פורום קיצור קיבה - כרורגיה בריאטרית
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לקראת וועדה (לת)
נו 03/01/2024 | 11:38היי אני ממש לפני וועדה bmi37 ברקע :טרום סוכרת ,כבד שומני במידה בינונית אני ממש סובלת מהעודף משקל הזה יש סיכוי שיאשרו לי את הניתוח לדעתך?פתח בחלון חדש -
מעבר חופשי (לת)
אדל 22/06/2023 | 18:29אני 15 שנה אחרי ניתוח טבעת. שמרתי על משקל קבוע מעל 8 שנים- 55 קג, סגורה קבוע על 5. בשנה האחרונה ירדתי פתאום 10 קג נוספים. פתחתי חלקית את הטבעת בכדי לעלות ולא להמשיך לרדת. ועכשיו לא מצליחה לסגור, אני סגורה 7 ואוכלת הכל, כאילו כלום. אין דליפה, הרופא בדק. מה עושים? אני לא מפסיקה לעלות עצובה ולחוצהפתח בחלון חדש -
ועדה בריאטרית- מצב גבולי (לת)
אחת 28/05/2023 | 21:46בתחילת התהליך ה bmi שלי היה 40. בליווי של הדיאטנית ירדיתי ל38. האם הועדה לא תעביר אותי בגלל זה? אני גבולית גם בבעיות נלוות. כתוב לי בתיק הרפואי אסטמה, אבל בתפקודי ריאות לא ראו את זה. כי תכלס, זו אסטמה אלרגית. יש לי בעיות אורטופדיות ואני לא זזה בלי נעלי ספורט ומדרסים איכותיות. לא רוקדת באירועים וכו. אבל אין לי תיעוד רפואי לזה. נוחרת בלילה. אבל זה כנראה גם מסטייה של מחיצה באף ולא מדום נשימה או משהו. בפוריות- רזרבה שחלתית נמוכה. הרופא טוען שירידה במשקל תעזור מאוד. אבל זו לא הבעיה הרשמית. הכל גבולי. יאשרו? מה אני יכולה לעשות בשביל זה?פתח בחלון חדש -
טיסה לחו״ל (לת)
SR 29/01/2023 | 17:55שלום, רציתי לדעת תוך כמה זמן אחרי ביצוע שרוול אנדוסקופי מותר לטוס לחו״ל?פתח בחלון חדש -
שחזור קיבה (לת)
רונה 09/10/2022 | 18:56עשיתי לפני שבוע מיני מעקף אני ממש ממש מתחרטת ולא מפסיקה לחשוב על זה ולבכות אני ממש רוצה להחזיר את המצב למה שהיה. הייתי שוקלת 103 ולא ניסיתי מספיק לרזות בעצמי או לא רציתי מספיק ואחרי הניתוח התחלתי לקרוא ואני ממש בחרדות מהניתוח. לא יכולה לתפקד כרגיל. בבקשה שמישהו יענה לי אם יש אפשרות לשחזור ומה הסיכונים ואם בכלל אפשרי?פתח בחלון חדש -
יציאות תכופות מלוות בבעיקר במיצי קיבה (לת)
אברהם 20/09/2022 | 18:22אני 5 שנים אחרי ניתוח קיצור קיבה ויש לי כל הזמן שילשולים ויציאות מרובות עם המון מיצי קיבה חומצתיים זה התחיל לי אחרי הניתוח והחמיר ב3 שנים האחרונות אשמח לדעת אם יש מישהו שסובל מזה. ואם יש לזה דרך טיפול. אני יוצא כ10-15 פעמים ביום לשירותים.פתח בחלון חדש -
לאחר מספר ניתוחים בריאטרים (לת)
מיכאל שדרות 29/08/2022 | 17:21שלום רבה ואשמח לתגובה מהירה בבקשה. אני בן 39 סובל ממחלת בכצ'ט וקרוהן אני נוטל סטרואדים באופן קבוע בנוסף לעוד תרופות עברתי מספר ניתוחים בריאטרים טבעת.שרוול מיני מעקף ובעקבות רפלוקס קשה ובקע סרעפתי לפני שנתיים וחצי מעקף מלא מאז,שמנתי כ10 קילו... בעקבות כאבים ורפלוקס הגורם לצרבות וצרידות ביצעו לי גסטרוסקופיה ושיקוף קיבה ששם הממצאים הם בקע סרעפתי גולש עם רפלוקס מגדם הקיבה לוושט ומעבר למעי הדק מגדם הקיבה השאלה איך יתכן רפלוקס לאחר מעקף מלא?? מה אפשר לעשות אני מאודד סובלל?? ואיך אפשר לעצור את העלייה במשקל אנא עיזרו לי אני נואש וסובל מאודדדפתח בחלון חדש -
לחץ בבטן אחרי ניתוח קיצור קיבה (לת)
חדווה 21/08/2022 | 11:30אחרי ניתוח, כבר עברו 6 שבועות, מרגישה לחץ גדול באיזור הקיבה, אחרי כל ארוחה, והארוחה קטנה ממש. מה אפשר לעשות? זה יעבור בסוף? תודה מראשפתח בחלון חדש -
ניתוח שלישי (לת)
מיסף 09/08/2022 | 23:36שלום רב, אני בת 43 עם BMI כיום של 44-45, בשנת 99 עברתי ניתוח טבעת, ירדתי 35 ק''ג אך לא הסתדרתי איתה ולא היתה לי איכות חיים טובה ואחרי שני ניתוחים לתיקון כי הטבעת החליקה, הוצאתי אותה וכל זה בתוך 3.5 שנים, לאחר מכן עליתי בחזרה והגעתי למשקל שיא של 131 ק''ג. בשנת 2008 עברתי ניתוח שרוול בו ירדתי ועליתי מחצית ואז הגעתי למסגרת בה הורדתי לראשונה 45 ק''ג וסך הכול 60 ק''ג ממשקל השיא שלי כך שלפני 5-6 שנים שקלתי כ-70 ק''ג והיום אני בחזרה עם כל המשקל העודף. עד היום פסלתי לחלוטין ניתוח שלישי, במיוחד שראיתי בסביבתי נשים שעברו למשל מיני מעקף אחרי שרוול ועלו שוב אחרי ירידה, אך אני אומללה וכל דיאטה שאני מנסה אני לא מצליחה כי אני יורדת מאוד לאט או בכלל לא וסובלת מאוד בגלל זה, מצבי לא טוב, קשה לי לנוע, קשה לי לנשום, אני לא ישנה בלילה, אני מטילה שתן לעתים תכופות בעיקר בלילה ורופא המשפחה לא הצליח לאתר את הבעיה, הכולסטרול הרע שלי גבוה מאוד וגם השומנים בדם ולראשונה קיבלתי כדורים להורדה (ליטורבה 20) שאני לא בטוחה שעושים לי טוב אך הרופא אמר שזה הכרחי במצבי, אני די מיואשת כי גם בניתוחים קודמים למרות שירדתי במשקל גם עליתי בחזרה כי אין באמת ניתוח קסם וזה רק כלי וצריך משמעת עצמית גם לאחריו ובעיקר הרבה מאוד תמיכה ומעקב שזה לא היה לי בניתוחים קודמים ואני לא יודעת אם כדאי לי לעבור עוד ניתוח ואם כן אם אני אשרוד אותו או בכלל איזה ניתוח כדאי. לא רוצה לעבור שוב את כל התהליך הזה כדי לגלות שזה לא הצליח או שיש דברים שלא נאמרו לי שיכולים לקרות (כמו בחלקה של הטבעת בעבר), אני רוצה באמת לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לי לעזור לעצמי ואם אני בכלל יכולה להיות מועמדת אני 5 ניתוחים בריאטריים לפרסקופיים ו-2 קיסרי... תודהפתח בחלון חדש -
קיצור קיבה לעומת תרופה (לת)
איילת 19/07/2022 | 09:22יש עדיפות כלשהי של קיצור קיבה על פני האוזמפיק? בטווח ארוך? אודה להסברפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה