פורום השתלות שיניים ביום אחד

-
עקירות ושתלים (לת)
ליהי 22/02/2025 | 00:09היי אמורה לעקור 8 שינים תחתונות קדמיות ו 6 שתלים אני בחרדה נוראית מתופעות לוואי של הזריקה עדיף לחלק את הטיפול ל3 פעמיים כי ההרדמה לא שלא כל הפה? מפחדת ממינון חזק ותופעות לוואי קשות אני מאוד רזה. איך אני יכולה לדעת מה המינון שאני צריכה לכל ה 8 משתמשת רק בלידוקאין ללא אדרנלין איך אני יכולה להיות בטוחה שחלילה לא יהיה מינון יתר. ותודה ליהיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אול און 4 הסרת עצם
בני 28/01/2024 | 08:44שלום הבנתי שבאול און 4 מבצעים הסרת עצם מהלסת , אם אול און 4 נכשל, האם תשאר מספיק עצם להחזקת תותבת רגילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת עצם ב הכל על 4 - ALL ON 4
ד"ר ניצן שלזינגר 13/03/2024 | 21:22בני שלום, בשיטת ALL ON 4 -6-8 - בהם משקמים לסת שלמה על 4 או 6 או 8 שתלים ועליהם גשר לעיתים יש צורך להוריד מן העצם. - המדובר בעיקר בלסת עליונה . באותם המקרים בהם כאשר המטופל מחייך - רואים את החניכיים שלו - יש להוריד את גובה העצם כך שבחיוך לא יראה המעבר בין הגשר לבין החניכיים, כי המעבר הזה לא נראה טוב בעיקר באותם מצבים בהם מוסיפים "חניכיים" מחרסינה לגשר על מנ שהשיניים לא תראנה גדולות . ההחלטה יותר מורכבת אבל זו התשובה הפשטנית. עלי לציין כי במידה ואין ברירה אלא להוריד גובה מן העצם - הדבר מבוצע בצורה המינימליסטית האפשרית , על מנת לשמור כמה שיותר על העצם. כל מקרה לגופו ומיידעים את המטופל מראש. האם תשאר עצם להחזקת תותבת רגילה ? - בד"כ מקבלים גשר זמני קבוע מיידית או יום למחרת לאחר ההשתלה כך שהשאלה לא רלוונטית לאחר הפעולה של ההשתלה אין צורך בתותבת רגילה - בכל מקרה סביר שתהיה מספיק עצם - אבל כאמור כל מקרה לגופו. בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
השתלת שינים ביום אחד
יפעת 20/01/2024 | 13:28בת 69. בסיטי קבעו שאני צריכה השתלות עצם בכל הפה ועקירת כל השיניים והרמת סינוס (מה זה)? מתכוננת לעבור בהרדמה כללית. = האם אפשרי באמת ביום אחד?! ) כך אמרו לי, מה מרגישים לאחר ההתעוררות מההרדמה? כמה זמן כאבים עד להתאוששות ומתי שמים שינים קבועות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת שיניים ביום אחד
ד"ר ניצן שלזינגר 27/01/2024 | 23:08יפעת שלום, על מנת לקבוע האם ניתן לבצע טיפול הכולל עקירת שיניים + התקנת שתלים + התקנת גשר באותו היום - יש לבצע בדיקה הכוללת - בדיקה קלינית וצילומי רנגטן + CT. לא אתייחס למקרה שלך ספציפית כי אין לי את הנתונים הנ"ל. בכל מקרה - במידה ומצב הבריאותי הכללי תקין ( או מאוזן תרופתית ) והעצם הקיימת בסה"כ טובה ( ניתן לדלג על אזור עם דלקת פעילה או חוסר של עצם) - ניתן לבצע עקירות של שיניים אבודות ובאותו המעמד לבצע שתלים +בנית עצם במידה וצריך ואפילו הרמת סינוס . ניתן לקבל את הגשר באותו היום או יום למחרת . - לא בהכרח יש צורך בהרדמה מלאה או טישטוש עמוק , ניתן להסתפק בהרדמה מקומית - הדבר תלוי במטופל ובמידת החרדה שלו. ניתן לתכנן את כל הטיפול מראש בצורה ממוחשבת - דבר המקצר את מהלך הטיפול וממקסם את מיקום השתלים -( התיכנון הוא על פי מיקום "השיניים" העתדיות ואז ניתן לתכנן את מיקום השתלים)-. לאחר ההתעוררות מן ההרדמה ( ומן הההרדמה המקומית גם כן )- יתכן ויהיו כאבים , נפיחות ו/או שטפי דם - אולם לא בהכרח - בד"כ המטופל מקבל מראש משככי כאבים אפקטיביים למניעה או הפחתת הכאב + סטרואידים למניעת נפיחות ובנוסף המטופל מקבל אנטיביוטיקה למניעת התפתחות זיהום-עם כל זאת לעיתים המטופל חש בכאב אשר עובר לאחר מספר ימים. כפי שציינתי - במידה והשתלים מאפשרים זאת ניתן למסור גשר זמני קבוע ( כלומר גשר עם שיניים זמניות אבל שאינו נשלף)ביום הטיפול או למחרת . יש להמנע מלעיסה מזון קשה עם השיניים הזמניות למשך כ 3-4 חודשים. לאחר כ 6-9 חודשים יבוצע גשר קבוע סופי בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
שתל בייקון
טובה גרוניך 21/09/2023 | 20:58שתל בייקון שהחלק העליון שלו מעל העצם ב 1 מ"מ האם ניתן לעשות עליו שיקום או שחייבים להוציא ולשים חדש (4 מ"מ הם מתחת לעצם). פשוט מאז ההשתלה ועד עתה עברו שנתיים והעצם כנראה נספגההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתל בייקון
ד"ר ניצן שלזינגר 12/11/2023 | 23:58טובה שלום, יש לבדוק את מצב השתל- יתכן וניתן עדיין לשקם עליו - בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
כתר על שתל שנפל
שירה 21/07/2023 | 22:30היי שאלה נפל לי הכתר המוברג על השתל, מקווה שלא רק ובינתיים מחכה לתור אצל הרופאה, דבר ראשון איך קורה במודבק ברור במוברג פחות. והאם זה סיפור לסדר וקצת כואב מציק , בגלל שאין כתר או יכול להיות משהוא הסתבך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר מוברג על שתל
ד"ר ניצן שלזינגר 17/08/2023 | 00:36כתר על שתל , יכול להיות מודבק עם דבק ( זמני בד״כ) או מוברג ישירות לשתל. מאחר והכתר משתתף בלעיסה הרי שהוא עומד בלחצים וזעזועים. במקרים מסויימים ההברגה יכולה להשתחרר ואז הכצר מתחיל לזוז. יש להגיע לרופא השיניים על מנת שיבריג שוב את הבורג - לעיתים מחליפים את הבורג. במקרים בהם הכתר משתחרר לעיתים תכופות , יש לבדוק את איזון של הכתר, בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
השתלת שיניים
מאיה 04/07/2023 | 08:38שלום.לפני חצי שנה עברתי עקירה שן טוחנת 16, הוצאת ציסטה, והשתלת עצם PRP 30. כעת נאמר לי שעלי גם לבצע הרמת סינוס ו-PRP לפני השתל. במעדה ואני בוחרת שלא להמשיך עם הרמת הסינוס והשתל בשנה הקרובה..האם כל העבודה שנעשתה של השתלת העצם יכולה לרדת לטמיון? האם יש פרק זמן בין השתלת העצם לשתל שבו זה חייב להתבצע אחרת ההשתלה כבר לא רלוונטית? שאלה אחרת- שיני בינה כלואות שמתחילות לבקוע ונתקעות- האם חובה להוציא אותן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם יש משמעות לזמן שעובר בין השתלת עצם להשתלה?
ד"ר ניצן שלזינגר 16/08/2023 | 23:40מאיה שלום, בעקרון ככל שהזמן עובר העצם נספגת בהתחלה בקצב גבוה - בין 3-6 חודשים ואחכ הקצב יורד. אבל במידה והושתלה עצם ממקור פרה למשל , היא כמעט ואינה נספגת. בכל מקרה רצוי מהרבה סיבות להשלים את השן החסרה למשל - שינויים ותזוזה של השיניים הסמוכות ו הנגדיות . גם כך יקח זמן עד השלמת השן החסרה כי לאחר הרמת סינוס יש להמתין תקופה ארוכה יחסית. לגבי שיני בינה כלואות שבוקעות והתרעות - כל מקרה לגופו אבל במידה והשיניים הגיעו לחלל הפה והן בזווית אל השן הסמוכה הרי שרצוי לעקור על מנת שלא יווצר נזק לשן הסמוכה. בהצלחה:-)הוסף תגובה
-
-
שתלי זיגומה
אלכס 22/05/2023 | 15:56האם שתלי זיגומה מומלצים לחולת סכרת עם אבדן עצם רציני? ובכלל האם תמיד עדיפים שתלי זיגומה (אם מתעלמים מהמחיר היקר)? למה לעבור הרמות סינוס והשתלות עצם אם יש אפשרות לשתלים זיגומטיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתלים זיגומטיים -
ד"ר ניצן שלזינגר 27/05/2023 | 17:39אלכס שלום, שתל זיגומטי - הינו שתל דנטלי אשר מתבסס על העצם הזיגומטית - ( עצם הלחי) ולכן שתלים אלו ארוכים יותר משתל דנטלי רגיל . אכן עבור שתלים זיגומטיים אין צורך בבנית עצם ( כמו הרמת סינוס ) אולם קיימת מורכבות בביצוע השתלים ופתיחה גדולה יותר של הרקמה לצורך התקנת השתלים - - יש לבחון כל מקרה לגופו. עלי לציין כי במידה ותגיע לאיזון סוכרתי , הרי שלא בהכרח יש עדיפות לשתל זיגומטי - כמו כן ישנם מקרים בהם יש צורך בבנית קטנה יחיסת של עצם או הרמת סינוס סגורה. \ בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
שתלים בזאליים
מירב 19/05/2023 | 21:35האם לסוכרתית עם מחסור בעצם מתאימה יותר השתלה בזאלית או השתלה עם הרמת סינוס והשתלת עצם? ובאופן כללי האם נכון שלשתל בזאלי יש יותר סיכוי להיקלט? אני סובלת ממחסור של כמעט כל השיניים בלסת העליונה. ולא יודעת באיזו שיטה לבחור. ( a1c שלי בין 7 ל 8).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת שיניים בחולה סוכרתי
ד"ר ניצן שלזינגר 27/05/2023 | 17:35מירב שלום, בהשתלת שיניים באזלית ובהשתלת שיניים הדורשת בניית עצם \הרמת סינוס - יש צורך בריפוי של המקום וקליטה של העצם ו/או השתל- ה A1C שלך מצביע על חוסר איזון - ממליץ בכל מקרה לדאוג להגיע לאיזון ולהגיע לאזור A1C 7 ( האמת שללא כל קשר להשתלה רצוי מאוד עבורך להגיע לאיזון). בהרמת סינוס יש בנית עצם ומשך הריפוי ארוך יותר ולכן נראה שעדיפה השיטה שאינה דורשת בנית עצם - כמו השיטה הבאזלית או השתלת שתלים זיגומטיים. עדיין יש לבחון כל מקרה לגופו ויתכן ונכון יהיה יותר לבצע הרמת סינוס עם שתלים רגילים. בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
סטרואידים
כספי ציונה 09/03/2023 | 18:29עשיתי עקירה של שן 15 והשתלת עצם, באותו מעמד, האם חובה לקחת סטרואידים?? הרופא המליץ...פעמים קודמות עשיתי גם השתלת עצם ושתל והרמת סינוס בקופת חולים כללית, ולא אמרו לי לקחת סטרואידים, אלא רק אוגמנטין..הפעם לא היה הרמת סינוס, אז זה פחות טראומטי...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סטרואידים לאחר טיפול שיניים
ד"ר ניצן שלזינגר 18/04/2023 | 22:45ציונה שלום, לאחר פעולה כירורגית -של עקירת ש, השתלה של שתל דנטלי, הרמת סינוס או בנית עצם - נוצר תהליך דלקתי אשר מהווה את תהליך הריפוי כחלק מן התהליך הדלקתי נוצרת בצקת. גודל הבצקת בד"כ תהיה תלויה בגודל הההליך הכירורי - ככל שהטיפול גדול/ מורכב יותר הסיכוי להתנפחות גדול יותר. לא בהכרת תהיה נפיחות אצל כל אחד וכן גודל הנפיחות יכול להשתנות . כאשר נוטלים סטרואידים משפיעים על תהליך הדלקת ומפחיתים את הנפיחות . הסיבה להפחתת הנפיחות הינה על מנת שלא יהיה מתח באזור הטיפול ושולי הרקמה יהיו קרובים האחד לשני וכך הריפוי וסגירת הפצע מהיר יותר ( פועל יוצא של הפחתת הנפיחות - הינו יתרון אסטטי - המטופל פחות נפוח). ישנם מקרים בהם לא נמליץ על סטרואידים - כגון אצל מטופל סוכרתי - על מנת שלא לגוע באיזון הסכרתי שלו. האם חובה לקחת - בד"כ לא - אבל במקרים מורכבים רצוי . בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים?
אילן 28/09/2020 | 23:36כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? נגיד עכשיו אכלתי ואני לא מצחצח שיניים ולא מנקה אותם בכלל בכוונה, כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים מהמזון שנתקע בשיניים? שעות? ימים? חודשים??? אשמח לתשובה מפורטת לגבי הזמנים שזה לוקחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כמה זמן לוקח ל"חור" להתפתח
ד"ר ניצן שלזינגר 08/06/2022 | 01:26אילן שלום, קשה לתת הערכת זמן - עששת יכולה להתפח במשך שנים ומצד שני ישנם מקרים של התפתחות מאוד מהירה - הדבר תלוי ברמת היגיינה , תזונה , וגנטיקה - ישנם מקרים של עששת שמתפתחת בקצב של שבועות - למשל במקרה של דחיסת מזון ביו השיניים. בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
הערכת זמן
Ron 30/05/2022 | 18:37היי, מודע לכך שעברו מספר שנים מאז נשאלה השאלה. אולי בכל זאת תוכל לתת הערכת זמן כלשהי? כדי לבדוק האם זמן המתנה ממושך לתור אצל רופא שיינים יכול להחמיר את המצב...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כמה זמן לוקח לחור בשן להתפתח?
ד"ר ניצן שלזינגר 01/10/2020 | 03:08אילן שלום למה חשוב לך לדעת? רצוי תמיד לשמור על השיניים. בכל מקרה אין תשובה אמיתית לשאלה הזו שכן קצב התקדמות עששת מושפע ממספר גורמים: טיב חומר השן , רמתהגיימה, רמת החומציות פה, משך הזמן בו שן חשופה לסוכר או חומצה. כמות הרוק , צורת השן ועוד... במקרים של דחיסת מזון בין השיניים קצב ההתקדמות יכול להיות מהיר אוד עד כדי מספר שבעות עד חודשים כתלות ביתר התנאים. בהצלחה:-)הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
חוט דנטלי
-
יישור שיניים, אורתודונטיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים