פורום סינוסיטיס, מחיצת אף
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאבים חזקים בגשר האף (בין העיניים) במשך 5 חודשים (לת)
ש.פרץ 07/06/2023 | 21:37לאחר שבשנה האחרונה עברתי ניתוח fess שהצליח ..עברתי הסרת צלקת (לדעתי באזור האטמואידים הרגשתי כאב בעין) חודשיים אחרי הניתוח. מאז 5 חודשים מהסרת הצלקת מצבי כאוב אני שוכב בבית עם כאבים חזקים במרבית היום. עברתי 2 בתי חולים שלא מצאו דבר ב ct.אני לומדתי בזמן הזה את כל האנטומיה כלי דם ומערכת העצבים . לא מוצא את הבעיה. אשמח כלכך אם מישהו ימליץ לי על רופא שמבין בסינוסים . פשוט כבר אין כוחות לרוץ בין " מומחים" שרק שולחים אותי לצילומים. ואין לי כוחות יותר לשכב . הממצאים הפתולוגים שלי: כאבים באזור ימין בגשר האף והעין . כאבים באזור הראש פורונטלי . סחרחורות , כאבי אוזן ימין . פרפורציה בספטום קרטיג למעלה , עייפות וכאבים גם בס.המקסילארים. ולסיום נזלת צהובה דביקה כמו סיליקון שיוצאת אך ורק עם שטיפת האף במיי שום, אז הכאבים פוחתים מאד . יובש בנחיר ימין . צד שמאל הכל בסדר חוץ מלפעמים . בתודה ותקווה למצוא את הרופא הנכון . ש.פריפתח בחלון חדש -
חשד לסינוסיטיס (לת)
דוברת 03/05/2023 | 13:18שלום. שמי דוברת, בת 39. לפני 3 חודשים חליתי בסינוסיטיס, בעקבות צינון חריף, ללא חום. טופלתי באנטיביוטיקה מוקסיוויט ותרסיס סטרואידים ועבר. בשישי האחרון, בבוקר ההרגשתי מעט חולשה, כאב ראש, גרון וצינון (הרבה התעטשויות). טיפלתי סטפסילס ודקסמול קולד. בשבת לפנות בוקר, עלה החום ל38.4. הרגשתי כאבים במצח ובצידי האף וגם שהתכופפתי הרגשתי כאב מהכובד. בינתיים נטלתי אקמול להורדת חום. בשבת בירב פניתי למרם לרופאת משפחה. הרופאה בדקה את הריאות הגרון ושמעה לתסמינים. קבעה שזה כניראה סינוסיטיס חריפה ורשמה מוקסיפן ל7 ימים, תרסיס פליקסונס וגם סינופד. השאלה שלי היא האם יכולה להופיע שוב סינוסיטיס שבעצם אין לי נזלת אבל כן כאבים מצח- בינוס פרונטלי והרגשת לחץ ןגןדש באף. נזלת לא יצאה למרות שעשיתי אדים. נוטל. את האנטיביוטיקה משבת בערב, השטלה אם זה מוצדק ואני לא לוקחת סתם ? המופע הקודם של הסינוסיטיס היה שונה מאוד מעכדחו. תודה רבהפתח בחלון חדש -
אף סתום לחלוטין לחץ באוזניים אין חוש ריח ולא חוש טעם פוליפים בימין ומחיצה עקומה בשמאל (לת)
רון 02/02/2023 | 14:30שלום ד"ר אחרי CT שעשיתי הפוליפים והמחיצה העקומה גורמים לאף סתום בצורה כרונית (סתום מלא) ,בשנת 2022 קיבלתי כ 4 זריקות דיפרוספאן כל 3 חודשים לערך ,רציתי לשאול אם זה לא מסוכן (האם קיבלתי יותר מידיי ) האם אפשר להמשיך לקבל עד ניתוח,דבר שני האם יש טיפול תרוםתי אחר (אולי ביולוגי.) שלא מבוסס על סטרואידים כך שיעזור ויהיה פחות מסוכן,בתודה מראש.פתח בחלון חדש -
ניתוח מחיצה וקונכיות (לת)
Merav 07/11/2022 | 13:30אני יום אחרי הורדת ״טמפוני״ סיליקונים . הדימום פסק ומופיע ממש מעט, אבל אי אפשר לקחת אוויר, מרגישה שאני מתאמצת לנשום , כאילו משהו חסום שמה, אולי דם שהתגבש , אני עובדת עם תרסיס מי מלח סטרימר, אבל אולי לא שוטפת נכון את האף. אבקש הכוונה איך שוטפים נכון את האף במי מלח? איך עוזרים לפירוק גבישי הדם? ותוך כמה זמן האף יחלים ככה שניתן יהיה לנשום ללא מאמץ? והאם מותר לקנח את האף כעת אחרי הסרת הטמפוני סיליקון? תודה מראש על כל עזרה אפשריתפתח בחלון חדש -
דם בטעם מתוק אחרי ניתוח Fess (לת)
אלירן 06/09/2022 | 14:34שלום ותודה על הפלטפורמה החשובה! לפני כחודשיים אושפזתי במחלקת א.א ג. למשך כשבוע כדי לעצור דימום מסיבי מהאף. בבדיקת רופא והדמיית סיטי אובחן סינוסיטיס ופוליפ אנטרוכואנלי. לפני חמישה ימים בוצע ניתוח fess, כריתה של הפוליפ ושליחה לביופסיה. sinusotomy and diagnostic עדיין יש דימום קל והפרשות מהאף שיורד בעיקר לפה. שמתי לב שהטעם של הדם מתוק ולא מתכתי, האם זה נורמלי או שצריך לבדוק ? אציין שחוש הטעם והריח שלי בסדר. תרופות מאז הניתוח: אנטיביוטיקה - זינט, תרסיס לאף סטרונאז, ושטיפה של האף FLO CRSפתח בחלון חדש -
תוצאות סיטי סינוסים (לת)
יעלה 29/08/2022 | 09:48לאחר הקורונה נשארתי עם אף סתום בלי יכולת לנשום מאף התחלתי לסבול מכאב ראש חזקה שמעיר משינה כאב אוזנים וראש עם לחץ בראש תוצאות הסיטי הראו - הודגמה מלאות אקספנסילי במערת הלס מצד שמאל, הרחבה של OMC מלאות בקונכיה התחתונה ואמצעית , מלאות בחלל האף , סטייה של מחיצת האף לימין עם דורבן גרמי קטן בחלקו האמצעי . שינויים גרמים של פריאוסטיטיס בדפנות גרמיות שך המערה, ברצפה של מערת הלסת השמאלי הודגמו שינויים ציסטיים מוגבליים ללא פריצה של הקורטקס בחלקו האחורי ושינויים ציסטיים פרי אפיקלים סביב שורש שן בלסת עליונה ברך השן מספר 25. אין עדות לממצא פתלוגי גס ברקמות הרכות . אורור תקין של יתר מערו הפנים הדגמה תקינה TMJ/ אבקש הסבר מה זה יכול להיות.פתח בחלון חדש -
איבוד טעם וריח אחרי סינוסיטים (לת)
אורלי 26/07/2022 | 10:32בחור בן 19 וחצי אחרי חום (כנראה וירוס משפחתי) סבל מסינוסיטים-בפעם השניה השנה. לפתע איבד טעם וריח וסובל מזה מאוד. מה ניתן לעשות? וכיצד ניתן למנוע את הפעם החוזרת של הסינוסיטיס? תודה רבה רבה.פתח בחלון חדש -
מיחושים בעין ובלסתות העליונות (לת)
מני 20/06/2022 | 15:31שלום רב, לפני 20 יום הייתי מנוזל מאוד, הנזלת יצאה כמו ברז מים, נזלת שקופה בלבד, היו הרבה התעטשויות חזקות מאוד, היה גם כאב שהקרין לעין. התופעות חלפו לאחר מספר ימים ללא תופעות וללא כאבים. לפני 10 ימים החלו לי מיחושים וכאבים למספר שניות בעין, יום כן יום לא. עכשיו הכאבים הם גם בלסתות העליונות מקרינים לעיניים, וכאשר אני לוחץ על הגבה, יש כאב בעין. האם יכול להיות סינוסיטיס ללא נזלת וסימנים אחרים ? למי לפנות לבדיקה ? תודהפתח בחלון חדש -
תוצאות סיטי מערות פנים (לת)
אבי 18/06/2022 | 12:11שלום רב , רציתי לדעת האם התוצאות הנל מצביעות על בעיה שמצריכה ניתוח ? תודה רבה המבנה הגרמי של עצמות הפנים תקין. עיבוי רירית קל בסינוסים אתמואידלים, פרונטלים ואספקט קדמי של סינוס ספנואידלי ימני )201-124(. עיבוי רירית קל היקפי בסינוס מקסילרי שמאלי אשר קטן יותר לעומת הימני. ה- OMC מוצר דו"צ על ידי רירית מעובה. מחיצת האף מעט סוטה ימינה. קונכות אמצעית ותחתונה מימין מעובות וגורמות להיצרות מעבר בחלל האף מימין )80(. מבנה הנאזופרינקס תקין.פתח בחלון חדש -
נזלת פתאומית בזמן מאמץ
טומפיק 25/05/2015 | 00:04שלום רציתי לשאוצ האם יש סיבה לדאגה 1) כשאני שוכבת על הבטן בעיסוי רפואי על שולחן עיסוי האף שלי נסתם ואין לי אוויר ומרגיש לחץ ולאחר מכן שאני קמה לוקח זמן לחזור לעצמי )לנשום דרך האף( 2) כשאני עושה מאמץ בזמן הליכה או ריצה , יורד לי אוטומטית מהאף נזלת )נוזלית כמו מים בלי צבע( וכך כל הזמן יש סיבה לדאגה? תודה מראשפתח בחלון חדש-
נזלת בזמן אימון
רביב 07/06/2022 | 00:44בזמן שאני עןבר לפעילות איירובית האף מתחיל לנזול ןכך זה מקשה מאד להסדיר נשימה. -
נזלת פתאומית
ד"ר אילן קורן 25/05/2015 | 06:25טומפיק, כל מה שהינך מתארת הינך תופעות פיזיולוגיות רגילות. בעת שכיבה עולה הלחץ ההידרוסטטי באף לכן צפוי שהאף יהיה גדוש יותר עם קושי מסוים במעבר האויר. כאשר קיימת גם סטית מחיצה ברקע יתכן ביטוי חד יותר של תופעה זו עקב המרווח הצר באף. המצב משתפר חזר עם העמידה מאותה סיבה, ירידה בלחץ ההידרוסטטי. לגבי הנזלת במאמץ גם כאן מדובר בתופעה פזיולוגית של הרחבת כלי דם באף וגרוי עצבי הנוזר כחלק מהמאמץ. אין מקום לדאגה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים