פורום טיפול שורש
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאבים בשן טוחנת 37 לאחר טיפול שורש והקרנה של כאבים באוזן ונפיחות בלחי
אורן 06/11/2019 | 01:52היי ד"ר טל לפני מעל חודש לערך החלו כאבים בשן טוחנת לסת תחתונה 37. ניגשתי לקבלת עזרה ראשונה שם בוצע התחלה של טיפול שורש עם סתימה זמנית. לאחר שבוע וחצי לערך הגעתי להמשך טיפול שורש באותה השן ומאז לאחר הטיפול הכאבים באותה השן לא פסקו, אתמול ב04 ל11 הגעתי לרופא עם כאבים ונעשו שטיפות עם מי חמצן בשן ובתעלות ועוד סוגים שונים של חומרים וקיבלתי שבוע אנטיביוטיקה ( אוגמטין) שגם היא לא עזרה. וכאבים לא פוסקים יש לציין שבצילומים שנעשו לי לאחר כל טיפול הרופא אומר שהכל תקין ואין חשש לדלקת או כל סוג של בעיה כלשהי שאמור לכאוב לי. שוב הכאבים לא פוסקים ומלווים בנפיחות והקרנה לאוזן ב05 ל11 שוב פתח את הסתימה בדק את השן עשה שטיפות בדק שהתעלות נאטמו כמו שצריך ושם גם אטיביוטיקה בשן לדבריו .. ואמר גם בנוסף שהוא לא רואה חשש גם לסדק בשורש . האם יתכן שאולי יש מצב כזה שצריך לחכות המון זמן ממשוך לרפוי השן לעניות דעתי .. או שיתכן והמכשור פגע ברקמות בטיפול שורש ואם כן אז כמה זמן ריפוי במקסימום יכול לקחת ? ואם יכול להיות שהנפיחות וכאבים עם הקרנה לאוזן הם אלה התסמינים לפגיעה ברקמות .. ואילו עוד בדיקות ניתן לעשות כדי לעלות על הבעיה שעדיין לא הצליחו ! תודה רבה מראש !פתח בחלון חדש-
בסוף
אור 30/05/2023 | 01:20בסוף אותה השן אם אני זוכר נכון .. פסקו הכאבים לפרק זמן מסוים ואני זוכר שישבתי במסעדה אכלתי המבוגר רק התחלתי לאכול שמעתי תיק קטן ואפילו לא היה כאבים אחרי כל מה שעבר עליה היה צפוי . ופשוט השן נשברה לי לשני חצאיים ממש חצי על חצי לא הייתה ברירה אלא לעקור אותה . בטוח שבגלל שפתחו המון פעמים בניסיון להבין למה הכאבים לא חולפים החלישו אותה ואת התעלות .. ולא נשארה ברירה אלא לעקור . -
כאבים
אור 08/05/2023 | 15:04מה היה הסוף? כי יש לי כאבים זהים -
תודה רבה לך !!
אורן 07/11/2019 | 11:18תודה רבה !! -
תשובת מומחה כאב אחרי
ד"ר טל קורן 07/11/2019 | 09:30יהיה עד חודש .. יכול להיות מעבר רגישות מסויימת אבל לא ממש כאבים חזקים -
אוקי הבנתי.. שאלה קטנה בבקשה
אורן 07/11/2019 | 07:24אם נגיד וקרה והיה " חדירת יתר" אני יקרא לזה ,של המכשור מעבר לתעלות מה הנזק שיכול לגרם כתוצאה מכך . וכמה זמן נמשך בגג הריפוי לאחר מכן , כי אני סבור שזאת האופציה היחידה לכך למה אני אומר .. כי אני עברתי עקירות, טיפולי שורש כמעט בכל השיניים ומכיר בדיוק את סוג הכאב אבל זה לא ציפיתי אחרי שירדה לה ההרדמה היו כאבים מאוד מאוד עזים אשמח שתסביר לי הנזק שיכול להיווצר מתוצאה מכך . שוב תודה רבה והמשך יום מבורך . -
תשובת מומחה ריפוי
ד"ר טל קורן 07/11/2019 | 06:47כדאי להבדק אצל מומחה לטיפולי שורש . גם יבחן את השן הזאת וגם אחרות מי חמצן ולהשאיר חור בשן אלו שיטות שכבר פחות מקובלות ברפואת שיניים של ימינו -
היי ד"ר עדיין מחכה לתשובה
אורן 07/11/2019 | 02:36מחכה לתשובותך .. תודה רבה -
מוסיף כאן פרטים קטנים שלא ציינתי ..
.. 06/11/2019 | 02:09נעשו הקשות על השיניים הסמוכות לוודא שהכאבים לא באים משם וגם נבדק כל סיום טיפול את גובהה הסתימה ובנוסף הרופא גם פתח את הסתימה הזמנית את הכל לחלוטין שם צמר גפן קטן בפנים ושלח אותי לחזור אליו לאחר 5 שעות מחשש שיש גזים בשן .. כמובן שחזרתי ביצע שטיפות יסודיות. וגם הרופא המטפל הקודם עשה חור בסתימה הזמנית מחשש לגזים בשן ושניהם בפה אחד אמרו אם עדיין יש כאבים אז זאת לא הבעיה . הסטטוס שלי עכשיו השן סגורה לחלוטין בסתימה זמנית כאבים בשן לא כאבי דופק בשן ונפיחות וכאבים מוקרנים לאוזן עדיין קיימים.
-
-
סדק בשן קדמית מספר 11 כתוצאה מחבלה (לת)
דנה 17/05/2023 | 14:49שלום אני בת 53 לפני 4 חודשים תוך כדי אכילה נגסתי חזק במזלג מתכת , 2 השיניים שחטפו את החבלה בעוצמה רבה זה שן 11 ושן42 יש כאבים שהולכים ובאים בעוצמות שונות וזרמים עצביים בדיבור והזזת הלסת במיוחד בשן 11 שם רוב הכאב. הייתי כבר אצל 3 רופאים שלא ראו כלום בצילום כולל צילום פנורמי. הופא הרביעי אבחן בעין סדק בשן 11 ואמר שניתן לעשות טיפול שורש? איך על סמך ראייה בעין הוא יכול לדעת אם הסדק לא הגיע לשורש? האם כדאי להתייעץ עם עוד רופא? בינתיים סובלת מכאבים וזרמים.פתח בחלון חדש -
כאב בלחיצה חודש אחרי טיפול שורש
יהלי 24/03/2013 | 00:16שלום רב, לפני כחודש עברתי טיפול שורש בשן 45. חוויתי כאבים ממושכים בשבוע הראשון אחרי הטיפול ולאחר מכן כאב בלחיצה על השן שממשיך עד היום. הכאב נשאר באותה רמה ולא משתנה במשך שלושת השבועות האחרונים. השן כרגע עם סתימה זמנית, טרם בוצע מבנה. בבדיקה שעשיתי אצל מומחה טיפול שורש שכללה צילום נאמר לי שלא זוהתה בעיה ויתכן שכאב כזה עשוי להמשך עוד חודשים. אני מאוד מוטרד מהעיניין וחושש להתקדם לשיקום השן. האמנם יתכן שהכל בסדר ויש כאבים כאלו? האם יתכן שבטיפול השורש נעשה נזק לשן או לסביבתה שהוא הגורם לכאב?פתח בחלון חדש-
תגובה לשאלה
יהלי 29/04/2023 | 16:56בסופו של דבר התקדמתי עם הטיפול והכאב עבר, זה לקח חודשים ארוכים -
אותה בעיה
נטעלי 28/04/2023 | 21:14היי מה קרה בסוף? עבר לך? גם לי יש אותה בעיה לדעתי זה מהבורג של המבנה כי לא היה כאב לפני.. מה עושים?? -
אותה בעיה
נטעלי 28/04/2023 | 21:10מה קרה בסוף?? זה נפתר לך?? יש לי אותו כאב -
כאב לאחר טיפול שורש
רונה 09/05/2022 | 00:17היי, לצערי אני כבר למעלה מ3 שנים מטפלת בשן 45. הכל התחיל בזה שאכלתי על שן שהיתה עם סתימת אצלכם, הרגשתי כאילו נגסתי בבורג. באתי לקופה, עשו צילום רגיל ולא ראו כלום והחליפו לי את הסתימה. עשו לי סתימה לבנה. אמנם זה קצת עזר אבל עדיין, כאב בנק' בגודל של סיכה. ממש כשלוחצים עליה. עברתי מרופא לרופא, ואחכ לאנדודנטית, שלא ראתה כלום, אך החליטה לעשות טיפול שורש בטענה כי סטטיסטית זה עוזר. היא ציינה בדוח שלה של יש מבנה אנטומי חריג. אחרי הטיפול לא כאב, אך אחרי שבאתי לרופא לעשות סתימה זמנית החלו כאבים שלא כמו קודם, אלא כאב לא ממוקד, כשאני לוחצת על השן. לא ראו כלום בצילום, עשיתי גם צילום אנדו, אין כלום, רק נפיחות קלה. יש לציין כשאני אוכלת אין לי כאב אלא רק כשזה משהו כמו מלפפון, או כשאני לוחצת על השן עם האצבע. הורידו לי את הכתר הזמני ואמרו לי לחכות שבוע. באמת פחות כואב בגלל החיכוך, אך כשאני לוחצת על השן כן כואב וגם קצת בצד השמאלי שלה. לי נראה שזה בגלל הבורג ששמו לי כי מאז החלו הכאבים בשטח כל השן, (כי לפני הטיפול שורש כאב לי בנק' ממוקדת והיא כבר לא כואבת) או שאולי יש לי עששת כי כשהורדתי את הכתר היה ריח רע משהו הזו, ולא מכל הפה. וגם נראה שיש משהו ככה מתחת לשן, לא בצד של הבורג. מה שכן, יש לי מידי פעם מיגרנות, אם זה קשור. היום בבוקר שמתי לב שכשאכלתי ברנפלקס ממש כאב לי הראש. אשמח לעיצה.. מקווה כבר לטפל בזהההה -
תשובת מומחה יהלי
דר' נלי שטיינבוק 29/03/2013 | 15:29שלום וברכה, עיון שכבר נבדקת ע"י מומחה לטיפולי שורש ,לא אוכל להועיל הרבה. באופן תאורטי יתכן שבמהלך ביצוע ט"ש המכשור חדר מעבר לקצה השורש ופגע ברקמות שמעבר. אם בהמשך בוצעה סתימת שורש תקינה, זה לא יראה ברנטגן, אך זמן ההחלמה של הרקמה יכול להיות ממושך. אפשרות נוספת שקיימת בשן אנטומיה חריגה- כלומר עוד תעלה שלא טופלה. הייתי ממליצה לך להמתין ולא לבצע שיקום קבוע על השן עד לפתרון בעיית הכאב.
-
-
יעוץ צילום (לת)
רינת 26/03/2023 | 12:12שלום אני רוצה להתייעץ בקשר לצילום המצורף מה רואים בצילום ? והאם יש דלקת הפיכה? כי לפי מה שניראה זה קשור לעצם אבל השורש בסדר. אין לי כאבים רק רגישות קלה באזור העצם מה ההמלצה ? תודה רבה !פתח בחלון חדש -
טיפולי שורש (לת)
מושיקו 06/02/2023 | 16:52היי.. יש לי 3 כתרי זירקוניה קידמיים.. אני מעוניין להחליף אותם לחדשים כי יש לי טיפה השתקפות של אפור בכתרים ובחניכיים.. עקב טיפולי שורש בעבר מתחת לכתרים.. רציתי לדעת האם הלבנת השורש והשן הטבעית ייעזור??? אם לא עוזר אין אין טעם להחליף את הכתרים..פתח בחלון חדש -
דלקת בעצב בשן טוחנת (לת)
דרור 17/12/2022 | 08:34שלום דוקטור , בשן טוחנת בלסת עליונה ( שן לפני אחרונה ) היו לי כאבים לפני כשנה הלכתי לרופא שיניים שאמר שלא רואה כלום ולא יודע ממה הכאבים - לקחתי מוקיספן על דעת עצמי הכאב עבר היום לאחר כשנה השן שוב החלה לכאוב הכאבים הם כל הזמן ללא קשר לאוכל בעיקר בשעות הערב והלילה בצילום יש דלקת בשורש השן , הייתי כבר אצל 3 רופאים שאף אחד מהם לא רואה חור בשן או בעייה בשן שבגינה יכולה להיגרם הדלקת קיבלתי אוגממטין שהעביר את הדלקת והכאב שלושת הרופאים שהייתי אצלם טענו שלא יודעים למה יש אבל המליצו על טיפול שורש אני לא מעוניינת לעשות טיפול שורש סיבה ולהרוס את השן שאלתי היא איזה עוד גורמים יכולים להוות סיבה לדלקת שנוצרה ? מה היית ממליץ לי לעשות ?פתח בחלון חדש -
סדק בשן טוחנת
רוית 16/04/2020 | 12:51ד"ר קורן שלום רב האם ייתכן כי סדק בשן במשך 14 שנים יהיה כזה שלא ייראה סימנים כמו מוגלה ונפיחות בחניכיים או שלא יתרחב ממצבו ההתחלתי כך שיאותר על ידי רופאי שיניים בבדיקה קלינית או באמצעות רנטגן. אני סובלת מכאבים כרוניים ורוצה קצת מידע על נושא הסדקים ומה הסיכוי כי סדק לא אותר במשך שנים, האם ייתכן כי לא התרחב במהלך השנים וגם לא יצר מוגלה ונפיחות בחניכים? בתודה מראש רויתפתח בחלון חדש-
סדק בשן
עינת 05/12/2022 | 13:26יש לי סדק בשן 16 והופא המליץ על עקירה. במידה ושן 15 תהיה במצב תקין ,ההמלצה הינה על עקירה +גשר ובמידה והשן לא תשרוד,ההמלצה על עקירת שן 15 ושתלים. האם ישנה אפשרות להמנע מהעקירה של שיניים אלו? -
תשובת מומחה סדק
ד"ר טל קורן 19/04/2020 | 08:57סדק בשורש של השן מביא ברוב רוב המיקרים דלקת חריפה , איבוד עצם מהיר , לא בהכרח מלווה בכאבים. לרוב זה לא משהו של שנים , להבדיל מכאב כרוני רגיל כתוצאה מדלקת סב חודית , או כאב ממקור אחר. ממליץ ללכת למומחה לטיפולי שורש לבדוק את השן והאזור
-
-
סדק בשן טוחנת (לת)
סיגל 13/11/2022 | 10:03שלום עברתי טיפולי כימותרפיה הקרנות לאיזור צוואר בצד ימין ,וכעת יש לי שן טוחנת בצד ימין למטה שיש בה רגישות וכאב במגע לפי דברי הרופא שיניים מומחה אמר שיש סדק בשן ולאחר ההיסטוריה שעברתי הנכון לעשות טיפול שורש ולא עקירה כי יכול. להיות נמק לדבריו , בצילומים לא רואים כלום, בדקו אותי מספר רופאים שלא ראו את הבעיה ומומחה לטיפולים שורש אמר סדק ואת תשובתו לעיל מה הנכון לעשות? לעקור או טיפול שורש? האם אפשר לטפל בשן עם סדק?פתח בחלון חדש -
טיפול שורש שן 37 (לת)
אלי 06/11/2022 | 16:02שלום רב, עקב כאב בלתי פוסק בשן וכן רגישות לחום/קור הופנתי לביצוע טיפול שורש בשן 37. הרופא שביצע את טיפול השורש, טרם סיים את הטיפול והפנה אותי לביצוע טיפול שורש עם מיקרוסקופ. הרופא כתב בהפנייתו- שן 37 עם סדק D שגרם לאיבוד ויטליות בשן.פריוט בתיק DPR.מכיוון שלא ברור עומק הסדק נדרשת בדיקה עם מיקרוסקופ.במידה והסדק חודר לתעלה D כנראה יידרש עקירה של השן. השאלה שלי: 1.אם הסדק אינו חודר לתעלה D הזי אפשרי לבצע טיפול שורש ולהציל את השן לעוד שנים רבות או שזה יציל אותה לשנים בודדות בלבד מעקירה2.אם הסדק אכן חודר לתעלה D האם הפרון היחידי הינו עקירת השן ואין פתרונות אחרים שעמם ניתן להציל את השן מעקירהפתח בחלון חדש -
חבלה בשם קידמית וטיפול שורש (לת)
אמא דואגת 06/10/2022 | 14:09לפני חודש בתי בת ה20 נפלה במשחק כדוריד על 2 השיניים הקדמיות. אחת נשברה והשניה לפני כשבוע התחילה להאפיר. השן שנאפירה כואבת רק במגע ( כשהיא נוגעת בה עם היד) אין רגישות כשאוכלת או שותה... נאמר לנו שיש לעשות טיפול שורש בשן ואז מזריקים חומר הלבנה... בצילום לא נראית פגיעה ! האם יש עוד מה לעשות במקום הטיפול שורש??פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים