פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים - עמוד 520
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מעי רגיז ורפלוקס
ערן ל. 15/04/2013 | 17:12שלום,אני בן 35.5 וסובל מזה כמה שנים מרפלוקס (מטופל ע"י לנטון) ומעי רגיז. לאחר ניסיון עם כמה סוגי כדורים ותזונה מתאימה,עדיין סובל מאד. מתבטא בבחילות וכאבי בטן. בצילום גאסטרו מצאו אודם בוושט תחתון,רפלוקס ואגלי חזק. צילום קולונוסקופיה נמצא תקין. מה עוד ניתן לעשות? אני ממש מיואש מהמצב ומחסיר המון ימי עבודה. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קביעת תור
ד"ר אייל גל 16/04/2013 | 22:38דרך הקישור לשם שלי -
כיצד ניתן לקבוע תור אלייך לייעוץ?
ערן ל. 16/04/2013 | 19:26? -
תשובת מומחה רפלוקס ומעי רגיש
ד"ר אייל גל 16/04/2013 | 13:28צריך לזכור שהסימפטום העיקרי של רפלוקס הוא צרבת ולעתים כאבים ברום הבטן. אם סימפטומים אלו נשלטים על ידי לנטון אז לא דרוש טיפול אחר. מעי רגיש מתבטא בכאבי בטן ושינוי ביציאות והטיפול בו הוא בעיקר תזונתי ובתרופות המשפיעות על מערכת העצבים של המעי. צריך לבדוק גם רגישות למזונות שונים כגון לקטוז.
-
-
דימום בעת כריתת פוליפ במעי הגס
אלונה 16/04/2013 | 13:56עברתי בדיקת קולונוסקופיה והתגלה פוליפ. בעת כריתת הפוליפ נהיה דימום שנסגר ע"י קליפסים. שאלתי: מהם הקליפסים הללו, והאם אין צורך להוציא אותם? כמו כן, בבדיקה הגיעו רק עד הצד הימני, ולא עד סוף המעי. האם סביר שיתכן וישנם גם בחלק שלא נבדק עוד פוליפים? (נתבקשתי לעשות בדיקה חוזרת תוך 3-6 חודשים).פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום אחרי כריתת פוליפ
ד"ר אייל גל 16/04/2013 | 14:44הקליפסים הם מעין סיכות מתכתיות הסוגרות את אזור הדימום. רב הקליפסים נופלים תוך 1-3 שבועות ואין צורך להוציאם. אם הבדיקה לא הייתה שלמה יש להשלימה בבדיקה חוזרת או בקולונוסקופיה וירטואלית אם זה לא אפשרי כדי לשלול פוליפים נוספים באזור שלא נבדק.
-
-
שלשול שנמשך מעל שבוע לאחר טיפול אנטיביוטי
אבי 15/04/2013 | 12:31שלום רב. שמי אבי, אני בן 27. לפני 11 התחלתי להתמש באנטיביוטיקה מסוג Azithromycin. הטיפול היה כדור אחד כל יום במשך שלושה ימים. עברתי טיפול זה מכיוון שחברתי אובחנה בדלקת בדרכי השתן בעקבות ריבוי החיידק Ureoplasma Urealitycum ובעקבות סקס ללא קונדום הרופא ציין שבהכרח גם אני נדבקתי במחלה זו. לאחר שלושה ימי טיפול התחלתי לשלשל. השלשול הינו מימי, אינו דמי, הרגשת צורך בללכת לשירותים הינה דחופה ומרובה בכל יום (4-6). ביומיים האחרונים עברתי לדיאטת אורז לבן, טוסטים וביצים. בנוסף אני נוטל ENTEROGERMINA (bacillus clausii) כמובן לאחר המלצת רופא. בבקשה אם אפשר עזרה, מכיוון שאין סימנים של החלמה או שיפור במצב, להיפך, ביומיים האחרונים אני מרגיש חולשה ועייפות ואף כאב ראש. תודה רבה מראש על כל עזרה שתינתן. נ.ב בבקשה אם אפשר תשובה שלא מסתכמת ב: ללכת לרופא, מכיוון שאני נמצא כרגע מחוץ לארץ ואין באפשרותי ללכת לקופת חולים שבה אני מנוי ולהבדק.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלשול לאחר אנטיביוטיקה
ד"ר אייל גל 15/04/2013 | 14:15ברב המקרים של שלשול אחרי אנטיביוטיקה השלשול יחלוף מעצמו, הוספת פרוביוטיקה יכולה לקצר את משך השלשול. במידה ואין שיפור ניתן לקחת תרופות כגון קלבטן להקלה, מומלץ לבצע בדיקת צואה לחיידק קלוסטרידיום דיפיצילה שעלול להתפתח אחרי טיפול אנטיביוטי. חשוב להקפיד על שתיה מרובה והחזרת מלחים לגוף (למשל אכילת מרק עוף או שתייה של תמיסת מלחים כגון HYDRAN) שאותה ניתן להשיג בבית מרקחת ללא מרשם.
-
-
אולטרסאונד בטן עליונה
סיגלית 15/04/2013 | 11:38בהמשך לבדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה בגלל תלונות שלי על כאבים בקיבה ולחץ בגרון ותופעות של רפלוקס מאוד מציקות, עשיתי אתמול אולטרסאונד בטן עליונה. ביקשתי מרופא המשפחה היום לבדוק את התשובה והוא אמר שיש ממצא של חמש ציסטות בכבד בגדלים של כ 22 מ"מ. יש לי תור לגסטרולוג בעוד שבועיים ותור לצילום בריום בעוד שבוע. האם הממצא מסוכן? האם יכול להסביר את התחושות שלי? לפעמים אני חשה כאבים קלים, מעין חוסר נוחות, בצד ימין באזור המותן מאחור, האם יש קשר. האם העובדה שנמצא נוזל מרתי בקיבה בבדיקת גסטרו קשורה באיזשהו אופן לעניין? אנא מבקשת תשובה. והאם עלי לנסות להקדים את התור לרופא. בת 63 בבדיקת גסטרוסקופיה אובחן בקע סרעפתי, ושט ללא דלקת, בקיבה דלקת קלה והפרשה מרתית מוגברת יחסית. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אולטראסאונד בטן
ד"ר אייל גל 15/04/2013 | 14:09ציסטות בכבד הן ממצא שכיח בבדיקת אולטראסאונד ולרב אינן בעלות משמעות קלינית ואין גורמות לסימפטומים כך שלא נראה כי קיים קשר עם התלונות שלך. ממצא של מרה בקיבה גם הוא שכיח ומשמעותו לא לגמרי ברורה. הממצא של בקע סרעפתי יכול להיות קשור לרפלוקס ולהסביר את תלונותיך. אין מקום לבהלה , המתיני לתורך לרופא.
-
-
צרבות נמשכות ובדיקת גסטרוסקופיה
מיטל 14/04/2013 | 17:23עקב צרבות ממושכות הרופא המליץ לי לבצע בדיקת גסטרוסקופיה, איך מתבצעת הבדיקה והאם היא מסוכנת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת גסטרוסקופיה
ד"ר אייל גל 14/04/2013 | 19:09בדיקת הגסטרוסקופיה בודקת את דרכי העיכול העליונות כולל הושט, הקיבה והתריסריון. בבדיקה הרופא מחדיר צינור עם מצלמת וידאו זעירה דרך הפה למערכת העיכול. הבדיקה נעשית תחת טשטוש ומאפשרת לרופא לראות אם קיים נזק למערכת העיכול כגון דלקת בושט או כיבים בקיבה או בתריסריון וכן לקחת דגימות רקמה או בדיקה לנוכחות החיידק הליקובקטר. קיימים סיכונים נדירים בבדיקה כגון פציעה או ניקוב של דרכי העיכול, דימום וסיבוכים של הטשטוש כגון תגובה אלרגית, הפרעות בדופק, בנשימה או בלחץ הדם. יש להגיע לבדיקה בצום של 8 שעות ולהימנע גם משתייה במשך 3 שעות לפני הבדיקה, יש להגיע עם מלווה.
-
-
הליקובקטור פילורי, מה זה?
חן 14/04/2013 | 16:28ביצעתי בדיקת נשיפה ונמצא אצלי החיידק הליקובקטר פילורי האם זה מסוכן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הליקובקטור פילורי
ד"ר אייל גל 14/04/2013 | 19:08החיידק הליקובקטר פילורי נמצא בקיבה בחלק גדול של האוכלוסיה בארץ וברב המקרים הזיהום בחיידק אינו מתבטא בתסמינים כלשהם. עם זאת קיים קשר בין נוכחות החיידק לבין הופעה של דלקת וכיבים בקיבה ובתריסריון המלווה לרב בכאבים ואי נוחות בבטן העליונה. כמו כן קיים קשר בין החיידק לעלייה בשכיחות של סרטן הקיבה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה