פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי - עמוד 206
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאב בזמן פליטת זרע
אברהם 13/02/2011 | 09:07שלום. בזמן קיום יחסי מין ,בזמן פליטת זרע אני חש כאב חזק מאוד בפי הטבעת,הכאב חולף לאחר כשלש שעות. תודה מראש אברהםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב בזמן פליטת זרע
מוריס ונטוררו 22/02/2011 | 22:26שלום אברהם, אחת הסיבות השכיחות יותר לכאב באזור פי הטבעת בזמן פליטת זרע היא דלקת בבלוטת ערמונית - פרוסטטיטיס. תסמינים נוספים למחלה הזו הן תכיפות במתן שתן, ירידה בזרם השתנה, תכיפות וצריבה במתן שתן. בנוסף תהליכים דלקתיים בתעלה אנלית וחלחולת (רקטום - חלק הסופי במעי הגס, קרוב לפי הטבעת) גם יכולים לגרום לכאב מסוג זה, אני ממליץ להיבדק ע"י אורולוג כדי לשלול פרוסטטיטיס
-
-
קונדילומה
טל 09/02/2011 | 10:00שלום, אני בן 32, עברתי פעמיים צריבה בחנקן עקב קונדילומה, אשתי ואני רוצים להכנס להריון ואני מאוד חושש מלהדביק אותה, במיוחד בגלל הריון. את הצריבה האחרונה עברתי לפני שבועיים והיום בבוקר גיליתי עוד קונדילומה. מה עושים?? לגשת שוב לצריבה? מתי אשתי ואני נוכל להכנס להריון? האם יש טיפול נוסף שאני יכול לקחת כמו כדורים או ויטמינים למיניהם? את התזונה שיניתי לחלוטין אבל כאמור אין שינוי. תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונדילומה
מוריס ונטוררו 21/02/2011 | 23:32שלום רב, ישנם טיפולים כירורגיים שונים לקונדילומות. אחת השיטות היעילות היא צריבה בלייזר. בדרך כלל מבצעים את הפעולה בהרדמה כללית. ישנה משחה לטיפול מקומי ומשתמשים בה רצוף שלושה שבועות. המשחה מגרה מאוד את אזור פי הטבעת וגורמת לכוויה. הסכנה להדבקות מהוירוס נמשכת בן שלושה עד שישה חודשים אחרי ניתוח או טיפול. במהלך תקופה הזו אני ממליץ להשתמש באמצעי מניעה (קונדומים). איני יודע אם הנגעים באזור איבר המין או באזור פי הטבעת, אני ממליץ להבדק ע"י כירורג עם מומחיות קולורקטאלית ולדון על אפשרויות הטיפוליות לאחר בדיקה. דר' ונטוררו
-
-
ניתוח טרוחים
nofar 08/02/2011 | 18:04עברתי ניתוח טחורים, כיום חמישה ימים אחרי הניתוח אני אוכל ואין לי צואה, ובכל פעם שאני ניגש לשירותים אני לא יכול לשבת על האסלה שהתפרים לא יפתחו, בנוסף כל החמישה ימים האלו גדושים בכאבים חמורים כלומר כל יום בקבוק טיפות אופטלגין. מה אני צריך לעשות בכדי לעשות צואה שהתפרים לא יפתחו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח טחורים
מוריס ונטוררו 21/02/2011 | 22:40שלום, בניתוח המסורתי מורידים את רקמת הטחורים הגורמת לדימום ולנפיחות. הניתוח נעשה בהרדמה ואשפוז, לפי הצורך. יש תקופת החלמה בבית, שיכולה להמשך כשבועיים-שלושה. התקופה הראשונה לאחר הניתוח מאופיינת בכאבים באיזור הניתוח, בעיקר בעת היציאות, וחשוב להקפיד על השימוש במרככי יציאות ובמשככי כאבים. לציין שבניתוח מסוג זה יש ניסיון רב בעולם ומאות אלפי חולים עברו אותו. הניתוח יעיל באחוזים גבוהים מאד ושיעור הסיבוכים בו נמוך. ישנן תרופות יעילות יותר לשיכוך כאב שניתן לשלב עם אופטלגין. אני ממליץ במקום להתאפק ולהימנע מיציאות, לקחת מרככי צואה, לשתות הרבה מיים ולעודד יציאות. אין לי ספק שכואב ביציאה אך כמה שמתאפקים יותר, הצואה הופכת להית קשה ויבשה. התעכבתי בתשובה בגלל בעיה טכנית שלא הצלחתי לקרוא את השאלה. מקווה שיש שיפור ניכר דר' ונטוררו
-
-
שאלה (לת)
ערן 09/02/2011 | 18:33שלום אני בחור בגיל 32 ויש לי פצע בפי הטבעת וזה ממש כואב וז עבר לי ליפני כמה חודשים ושוב חזר לי ממה זה נובע הפצע הזהפתח בחלון חדש -
ניתוח בשיטת סטפלר - הוביל לכמעט מוות
ערן 31/01/2011 | 18:54שלום רב, לפני כחודש עברתי ניתוח טחורים בשיטת סטפלר. בהתייעצות עם הרופא המנתח (שאת שמו כרגע לא אזכיר) נאמר מפורשות כי אין בניתוח זה שום סכנה. שבוע לאחר הניתוח, התעוררתי בבוקר ודימום מסיבי החל לרדת מפי הטבעת. הייתי על סף אובדן הכרה. פוניתי על ידי הורי לבית חולים הקרוב. נותחתי במשך 3 שעות למצוא את כלי הדם הפתוח. קיבלתי 7 מנות דם ו 6 מנות פלזמה. נאמר לי כי במידה והייתי מבוגר יותר ולא בכושר, לא הייתי מחזיק מעמד, או במידה והייתי מגיע מעט מאוחר יותר לבית החולים. השאלה היא - ברור לי שקיימת רשלנות פושעת בניתוח של הרופא הראשון בשיטת הסטפלר, היכן אני יכול להתייעץ על מנת לקבל חוות דעת קבילה בבית משפט. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיבוך אחרי ניתוח
מוריס ונטוררו 03/02/2011 | 13:43שלום ערן, לא מכיר פורומים שדנים בנושא. וגם כתבתי קודם שדיאלוג שאנחנו מנהלים בפורום לא מספיק כדי לרדת לכל הפרטים נדרשים כדי להוציא מסכנת. ישנם הרבה רופאים שעושקים במתן חוות דעת רפואית משפטית. בחיפוס קל אתה יכול להגיע אליהם, בברכה -
חבל שלא קראת בעיון את מה שכתבתי..
ערן 02/02/2011 | 17:49לא ניסיתי להתדיין איתך על רשלנות רפואית. שאלתי היכן אני יכול לברר לגבי רשלנות רפואית, כלומר אם יש פורום או רופא מומחה בתחום שיכול לייעץ. לא מבין למה רופאים ששומעים את המושג רשלנות רפואית - נבהלים ועומדים על הרגליים האחוריות. -
תשובת מומחה סיבוך אחרי ניתוח טחורים
מוריס ונטוררו 02/02/2011 | 04:27ערן שלום, אני ממש מצטער על מהלך קשה ומסובך של ניתוח טחורים. כריתת טחורים בסטייפלר היא טכניקה מוכרת ובשימוש רחב משנת 2000. לכל פרוצדורה כירורגית שאנחנו מבצעים יש גם סיבוכים. דימום הוא אחד הסיבוכים הידועים אחרי ניתוח טחורים גם בשיטות אחרות. איני יכול לדון בנושא רשלנות ולא עושק בחוות דעת רפואית משפטית והפורום שלי זה לא הפלטפורם שאפשר לנהל דיון עלזה. אני מאוד מקווה שהתאוששת יפה ועכשיו אתה בסדר. שמח חענות בכל שאלה רפואית כירורגית.
-
-
שלום
אתי 01/02/2011 | 00:29אני כבר ארבעה חודשים לאחר לידה , סובלת כנראה מטחורים . כשיש יציאות אז יש גם דמם וגם כאב . ואני מרגישה ורואה נפיחות . לא עובר עם המישחה הסטנדרטית למרות שלא ממש התמדתי. שנותנים ץ מה לעשות?? אני סובלת כבר כ-3 חודשיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כב בפי הטבעת אחרי לידה
מוריס ונטוררו 03/02/2011 | 13:32שלום רב, ממצא בולט בפי הטבעת בעת יציאה יכול להעיד על טחור פנימי שצונח החוצה וזה כואב. הסיבה שכיחה יותר לכאב שבא מיד אחרי יציאה היא פיסורה בפי הטבעת. המלצות טיפוליות הכלליות לשתי בעיות הן: כלכלה עשירת סיבים ושתייה מיים בכמות רבה, אמבטיות ישיבה או מקלחות ושטיפה של אזור פי הטבעת עם מיים פושרים, ואחרונה משחות לטיפול מקומי. טחור חיצוני פקוק עם קריש דם בתוכו יגרום נפיחות וכאב ממושך וברוב המקרים מגיב לטיפול שמרני תוך שבוע עד עשרה ימים. אני ממליץ להבדק עי רופא כירורג כדי להגיע לאבחנה מדוייקת, בברכה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה