פורום מחלות כבד מבוגרים - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הדבקה בהפטיטיס c
אחות 04/05/2024 | 23:19שלום רב פרופ' אני אחות, טיפלתי במטופל שידוע על צהבת c המטופל לאחר ניתוח בטן עם מספר נקזים דרכם הפרשה סרוטית קרה שהנוזל מהנקז התיז עליי לפנים כולל העיניים מה הסיכויים בהדבקה לצהבת c במקרה הזה? לקחנו בדיקות דם גם לי וגם לו כנוהל המקובל תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפטיטיס C
פרופ' זיו בן ארי 09/05/2024 | 07:30נמוכים מאוד!
-
-
חזרה על בגיקת pcr ל hcv
חן 20/04/2024 | 16:56לפני חמש או שש שנים, בעקבות רמות AST גבוהות דרשתי בדיקת HCV (נוגדנים) והיא יצאה חיובית. בעקבותיה עשו לי PCR והיא יצאה שלילית. עם זאת, ה AST ממשיך להיות גבוה כבר שנים למרות שאיני שותה אלכוהול ואני בתת משקל ולכן תהיתי האם PCR שלילי תקף לכל החיים או שייתכן שלפתע, אחרי שנים , הנגיף יתפרץ. במילים אחרות, האם מי שנחשף לנגיף צריך לחזור על הבדיקה כדי לוודא שלא היתה התפרצות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה AST
פרופ' זיו בן ארי 02/05/2024 | 07:29העלייה קלה מאוד. יתכן וקשורה לסטאטינים אך אין צורך להפסיק -
מה זה יכול להיות, אם כך?
חן 25/04/2024 | 16:05אציין כי ALT, ALK ובילירובין תקינים. רמות AST49 נוטלת סטטינים מזה שנים. אזטימיב הוספתי לאחרונה והוא לא השפיע -
תשובת מומחה HCV
פרופ' זיו בן ארי 25/04/2024 | 15:52ה-AST איננו קשור. ה-PCR נשאר שלילי
-
-
כבד שומני
משה 27/04/2024 | 05:29היי, עשיתי בדיקה אולטרסאונד ויצא לי כבד מוגדל 17 סמ ושומני ברמה בינוני . אם היה נזק לכבד ברמה של דלקת/ הצטלקות הכבד זה משהו שהיה ניתן לזהות גם או שצריך בדיקה אחרת בשביל להבין את מצבו מבחינת דלקת והצטלקות. בתודה . חג שמח.פתח בחלון חדש-
כבד שומני
משה 28/04/2024 | 08:26עשיתי בדיקת תפקודי כבד בדצמבר 2023 יצא תקין . אם זה עוזר במתן התשובה
-
-
שאלה, בברכה.
שאלה עורית 25/04/2024 | 13:00חולת טרשת נפוצה. עקב אדמומיות עורית בשוק הרגל, שנגרמה מהסד ברגל, משתמשת בבטאקורטן G קרם . האם השימוש בתרופה זו משפיע על תפקודי הכבד? המון תודה !פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרם
פרופ' זיו בן ארי 25/04/2024 | 15:55ממש לא
-
-
ממצאי CT
רועי 25/04/2024 | 10:55שלום, בבדיקת סיטי בטן לבירור תחושת נפיחות, שיהוקים ובחילות נכתב כי אין ממצאים פרט ל: 1. בכיפת הכבד נצפו שני תהליכים היפודנסיים קטנים מדי לאיפיון ייתכן ציסטות: בסגמנט 4 נצפה תהליך בקוטר 4ממ. תהליך היפודנסי נוסף בקוטר 3ממ בסגמנט 8. 2. בלוטת לימפה בקוטר 11 מ״מ בשער הכבד. האם יש קשר בין הממצאים? האם יש מקום לבהלה? מה עליי לעשות כעת? מעקב בלבד או מעבר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CT
פרופ' זיו בן ארי 25/04/2024 | 15:54לא אוכל לדעת מבלי לראות את ההדמיה
-
-
תוצאות בדיקה מה המשמעות
יעל 21/04/2024 | 15:37שלום, לאחר US ביטני יצא רק שהכבד: כבד– בגודל תקין, עם הסננה שומנית בדרגה קלה מה זה אומר? האם זו הסיבה לירידה במשקל כאבי בטן או חוסר תיאבון? מדובר בבדיקה שנעשתה לבעלת צרכים מיוחדים. בת 50 ירדה דרסטית במשקל, מתלוננת על כאבי בטן בלי תאבון. בחילה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US
פרופ' זיו בן ארי 25/04/2024 | 15:53אין קש ר בין ההסננה השומנית הקלה בכבד ותלונותיה. צריך להמשיך ולחפש את הסיבה
-
-
כבד במרקם לא הומוגני
עליזה 05/08/2017 | 15:55בת 54 באולטרה סאונד איבחנו כבד בעל מרקם לא הומוגני. רופאת משפחה לא יודעת מה זה? הופנייתי לגאסטרולוג. במה מדובר ? אני מודאגת מאודפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US
פרופ' זיו בן ארי 18/04/2024 | 07:35שיתכן ויש בכבד דלקת/צלקת. כדאי לפנות לייעוץ רופא/ת כבד -
כבד
אבי 17/04/2024 | 13:48מה זה באלטרסאונד כבדבמרקם הטרוגני,גרנולרי? -
תשובת מומחה כבד שומני
פרופ' זיו בן ארי 07/08/2017 | 16:57לא אוכל לדעת את הסיבה רק מהתאור פני למומחה למחלות כבד. לא רואה בינתיים סיבה לדאגה
-
-
Afp 2.6
לימור 11/04/2024 | 12:46האם afp 2.6 בעייתי יש לי אוטואימון הפטיטיס בכבד,כבד שומני וסכרתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה AFP
פרופ' זיו בן ארי 11/04/2024 | 14:21בדיקה תקינה לחלוטין
-
-
אפשר לברר בבקשה. הודגם מוקד היפואקוגני נוסף... אני מודאגת!
Mila 10/04/2024 | 23:45פרופ' זיו בן ארי שלום רב ביצתי US נוסף ב03.24 א.ס בטן עליונה )כולל כליות( סיבת ההפניה: HEMANGIOMA LIVER בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 15/06/2021 ממצאים: הכבד אינו מוגדל, באונה שמאל הודגם ממוקדהיפואקואי בגודל כ1.5-*2.7 ס"מ , הממצא לא הודגם בבירור בבדיקת US קודמת אך הודגם בבדיקת CT . באונה ימנית בכיפת הכבד הודגמה המנגיומה ידועה בגודל כ 3.7*4.0 ס"מ -ללא שינוי מבדיקה קודמת .בנוסף הודגמה ציסטה פשוטה כ 6 מ"מ ומוקד היפואקוגני נוסף כ26- מ"מ,כנרא ציסטה נוספת. כיס המרה כווץ חלקי, הנבדקת אינה בצום מלא . דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול בגודל ומרקם תקין. הלבלב הודגם בגודל ובמבנה תקינים. הכליות בגודל ומבנה תקינים,ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. האאורטה הבטנית אינה מורחבת. ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן. שלפוחית השתן במילוי חלקי סיכום: המנגיומות וציסטות בכבד המלצות: יש לבצע US כבד ביקורת בעוד 12 חודשים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US
פרופ' זיו בן ארי 11/04/2024 | 14:19לא אוכל לענות מבלי לראות את ההדמיה באופן כללי המאנגיומות וציסטות הם תהליכים שפירים
-
-
אולטראסאונד כבד וטחול
ניב 10/04/2024 | 11:35שלום, ביצעתי us של הבטן ונמצאו הממצאים: טחול מוגדל כ-14 ס"מ כבד - גודלו בגבול העליון של הנורמה. מרקמו בלתי הומוגני במידה קלה האקוגניות גבוהה מהנורמה. אני בן 35 ובריא בד"כ. מה הממצאים הללו מלמדים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US
פרופ' זיו בן ארי 11/04/2024 | 14:15לא ניתן להסיק דבר רק מהתשובה. כדאי לפנות למומחה/ית כבד
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים