פורום טיפול שורש - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול שוורש
שושי 22/05/2021 | 07:24האם שן שעברה טיפול שורש אמורה להיות רגישה למגע ? כי יורד לי דם בצחוצוח מסביב לכתר שנעשה לא מזמן ויש לי רגישות בשן בזמן אכילה האם זה אמור להיות כך ? והאם מומחה לטיפול שורש יכול יותר לראות מה קורה שם מאשר רופא רגילפתח בחלון חדש-
תגובה
... 22/05/2021 | 14:52תודה דוקטור השאלה אם ללכת למומחה לטיפול שורש שיראה ? האם הציוד שיש לו יותר יעיל ויותר אפשר לראות עם ציוד זה ? כי רופא שיניים לא יודע בדיוק מה הסיפור בשן זו -
תשובת מומחה רגישת לאחר ביצוע כתר
ד"ר טל קורן 22/05/2021 | 07:56דימום בצחצוח מעיד על דלקת חניכיים. יכולות להיות בעיות שקשורות להתאמת הכתר, שוליים, נקודות מגע עם שיניים סמוכות , אי שמירה על מרווח ביולוגי , מגע בכיר על הכתר, בעיה בטיפול שורש. יש צורך בבדיקה
-
-
שאלה
רויטל 12/05/2021 | 14:40יש לי שן שעברה טיפול שורש לפני חודשיים , וכשאני נוגעת בכתר או נוקשת עליו עם היד אני מרגישה כאב , האם זה תקין ? מה זה אומר ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יש צורך להגיע לבדיקה
ד"ר טל קורן 22/05/2021 | 07:58יכולה להיות רגישות מסוימת יש לשלול בעיות אחרות
-
-
משהו מוזר קורה לי בפה.
הלכו לי השיניים (דניאל) 01/05/2021 | 15:31ב15.3.21 עקרו לי שן בינה אחורית עקשנית מאוד, כמעט חודש אחרי העקירה החלו לצאת חתיכות עצם/שן ופשוט לנשור (כמובן שזה מלווהבדימום) בביקור חוזר נאמר שהכל בסדר ולחזור לכירוג אתמול שוב יצאה חתיכת עצם/שן שהפעם זה בולט החוצה ולא נופל כמו פעם שעברה והאיזור מאוד נפוח וכואב(הכאבים הם בלסת), עד שיגיע יום שלישי אשמח לשמוע מה זה יכול להיות והאם ייתכן ומדובר בשבר?פתח בחלון חדש-
משהו מוזר קורה לי בפה.
דניאל גולדשטיין 04/05/2021 | 17:21תודה רבה הייתי אצל רופא אשר איבחן שבר בעצם -
תשובת מומחה פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר טל קורן 01/05/2021 | 17:14הייתי ממליץ לבדוק בפורום של כירורגיה פה ולסתות כאן זה פורום של טיפול שורש.
-
-
מסתם מלאכותי בלב
אבי 05/04/2021 | 02:59שלום יש לי מסתם מלאכותי בלב מזה מס׳ שנים, ואני יודע שעליי לקחת פרופילקסיס אנטיביוטי שעה לפני טיפול שורש שאני אמור לעבור. במידה וטיפול השורש שיבוצע לי ייכשל, ויתפתח מה שנקרא בשפתכם - נגע סב חודי (הצללה שחורה סביב קצה השורש) - האם היווצרות ממצא כזה שלא אדע על קיומה מסכנת אותי מבחינת זיהום והתיישבות חיידקים על המסתם שלי? ובכלל - אם יש לי שן בפה שעברה (או שלא עברה) טיפול שורש, וקיים בה נגע סב חודי מזה תקופה - האם עלול להוביל לזיהום המסתם ע״י התיישבות חיידקים עליו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיידקים וזיהום
ד"ר טל קורן 01/05/2021 | 17:24חיידקים יש בפה בכל מקרה , כל פעולה של צחצוח ואפילו אכילה יכולה לדחוף חיידקים לזרם הדם. כך שזה קורה כל הזמן וזה עניין של כמויות ומיקום.. המערכת החיסונית , באופן טבעי מטפלת בזה. לגבי דלקת סב חודית. הגורם לדלקת אלו חיידקים החיים בתוך התעלות ויכולים ממש בהיקף החיצוני של השורש, הם לא מטיילים כי אז יהיה חשופים למערכת החיסונית. יש צורך בבדיקות תקופתיות ובטח אם יש סיכון , צריך תחזוקה והקפדה על הגיינה אורלית. כדי להשלים את כל התמונה, יש , זרמים /קונספירציות / אמונות של דלקות בלסת שגורמות לפגיעה גופנית וחייבים לעקור את השיניים. כמו לכל קונספירציה/ דיעה יש קהל מעריצים ותומכים שיביאו את כל ההוכחות. אני כרופא שיניים , מומחה לטיפולי שורש הולך עם ה מיינסטרים, העדויות והמחקרים המדעים הקונבנציונליים. צריך להיות עם עיניים פתוחות והגיון ולפעול למניעה ככה הניתן.
-
-
חור מתחת לכתר בשן 26
ש 30/06/2017 | 01:53ערב טוב, כואב כבר שבוע באזור של שיניים 26-28. הייתי אצל רופא שיניים ועשיתי צילום פנורמי והרופא אמר שיש חור מתחת לכתר של שן 26. יש לי כמה שאלות בסיסיות כי אני לא מבינה בזה כלום... לפני שנתיים עשיתי בשן 26 טיפול שורש.. זה אומר שעכשיו בעקבות החור חייב חידוש טיפול שורש או שאפשר להעלים את החור בדרך אחרת (סתימה נגיד..)? איך יכול להיות ששן 26 גורמת לכאבים אם הוציאו את העצב בטיפול שורש שעשו? תודהפתח בחלון חדש-
חור בכתר
ניקןל 17/04/2021 | 06:55יש לי חור בכתר מה עושים -
תשובת מומחה טש חוזר
ד"ר טל קורן 08/07/2017 | 03:30אם משחות שיניים היו מחסלות לגמרי את החיידקים , היינו פותרים את כל הבעיות הדנטליות. זה לא המצב. לגבי טיפול שורש חוזר, לא תמיד חייבים אלחוש מקומי בהצלחה -
המשך
מ 30/06/2017 | 10:55אם חיידקים יכולים לחדור דרך הכתר אז למה משחת שיניים לא יכולה גם לחדור ולהרוג אותם? הגיוני כל שנתיים לעשות טיפול שורש בשן הזו? כדאי לחכות קצת אולי החור לא יגדל? בחידוש טיפול שורש עושים זריקות? זה החלק שהכי לא נעים לי בטיפולי שיניים תודה -
מה הטיפול?
מ 30/06/2017 | 08:52מה הטיפול שעושים כשיש חור בכתר? חידוש טיפול שורש? -
תשובת מומחה טיפול ואבחנה
ד"ר טל קורן 30/06/2017 | 07:48קודם כל צילום פנורמי פחות מומלץ לאבחון עששת. זה ששן עוברת טיפול שורש , זה אומר שהעצב והמערכת החיסונית של השן הולכת לאיבוד,כך שלמעשה חיידקים יכולים לחדור לשם ללא הפרעה. ברגע שזה קורה וחיידקים נמצאים בתעלות השורש, נוצרת דלקת בעצם שמסביב לשן. הדלקת הזאת יכולה לגרום לכאבים.
-
-
צילום אורך - האם יש חובה מדיקולגלית לבצעו?
עידן 03/04/2021 | 21:01שלום ד״ר אני רופא שיניים כללי שמבצע טיפולי שורש באופן שוטף. אני מבצע באופן קבוע צילום אבחנה וצילום סופי. לקביעת אורך אני משתמש באפקס לוקייטור (בלבד) שאני מאוד סומך עליו מזה מס׳ שנים. אינני מבצע צילום אורך כדי לאשר את ממצאי המכשיר. האם יש חובה מדיקולגלית לבצע צילום אורך? (כפי שיש חובה מדיקולגלית לצילום אבחנה וסופי).פתח בחלון חדש-
האם צילום אורך הוא חובה מדיקולגלית בחידוש ט״ש??
עידן 05/04/2021 | 02:38האם האמור בתשובתך מתייחס גם לחידוש טיפול שורש? כלומר, מבחינה מדיקולגלית אין חובה בביצוע צילום אורך גם בחידוש טיפול שורש? -
תשובת מומחה הצטרפות לאיגוד הישראלי לאנדודונטיה
ד"ר טל קורן 03/04/2021 | 21:36כיושב ראש האיגוד, אני ממליץ להצטרף לאיגוד להתעדכן בידע והרצאות מהארץ והעולם -
תשובת מומחה צילום אורך
ד"ר טל קורן 03/04/2021 | 21:35אין חובה בביצוע צילום אורך. יש חובה בביצוע צילום אבחנתי(המלצתי האישית, גם נשך!) וצילום סופי. ביצוע צילום אורך, במיקום שמודד האפקס לוקייטור, נותן הרבה דברים א. מראה איפה ההכנה וסתימת השורש אמורים להסתיים. כך שאם סיום התעלה מרוחק מהאפקס הרנטגני, מה שקורה ברוב המיקרים, זה נראה קצר. אבל זה האורך הנכון. ב.כאשר יש פוצר בתעלה העין והמוח רואים ומבינים את השורשים בצורה ברורה יותר. ג. אפשר לראות אם הפוצר /תעלה נמצאים במרכז השורש או שהוא מוסט הצידה ואז יש סיכוי גבוה לתעלה נוספת. בהצלחה
-
-
טיפול שורש
שירלי 30/03/2021 | 08:37טיפול אפסטיקומי עושים כאשר יש שורש אחד. בשן ? דהינו , בשן עם שני שורשים מעדיפים לעשות חידוש טיפול שורש ולא אפסטיקומי ? ועוד שאלה האם טיפול אפסטיקומי מסלק את הדלקת? כי הבנתי שבחידוש טיפול שורש שהוא לא כירוגי הדלקת נשארת וצריך להמתין חודשים כדי לראות אם הדלקת תעלםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת וזיהום
ד"ר טל קורן 03/04/2021 | 21:26כל המצבים של דלקות בעצם נגרמות מ חיידקים שזה הזיהום. הזיהום נמצא בתעלות השורש. ללא סילוק של הגורם, הדלקת לא תעבור. בסילוק רק של הדלקת ללא סילוק של הגורם, הדלקת תחזור. באופן טבעי, לאחר ביצוע טיפול שורש יוסילוק של החיידקים, הגוף מתחיל לפרק את הדלקת ולבנות חזרה את העצם. -
תגובה
שירלי 30/03/2021 | 10:05מה שאני מבינה שרק טיפול אפסטיקומי כירוגי מוציא את הדלקת בעצם, כלומר שחידוש טיפול שורש לא באופן כירורגי משאיר את הדלקת ומסלק את הגורם לדלקת, זאת אומרת שבשיטת הכירוגית המטופל ולא במרפאה כשהדלקת יצאה לא רק הזיהום האם הבנתי נכון ? -
תשובת מומחה אפיסקטומי
ד"ר טל קורן 30/03/2021 | 09:27אפיסקטומי בשיטה המודרנית , כשנעשה עי מומחה לטיפולי שורש , יכול להתבצע בכל שן עם דורש אחד או יותר לא תמיד צריך לעשות בכל השורשים, תלוי בדלקת בטיפול שורש/חידוש טיפול דורש אפיסקטומי, הטיפול מסלק את הגורם לדלקת כלומר לצמצם את כמות החיידקים שנמצאים בתעלות של השן. לעיתים חלק מהדלקות האלה הם ציסטה ולמרות הטיפול זה לא עובר ואז יש צורך בהוצאה כירורגית לעיתים מבנה השורשים והתעלות היא כזאת לא מאפשר ניקוי טובה דרך השן ואז יש צורך בטיפול כירורגי. לעיתים יש יותר מתעלה אחת בשורש וצריך ניקוי ראשוני עי חידוש ורק טיפול כירורגי לא מספיק. לסכם , לכל טיפול יתרונות וחסרונות וצריך להתאים את הטיפול למטופל ולשן הספציפית.
-
-
כתר זמני (לת)
דנה 28/03/2021 | 11:21יש לי כתר זמני ליד הכתר הזמני נעשתה עקירה בשן שליד הכתר לפני שבועיים ,היום שמתי לנפיחות באיזור הכתר ואדמומיות מה זה אמור להצביע ?פתח בחלון חדש -
שאלה
שירי 27/03/2021 | 16:54תהליכים פראפיקלים מסביב לשורש בשיניים עם טיפול שורש וכתר, איזה צילום צריך לעשות כדי לראות תהליכים פראפיקלים מסביב לשורש או בשורש ,איך שלא תקראו לזה , האם צילום פנורמי או צילום פראפיקאלי ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תהליכים פריאפיקליים
ד"ר טל קורן 27/03/2021 | 17:34תהליכים פריאפיקליים הם חסר בעצם מתחת לשורש והרבה פעמים הם דלקות מתחת לשורש אך לא תמיד צילום פריאפיקלי יהיה טוב יותר מפנורמי צילום CBCT יהיה הכי טוב, יותר קרינה עדיין ייתכנו דלקות שלא יראו בפריאפיקלי , אבל כן נראה ב CBCT
-
-
חודש אחרי סתימות
נתנאל 15/03/2021 | 19:37שלום ד"ר עשיתי לפני כחודש סתימה בשתי שיניים טוחנות וביומיים האחרונים אני נרגיש קצת 'אי נוחות' כשאני אוכל משהו קר/חם, זה טבעי שיעבור השבוע?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צריך להמשיך לבדוק ולעקוב
ד"ר טל קורן 27/03/2021 | 17:30
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים