פורום כירורגיה כף יד

דקירות ,באצבעות הידיים
דנה 11/04/2025 | 19:28שלום רב מזה מספר שבועות יש לי כאבים באצבעות הידיים, בעיקר ביד שמאל, מתבטא בקושי להקליד בנייד, מרגישה כזרם בעת ההקשה,הכאב חזק יותר ב"אצבע" ובאמה. יש לי כאבי צוואר, האם הבעיה נובעת מעמוד השדרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה דקירות ,באצבעות הידיים
ד"ר בתיה יפה 14/04/2025 | 11:36הבעיה יכולה לנבוע ממספר סיבות: דלקת בגידים, תסמונת התעלה הקרפאלית (לחץ על עצב מדיאנוס) או בעיה בצוואר. על מנת לאבחן את הבעה יש צורך בבדיקה של רופא, בדיקת US ובדיקת EMG.הוסף תגובה
תשובת מומחה דקירות ,באצבעות הידיים
ד"ר בתיה יפה 14/04/2025 | 11:36הבעיה יכולה לנבוע ממספר סיבות: דלקת בגידים, תסמונת התעלה הקרפאלית (לחץ על עצב מדיאנוס) או בעיה בצוואר. על מנת לאבחן את הבעה יש צורך בבדיקה של רופא, בדיקת US ובדיקת EMG.הוסף תגובה
שחיקת מפרק CMC1
מאיר 30/03/2025 | 16:491.האם במקרה של שחיקה במפרק CMC1 בדרגה ETON 4 ללא מחלת דלקת פרקים שגרונית יווצר Z DEFOTMITY.? 2. איך בודקים 10 KAPANDJI? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשהבהרה בנושא שחיקת CMC1
מאיר 06/04/2025 | 10:36ראשית אני מודה לך על התייחסותך ותשובתך. נראה לי שלא הייתי מובן בשאלתי. אני לא סובל מדלקת מפרקים שגרונית. אך סובל משחיקה של CMC1. האם כחלק ממחלת השחיקה ב CMC1 ( מבלי שיש לי דלקת מפרקים שגרונית) , עלולה להופיעה בשלב מאוחר יותר תופעה של Z DEFOTMITY?הוסף תגובה
תשובת מומחה שחיקת מפרק CMC1
ד"ר בתיה יפה 03/04/2025 | 15:111. דפורמציה בצורת Z מלווה לעיתים קרובות שחיקה בדרגה גבוהה של מפרק CMC1, אולם אינה הכרחית לקביעת דרגת השחיקה. 2.מבחן קפנג'י הינו מבחן של טווחי תנועה של מפרק CMC1, כאשר דרגה 10 של המבחן פירושה טווח תנועה מלא לכוון אופוזיציה, כאשר קצה האגודל מגיע למפרק MP של בסיס אצבע 5.הוסף תגובה
שחיקת מפרק CMC1
מאיר 31/03/2025 | 16:49טעיתי בהקלדה Z DEFORMITYהוסף תגובה
בדיקת KAPANDJI
מאיר 02/04/2025 | 10:05רופא שרוצה לבדוק בדיקת KAPANDJI לאגודל , איך מבצע הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בדיקת KAPANDJI
ד"ר בתיה יפה 03/04/2025 | 15:18הבדיקה הינה בדיקה של טווח תנועה אקטיבי של האגודל - הרופא מבקש מהנבדק להגיע עם קצה האגודל לקצוות של כל אצבע ואצבע , לאמצע הגליל האמצעי והמקורב של אצבע 2, למפרק לכל אחד ממפרקי אצבע 5 ולראש המסרק 5הוסף תגובה
לאחר שבר ברדיוס הדיסטלי
מ. ר 01/04/2025 | 08:17שלום, אני בת 56, לפני ארבעה וחצי חודשים שברתי את עצם הרדיוס הדיסלטלי, הייתי מקובעת בגבס למשך שישה שבועות. כבר כמה חודשים שיש לי מוגבלות קשה בתנועה, נפיחות שיורדת אט אט אך המוגבלות נשארה שהיתה. ועיוות קל של כף היד וכאבים. עושה פיזיותרפיה. ובהמלצת רופא משתדלת לעשות כל פעילות על אף הכאבים. עברתי בדיקת mri, להלן הממצאים; מודגם קו שבר אלכסוני של עצם רדיוס דיסטלית, ללא תזוזה של הפרגמנטים וללא מעורבות של משטח פרקי במפרק רדיו-קרפלי. יש בצקת והאדרה לשדית בהיקף מיטת השבר. לא מודגמים שברים בשאר העצמות. מודגם קרע של TFC באזור אחיזתה אל פוביה של עצם אולנה. מודגם קרע הוריזונטלי בדיסק של TFC, הקרע מגיע קרוב מאוד אל האחיזה הרדיאלית של ה-TFC.מודגמים עיבוי ואותות חריגים בין הסיבים של רצועות רדיו אולנריות דורסלית כביטוי למתיחה. מודגם נוזל יתר בכמות מתונה סביב העצמות הקרפליות עם האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, ממצא חשוד לסינוביטיס. יש נוזל יתר תוך מפרקי בכמות מתונה במפרק DRUJ עם האדרה לאחר הזרקת גדוליניום כביטוי לסינוביטיס מפרקית. מודגמים אותות חריגים באספקט ממברנוטי של רצועה סקפו-לונטית, ממצא המתאים לקרע חלקי. אין לראות הרחבה של מרווח סקפו-לונטי. רצועה לונו טריקווטרית מודגמת שמורה. הגידים המיישרים והמכופפים הודגמו שמורים. מבנה התעלה הקרפלית והאולנרית הודגמו שמורים. סיכום: .1 שבר חוץ מפרקי של עצם רדיוס דיסטלית. .2 קרעים של TFC. .3 חשד לסינוביטיס מפרקית סביב העצמות הקרפליות ובמפרק .DR האם הטיפול המומלץ הוא המשך פיזיותרפיה או שיש צורך בהתערבות ניתוחית? תודה רבה בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לאחר שבר ברדיוס הדיסטלי
ד"ר בתיה יפה 03/04/2025 | 15:34לפי הממצאים של הבדיקה והסיפור - השבר ברדיוס היה חוץ מפרקי. בנוסף לשבר יש כנראה קרע של רצועה שמחברת את עצם הרדיוס ועצם האולנה ותהליך דלקתי בתוך שורש כף היד שעלול לגרום לכאבים בפרט בניסיון לתנועה סיבובית של שורש כף היד, ולהגבלה בטווחים. הטיפול במיקרים אילו יכול להיות שמרני - תרופות שמורידות את התגובה הדלקתית ופיסיוטרפיה או ניתוחי - כולל ארטרוסקופיה של שורש כף היד. מה בדיוק יש לעשות במיקרה שלך לא ניתן לקבוע ללא בדיקתך ע"י הרופא.הוסף תגובה
תשובת מומחה יעוץ
ד"ר בתיה יפה 04/03/2025 | 11:19השאלה לא ברורההוסף תגובה
כאבים בבסיסי האגודלים
אנונימית 03/03/2025 | 16:13שלום, אני בת 21, לפני שנתיים התחילו לי כאבים בכף יד שמאל באזור האגודל לאחר עבודה ממושכת עם הידיים בקורס קונדיטוריה. לאחר כמה שבועות התחילו הכאבים גם ביד ימין. עם הזמן זה מאוד החמיר, זריקות קורטיזון לא עזרו (גם הזרקה לשריר האגודלים למפרק cmc1 וגם לתעלה הקרפלית), עברתי שני ניתוחים (אחד בכל יד) לשחרור התעלה הקרפלית ועצב מוטורי טנרי שלא עזרו. יש לציין שהבדיקות כולן היו תקינות - emg, us, רנטגן, mri. הממצאים היחידים שראו זה תת נקיעה ביד שמאל בלבד של cmc1 ובus למרפק קפיצה של העצב האולנרי. אני לוקחת ליריקה וזה קצת עוזר אבל אני ממש לא ישנה בלילות ולא מצליחה לתפקד. האם יש אולי כיוון של מה זה יכול להיות? האם יכול להיות כאב כרוני בכף היד? מה עוד אפשר לעשות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כאבים בבסיסי האגודלים
ד"ר בתיה יפה 04/03/2025 | 11:45לאחר כל הבירור, הטיפולים, והניתוחים שעברת לא ניתן לענות לשאלתך בלי לבדוק אותך. יתכן והסיבה לכל הכאבים אינה בידיים אלא למשל בעמוד שדרה צווארי או בכתף.הוסף תגובה
קרע חלקי תוך סיבי בגיד
עומר 03/03/2025 | 08:59אני בן 40, חזרתי לשחק טניס לפני שנה וחצי אחרי הפסקה של שנים רבות. לפני חצי שנה התחילו כאבים במרפק והאבחנה הראשונים של האורתופד היתה טניס אלבו והוא שלח אותי לעשות פיזיו וצילומי US ורנטגן. בצילום US גילו לי קרע חלקי תוך סיבי כ-3 מ"מ באזור המוצא המשותף של הגידים האקסטנסורים. מלבד זה אזור המוצא המשותף של הגידים הפלקסורים תקין, אזור האחיזה של גיד הטריצפס תקין, לא נצפה נוזל עודף בבורסה אולקרנון ולא נמצא ממצא חריג ברקמות הרכות השטחיות. מהו הטיפול המומלץ במקרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קרע חלקי תוך סיבי בגיד
ד"ר בתיה יפה 03/03/2025 | 11:36לפי התיאור וממצאי US המדובר באמת במרפק-טניס. הטיפול המידי הינו מנוחה יחסית למרפק - להפסיק מאמץ (כמובן כולל משחק טניס), להשתמש בסד רך מסוג EPITRAIN למרפק ולקחת תרופות לכאבים. יש רופאים הממליצים אפילו על סד גבס לשורש כף יד לתקופה של כ- 3 שבועות להבטיח מנוחה. במידה ואין הטבה בכאבים - יש אפשרות של זריקה מקומית של סטרואידים בנוסף למנוחה. בכל אופן הבעיה חולפת לרוב בתוך כשנתיים גם ללא טיפול.הוסף תגובה
זרמים בכפות הידיים והזרועות
אנונימי 23/02/2025 | 15:18בן 28 בריא בדרך כלל יצאתי ממקלחת חמה למיטה ופתאום הרגשתי מן חשמל סטטי ולא נעים מהשמיכה כשנגעתי עם הכפות ידיים בזרועות הרגשתי תחושה של נימול הכלתי לישון וקמתי עם אותה התחושה נימול בידיים אציין שרב היום ובעיקר בהליכה אין לי תחושה שלנימול רק כאשר אני נוגע במשהו מחוספס לדוגמא מכניס יד לכיס אז מרגיש תחושת נימול ולאחר כמה שניות תחושת הנימול עוברת כאשר המגע הוא רציף אבל אם אני מוציא את היד מהכיס ומכניס שוב תחושת הנימול אותו הדבר גם אם אני משפשף יד ביד תחושת הנימול קיימת או אם אני מעביר את היד על הזרוע מרגיש גם תחושת נימול בימין ובשמאל תחושת נימול/חשמל סטטי כזה אציין שזה בשתי כפות הידיים ושתי הזרועות. אם אני סוגר או פותח את היד לא קיימת תחושת נימול אלה אך ורק במגע ובעיקר במגע עם משהו מחוספס אציין שוב שהתחושה של הנימול/חשמל סטטי נעלמת אחרי כמה שניות שכביכול המוח מתרגל למגע אבל ברגע שאני עוזב את המגע ונוגע מחדש שוב תחושת הנימול. מה עלי לעשות ? אולי בגלל מזג האוויר הקר? חושש מאוד תור לאורתופד רק בשבוע הבא האם עלי אולי ללכת למיון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשאנונימי
אנונימי 23/02/2025 | 15:24המשך למה שכתבתי הרגשת הנימול מגיע לא במגע סטטי אלה במגע דינמי כאשר אני מעביר את היד על משהו מחוספס במגע סטטי התחושה רגילה לחלוטיןהוסף תגובה
אצבבעות כף יד תחושת קור רק ביד ימין
מאיה 17/02/2025 | 07:31בת 42 , בחודשים האחרונים ורק בעבודה משום מה לעיתים קרובות אצבעות יד ימין קרות ממש, לא כואב לי ואין נימול אבל מרגישות ממש קפואות וצורך לחמם אותם . ממה זה יכול להיות. אין לי בעיות סכרת או כל בעיה רפואית אחרת שאני יודעת עליה/ המשרד שלי קר אבל החלונות סגורים ולמה רק יד ימין בה כותבתהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אצבבעות כף יד תחושת קור רק ביד ימין
ד"ר בתיה יפה 17/02/2025 | 12:10לא ניתן לתת תשובה טובה לשאלתך ללא בירור מקיף. הקור ביד ימין יכול לנבוע מאספקת דם נמוכה יותר ליד וזה יכול להיות קשור לתנוחה של היד בזמן העבודה, לתגובתיות-יתר של כלי הדם לגירוי חיצוני כמו טמפרטורה בחדר, למחלות על רקע אוטו-אימוני, לחסימה חלקית של אספקת הדם ליד ועוד. לכן במידה וזה מטריד מאד יש לבצע בירור.הוסף תגובה
כאב חד ביד
גל 06/02/2025 | 16:25שלום, לפני כמה שבועות בעת שרחצתי ידיים הרגשתי כאב חד באצבע, בבסיס האמה. בפעם השנייה שרחצי ידיים שוב הכאב הופיע, זה קצת הזכיר כאב כמו חשמל. אחרי כמה זמן הכאבים הלכו והתגברו ובימים הבאים הרגשתי כאב חזק בכל מיני פעולות שעשיתי עם היד. לפני יומיים קמתי בבוקר והבנתי שאני לא יכולה להשתמש ביד בכלל. כל דבר גרם לכאב נוראי ואפילו בטעות שהחזקתי משהו הוא נפל מהיד מרב כאב. היום הורגש שיפור משמועתי, אבל אני חוששת שזה שוב יחמיר ואני לא יודעת ממה זה קורה ומה לעשות. עשיתי היום EMG ביד שמאל, שם הופיע הכאב, והבדיקה יצאה תקינה לגמרי. ללא עדות ללכידה של עצב מדינאוס או אולנריס וללא עדות לרדיקולופתיה צווארית משמאל. אם זה תקין, אז מה אני עושה? אני כבר לא יודעת מה לעשות מפה. ממה זה יכול לקרות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כאבים ביד ובדיקת EMG תקינה
ד"ר בתיה יפה 10/02/2025 | 14:15שלום רב, בדיקת EMG תקינה לא שוללת תסמונת התעלה הקרפאלית - בשלבים התחלתיים של לחץ על עצב מדיאנוס הבדיקה יכולה להיות תקינה. אני מציעה לבצע בדיקת US - גם של התעלה הקרפאלית וגם של הגידים המכופפים. כאבים כמו שאת מתארת יכולים להיגרם ע"י דלקת בגידים. דר' יפההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח גינקומסטיה
-
הסרת עודפי עור
-
מתיחת ירכיים
בדיקות קשורות
-
צילום פנים
מונחים קשורים
-
בוטוקס
-
ניתוחים פלסטים
-
ניתוח עפעפיים

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיהפורוםהקטנת חזה
בפורום הקטנת חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הקטנת חזה