פורום ביטוחי בריאות וסיעוד - עמוד 67
פורום זה הינו פורום תמיכה בלבד: שיתוף, עדכון והתמודדות
-
זכויות מבוטח ניתוח פלסטי
רוני 05/08/2010 | 09:34שלום רב! אני מעוניינת לעבור ניתוח תיקון אסימטריה בולטת בשדיים. ניתוח זה דורש מיומנות וניסיון רב, לכן רק כירורגים פלסטיים מומחים לנשוא זה יוכלו לבצע אותו. בגדול לא ראיתי שיש בקופת החולים כירורג פלסטי המתמחה בבעיה זו, ועל כן איאלץ לפנות לרופא פרטי. הבעיה שלי מבחינתי היא רפואית לכל דבר, גורמת לי לבעיות חברתיות, דימוי עצמי נמוך, משקל לא שווה על הגב, בעייה בהתאמת לבוש, בגדי ים וחזיות. מה הזכויות שלי לגבי מימון מלא או חלקי של הניתוח, במידה ואנותח על-ידי רופא פרטי שאינו מן הקופה? מה הפרוצדורה שעליי לעבור (טפסים, מסמכים ובקשות) ולאן עליי לפנות כדי להתחיל בתהליך ההחזר? אני מבטוחת של לאומית זהב רב תודותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח פלסטי
מר שי טנר 10/08/2010 | 16:22רוני שלום, את צריכה לפנות לקופת החולים ולברר מה עלות ההחזר שתקבלי במידה ותפני למנתח שאינו בהסכם עימם. הפרוצדורה מאד פשוטה לקבלת החזר מהקופה,שולחים חשבונית מקור ומקבלים את ההחזר בהתאם לקטריונים.
-
-
שמירת הריון
פנינה 03/08/2010 | 23:48שלום רב, אני נמצאת בשמירת הריון ומקבלת גימלה מביטוח לאומי. בנוסף תבעתי את חברת הביטוח (ביטוח מנהלים דרך העבודה) על אובדן כושר ואושרה לי התביעה על ידם. האם ישנה בעייה לקבל את הגימלה מביטוח לאומי וגם את הפיצוי מהביטוח הפרטי? אשמח אם תוכלו לעדכן אותי בזכויותיי והאם ביטוח לאומי יכול לבטל לי את הגימלה בשל כך. תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שמירת זכויות
מר שי טנר 10/08/2010 | 16:17פנינה שלום, ביטוח לאומי לא יכול לבטל,חברת הביטוח רשאית במידה וקיים סעיף קזוז בפוליסת א.כ.ע שרכשת.
-
-
איך לבחור ביטוח רפואי?
אליהו 09/08/2010 | 16:04עשיתי לפני שנים ביטוח בריאות (של חברת כלל) לפי עצת סוכן הביטוח שלי, ויש לי גם ביטוח מושלם של קופ"ח כללית. בכללית מציעים לי לעבור לכללית פלטינום, וגם חברת הביטוח הפרטית מציעה לי לפעמים לשדרג את הביטוח שיש לי, להוסיף כיסויים לניתוחים שאחרים לא מכסים וכדומה. מצד אחד כמה שיותר כיסוי יותר טוב, אבל כל הכיסויים האלה עולים הרבה כסף, וחלקם חופפים. שאלתי את הרופא שלי, והוא אמר שהוא רופא ושהוא לא מבין בביטוח. וכמובן שסוכן הביטוח וקופת חולים אומרים לי שהכי כדאי לי ללכת על הביטוח המורחב שלהם. איך אדם מן הישוב יכול לדעת מה לעשות? איך לבחור? האם יש סקירה שמשווה בשפה פשוטה בין כל הביטוחים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בחירת ביטוח רפואי
מר שי טנר 10/08/2010 | 14:51ישנם יועצי ביטוח אשר יוכלו לתת לך מענה בנושא. חומר מרכז אין,רק מה שקיים באתרי האינטרנט. שי -
תודה על תשובתך
אליהו 10/08/2010 | 14:46אבל סוכן ביטוח הוא לא אובייקטיבי. יש לו אינטרס להציע יותר ביטוחים, ואולי לא את אלה שהכי טובים לי. סוכן ביטוח הרי לא ייעץ ללקוח לא לקחת ביטוח בריאות שהוא מוכר וללכת על כיסוי גדול יותר של קופת חולים. איך יכול האזרח הקטן לדעת מה באמת הכי טוב אם הוא לא מבין בביטוח וגם לא ברפואה? -
תשובת מומחה בחירת ביטוח בריאות
מר שי טנר 10/08/2010 | 13:43אליהו שלום, יש לבצע ניתוח צרכים (כפי שעושים בביטוחים פיננסים),בקופה ובפוליסה פרטית קיימים כיסויים החופפים ולכן לא תמיד נכון לרכוש הכל. סוכן הביטח צריך להציג בפניך מה הקפוה נותנת ומה הביטוח הפרטי נותן ואז להחליט מה הכי נכון לרכוש. שי
-
-
ביטוח בריאות כפול
יריב 08/08/2010 | 11:17שלום. יש לנו ביטוח בריאות בשתי חברות שונות . שאלתי מה החוק אומר לגבי ביטוח כפול האם במקרה הצורך אקבל פיצוי / השתתפות משתי החברות או השלמה בלבד ?כי ידוע לי שחברות הביטוח מבקשות את הקבלות המקוריות . האם לבטל ביטוח אחד כי בגדול שניהם דומים ואם אין פיצוי מלא משתיהן אז אין טעם לשלם עבור שתיהן , האם אני טועה ? תודה .פתח בחלון חדש-
כפל ביטוח
שי טנר 10/08/2010 | 13:07יריב שלום, כפל פיצוי ניתן בביטוח חיים,מחלות קשות,סיעוד ותאונות אישיות. בשאר הביטוחים אין צורך להחזיק 2 פוליסות. חשוב לבצע בדיקה מקיפה לפני ביטול אחת הפוליסות,לבדוק באיזו פוליסה ישנם הכיסויים הרחבים ביותר. ממולץ לבצע בדיקה זו עם יועץ המבין בביטוחי בריאות. שי
-
-
הוספת ביטוח פרטי
אסתר 27/07/2010 | 11:35שלום רב, האם מומלץ להוסיף ביטוח פרטי מעבר לזה שקופת החולים מספקת לגבי תרופות שלא בסל? האם ישנן חברות מומלצות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הוספת ביטוח פרטי
מר שי טנר 27/07/2010 | 13:12אסתר שלום, המלצתי להוסיף תרופות+השתלות,כיסויים שאינם ניתנים בקופה באופן מלא. כיום 3 חברות ביטוח,כלל בריאות,מגדל והראל מציעות כיסוי תרופות שאינן בסל במחירים אטרקטיבים ואף ללא הצהרת בריאות (מגדל והראל). שי
-
-
מישהו הכניס את ידו לארנק שלי
סעדיה הלקיד 24/07/2010 | 14:53מר טנר שלום מה דעתך על מה שכותב רועי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ביטוח סיעודי-כללית
מר שי טנר 27/07/2010 | 13:09סעדיה שלום, נא ראה תשובתי לרועי. שי
-
-
שדרוג ביטוח סיעודי ללא רשות
רועי 22/07/2010 | 11:36לפני ימים אחדים קיבלתי הודעה כי הביטוח הסיעודי שלי ב"דקלה" שודרג. כתוצאה מכך הכיסוי הביטוח יגדל והפרמיה תתפח באופן משמעותי, יותר נכון תוכפל במהלך 3 השנים הקרובות !!! איך ייתכן שנכנסים כך לכיסי הפרטי מבלי שפנו אל וביקשו את הסכמתי? גרוע מזה, במכתב המלווה של מנכ"ל אלי דפס נאמר כי ב- 2011 ייתכנו שוב שינויים, בכיסוי ובפרמיות מאחר והם יוצאים למכרז חדש. מישהו יכול להסביר לי איך זה שמשנים כך את כללי הביטוח מבלי לקבל את הסכמת המבוטח?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פוליסת סיעוד-כללית
מר שי טנר 27/07/2010 | 13:08רועי שלום, לקופת החולים ישנו הסכם מול חברת הביטוח (במקרה הנ"ל דקלה) ובו קיים סעיף המאפשר שינוי בפרמיה כל תום תקופת הסכם. לכללית קיים הסכם מול דקלה ל-3 שנים. עקב דרישת המפקח על הביטוח כי הכללית תבצע מכרז חדש עד לשנת 2011, הוארך ההסכם הקיים לשנה אחת בלבד עד ליום 31.7.2011. הנך זכאי לבטל את הכיסוי הסיעודי,איני ממליץ לעשות כך מאחר והכיסוי מאד חשוב וזול מול פוליסה פרטית. -
"שיטת מצליח"
אשר וענונו 24/07/2010 | 15:42אין לי ספק שחברת הביטוח מתכוונת לשדרוג אמיתי למען יוטב מצבם ביום ההוא כאשר נזדקק אולי לסיעוד. אולם שנו חכמינו וחזרו ואמרו "אין עשן ללא אש" ודי לחכימא ברמיזה". -
חוצפה!
שיטת מצליח 24/07/2010 | 14:44כיצד אתה מעיז לחלוק על פעולה של חברה כה מפורסמת הידועה ביושרה העסקי הדואגת לכלל מבוטחיה כאילו היו בניה??
-
-
ביטוח בריאות
הדסה 15/07/2010 | 22:17יש לי בעיה בכליות ואני רוצה לעשות ביטוח בריאות ,ביטוח סיעודי, לשים דגש על תרופות שאינן בסל וניתוחים ,אני מבוטחת בקופת חולים + מושלם איזו חברה מקלה ואולי אינה דורשת הצהרת בריאות , או עם הצהרת בריאות ומקבלת בכל מקרה? תודהפתח בחלון חדש-
ביטוח לאחר מעשה
בוי בריק 24/07/2010 | 14:35בקשתך דומה לבעל רכב ללא ביטוח מקיף שהתנגש באשמתו בקיר.ריסק את המכונית ועכשיו מחפש חברת ביטוח. חבל"ז!!! -
תשובת מומחה ביטוח בריאות
מר שי טנר 18/07/2010 | 10:06הדסה שלום, ברוב המקרים הבעיה הרפואית מוחרגת או קיימת דחיה,היות ואיני יודע מה בדיוק הבעיה קשה לומר האם תתקבלי לביטוח. כיום ישנן חברות ביטוח המציעות ביטוח תרופות ללא הצהרת בריאות בהתאם לקיטריונים מסויימים (גיל המבוטח,חברות בקופ"ח).
-
-
איזה ביטוח כדאי
טליה 19/07/2010 | 14:40אנחנו זוג עם שני ילדים קטנים (2 ו5), יש לנו כללית מושלם, ולי יש ביטוח בריאות של הראל דרך מקום העבודה. אני מאוד מתלבטת מה לעשות עם שאר המשפחה, האם לרכוש להם ביטוח פרטי או שלהסתפק בביטוח תרופות מחוץ לסל של מגדל בעלות של 40 ש"ח לחודש לכולם. מה דעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רכישת ביטוח
מר שי טנר 19/07/2010 | 15:20טליה שלום, היה והינך מתחת לגיל 49 ניתן לרכוש ביטוח תרופות ב-25 ש"ח לכל המשפחה בחברת הראל ללא הצהרת בריאות. במידה ולא קיימת בעיה רפואית ניתן לרכוש בחברת כלל בריאות ב-18 ש"ח לכל המשפחה. המלצתי להוסיף גם כיסוי להשתלות וטיפולים מיוחדים בחו"ל,התוספת אינה גבוהה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה