פורום קרדיולוגיה וצנתור לב - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
=חשוב= ליפיטור 80 מ''ג (לת)
רוני 12/04/2022 | 17:19שלום רב , אני בן 50 בבדיקת דם מ 2017 טריגליצרים 78 מ''ג , כולסטרול כללי: 238 מ''ג , כולסטרול טוב : 72 מ''ג , כולסטרול רע : 151 מ''ג . לא מעשן , ללא מחלות לב , אירועים מוחיים סוכרת או לחץ דם ללא מחלות רקע כלל לא קיבלתי כל טיפול תרופתי פרט להמלצות תזונה ופעילות גופנית שאני לא הכי מקפיד. בדיקת דם השבוע : טריגליצרים: 64 מ"ג , כולסטרול כללי : 229 מ''ג , כולסטרול טוב : 78 מ''ג , כולסטרול רע : 138 מ''ג , במקרה הזה הרופא משפחה החדש שלנו התקשר אליי בבוקר וביקש שאגיע למרפאה ורשם לי תרופה ליפיטור 80 מ''ג מינון מקסימלי כדור ליום , השאלה שלי מצבי עד כדי כך חמור שאני צריך טיפול אגרסיבי כזה ודחוף או אפשרי לתת הזדמנות לשינוי בתזונה ופעילות גופנית ? די לחוץפתח בחלון חדש -
תוצאות הולטר לב לא תקינות (לת)
מיכל 21/03/2022 | 19:55בת 47 לאחר בירור לב: סתימה של עד 25 אחוז בסיטי ללא הסתיידות. 2 אקג לא תקינים. להלן תוצאות הולטר לב. עשיתי בירור לפני חיסון שלישי שיצא תקין (למעט אקג שהראה חשד לבעיה איסכמית קלה). חצי שנה אחרי החיסון השלישי לקורונה בירור נוסף והופיעו הבעיות.יתכן קשר לחיסון? מה משמעות התוצאות? האם יש סכנה? נדרש טיפול? Aberranet Total : 4333 avg 194 /hr 4.8 % of total VPB'S : 3427 avg 153 /hr 3.8 % of total Couplets : 261 Triplets : 0 V-RUN : 6 longest 4 beats at 20:45 VTs : 7 longest 4 beats at 12:36 fastest 158 bpm at +08:33 Maximum Heart Rate : 130 bpm at 12:44 (1 min Avg) Minimum Heart Rate : 61 bpm at +06:46 (1 min Avg) QRS Total : 91162 Paced Beats : 0 תודה!פתח בחלון חדש -
תוצאות בדיקות אקו לב (לת)
דבורה 15/03/2022 | 10:28שלום. עשיתי בדיקת אקו לב למעקב vsd ידוע בתוצאה הראו: vsd מוסוקולרי קטן עם מפל לחצים 65 ממ״כ. חדר ימין אינו מורחב התכווצותו תקינה. עליות בגודל תקין. דלף מיטרלית מיזערי. מסתם אאורטלי תלת עלי תקין. דלף טריקוספידלית מיזערי. שורש האאורטה והאאורטה העולה בקוטר תקין. IVC לא מורחב. תמט נשימתי תקין. לא נראה נוזל פריקרדיאלי. ועכשיו לשאלה עצמה: מהו הטיפול לדלפים האלו אצל ילדה בת 21? בחודשים האחרונים סובלת מסחרחורות וכאבי ראש, ברקע לחץ דם גבוהה שמשום מה לא מדאיג את הרופאה (לחץ דם מגיע עם ל 160) דופק גבוהה עד 160 במנוחה. פעימות מוקדמות באופן שמטריף אותי ומפריע לי. עם זה חשוב אז נולדתי סוף שבוע 37 וברקע אסטמה בהתקפים קשים שמצריכים טיפול מיידי בבית חולים במיון עם אנילהציה (בדרך כלל התקפים חמורים תופסים אותי ברחוב ולא מותירים לי ברירה אלא לנסוע למיון) תודה מראשפתח בחלון חדש -
פענוח בדיקת אקו (לת)
עינב 07/03/2022 | 14:052d Aortic, Pulmonary artery & atria measurements: Ao annulus 2.1 cm 1.7-2.5 LA ant-pos 3.0 cm 2.7-3.8 LA sup-inf 4.5 cm 50 2D LV & RV measurements: IVS 0.6 cm 0.6-1.1 RV diam. at base 4CH 3.0 cm 2.5-4.1 LVPW 0.6 cm 0.6-1.1 LVEDD 4.0 cm 3.5-5.4 LVESD 2.8 cm %FS 31 % >28 Diastolic function: E wave 0.65 m/s 0.6-1.2 e' lateral 13.2 cm/s >10 A wave 0.40 m/s 0.4-0.8 e' septal 7.8 cm/s >7 E/A 1.62 1-1.5 Deceleration time 129 m/s 160-240 'E/e 4.9 Tricuspid flow: Peak TR velocity 4CH 1.94 m/s Estimated RA pressure 10 mmHg TV peak systolic gradient 15 mmHg Estimated systolic PA pressure 25 mmHG Tricuspid flow פירוט: 's 11 cm/s >9.5 חדר שמאל: גודל: חדר שמאלי תקין בגודלו ודפנותיו אינם מעובים. תפקוד סיסטולי גלובאלי: תפקודו הסיסטולי של החדר שמור. מקטע פליטה: מוערך בעין: %55 תפקוד דיאסטולי: לא הודגמה הפרעה בתפקוד הדיאסטולי. חדר ימין: התכווצות חדר ימני שמורה. מסתמים מיטראלי ואאורטאלי: לא הודגמה הפרעה משמעותית במבנה ותפקוד מסתמים מיטרלי ואאורטלי. מסתם טריקוספידאלי וריאתי: קיימת אי-ספיקה טריקוספידלית קלה ללא עדות ללחץ ריאתי מוגבר. איכות ההדמיה: איכות ההדמיה בינונית ירודה. אבחנות: PRESERVED GLOBAL LEFT VENTRICULAR FUNCTION PRESERVED RIGHT VENTRICULAR FUNCTION S/P NSTEMIפתח בחלון חדש -
נוזל בלב
אריק 03/12/2014 | 23:20שלום ד"ר אלכס גביש ,אני בן 31 היה לי קוצר נשימה וקצב לא סדיר לפני כחודש ימים , לאחר בדיקה גילו שיש הצטברות נוזלים בלב ,בבדיקה אחרונה שעשיתי היה בכמות בינונית פלוס עם לחץ על צד ימין , יש לציין שאין דלקת בקרום הלב , כרגע לאחר שבועיים של נטילת קולחיצין (3 ביום ) ופוסיד ( 1ביום) הנוזל לו ירד הרופא אמר לי או לנקז נוזלים או ננסה את התרופות 3 חודשים ונראה אם התרופות ישפיעו . אתמול הרגשתי קצב לא סדיר בלב וקצת חוסר נשימה, שאלה שלי האם הפרוצדורה של הוצאת נוזלים היא מסוכנת ? ומה הייתה ממליץ לי לעשות ? תודה מראשפתח בחלון חדש-
צנתור שיש נוזל סביב הלב
ספיר 07/03/2022 | 10:01שלום האם מותר לעשות צנתור כאשר יש נוזל סביב הלב? זה לא מסוכן? קיבלתי מס' חוות דעת שונות . יש לציין שקיים שתי סתימות 70 אחוז ו50 אחוז וקיים נוזל סביב הלב שלא יודעים מה מקורו הומלץ לשקול צנתור. תודה -
תשובת מומחה נוזל סביב הלב
ד"ר אלכס גביש 07/12/2014 | 18:49אריק, שוב שלום. אכן קיימת אפשרות של צבירת נוזלים חוזרת. אולם הניקוז מאפשר לזהות את סוג הנוזל, ומקדם מאד את האבחנה לגבי מקור הנוזל, ובכך מקדם את פתרון הבעיה. -
נוזל סביב הלב
אריק 07/12/2014 | 09:58שלום רב! האם יש סיכון שלאחר ניקוז פעם אחת ,יתחיל להצטבר נוזל כל הזמן ואצטרכו לנקז כל הזמן? תודה מראש. -
תשובת מומחה נוזל סביב הלב
ד"ר אלכס גביש 07/12/2014 | 00:08אריק, שלום רב. מסביב ללב יש תמיד נוזל בכמות קטנה - בדרך כלל במקרה של דלקת בקרומי הלב החיצוניים (=פריקרד) הנוזל מתרבה מאד. אם אין שום שינוי בכמות הנוזלים לאחר שבועיים טיפול - עדיף לנקז את הנוזל, ואז ניתן לבדוק את תכולתו ואת מקורו, ואז גם התלונות של קוצר נשימה ודפיקות לב - אמורות להשתפר. הדיקור של הנוזל מסביב ללב - כשהוא מבוע תחת ניטור, בידיים של קרדיולוג או מנתח לב מנוסה - ברמת סיכון מאד נמוכה.
-
-
סרוקסאט והפרעות קצב (לת)
ASI 27/02/2022 | 11:17שלום רב, סובל מזה מס שנים ללא טיפול תרופתי בהפרעות קצב ( פחות מ%1 פעימות חדריות מוקדמות עפ"י הולטר)מזה שבועיים לוקח סרוקסאט 10 מ"ג עקב חרדות (אמור לעלות 20 מג עפ"י רופא) , לאחרונה מרגיש התגברות הפרעות קצב ,האם כדור זה יכול להגביר את ההפרעות ונדרש שינוי של כדורים ? תודהפתח בחלון חדש -
פיענוח mri לב (לת)
יוסף 13/02/2022 | 10:09שלום , בן 56 , מתעמל קבוע . רץ כ 50 ק״מ בשבוע , ועוד פעילויות ספורט שונות . תוצאה mri שבוצעה ב 18.1 : ״הממצאים בבדיקה זו מתאימים למיוקרדיטיס בעבר. ללא מרכיב אקוטי בזמן הסריקה״. ״מודגמת האדרה מאוחרת בדופן אינפרו לטרלית אמצעית ואפיקלית המערבת 9% ממסת שריר חדר שמאל ״ האם אני יכול להמשיך בשיגרת חיי הספורט ? תודה!פתח בחלון חדש -
אקו לב (לת)
מיכל 07/02/2022 | 20:31בת 47, סובלת מאסטמה. לאחר 3 חיסוני קורונה. לא חליתי בקורונה. לאחר אקג לא תקין נשלחתי לאקו לב. הממצא המשמעותי:חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי ואיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך - 55% התכווצות בלתי סינכרונית של המחיצה הבין חדרית, כביטוי להפרעת הולכה תוך חדרית. מה משמעות התוצאה הזאת? עד כמה זה חמור? האם זה מצב מסכן חיים? דורש טיפול תרופתי או אחר? אני חוששת שהבעיה קרתה בשל החיסונים. יכול להיות קשר? גדאי לקחת את החיסון הרביעי? תודה רבהפתח בחלון חדש -
בדיקת אקו לב (לת)
יעקב 06/02/2022 | 10:27חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה ספטום היפרטרופי תבנית המילוי מתאימה ללחצי מילוי גבוהים של חדר שמאל חדר ימני גבולי בגודל בולט התכווצות תקינה דלף מינמלי מיטרלי וטריקספידלי עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל הגדלה קלה של העליה השמאלית האם הבדיקה תקינה? בן 76פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים