פורום שפעת והצטננות
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דלקת בעקבות מחלה ויראלית (לת)
נועה 18/06/2023 | 17:08שלום בת 43, מהלך שנמשך מזה כשבועיים, התחיל ב4 ימים עם סימפטומים של מחלה ויראלית: הרגשה כללית של שפעת, חולשה, עייפות, במדידה חום גוף 37.2 כל יום ללא מנוחה ותפקוד כרגיל (עבודה, משפחה) בדיקת קורונה בייתית שלילית לאחר מכן יומיים של הטבה קלה במצב הכללי וללא חום ואז החלו להופיע כאבים דרמתיים בחזה צד שמאל, הקרנה לזרוע, צוואר נוקשה ותחושת נימול בפנים בצד שמאל שוב חום 37.2 והרגשה כללית רעה של שפעת, מעט צרידות וליחה לאחר יומיים עם החמרה גוברת בסימפטומים האלו, ללא מנוחה ונטילת נפרוקסן ללא הקלה נבדקתי במוקד רפואה דחופה נשלל מקור לבבי ונאמר לי שעקב מחלה ויראלית התפתחה דלקת בשרירי החזה וניתנו כדורי בטרן 100 מג שחרור מושהה ל10 ימים כעת, לאחר 5 ימים של נטילת הבטרן ומנוחה, הכאב הדרמתי חלף אך עדיין כאבים ותחושה של דלקת במקום, הרגשה כללית של מחלה, חולשה וקושי נשימה במאמץ, שוב חום 37.3 עקב תופעות לוואי במערכת העיכול הבטרן 100 הוחלף בקטפלם 50 בשילוב אומפרדקס הומלץ על סיום נטילת 10 ימי הטיפול והמשך נטילה במידה ועדיין מורגשת הדלקת שאלותיי הן האם דלקת בשרירי החזה גורמת לחום גוף שכזה? והאם הגיוני שדלקת בשריר מגיבה כל כך לאט לטיפול התרופתי הנ"ל? בתודה מראש🙏פתח בחלון חדש -
ההבדל בין אוגמנטין לאמוקסיקלב
עוז 11/10/2015 | 15:29שלום, הרופא המטפל רשם לי אוגמנטין אולם בבית המרקחת קיבלתי אמוקסיקלב, מדובר על כדורים של 875 מ"ג פעמיים ביום. האם יש הבדל ביניהם מבחינת הטיפול? ואם כן האם ניתן לעבור לאוגמנטין אחרי שהתחלתי את הטיפול באמוקסיקלב?. כמו כן המליצו לי על כדורים פרוביוטיים לקחת גם בזמן הטיפול האנטיביוטי. האם נכון?. עד כה לקחתי כדור אחד ויש קצת סחרחורות. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
פרובויוטיקה
אא 18/05/2023 | 13:04חשוב מאוד להוסיף פרובויוטיקה בזמן השימוש באנטיביוטיקה, על מנת להחזיר את איזון "החידקים הטובים" למערכת החיסונית. אולם לא נכון לצרוך פרובויוטיקה בתוך טווח של חצי שעה מעת נטילת האנטיביוטיקה, כיון שהדבר פ פוגע באפקטיביות של שניהם, של האנטיביוטיקה ושל הפרובויוטיקה. -
פרוביוטיקה
אני 22/02/2023 | 22:20במה יש פרוביוטיקה? יוגורט? -
אמוקסילקב רגישות
אור 23/08/2020 | 10:30אם אחד הבנים במשפחה הגיב תגובה חריפה לאוגמטין יכול להיות שאחיו יהיה רגיש גם כן? -
תשובת מומחה אנטיביוטיקה
ד"ר ראובן שטיינברג 17/10/2015 | 03:16אוגמנטין זאת התרופה המקורית ואילו אמוקסיקלאב זה גנריקה.למעשה אין הבדל משמעותי בין שתי התרופות למרות שיש כאלו שטוענים שהמקורי יותר יכיל. ממליץ על נטילת פרוביוטיקה להגנה על הקיבה בעת נטילת אנטיביוטיקה בברכה
-
-
שפעת (לת)
אב 16/02/2023 | 15:19חלינו כולנו בשפעת a (בדיקה ביתית) למרות שקיבלנו חיסון מומת בתחילת החורף. האם החיסון מקצר את משך המחלה ומקל על הסימפטומים? האם מקטין סיכון לסיבוכים? מה ידוע על הוירוס הזה שמתפשט כרגע ביחס לחיסון?פתח בחלון חדש -
תסמינים חוזרים? (לת)
אבי 23/08/2022 | 20:05היי הן 57 ,לפני חודשיים חליתי בקורונה, אחרי שבועיים זה עבר ,אבל,התסמינים היו קשים, קושי בנשימה, חולשה ועייפות גדולה. היום אחרי חודשיים אני כבר שבוע אם אותן תסמינים ולא חולה קורונה,הייתי אצל הרופא והבדיקות והמדדים היו תקינות ,גם הריאות וצילום ,ותפקוד ריאות האם תסמינים אלו שייכים לקורונה,אף על פי שעברו חודשיים וכבר חזרתי לעצמי?פתח בחלון חדש -
פוסט קורונה - שיעול ממושך (לת)
איתן 21/07/2022 | 11:59שלום, לפני כ3 שבועות נדבקתי בקורונה שעברתי אותה די בקלילות ללא שיעול. לצערי, לפני כשבועיים התחלתי להשתעל, כבר לאחר שנמצאתי שלילי לנגיף (אנטיגן וPCR). השיעול ממושך ולא עוזב אותי. חשוב לציין שמדובר בשיעול יבש, ללא ליחה. אני מבצע את כלל הטיפולים האפשריים בבית: דבש/ ג'ינג'ר, אינהלציה, כדורי מציצה. אלו עוזרים במעט אך לא יותר מידי. האם יש משהו שניתן לעשות או להמתין פשוט? תודה רבהפתח בחלון חדש -
הדבקה בקורונה (לת)
איתן 03/02/2022 | 17:00שלום, אני מודע לכך שאחרי 5 ימים, אם בדיקת אנטיגן מהירה עדיין חיובית, צריך לחכות עד סוף 7 ימים ואז אפשר לצאת מבידוד (מבחינת התקנות). מה שאשמח לדעת הוא - אם גם ביום ה-7 הבדיקה יוצאת חיובית - האם אני עדיין מדבק? כלומר אם אני רוצה לעשות את הדבר הנכון - למרות שמותר לי לצאת מבידוד - האם נכון שאשאר בבידוד עד שהבדיקה תהיה שלילית? או שזה שתוצאה חיובית לאו דווקא אומרת שאני מדבק? תודה מראש!פתח בחלון חדש -
נזלת כמו מים
דילן 07/03/2019 | 18:45שלום רב הצטננתי (רגיל לחלוטין בחורף) אך הנזלת שיוצאת לי היא שקופה ולא סמיכה, כמעט כמו מים. בנוסף יש גם קשיי נשימה קלים ותחושה של "שורף " באף ובגרון בין אם במנוחה או בהליכה רגילה(לא ריצה). אם קשור - הייתה לי ברונכיט בגיל צעיר והיא נפתרה באמצעות ניתוח שקדים(השקד השלישי התנפח וחסם את דרכי הנשימה) האם הנ"ל הוא צינון רגיל? מה מומלץ לעשות?פתח בחלון חדש-
נזלת שקופה כמו מים אבל אף רוב הזמן סתום וקושי נשימה עמוקה מהגרון
יולי 27/01/2022 | 19:00איך פותחים את כל המערכת הזאת מה ההמלצה לקחת ? הרופאה המליצה אקמול צינון סינוס .
-
-
אף סתום לגמרי וקושי לנשום כנראה כתוצאה מההתקררות (לת)
יולי 27/01/2022 | 18:55מה ניתן לקחת כדי להקל ולפתוח את האף הסינוסיםפתח בחלון חדש -
אנטיביוטיקה (לת)
א. 14/01/2022 | 01:45אני חולה בשפעת ורשמו לי אנטיביוטיקה (roxithtomycin). לחמישה ימים x2 ביום. כשרכשתי אותה בערב הראשון, לקחתי כדור אחד. למחרת ובשאר הימים נטלתי 2 ביום עד היום. האם הערב הראשון בו לקחתי את הכדור נחשב כיום או כחצי יום? אני צריכה לדעת אם לקחת מחר (ביום האחרון לטיפול) רק כדור אחד בבוקר או שכדאי שאקח גם בבוקר וגם בערב? תודהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים