פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 147
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאבים מזה חודשיים וחצי (לת)
אסנת 02/08/2010 | 10:22שלום רב, מזה כחודשיים וחצי אני סובלת מכאב שהתחיל בגב התחתון ימין והקרין תחילה לאחורי הירך הימנית .מספר ימים לאחר שהחל ,הקרין לי לבטן צד ימין ולמפשעה וירך ימין. כמו כן אני מרגישה שמפשעה צד ימין באזור האגן מעט נפוחה יותר מצד שמאל.פניתי לרופא המשפחה ושלח אותי לבדיקות דם +בדיקת אולטרסאונד בטן. בדיקות הדם +שתן לפני כחודשיים וחצי יצאו תקינות.באולטרסאונד בטן לא מצאו דבר ורשמו כי האפנדציט +כליות וכיס מרה נראים תקין ללא אבנים וכו'. לאחר מכן חזרתי לרופא ששלח אותי לבירור אורטופדי וגינקולוגי במקביל.בבדיקת רופא הנשים לא נמצאו ציסטות או כל ממצא מחשיד אחר לכאבים במפשעה. האורטופד לעומת זאת טען שיש לי בעייה של אישיאס ובחוליות L3-L4 שמקרינים למשפעה ולירך.לא טופלתי בשום תרופה פרט לסלקוקס שלא עזרה ופיזיוטרפיה פעם בשבוע.במקביל ביקשתי אולטרסאונד מפשעה שם לא ראו כלום (רשמו שאין בקע ובלוטות הלימפה במראה שפיר ).אני מתוסכלת ומודאגת ויש לי החשש שאולי מפספסים משהו.איני רגילה להיות עם כאבים כל כך הרבה זמן ואני מרגישה כי איכות החיים שלי נפגעה . כרגע לאחר כחודשיים וחצי, עיקר הכאב שלי הוא בטן תחתונה צד ימין והמפשעה וירך ימין בחיבור למפשעה. מה אפשר לעשות על מנת לסיים את הנושא ולאבחן את הבעיה?אודה לעזרתכם.תודה ויום נעיםפתח בחלון חדש -
TSH מעט גבוה, FT4 תקין (לת)
ערן 02/08/2010 | 09:37שלום, אני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופל מזה מספר שנים באלטרוקסין 100. לאחרונה, בבדיקות דם שעשיתי יצא TSH=5.59 (הנורמה היא בין 0.35 ל-5) ו-FT4=14.7 (הנורמה היא בין 10.3 ל-19.7). לפני כחצי שנה עשיתי אולטרהסאונד של הבלוטה כמעקב שנתי והתוצאה יצאה תקינה לפי הפענוח. האם יש צורך לאור הבדיקות האחרונות לשנות את מינון האלטרוקסין או לנקוט לנקוט בפעולה אחרת?פתח בחלון חדש -
-
אני בריאה בד"כ,אתמול הופיעה אצלי נפיחות מלווה בכאב מתחת ללסת שמאל (לת)
שרון 31/07/2010 | 12:47יש סיבה לדאגה?פתח בחלון חדש -
בדיקות דם (לת)
שני 31/07/2010 | 01:28שלום רציתי לשאול כמה דברים בקשר לבדיקות הדם, אני לא בטוחה אם זה הפורום הנכון אבל בכל מיקרה: תחת המילה אימונולוגיה רשום ASCA IGA, עכשיו במדדים רשום שהנורמאל אמור להיות בין 0 -20 ויש לי 65.9 עדיין לא ניגשתי לרופא מכיוון שהוא איננו נימצא ובעייני התוצאה חריגה. לא ממש מצאתי מידע על מזה יכול להיות אבל מצאתי קצת פרטים על מחלה ששמה צליאק. האם יכול להיות קשר בין המחלה לתוצאות? הדבר השני שהיה חרגי הוא ה FERRITIN שהראה שצריך להיות בין 20-167 ושלי הצביע על 19. מה אומרות שתי התוצאות האלו? האם זה חריג או תקין? אני בלחץ ואין לי אפשרות לגשת לרופא כרגע. תודה רבה רבה.פתח בחלון חדש -
חריגה בבדיקת נוגדנים igE -TOTAL (לת)
דליה 29/07/2010 | 21:53התןצאה בבדיקה שהתקבלה היא 140.00 IU/ml. מה המשמעות של תוצאה זו?מי המומחה שמטפל בנושא?פתח בחלון חדש -
מנסה להבין מה התופעה שמקשרת בין כל הסימפטומים (לת)
ים 29/07/2010 | 01:46שלום, ראשית ברצוני לציין שאני מתכוונת לפנות לגבי הבעיה המפורטת בהמשך לגסטרואנטרולוג, אנדוקרינולוג ודרמטולוג. מטרת ההודעה לנסות לראות האם יש רופא שיודע על מחלה / גורם כלשהו שהוא הקשר בין כל הסימפטומים או לפחות בין רובם המכריע. אפרט את הפרטים לפי השתלשלות העניינים: אני בת 26, בחורה בריאה בד"כ פרט למה שאפרט בהמשך. לפני כשנה סבלתי מקלקול קיבה שכלל שלשולים תכופים וחוסר תיאבון, ומיד אח"כ הופיעה פריחה ברגליים שאובחנה כאריתמה נודוזום (erythma nodosum) מלווה בכאבי פרקים (באגן בעיקר). לא היה ברור ממה היא התפרצה, אבל רופאת העור הציעה להפסיק את השימוש בגלולות (מינס, עד להפסקה השתמשתי כ-9 חודשים). את הגלולות הפסקתי לשלושה חודשים. לפריחה קיבלתי קורטיזונים שכל עוד השתמשתי בהם היא נעלמה, אבל לאחר שסיימתי את המינון (כשבוע) הפריחה חזרה. פניתי לרופאה סינית ואכן פורמולה עשבית שקיבלתי פתרה את הבעיה והעלימה את הפריחה. לפני כ-4 חודשים אובחנתי ע"י בדיקת דם כחולת צליאק. לא היו לי שום סימפטומים (לא סבלתי משלשולים או נפיחות באופן קבוע, רק מדי שלושה חודשים פחות או יותר (שלשולים), ולרוב סיווגתי את זה כקלקול קיבה) והבדיקה נעשתה בעקבות אמא שלי, שאצלה המצב היה קשה יותר (איבוד ברזל רב ותת משקל שלא אובחנו כצליאק אלא רק אחרי בדיקות הורמונליות רבות) ושלבסוף אובחנה כחולת צליאק – גם היא בעקבות אחיה שאובחן זמן קצר לפני כן גם הוא. מאז אני במעקב אצל גסטרואנטרולוגית ובדיאטה נטולת גלוטן (לא אוכלת כל דבר שידוע לי שמכיל גלוטן, עוד לא מקפידה ב100% על זיהום משני). יש לציין שעל דעת עצמי הפסקתי בגיל ההתבגרות אכילת מוצרי חלב ניגר (חלב, שוקו, שמנת, קוטג') ואני אוכלת דברי חלב כמו גבינ"צ, גבינות שמנת, וכו'. גסטרוסקופיה איששה צליאק ודלקת של רקמת המעי למרות שלא היו סימפטומים. התגלה אצלי בבדיקות הדם ASCA חיובי, ולפני כשבוע עברתי קולונסקופיה לשלול קרוהן (משיטוט באינטרנט קראתי שייתכן שהתקפת קרוהן תלווה באריתמה נודוזום). לדברי הרופאה נאמר לי בע"פ שהבדיקה תקינה, תוצאות מקיפות צריכות להשלח בהקדם. בעוד כשבועיים אעבור בדיקת וידאו קפסולה. פחות או יותר כחודש לאחר גילוי הצליאק, כלומר מלפני כשלושה חודשים, אני סובלת משלשולים חוזרים בתקופות של כשבועיים שלושה, לפעמים קשים בעקבות מזון (למשל אבוקדו שלם שנאכל) ואז מלווים ברגישות למגע ולחיצות בבטן. במהלך ההתפרצויות האלה הצואה משנה את צבעה, אני מרגישה שאני לא מסגולת לאכול דברים כבדים כמו בשר, בשר טחון, ירקות ואפילו עוף, ובימים קשים במיוחד אני יכולה לאכול רק לחם, אורז ודברים קלים כמו שוקולד. ההתפרצויות האלה גרמו לי לירידה במשקל ולירידה בתיאבון (כל עוד הן קורות). יש הפוגות שבהן אני חוזרת לאכול דברים כבדים יותר כמו בשר טחון, ואז שוב התפרצות. לפעמים במקביל אני סובלת מהפרשות בין וסתיות חומות שהן ממש קרישים, שמתחילות בשבוע הראשון של המחזור (הכוונה לשבוע שלאחר הוסת) ונמשכות עד לוסת הבאה. אני מבולבלת, מיואשת ולא יודעת איך לקשור את כל הדברים. לא ברור לי אפילו מה יכול להיות רלוונטי לרופא או לא. אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לחוות את דעתכם, דברים שאוכל לומר לרופא הגסטרו שלי, או לאיזה רופא כדאי לפנות. בתודה מראשפתח בחלון חדש -
בלוטת התריס (לת)
לין 28/07/2010 | 11:27שלום רב, בני היום בן שנתיים וחודשיים מטופל מאז גיל חודשיים לערך באלטרוקסין לאחר שבמיפוי נמצא שהבלוטה לא בשלה מספיק אך נמצאה במקומה ובגודלה. כיום הוא מקבל 25מק"ג כל יום (חצי כדור) במרץ השנה ה-TSH יצא 5.4 וה-FT4 יצא תקין לאחר מכן במאי שוב יצא TSH 5.7 והפריטי 4 יצא תקין ולמרות שהערך יצא פעמיים מעט מעל הנורמה לא העלו את המינון של האלטרוקסין. החודש הזה (יולי) היינו במרפאה המטפלת שם הוחלט בין הרופא לרופאה הבכירה באותו יום כי יש להעלות את המינון לכן עשינו שוב בדיקת דם להבין בכמה להעלות ואז יצא TSH בערך תקין של 3.25 שאלתי היא : האם יש סיכוי שהבלוטה עוד תבשיל בעתיד ויש סיכוי שעוד נפסיק עם טיפול האלטרוקסין? אציין ואומר שמאז שנולד ועוד לפני הטיפול הרמה הכי גבוהה שהתקבלה בבדיקות דם היה 17 TSH וה- FT4 תמיד היה תקין. אודה לתגובתכם, לין.פתח בחלון חדש -
שלום (לת)
עדן 27/07/2010 | 19:20אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל לא מצאתי פורום משפחה.. אז ככה - בזמן האחרון אני חשה עייפות רבה, קפיצות שרירים, ויש לי בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר ... יש לציין שאני סובלת מלחץ ותקופה נפשית קשה.. יש לי ציסטה ברכניאלית בצוואר ערכתי בדיקות דם ואלו התוצאות : ערכתי 3 ספירות דם החודש ובכל בדיקה היו הפרשים מוזרים, בכדוריות הלבנות הכל היה בסדר אבל ה RBC בהתחלה היה 4.9 , אחר כך 4.1 , ושוב קפץ ל 4.8 ה HCT היה 39.4 , אחר כך 35.3 , ואחר כך 38.9 MCV היה 80.4 , אחר כך 82.1 , ועכשיו 81 הויטמין B12 בהפרש של שבוע, 166 ואז 434 ... התפקודי בלוטת תריס היו בסדר TSH - 2.19 T3- FREE -4.7 T4- FREE 12.3 PT INR 1.03 APTT 27.3 GLUCOSE 75 UREA 20 CREATININE 0.72 URIC ACID 5.1 SODIUM 137.9 POTASSIUM 4.3 CALCIUM 10.01 PHOSPHORUS 4.23 PROTEIN-TOTAL 7.9 ALBUMIN 4.78 GLOBULIN 3.1 ALK. PHOSPHATASE 73 GOT (AST) 15 GPT (ALT) 13 GGT 11 LDH 299 CK- CREATINE KINASE 50. זה בירידה תמידית, זה היה 90 , אחר כך 57 ועכשיו 50 BILIRUBIN-TOTAL 0.63 BILIRUBIN-DIRECT 0.10 BILIRUBIN INDIRECT 0.53 TRIGLYCERIDES 98 CHOLESTEROL 185 CHOLESTEROL- HDL 62 CHOLESTEROL-LDL calc 103 NON-HDL_CHOLESTEROL 123 IRON 60 FERRITIN 26.2 FOLIC ACID 26.3 והספירת דם האחרונה: WBC 7 RBC 4.8 HB 13 HCT 38.9 MCV 81 MCH 27.1 MCHC 33.5 RDW 14.2 PLT 170 MPV 9.5 NEUT% 56.4 LYM% 33 MONO% 8 EOS % 1.4 BASO % 1.6 NEUT.abs 4 LYMP.abs 2.3 MONO.abs 0.56 EOS.abs 0.1 BASO abs 0.1 זהו..אין לי מושג למה הבלוטות לימפה נפוחות. ורק בצוואר .. בדיקה נורולוגית כעיקרון תקינה חוץ מערות החזרים אבל הרופא אמר שזה לא ממחלה נורולוגית.. תפקודי ריאות תקינות הלחץ דם שלי תמיד נמוך 96/56 ובמקרה הטוב 100/60 הדופק תקין רק שיש מצבים שהוא בדיוק 61 לדקה לפעמים יש לי עצירות... ואני בזמן האחרון קצת חיוורת ללא ירידה במשקל.... \אשמח לחוות דעתפתח בחלון חדש -
בחילות וגזים תכופים (לת)
נדב 27/07/2010 | 10:54לפני חודשיים תקפו אותי בחילות ותחושות אי נוחות ברום הבטן העליונה בצד ימין. הלכתי לרופא המשפחה והוא בדק את הבטן בידיו, ואחרר כך המליץ לי על בדיקת אולטרסטונד לכבד ולרום הבטן ובדיקת נשיפה. האולטרסאונד יצא תקין, ובבדיקת הנשיפה גילו את חידק הלביקטור במינון נמוך. הרופא נתן לי טיפול משולש. ומלפני כמה ימים ראיתי בצואה שלי תולעות לבנות. אתמול שתיתי מתוק, (קולה) וחזרו לי הבחילות.. מה זה אומר? שהכדורים לא עוזרים? או שיש לי אולי בעיה אחרת? או שאולי צריך לטפל בתולעים והם עושים את הבחילות?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים