בגידה רגשית
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944בגידה רגשית
דנית 04/06/2024 | 23:50היי גיליתי שבעלי מפלרטט עם נשים ואף מזמין אותן להיפגש עמו. עם אחת היה בקשר שנה וחצי המון תכתובת וטלפונים וגם פגישות. לטענתו זה היה רק טיולים בסביבה ללא סקס. אני מרגישה שעולמי חרב. מדובר באדם שאף פעם לא מתקשר אליי או לילדים מהעבודה, טוען שעסוק, שאין לו הפסקות, לא עונה לטלפונים שלי ובסוף מתברר שיש לו זמן לפגישות עם נשים. אני המומה ושבורה. הוא מתעצבן כי לדעתו זה סתם ולא מוכן לדבר בנושא. אני נואשת. הוא נותן לי להרגיש שאני הבעיה. שאני צריכה לשכוח מזה. אני מרגישה מרומה ופגועה. אודה לעזרה ועצה מה לעשות? הוא מסרב לטיפול. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה אכן ניתן לכנות זאת בגידה או משבר אמון משמעותי
עדית רונן סתר 06/06/2024 | 18:53שלום לך, תודה שאת כותבת לפורום. קראת לנושא מכתבך "בגידה רגשית" ואכן ניתן לכנות זאת כך. גם אם לא מתקיים מגע מיני או מגע כלל, כשבני זוג מסתירים זה מזה אירועים משמעותיים מאורח חייהם, בפרק כשמדובר בקשרים אינטימיים, מעמיקים עם אנשים אחרים, זו בגידה באמון הניתן במערכת היחסים. מצער לשמוע את שעובר עליך, מכיוון שבנוסף לשבירת האמון המטלטלת, נשמע שבעלך אינו נרתם להתמודד עם המצב ומשאיר אותך להתמודד עם תחושותיך ומחשבותייך בבדידות, בלעדיו. בוודאי שהקטנת הבעיה על ידיד ביטולה והפניית אצבע מאשימה כלפייך - לא תחזיר את האמון ולא תעזור לקשר שלכם. לבטח, את נושאת על כתפייך הרבה. ראשית, תדאגי לעצמך, בדקי מה את צריכה ובמי את יכולה להיעזר, על מנת לאגור כוחות ולנשום. לגבי הקשר שלכם, אם רוצים לשמור על מערכת היחסים ולשקמה, רצוי להגיע לטיפול זוגי אצל מטפל/ת זוגי/ת מוסמכים. זאת מאחר ומהתיאור, נראה שאם מעוניינים בשיקום הקשר, צפויה להיות עבודה מרובה שתצטרך לכלול הכרה במשבר האמון, השבת האמון באופן מעשי, יצירה מחדש של קשר זוגי, התמודדות משותפת עם המשבר וגילויו, לקיחת אחריות וחרטה, עשיית מקום לצרכים ההדדיים, למידה כיצד לדאוג זה לזה, כיצד להתמודד כשאחד מכם נפגע, ועוד. אם בעלך מסרב לתהליך טיפולי, כדאי לבדוק מדוע, ולבדוק: האם הוא מוטרד מהפגיעה שאת עוברת, האם הוא מושפע ממה שאת עוברת והיה רוצה לתקן את הקשר ביניכם. אם בכל זאת תהיה הסכמה לפנות לטיפול, רצוי לבחור מטפל מוסמך מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. בברכה, ובהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
רופאים בתחום

לאה יעקובלב פסיכותרפיה
מטפלת בפוסט טראומה, חרדות, דיכאון, טיפול זוגי, הדרכת ההורים, עצוב התנהגות, העצמה נפשית, הצבת יעדים ותוכנית הסגתם

לאה יעקובלב פסיכותרפיה
מטפלת בפוסט טראומה, חרדות, דיכאון, טיפול זוגי, הדרכת ההורים, עצוב התנהגות, העצמה נפשית, הצבת יעדים ותוכנית הסגתם
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי