול דעתו של האורתודנט. האם האורתודנט דבר אתך על תכנית הטיפול היקף ואופן התקדמותו? מומלץ כי תבקש הסבר מקיף שיתן גם מענה לאי הבהירות בה אתה מצוי בשלב זה. בהצלחה -
טרם קיבלתי מענה לשאלה
19/02/2012 | 13:23
-
-
האם מוצץ מזיק לשיניים?
נעמה 12/02/2012 | 13:02שלום ד"ר יהב, בננו בן ה-3 עדיין עם מוצץ, האם זה מזיק לשיניים ויכול להביא לעקמומיותן? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 16/02/2012 | 19:48שלום נעמה מומלץ כי בהדרגה, ועד גיל 4 יפחית במציצת המוצץ. כרגע אין חשש, יחד אם זאת דחיפת הלשון תשאר בהמשך. בהצלחה -
תופעות לוואי כתוצאה ממוצץ
ד״ר שרי יהב 13/02/2012 | 00:07שלום נעמה שימוש במוצץ משמר את הרגל המציצה האופייני לתינוק.כלומר כשהלשון במנח קדמי, נבין השיניים. המשך מציצת מוצץ בגילאים גדולים יותר ( 4-5 והילך) מונעת בקיעת שיניים קדמיות עקב הרגל הבליעה עם דחיפת הלשון. מומלץ בהדרגה לגמול אותו מהמוצץ.. ובודאי עד בקיעת חותכות קבועות בגיל 5-6 בהצלחה ד״ר שרי יהב מומחית לאורתודנטיה
-
-
הכנת פלטה נשלפת לשיניים
יעל 16/02/2012 | 07:59שלום צפוי להיות לי תור לאורתודנט על מנת לקחת מידות להכנת פלטה נשלפת, אך תמונות הפנים והשיניים האבחנתיות עדיין לא מוכנות. האם הן הכרחיות להכנת המכשיר עצמו או שניתן לצרפן גם אח"כ? תודה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 16/02/2012 | 19:43שלום יעל עיתוי תחילת הטיפול הוא בד"כ כשכל התעוד קיים. אך, אני מניחה שאם הוזמנת לתחילת טיפול ניתן יהיה להתחיל את השלב הראשון במיידי. בהצלחה
-
-
רווח בשיניים הקידמיות
רחלי 14/02/2012 | 13:39שלום, הבעיה היחידה אצלי ששתי השיניים הקדמיות הן עם רווח ונוטות כל אחת הצידה כך שהרווח גדול בחלק הרחוק מהחניכיים (כ-2 מ"מ). נאמר לי ע"י אורטודונט כי ייקח כשישה שבועות לסגור אותו עם פלטה רגילה נשלפת. יחד עם זאת נאמר לי שבמכשור קבוע ניתן להגיע לתוצאה טובה יותר. האם גם במכשור קבוע הפעולה כ"כ מהירה או לוקחת יותר זמן? מהו מינימום השיניים במצב מעין זה שיהיה צורך להדביק עליהן סמכים? האם גם 4 עשויות עקרונית להספיק? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 16/02/2012 | 19:40שלום רחלי אכן בעזרת מכשור קבוע הטיפול האורתודנטי מהיר ויעיל יותר בד"כ. בהצלחה
-
-
רסן בשיניים
רינת 14/02/2012 | 13:40שלום רב, הייתי עם בני, בן 13 אצל שני אורתודנטים. הראשון אמר שצריך לשים לו רסן כדי להחזיר לסת עם שיניים עליונות אחורה, והשני אמר שצריך להחזיר שיניים עליונות אחורה אך לא צריך רסן. השאלה מה לעשות? שני הרופאים מומחים ליישור שיניים ולסתות. תודה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 15/02/2012 | 12:41שלום רינת כפי שאני מבינה לשני האורתודנטים אבחנה דומה. ישנן שיטות טיפול מגוונות לפתרון הבעייה, כשכל איש מקצוע בוחר בשיטה המתאימה יותר לדעתו עבור ילדך. אין סתיר הינהם. החליטי מה מתאים לך יותר עבור הילד בגישה הכוללת בהצלחה
-
-
תרגילי לשון לפני ששמים פלטה?
אווה 06/02/2012 | 15:04בתי בת 11 הגעתי לאורטודונט שבדק את בתי וטען שבגלל שהיה לה מוצץ, הלשון שלה למטה במקום למעלה ולכן גם אם תעשה כרגע פלטה במשך הזמן השיניים יצאו שוב ולכן יש צורך בקלינאית תקשורת שתלמד אותה תרגילי לשון כדי שתדע להשתמש בה נכון ואז יוכל לעשות לה פלטה. האם זה נכון והאם הלימוד הזה אפקטיבי או שלעשות לה פלטה ללא השיעורים הנ"ל? ומדוע יש הרבה מקרים שלאחר פלטה שהורדה השיניים שוב יוצאות. מיריפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 08/02/2012 | 19:56שלום אווה במקרים רבים טיפול אורתודנטי הנעשה במקביל לטיפול לשינוי הרגלים בתפקוד הלשון מסייע ליציבות הטיפול. את מוזמנת להתייעץ עם הרופא המטפל ולשמוע מה השיקול במקרה של בתך. בהצלחה
-
-
חוסר הסתגלות לפלטת לשיניים
מיכל 06/02/2012 | 15:06ד"ר יהב שלום, הבת שלי קיבלה פלטה ללילה לצורך קיבוע כזו עם פס מתכת. היא לא מצליחה להתרגל לכך שהפלטה מכסה את החך והדבר יוצר אצלה תחושת הקאה. האם קיימות פלטות נשלפות לשמירת התוצאה שאינן כרוכות במגע עם החך? מיכלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 08/02/2012 | 19:44שלום מיכל, בהחלט ניתן להתאים פלטה לשמירת תוצאות כשהחיך חופשי. ידעי את האורתודנט שלך על הרגישות. בהצלחה
-
-
ישור שינים וסגירת רווחים
חני 04/02/2012 | 23:39שלום אני בת 25 וצריכה יישור שינים וסגירת רווחים האם יש אפשרות כזו לעשות יישור בלי שיראו? ובתקופת זמן קצרה? אם כן איפה? תודה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' שרי יהב 08/02/2012 | 19:41שלום חני ניתן בהחלט לבצע את הטיפול גם מהצד הפנימי . בעניין משך הטיפול יש לראות אותך ואת מבנה הסגר שלך. את מוזמנת להכנס לאתר המרפאה, לראות את האפשרויות השונות בטיפול פנימי. בהצלחה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים