פורום רפלקסולוגיה - עמוד 44
צילה סמל רצון צילה סמל רצון, בעלת הקליניקה "אלאורם" – קליניקה לרפלקסולוגיה, עיסויים, עיסוי לימפטי וטיפול אנרגטי מרחוק. מפתחת הקורס הדיגיטלי "דואט עם אנדו" – להקלה על כאבים לחולות אנדומטריוזיס (בעבודה עצמית של עד 7 דקות ביום). מומחית לבצקות ולמצבים פרודלקתיים, מומחית לסטרס פיזי ונפשי. בעבר התמקצעתי בתחום העיסויים בכל הנוגע לגב תחתון, מחלת נהגים ועוד. בנוסף לכל הנ"ל, אני גם ארומתרפיסטית במקצועי. למדתי טיפול באמצעות פרחי באך, עיסוי בקני במבוק, עיסוי בטכניקות מתקדמות, עיסוי הריון, טיפול באמצעות כוסות רוח כולל הקזת דם (חיג’אמה), דמיון מודרך, קינזיוטייפ ועוד. הקליניקה מתמחה בעיסוי לימפטי לאחר ניתוחים אסתטיים, סטרס פיזי ונפשי ומצבים פרודלקתיים (פיברומיאלגיה, בצקות, מחלות אוטואימוניות, אנדומטריוזיס ועוד). עיסוי לימפטי הוא למעשה עיסוי למערכת ניקוז הרעלים של הגוף. כאשר היא בעומס, מצטברים רעלים (טוקסינים) שעלולים לגרום לבצקות או להחמיר כאב ממחלה קיימת. בטיפול בסטרס אני משלבת רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, עיסויים, דמיון מודרך ועוד. במסגרת הטיפול האנרגטי אני מתמחה בפירוק והרכבה של חוזים נשמתיים – לשחרור דפוסים ישנים ויצירת חוזים מיטיבים. האני מאמין שלי... אני מאמינה ביחס אישי לכל מטופל.ת – ממש שירות פרא-רפואי אישי. עוזרת לנשים לאחר ניתוח למצוא את עצמן מחדש בתוך הגוף המנותח, להשתחרר מהבצקות ולהרגיש טוב יותר עם עצמן ועם גופן. אני יושבת עם כל מטופל ומטופלת כדי להבין את מקור הבעיה, ועובדת לפי זה מתוך ידיעה שככל שנקלף את שכבות הבצל – נגיע לעומק העניין, ויהיה קל יותר לטפל בשורש הבעיה, בין אם היא פיזית או רגשית. לאחר שנים של ניסיון בתחום הטיפולי, אני עדיין מתרגשת לראות את השיפור במטופלים – את שחרור הסטרס (באמצעות רפלקסולוגיה, ארומתרפיה ושיטות נוספות) ולראות א.נשים שרוצים לטפל בעצמם ולהרגיש טוב יותר.
התעלפויות מיכל 12/11/2010 | 12:22היי קוראים לי מיכל ואני חיילת בת 19. בחודשים האחרונים אני סובלת מהתעלפויות (מתעלפת כמה פעמים ביום) והרופאים הצבאיים עוד לא מצאו את הגורם לבעיה. בשבוע הבא אני מתחילה טיפול ברפלקסולוגיה האם זה יכול לגרום נזק? האם אני צריכה לחכות לאבחנה ורק אז להתחיל בטיפול? אשמח לעזרתך .תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התעלפויות גב' יעל רוקח 13/11/2010 | 23:09מיכל, אני אישית הייתי מעדיפה את אבחנת הרופא טרם תחילת סדרת הטיפולים. כן הייתי נעזרת בכף הרגל לנסות ולאבחן את הבעיה אבל מבחינת הטיפול הייתי מעדיפה לחכות לבדיקות הרפואיות. אלו בדיקות בוצעו עד כה? יעלהוסף תגובה
איך לדעת? שוש 11/10/2010 | 19:07אני מעוניינת ללמוד רפלקסולוגיה, פתאם אני קולטת, בד"כ אני לא מתה על כפות רגליים, אני מבינה שטיפול זה משהו אחר. אני תוהה, איך אדע האם יהיה לי קשה או לא לטפל בכפות רגליים. יש איזו אינדיקציה לדעת מראש האם כדאי לי או לא? אני מעוניינת לטפל ורק היום צצו לי כפות רגלים ....... יש רגלים שקשה לטפל בהם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ''ניסיון בכפות רגליים'' (-: .. גב' יעל רוקח 11/10/2010 | 23:21שוש, הדרך היחידה שאני יכולה למליץ לך לבדוק איך יהיה לך לגעת ולטפל בכפות רגליים היא לגעת, עד כמה שאפשר, בכפות רגליים שונות. הכי קרוב והכי קל זה לנסות במשפחה, אח"כ חברים. אם הסתדרת עם זה אז בספק אם תהיה בעיה. הבעיות הנפוצות שיש בטיפול בכפות רגליים הן הריח והפטריות. לגבי הריח- רוב האנשים מרגישים לא נעים ולכן הם מגיעים לטיפול, במידת האפשר, אחרי מקלחת. בכל מקרה, טרם הטיפול אני מנגבת את כפות הרגליים במגבון לח ובנוסף, אני מכינה לי (ניתן גם לקנות מכל חנות למטפלים) קרם לרגליים עם שמנים ארומתרפיים (המתגברים על הריחות). לגבי פטריות- רוב פטריות הרגליים אינן מדבקות, אבל רק למקרה ש.., אני משתדלת לא לטפל במקרה זה ומבקשת מהמטופל/ת לטפל קודם בפטריה (ניתן לטפל בזה גם בעזרת תרכובת ארומתרפית). בנוסף, גם כאן חשוב מגבון לח ושימוש בקרם המכיל שמנים ארומתרפיים נגד פטריות. מקווה שעזרתי.. יעלהוסף תגובה
משך זמן טיפול טובה 24/09/2010 | 05:50שלום רב, כמה זמן משך טיפול של רפלקסולוגיה רצוי ? נאמר לי ש45 דקות, זה הרבה מידי ? וכמה זמן כל טיפול משפיע על המטופל ? מתי צריך לחזור עליו ? אם עושים סידרת טיפולים כמה רווח ביניהם, ז"א השפעת הטיפול מטיפול אחד האם עוברת אחרי שבוע למשל ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משך זמן לטיפול רפלקסולוגי גב' יעל רוקח 25/09/2010 | 22:12טובה, הטיפול הרפלקסולוגי נע בין 45-60 דקות. זה כמובן משך טיפול לאדם בוגר (מעל גיל 12) ללא מחלות קשות. לרוב, בסדרת טיפולים יש להגיע לטיפול אחת לשבוע. כאשר נראה איזון מסויים והתקדמות בטיפול, ניתן להוריד את המינון (אחת לשבועיים או יותר). כמובן שזה תלוי מאד במקרה ובהתקדמות הטיפול. יעלהוסף תגובה
הפרשות רונה 06/09/2010 | 12:51שלום, רציתי לדעת האם על ידי טיפול רפלקסלוגי לרגליים, אפשר לרפא בעיות של הפרשות לבנות מהנרתיק? כבר כמה חודשים שאני סובלת מזה, הייתי אצל רופאים עשיתי טיפולים משחות ומה לא. לפני יומיים זה חזר שוב. אני לא יודעת למה ואיך, אבל אני רק רוצה שזה ייפסק כבר.. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשות גב' יעל רוקח 07/09/2010 | 08:18שלום רונה, הפרשות וגינליות לרוב נובעות מזיהום או פטריה. חלק מן המקרים הסיבה היא חוסר איזון הורמונלי. הטיפול הרפלקסולוגי יעזור מאד באם מדובר בחוסר איזון הורמונלי אבל אם מדובר בזיהום, הרפלקסולוגיה תעזור אך זה ייקח קצת יותר זמן. אני מאד ממליצה לשלב טיפול רפלקסולוגי יחד עם ארומתרפיה (טיפול באמצעות שמנים). כך ניתן יהיה להגיע לתוצאות טובות, בזמן יחסית קצר. חג שמח ובריא, יעלהוסף תגובה
תודה רבה לך יעל!רונה 09/09/2010 | 11:39אני מאמינה שהגוף שלנו נותן לנו סימנים (אם כואב לנו נפשית) ושלכל סימן כזה יש הסבר ולאן הוא משוייך.. בכף רגל הימנית שלי, באצבע האמצעית, יש לי סימן על הציפורן. כאילו שהוא משחיר (אומנם זה בצבע חום). לא מזמן גם לציפורן של האצבע לידה (השנייה אחרי הזרת) מופיע הכתם הזה. זה קצת מתחיל להפחיד אותי, ורציתי לדעת האם זה סימן שקשור לאותן הפרשות? אולי הגוף רוצה לומר לי משהו? וגם יש לי איזה מן כאב כשמעבירים את האצבע על העור. אני אנסה להסביר איפה: מכיוון האצבע השנייה אחרי האגודל לכיוון הרגל פנימה. אמא שלי אומרת שיכול להיות שזה הוריד שכואב לי, כי הייתי שמה טבעת על האצבע הזו וכנראה שזה לחוץ מידי והדם לא היה זורם לשם. לא הורדתי את הטבעת הזו כמה שנים טובות. אז חשבתי שאולי זה נכון. מה שכן, זה לא כואב אם לוחצים על האיזור. רק אם מעבירים קלות, כמו ליטוף. אני אודה לך מאוד, ואני כבר מודה לך, על כל העזרה הזו. זה מאוד חשוב לי. אני מאוד מטופחת ונקייה ואני באמת לא מצליחה לגלות (וגם לא הרופאים. מה שכן זה לא חיידק. ולא פטרייה. עשיתי בדיקות וטיפולים) מה הסיבה להפרשות האלה. וזה לא התחיל בהפרשות (אבל אני לא אפרט). אני סובלת מכל זה כבר כמה חודשים. ואני מנסה לפנות לכל מיני כיוונים אחרים על מנת לעזור לגוף שלי לחזור לקדמותו. אם יש לך אולי הצעה אחרת, על תחום אחר של רפואה שאני יכולה לפנות בקשר לזה. אני מאוד אשמח.. אני כבר לא יודעת מה לעשות. וסליחה על כל האורך. שוב תודה לך.הוסף תגובה
תשובת מומחה רונה גב' יעל רוקח 12/09/2010 | 00:27ראשית, אני מתנצלת על התגובה היחסית מאוחרת. אני מסכימה איתך לחלוטין לגבי הסימנים שהגוף נותן לנו. אשמח אם תוכלי לשלוח לי למייל yr240@walla.com תמונה של כפות הרגלים, בדגש על האצבעות 'הבעייתיות', כך אוכל לראות את הסימנים על הציפורניים ואת מיקום האיזור הרגיש. בנוסף אשמח לקבל, אם אפשר כמובן, פירוט על מתי וכיצד החלו ההפרשות ומה עוד הרופאים פסלו. (ככה זה גם יהיה קצת יותר פרטי...) חג שמח (-: יעלהוסף תגובה
כתף קפואה איציק 10/09/2010 | 22:38מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים בכתף ימין אשר מונע ממני לתפקד עם כתף ימין. בביקור אצל רופא אורטופד אבחן שמדובר בכתף קפואה והמליץ לי על ניתוח של אורטוסקופיה בכתף. מה דעתך בנושא? לידיעתך בשנה האחרונה בצעתי טיפולי פיזיוטרפיה ואף דיקור סיני אשר לא עזרו לי במאום. בברכה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתף קפואה גב' יעל רוקח 12/09/2010 | 00:07איציק, קודם כל אני מתנצלת על התגובה היחסית מאוחרת. אחד המאפיינים הבולטים והקשים של כתף קפואה הינו הירידה המשמעותית בתווך התנועה של הכתף, מה שגורם להדבקויות והצטלקויות של הרקמות והשרירים. מצב זה יירפא רק לאחר תהליך פיזיותרפיה ארוך וקשה, המלווה, לצערי, בכאבים עזים. בנוסף, ישנה השפעה רבה על חוליות עמוד השדרה צוואריות וגביות, המעצבבות, בין היתר את בלוטת התריס, איברי הצוואר, לב. הטיפול הרפלקסולוגי עשוי בהחלט לעזור. בפן הפיזי הרפלקסולוגיה תטפל בהקלת הכאבים ובזירוז תהליך ההחלמה של הרקמות ושל המפרק עצמו. הטיפול הרפלקסולוגי ייבחן גם את הפן הנפשי והדפוס המחשבתי שהובילו אותך "להקפיא" את הכתף ולטפל בבעיה מהשורש. הטיפול יבחן, בין היתר, היכן היתה פגיעה רגשית?, מה עצר את הגמישות הפיזית והרגשית? מה 'סגר' את הלב? וכו'. תרגיש טוב וחג שמח, יעלהוסף תגובה
עבודה ברפלקסולוגיה יוסי 01/09/2010 | 08:59שלם אני מתעתד ללמוד רפלקסולוגיה , רציתי לדעת האם אני יש עבודה בתחום ברמה שבה אפשר להחליף עבודה קיימת ? אשמח לתשובתך תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עבודה ברפלקסולוגיה גב' יעל רוקח 01/09/2010 | 19:20יוסי, יש עבודה בתחום, ולשמחתי, המודעות לכל עולם הרפואה משלימה הולכת וגדלה בקרב הציבור הישראלי. עדיין, יש צורך בפרסום ושיווק גדולים. לגבי החלפת עבודה קיימת, מנסיוני אני יכולה להמליץ על שמירת מקום עבודה קיים, לפרק זמן מסויים בו צוברים מספיק מטופלים כי כמו בכל דבר כמעט, ההתחלה עשוייה להיות קשה. בנוסף, יש חשיבות למיקום הגיאוגרפי שלך ולאוכלוסיה בו.. אשמח לשוחח איתך ולהרחיב אם תרצה. יעלהוסף תגובה
עבודה ברפלקסולוגיהיוסי 03/09/2010 | 07:30ראשית תודה על המענה חשוב לי לדעת האם יש דרישה לרפלקסולוגים בקופות החולים? ואם יש האם יש בדרישה ממש לעבודה יומית או לכמה שעות בודדות שוב תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה עבודה ברפלקסולוגיה גב' יעל רוקח 03/09/2010 | 11:43יוסי, באיזור המרכז, למיטב ידיעתי, יש דרישה לעבודה יומית, וישנה דרישה לרפלקסולוגים. שוב, יש צורך בבירור יותר מעמיק באיזור מגוריך.. סופ"ש נעים ובהצלחה (-: יעלהוסף תגובה
היי יוסימ 03/09/2010 | 13:58משהו מאוד חשוב שיש לזכור- ניתן לעבוד בקופ"ח רק לאחר שסיימת לימודים של שנתיים ולא אחרי השנה הראשונה. כמו"כ יש בתי-ספר שעובדים בשת"פ עם קופ"ח מסוימות ולכן לאותם בוגרים קל יותר להתקבל לעבודה שם. לעבוד באופן פרטי זו גם אופציה אבל זה עניין של שיווק, בידול והמון השקעה ולכן יכול לקחת קצת זמן. בהצלחההוסף תגובה
טיפול בהריון תמר 18/08/2010 | 15:36האם מותר לקבל טיפול רפלקסולוגי בתחילת הריון? האם זה לא יכול להזיק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בהריון גב' יעל רוקח 18/08/2010 | 18:33רפלקסולוגיה בהריון מומלצת ביותר!! היא מחזקת את המערכת ההורמונאלית עוזרת בתופעות ההריון השונות (צרבות, כאבי רגליים וכו') ולקראת הלידה ובמהלכה אף מפחיתה את כאבי צירי הלידה. אבל, מותר לעשות רפלקסולוגיה בהריון רק החל מהחודש הרביעי (סיום הטרימסטר הראשון) שכן בטרימסטר הראשון יש סיכון גדול להפלה. בנוסף, צריך לדעת מה מותר ומה אסור בטיפול הרפלקסולוגי! שכן יש איזורים שעליהם אסור ללחוץ. בהצלחה ולידה קלה, יעלהוסף תגובה
רפלקסולוגיה בהריוןא 02/09/2010 | 15:20מותר לעבור טיפול רפלקסולוגי מתחילת ההריון. נכון שלרוב אומרים/ ממליצים לחכות שלושה חודשים אבל זה לא בגלל שהרפלקסולוגיה יכולה להזיק אלא כי מדובר בשלושה חודשים ראשונים שבהם הסיכוי להפלה גבוה יותר (בלי שום קשר לטיפולים ברפואה משלימה). מה שכן רצוי לעבור את הטיפולים אצל רפלקסולוג בכיר או מומחה- כלומר מי שסיים לפחות שנתיים של לימוד והוכשר לטפל בהריון. הטיפולים מסייעים רבות בחודשים הראשונים כיוון שרוב הנשים חוות בחודשים אלו בחילות ועייפות רבה.הוסף תגובה
קלקולי קיבה יפעת 31/08/2010 | 14:20שלום רב זה זמן שאני סובלת מקילקולי קיבה שכוללים בחילות הקאות זה קורה בדר"כ בלילה אני מתעוררת עם הרגשת יובש נוראית בפה עד כדי שלא יכולה לבלוע את הרוק לשתות מים בקלות יש לציין שאני אדם חרדתי ולחוץ מאד . ברצוני לדעת באלו נקודות ללחוץ בכף הרגל כדי לעקל על בחילות ובעיות קיבה או על נקודות שירפו לחץ בנוסף יש דופק מהיר והגרשה של חיוורון כמו עילפון. אשמח לקבל המלצות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קלקולי קיבה גב' יעל רוקח 01/09/2010 | 19:33יפעת, כדי שאוכל למקד טוב יותר את המלצותיי, חשוב לדעת מספר דברים: כמה זמן זה כבר נמשך?, קלקולי קיבה בד"כ מתמשכים מס' בודד של ימים ולאורך כל היום (לא רק בלילה)- האם עשית איזושהי בדיקה רפואית?. הייתי ממליצה גם לבצע בדיקת דם ובדיקת לחץ דם. אשמח אם תצרי קשר, יעלהוסף תגובה
רפלקסולוגיה לאחר לידה רותם 29/08/2010 | 16:01שלום רב, הייתי שמחה לדעת מתי מומלץ לטפל ברפלקסולוגיה באישה שילדה- האם ניתן לעשות כן ימים ספורים לאחר הלידה, או שמא רצוי להמתין מספר שבועות או חודשים? כמו כן, אשמח לדעת באילו מערכות כדאי להתמקד ובאילו נקודות. הרבה תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפלקסולוגיה לאחר לידה גב' יעל רוקח 29/08/2010 | 22:39רותם, ניתן לטפל באישה לאחר הלידה. זה ירגיע ויאזן אותה מהשינויים ההורמונליים, הרגעה פיזית ונפשית, איזון כללי בגוף, זירוז החלמה ועוד.. אבל, ופה מגיע אבל ג-ד-ו-ל!!, יש צורך לברר לפני כן איך עברה הלידה עצמה; לידה רגילה / מכשירנית (ואקום או מלקחיים) / קיסרי שנקבע מראש / קיסרי בגלל סיבוכים / טבעית (ללא התערבות רפואית) וכו'. האם היו או עדיין ישנם דימומים, האם השיליה יצאה שלמה, סיבוכים של העובר ועוד. לכן, קשה, מבלי לדעת את התשובות לשאלות הנ"ל, להמליץ על דרך טיפול טובה ונכונה.. יעלהוסף תגובה
פגיעה בכתף יעל 22/08/2010 | 20:44בני בן 19,חייל,באימון חייל אחר סחב אותו סחיבת פצוע ומעד במדרגות,הוא נפל על כתפו של בני כולל אפוד ונשק אישי,בקיצור 150 קילו על הכתף. המקרה ארע בסוף יולי,ביצעו צילום רנטגן וראו שאין שבר. בני אינו יכול ללבוש חולצות טריקו,לשרוך שרוכים,לישר את היד,מתקשה להתלבש וכל פעילויות היום יום. מה את מציעה לעשות?אילו צילומים יש לערוך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה בכתף גב' יעל רוקח 23/08/2010 | 00:52יעל, לפי התיאור לא ברור לי אילו עוד בדיקות נעשו ע"י הרופאים; האם נבדק מצב של פריקת כתף (סביר שהיו רואים ברנטגן.. אבל בכל זאת כדאי לבדוק), האם נבדקה האופציה לקרע בשריר או בגיד? בכל מקרה, הייתי ממליצה לבקש מהרופא הפניה לפיזיותרפיה. שירגיש טוב, יעלהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
הרפיה
-
פלדנקרייז
תרופות קשורות
-
פאמציקלוביר
-
פרופוקסיפן
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס