פורום טיפול שורש - עמוד 81
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כתר זמני שנופל
גב' אלמליח 28/09/2011 | 02:18שלום, יש לי כתר זמני(אחרי טיפול שורש) ובעוד שבועיים תור ללקיחת מידות לכתר קבוע. הכתר נפל. האם כדאי להחזירו כדי להגן על המבנה? יש לכתרים זמניים דבק שעשוי להחזיק מעמד שבועיים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר שנופל
דר' נלי שטיינבוק 28/09/2011 | 15:04לגב' אלמליח שלום חשוב להחזיר את הכתר כמה שיותר מהר, כי יש סכנה של שבר של השן החשופה. יש דבקים רבים שמחזיקים שבועיים ויותר- המלצתי חזרי לרופא שלך ,להדבקה שנה טובה
-
-
שיטת ברייט סמייל
רוני 23/09/2011 | 02:15ד"ר שטיינבוק שלום רב, שמעתי לאחרונה על שיטה חדשה להלבנת שיניים המכונה "ברייט סמייל". מה דעתך עליה? האם היא עדיפה על הלבנת השיניים המסורתית (זו עם הסד)? האם היא מסוכנת?? אשמח להכוון בנושא. בברכה, רוניפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ברייט סמייל
דר' נלי שטיינבוק 23/09/2011 | 23:03לרוני שלום. שיטת הלבנה זו לא שונה מהותית מכל האחרות (השיווק שלה כנראה יותר אגרסיבי). מדובר בחומצה שמונחת על השיניים ומשופעלת על ידי מנורת אור כחול כאשר הטיפול צריך להתבצע ע"י רופא שיניים.ההלבנה מתקבלת תוך כשעה בממוצע אך גם תופעות הלוואי של הטיפול ,שהעיקרית בהן היא רגישות לקור של השיניים מופיעות מיד ולעיתים בעוצמה רבה. בהלבנה עם סדים ,יש שליטה על קצב ההלבנה, שהוא איטי יותר ובכך נמנעות בד"כ תופעות הלוואי ואם מופיעה רגישות ניתן להאט את קצב ההלבנה עד שתעלם. סה"כ התוצאה הסופית מבחינת גוון השן זהה. כלומר אם אין סיבה מיוחדת למהר עם ההלבנה, למשל אתה מתחתן מחרתיים ורוצה שיניים לבנות בצילומים :-), עדיף ללכת בשיטה האיטית והבטוחה יותר רפואית.
-
-
תעלות סתומות
דניאל 11/09/2011 | 15:17שלום רב. אני בן 24 ויש לי שן שהתעלות בה סתומות והרופא שיניים עובד עליה יותר משנה שלמה!! האם זה הגיוני? הוא אומר שהתעלות סתומות והוא לא יכול לסתום יל שן כשהתעלות סתומות וזה לוקח זמן כל פעם לנסות לפרוץ את הסתימה. הוא כבר סיים לנסות לפרוץ את התעלות, חלק מהתעלות הוא הצליח לפרוץ חלקית, ואת השאר אי אפשר. הוא אמר לי שנחכה כמה זמן ואם לא יהיו כאבים הוא יסתום לי, כתר וכו'. האם כל הסיפור הזה הגיוני.? בתודה..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תעלות סתומות
דר' נלי שטיינבוק 19/09/2011 | 21:05לדניאל שלום. תעלות חסומות זה מצב רפואי קיים, ביחוד אם השן עברה חבלה בעבר.מדבריך אני מבינה שהרופא ניסה ככל יכולתו לטפל ואינו מצליח לעבור את החסימות. לפני ביצוע המשך שיקום עם מבנה וכתר, הייתי מציאה שתגיע לבדיקה אצל מומחה לטיפולי שורש שמרפאתו מצויידת במיקרוסקופ טיפולי והוא ינסה לפתוח את התעלות ולבצע טיפול שורש ואח"כ תחזור לרופא שלך לשיקום.למומחה יש אמצעים נוספים וידע רב יותר להתמודד עם חסימות/ הסתיידויות בתעלות השורש לעומת רופא השיניים הכללי.
-
-
הלבנת שיניים, כתרים
עמית 31/08/2011 | 15:20שלום רב, אני בת 21. בגיל קטן חליתי במחלות ויראליות של פעוטות והרופאה המשפחתית המליצה להוריי לתת לי אנטיביוטיקה. כשצמחו לי השיניים השן הקדמית צמחה עם כתם לבן גדול עליה. עד לבגרותי לא נגעתי בשן כי זה לא הפריע. בגיל 15 לערך לאחר יישור שיניים הלכתי לרופאת השיניים שלי (לילדים) והיא אמרה שיש טיפול בחומצה מיוחדת שמלבינה את הכתם (איני יודעת את שמה), יחד שיוף של השן ודיקוק. הסכמתי והרופאה שייפה את השן לדקה עד מאוד (החלק העליון של השן נשאר כשהיה ואילו התחתון התדקק משמעותית), אבל הכתם חלף ואני הייתי מאושרת. לאחר מס' ימים הרגשתי שהשן שברירית מאוד ושאני מתקשה באכילת מאכלים שונים. חזרתי לרופאה והיא התקינה לי מעין הדבקה על השן כדי לחזק אותה. ההדבקה נפלה שוב ושוב עד שהלכתי לרופא שיניים אחר שעשה את העבודה כמו שצריך. אולם ההדבקה לא שומרת על הצבע שלה והולכת ומצהיבה. נוצר מצב שההדבקה טיפה צהובה יותר מהשיניים האחרות והיא מכוערת ומכערת (אני מזכירה שזו השן הקדמית הימנית!!!). אתמול הייתי אצל רופא השיניים שהמליץ לי על כתר (ואולי אצטרך קודם טיפול שורש). הסביר לי על העובדה שבעצם אני הורסת את השן הבריאה אבל בשורה תחתונה אמר לי שזו השיטה העדיפה ביותר. מה לעשות??? שמעתי על ציפויי חרסינה למיניהם, האם זה עדיף?? כמה זמן זה יחזיק?? תודה מראש!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הלבנת שיניים
דר' נלי שטיינבוק 31/08/2011 | 22:19לעמית שלום אכן הטיפול המועדף (במידה והעצב לא נפגע ונשאר בריא) הוא ציפוי חרסינה לשן (למינייט וניר- בשפה מקצועית) ולא כתר מלא, שלשם הכנתו צריך להוריד חומר שן רב ויש סיכוי להגיע לצורך בטיפול שורש. ציפויי החרסינה, כאשר מבוצעים ע"י רופא שיניים מיומן לנושא (מומחה לשיקום הפה או לפחות רופא שיניים ששיקום זה עיקר עבודתו וכבר ביצע רבים כאלו)שומרים על צבעם לאורך שנים רבות. בהצלחה.
-
-
הלבנת שיניים
אולגה 14/08/2011 | 11:52שלום! התחלתי לעשות טיפול הלבנת שיניים (בשיטה הביתית עם סד) תחילה עברתי ניקוי והסרת אבנית אצל רופא השיניים, לאחר מכן, עברתי הלבנה אצל הרופא (10 דקות עם חומר פעיל) וקיבלתי סד הביתה עם 3 מזרקים של החומר המלבין. קיבלתי הנחיות מדוייקות ופעלתי על פיהן (שמתי כמות של טיפה קטנה על כל שן והשארתי את הסד על השיניים לאורך כל הלילה) לאחר 3 ימים התחילתי להרגיש רגישות יתר, בעיקר בשיניים הקדמיות, כלומר לא רק רגישות לחום או קור, אלא רגישות כל הזמן, הגובלת בכאבים של ממש. התחלתי להשתמש במשכת סנסודיין, הדבר לא עזר הרבה. האם עלי להפסיק את הטיפול? האם ניתן להמשיך אחרי הפסקה מסויימת? איך ניתן להשכיח את הכאב? תודה רבה תודהפתח בחלון חדש-
תודה רבה !
14/08/2011 | 22:04 -
תשובת מומחה רגישות במהלך הלבנה
דר' נלי שטיינבוק 14/08/2011 | 21:52לאולגה שלום בצעת את תהליךההלבנה בצורה נכונה. רגישות בשיניים היא תופעת לואי מוכרת של תהליך ההלבנה ומשמעה שקצב ההלבנה היה מהיר מדי עבורך. עליך מיידית להפסיק את ההלבנה, לפנות לרופא שיניים שלך לקבלת טיפול נגד הרגישות (בין אם במשחה ובין אם באמצעים אחרים שעומדים לרשותו)ולאחר שהרגישות תחלוף, תוכלי להמשיך בהלבנה בקצב איטי יותר. כלומר פעם במספר ימים ולמשך מספר שעות אח"צ ולא לכל הלילה, עד לקבלת הגוון הרצוי. כל עוד הרגישות קיימת אסור להמשיך בהלבנה ,אחרת תסתכני בפגיעה בעצבים של השיניים ותגיעי לצורך בטיפולי שורש.
-
-
ניקוי שינים
גליה זקס 14/08/2011 | 17:47אני סובלת מעששת בכל הפה ויש לי נסיגת חניכיים במקומות שונים לכן אני מאוד רגישה ובעיקר מאוד חוששת מניקוי,רופא השיינים שלי הציע שהוא יעשה ניקיון יסודי ע"י הרדמה מקומית ב4 חלקים כל פעם רבע פה אחר ינוקה . האם ככה עושים? ולמה לא הציע הרדמה מלאה ובפעם אחת לגמור הכל? ממה אני צריכה להיזהר? תודה גליה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניקוי שיניים
דר' נלי שטיינבוק 14/08/2011 | 21:45לגילה שלום המלצת הרופא שיניים שלך נכונה. ניקוי עמוק מומלץ לעשות כל פעם ברבע פה אחר עם הרדמה מקומית. לשאלתך לגבי הרדמה כללית.הרדמה כללית,שיש בה גם סכנות, מבוצעת במצבים רפואיים קשים בהרבה ולא מתאימה למקרה שלך.
-
-
טיפול שורש
אורנה 25/07/2011 | 19:32שלום רב, עברתי טיפול שורש לפני כשש שנים לערך באחת מהשניים האחוריות. לפניי שנה, עשיתי צילום רנטגן לאותה השן ונאמר לי שיש שם דלקת. הרופא אמר לי שהוא מעוניין להשלים לי את טיפול השורש אולם יש סיכוי שאותה השן תהפוך לשחורה כתוצאה מכך, מחד ומאידך, או להשתיל לי ברגים ולהוסיף ציפוי חדש ציפוי. אני לא רוצה שהשן תהפוך לשחורה או להוריד את מבנה השן הקיים. מה ניתן לעשות? האם יש דרף אחרת לטפל בזה? תודה על מענה מקצועי אורנהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לאורנה שלום
דר' נלי שטיינבוק 26/07/2011 | 01:37שיניים לא משחירות בעקבות טיפול שורש שנעשה באמצעים מודרניים.בדלקת בקצה השורש ניתן לטפל בעזרת טיפול שורש חוזר (כמו שהציעו לך כנראה)וזה דורש פירוק של המבנה והכתר הקיימים. או בעזרת כירורגיה אנדודונטלית- ניתוח קיטוע סב חוד השן ואז אין צורך בפירוק המבנה והכתר. המלצתי -תגשי עם צילום עדכני למומחה לטיפול שורש שיבדוק ויקבע מה נכון יותר עבורך. כמו כן כדאי שגם הטיפול יבוצע ע"י מומחה שיש לו יותר ידע, ציוד ונסיון לטיפול שנדרש עבורך.
-
-
השתלת שיניים בלייזר
אדם 22/07/2011 | 17:40ד"ר נלי שטיינבוק שלום רב, אני מעוניים לעבור הלבנת שיניים בלייזר. שאלתי היא, האם מדובר בטיפול לצמיתות? תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הלבנת שיניים בלייזר
דר' נלי שטיינבוק 25/07/2011 | 02:40לאדם שלום הלייזר הוא רק אמצעי לשפעול חומר ההלבנה. באופן כלל עם הזמן צריך לפעמים לחזור על ההלבנה או "לרענן אותה" כך שהתוצאה איננה לצמיתות. משך הזמן שההלבנה מחזיקה הוא אינדוידואלי, בד"כ מספר שנים. זה תלוי במידה רבה גם בהרגלים שלך- צחצוח מוקפד, המנעות מעישון וממזון שמכתים שיניים- יעזרו לשמור על תוצאות ההלבנה. הלייזר הוא האמצעי המהיר ביותר להלבנה אך גם בעל תופעות הלוואי החמורות יותר. עליך להתייעץ עם רופא השיניים שלך לגבי שיטות ההלבנה השונות ולבחור את המתאימה לך ביותר.
-
-
בדיקה מקדימה להלבנת שיניים
יוסי 28/06/2011 | 23:32ברצוני לעשות הלבנת שיניים. יש לי כתר אחד ומספר סתימות בפה. האם עליי לבצע בדיקות מקדימות לפני ביצוע ההלבנה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקה לפני הלבנה
דר' נלי שטיינבוק 02/07/2011 | 18:32ליוסי שלום. אתה צודק בהחלט, לפני הלבנה מומלץ לבצע בדיקה קלינית +צילומי נשך אצל רופא השיניים ורק אח"כ לבצע הלבנה. כמו כן אם לא עשית בתקופה האחרונה טיפול של הסרת אבנית מהשיניים ("ניקוי" ע"י שיננית), כדאי לבצע גם אותו טרם ההלבנה.
-
-
מעוניין לקבוע תור
ארנון 29/06/2011 | 13:44שלום נלי קיבלתי המלצות עלייך ואני רוצה לדעת מחיר לטיפול שורש אם מבנה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קביעת תור
דר' נלי שטיינבוק 02/07/2011 | 18:29לארנון שלום, המרפאה סגורה עקב חופשה עד ה-10.7,לאחר תאריך זה נשמח אם תתקשר למרפאה 04-8386176 ותקבל מענה לכל שאלותיך.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים