פורום חרדה - עמוד 482

-
בהלה וחרדה
צרלי 27/04/2014 | 12:02שלום רב חברה שלי בת 25, בכל פעם שאנחנו יוצאים לבלות ביחד היא נבהלת ממשהו בצורה מטורפת. אם אני נוגיע בה, מדבר אליה בפתאומיות , מזיז כסא לידה, ועוד מלא מקרים לא נורמלים, אני לפעמים מתבייש מהתגובה שלה כי לדעתי מוגזמת, היא למדה פסיכולוגיה -תואר ראשון ויש לה מודעות שיש לה בעיה עם זה, שהיא נבהלת מכל דבר.השאלה איך מטפלים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בהלה וחרדה
ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 19:10כלל חשוב- שחבר הוא אינו מטפל כמו שהורה הוא מורה. ולכן עדיף שהיא תפנה לאיש מקצוע. בתוך חבר אתה יכול לסייע באמצעות הספר "להפחיד את הפחד" מאת ד"ר עישר ניר ועפרה מירון ליכטר. יש שם 2 פרקטיקות של הנחיות עשה ואל תעשה, שמיועדים לבני משפחה או חברים שרוצים לסייע ליקיריהם. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
-
כאבי שרירים האם זה מחרדה?
עדי 20/04/2014 | 10:13שלום ד"ר, אני בחורה בת 20 ולפני כמה שבועות התחלתי להרגיש כבדות בברכיים שבאה והלכה. בשבועיים האחרונים התחילו לכאוב כל השרירים ואני מפחדת מאד שזה לא יעבור לי! קראתי על מחלת הפיברולוגיה וזה לא עוזב אותי. הלכתי לפסיכאטר שנתן לי קסנקס להרגעה ורימוטיב כנגד דיכאון. האם זה יעבור הכאב בעזרת הכדורים, אני ממש מפחדת. חשוב לי להגיד שחוץ מהכאבים אני לא סובלת משום דבר פיזי אחר והבדיקות דם שלי טובות מאד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי שרירים
ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 19:05לא ברור מהכתוב לעיל באם הקסנקס הפחית את עוצמת או תכיפות הכאב. חסרים פרטים גם לגבי ההיסטוריה הרפואית, הנסיבות, אירועי חיים משמעותיים ודרכי התמודדות עם מצבים, קונפליקטים וכו'. טיפול פסיכולוגי מאוד רלוונטי משום שהוא יסע לך להכיר קשר בין אירועים ונסיבות, מחשבות אמונות וסימפטומים וכו'. במצבים הנ"ל יסייע לך מאוד הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
-
לוריבן זמן שימוש?
דוד 05/04/2014 | 20:44התחלתי לפני עשרה ימים עבודה חדשה והדבר היחיד שמחזיק אותי שם ומונע התקפי חרדה הוא שימוש בלוריבן. אני לוקח כבר עשרה ימים ברצף 1 מ''ג אני מעוניין להמשיך לעוד שבוע לפחות. השאלה שלי היא לכמה זמן מותר להשתמש ברצף בכדור ללא כל חשש של פיתוח תלות פיזית ותסמיני גמילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לוריבן זמן שימוש
ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 18:51בדר"כ תלות בלוריבן או כל תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים נוצרת במהלך נטילה רצופה במשך שבועיים את הכדור. התמודדות עם התקפי חרדה לזמן הארוך אפשרית באמצעות הכרות מעמיקה עם ארועים מקדימים, מחשבות אוטומטיות ותגובות גופניות. בדר"כ שינוי מצב בזמן העבודה- מישיבה לעמידה, הפסקה אקטיבית של הליכה מאומצת, הפסקת מוזיקה אקטיבית וכו' יכולים להפחית את אי הנוחות.הוסף תגובה
-
-
ירידה במיניון קסנגס
פוצי 05/04/2014 | 10:53שלום סובל מהתקפי פאניקה מטופל באנפרניל 100 מ"ג ואלפרוקס 3.5 כדורים של 0.5 מ"ג אין יותר כדורי אלפרוקס וקיבלתי קסנגיס שגורם לי לחץ בראש וירידה במצב רוח ,קצת זומבי ... אומרים שזה אותו חומר אבל יש שינוי הקסנגיס משפיע חזק יותר !! איך אני מוריד במינון בדרך מהירה ובטוחה את הקסנגיס ? (הורדתי מ-4 ל3.5 בלי בעיה בכלל ) תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מינון קסנגס
ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 18:47חשוב במצבים שרוצים לשנות תרופות להתיייעץ עם הרופא המטפל.הוסף תגובה
-
-
כמה שאלות על לוריבן?
דוד 05/04/2014 | 21:51כאשר אני משתמש בו שמתי לב שהלוריבן עוזר לי לא רק לחרדה אלא מצמצם מאוד גם את רמת הדיכאון. כיצד זה יכול להיות שהכדור מיועד להקלה על החרדה אבל הוא עוזר גם נגד דיכאון? שאלה נוספת: אני מוצא שהכדור הזה עוזר ויעיל עבורי פי כמה וכמה בהשוואה לתרופות מקבוצת ssri!!!. החיסרון היחידי הוא שהכדור מיועד לתקופת טיפול קצרה לאומת הssri שמיועד לטיפול ארוך טווח. לכן אני שואל האם קיימת תרופה שפועלת באופן דומה ללוריבן אך ניתן להשתמש בה לטיפול יום יומי ולתקופה ארוכה? אם להשוות את יעילותו לאומת הssri אני יכול להגיד שעליי לפחות הוא משפיע הרבה יותר טוב. האם זה משהו אינדיבידואלי הוא שכולם מגיבים יותר טוב לקבוצה תרופות זו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לוריבן
ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 15:18שלום לוריאבן הינו כדור נוגד חרדה. יתכן שאצלך החרדה הינה טריגר לדיכאון, ולכן שאתה לוקח לוריבן והחרדה יורדת בעקיפין גם עוצמת הדיכאון חולפת. לוריבן היא תרופה לטווח קצר שלא גורמת להתמכרות לא קיימת. לעומת זאת הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי יתך לך כלים יעילים לניהול מצבי החרדה. טיפול מסוג זה ניתן לסיים תוך 15 מפגשים. אופציה נוספת ולא סותרת היא לקרוא את הספר "להפחיד את הפחד" - פרוטקול לטיפול עצמי בחרדות מאת ד"ר ניר עישר ועופרה מירון ליכטר. והספר "הפרעות חרדה ובעת" - התיאוריה והטיפול הקוגניטיבי מאת ד"ר אהרון בק וד"ר גרי אמרי. בהצלחה תמי עישר מנהלת מכון פסגות מטפלת ומדריכה בטיפול התנהגותי קוגניטיביהוסף תגובה
-
גם אצלי זה ככה
נטע 20/04/2014 | 21:22הלוריוון משפיע בצורה מאוד שונה משאר הכדורים שניסיתי, הוא מפחית מיידית חרדה ומצבי רוח שליליים. לכן הוא מקבוצת הכדורים הממכרים שלא מומלץ לצרוך על בסיס קבועהוסף תגובה
-
-
התקפי חרדה?
בת 27 20/03/2014 | 05:01הכל התחיל בסחרחורות שתקפו אותי במשך חודש ויום אחד הלכתי ברחוב ונתקפתי בסחרחורת שלא יכולתי לקום מהרצפה והרגשתי דפיקות לב חזקות מאוד והרגשה שאני משתגעת. חברה אמרה לי שזה התקף חרדה ובלילה הלכתי לביהח סיפרתי שחטפתי התקף חרדה ונתנו לי קלונקס , במשך 3 חודשים שהייתי בטיפול אצל פסיכולוגית ללא כדורים הרגשתי נורא, סחרחורות קשות, טשטוש בעיניים, הרגשה שאני משתגעת דפיקות לב חזקות ופשוט פחדתי להיות לבד כל הזמן. לנהוג וויתרתי. עברו כבר 7 חודשים מההתקף הראשון ומרגישה יותר טוב אבל עדיין יש לי סחרחורות מפחידות , ובמקום דופק מהיר אני מרגישה כאבי חזה מדי כמה ימים. אני עושה יוגה על בסיס יומי והפסקתי את הטיפול הפסיכולוגי אחרי 3 חודשים. אני בת 27 מעשנת. והלחץ מתחיל בעיקר כשאני לבד בגלל זה לא נוהגת מאז ומשתדלת להיות בקרבת אנשים. איזה טיפול מומלץ בשבילי? והאם יש מצב שהסחרחורות לא קשורות? כי הם התחילו קודם במשך חודש ללא שום תסמינים של התקפי חרדה. רק אחרי חודש במהלך הליכה היה סחרחורת עם סימנים של התקפי חרדה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
טיפים
לינוי 20/03/2014 | 21:30היי, יש כאן טיפים מעולים להתקפי חרדה - http://www.hetkef.co.il/secondpart.htmlהוסף תגובה
-
סחרורות
ד"ר ניר עישר 20/03/2014 | 13:19שלום לגבי הסחרורות קיימים שני משמעויות בסחרחורות, האחת היא משמעות נירולוגית ואז מדברים על בעיה של האוזן הפנימית והתופעה היא תחושה של חדר שמסתובב, תחושה שאנחנו מסתובבים. ואז אנחנו מדברים על בעיה באיבר של השיווי משקל. הרופא יכול גם לבחון את המצב הזה ולראות סימנים חיצוניים שטוענים את התלונות של הסחרחורת. במקרה של חרדה תופעת הסחרורות היא שונה לגמרי ומדובר על תופעות גופניות שונות שמורשות ע"י האדם שסובל מהם כ"אני עומד ליפול ולהתעלף", "אין לי כוח להחזיק את עצמי" וכדומה. ברוב המקרים הסיבה לכך היא חרדה ואז גם אם זה הופיע לך לפני שהיית מודעת לכך שיש לך חרדה, עדיין זה שייך לאותה תופעה. ממכתבך לא ברור מה המצב של התקפי החרדה היום, האם עוד עדיין קיימים. התיאור שלך הוא תיאור קלסי של התקפי פאניקה וגם המשמעות של התחושות הגופניות וגם התנהגות ההימנעותית שלך, שאת נמנעת מלהישאר לבד, הם קלסיים לןתופעה זו. הטיפול המומלץ במצבים האלה הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אני מבין שהמצב שלך כבר השתפר ולכן הייתי מנסה לטפל בזה ללא תרופות. הייתי בודק לאורך הטיפול אם את באמת מצליחה להיפטר מכל החרדות, אם אין דברים נוספים על הפאניקה כפי שתיארת אותם. התקפי פאניקה אמורים לחלוף תוך פחות מ- 8 מפגשי טיפול וכל הטיפול עצמו הוא עד 15 מפגשים. בכבוד רב ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
-
OCD בתחילת הריון
לוסי 07/03/2014 | 19:38שלום, אני בחילת הריוני השני, כמעט שבוע 6. ההריון הראשון שלי היה צרוף חרדות: גיליתי שאני נשאית של שתי מחלות גנטיות קשות ועברו שבועות עד שקיבלנו את התשובה שבעלי אינו נושא את אותן מחלות ושאין חשש לעובר. החלבון העוברי היה גבוה, נמצאתי נשאית של gbs וקרוב משפחה יקר נפטר מספר ימים לפני שילדתי. הילדה שלי נולדה בריאה אך קטנה יחסית לגיל ההריון, מה שהביא עוד חרדות. עברו כמעט שלוש שנים מאז ועכשיו אני שוב בהריון, אנחנו ברילוקישון בחו״ל ואני מאוד לבד במשך הים, הראש שלי מתמלא בחרדות אובססיביות לגבי בריאות העובר, כל דבר גורם לי לחשוב שהסיכוי שהפעם יהיה לי ילד בריא שואף לאפס... אני בת יותר מ-35, אני בעודף משקל, אני גרה ליד כביש ראשי, יש עמוד חשמל עם מתח גבוהה סמוך לבית... ועל על אחד מהדברים האלה קראתי שהם מעלים משמעותית את הסיכוי לפגמים בעובר. אתמול גם הגעתי למסכנה שהמיקרוגל שלנו לא תקין ופולט המון קרינה! אני מתקשה להרדם מכל המחשבות ומתעוררת מאוד מוקדם. אין לי תאבון ואני לא יודעת מה לעשות, אני רוצה תמיכה בשפה שלי ולא רוצה להעזר בשרותים כאן בחו״ל. האם אתה מכיר איזו שהיא מסגרת בארץ שתוכל לעזור לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
OCD
ד"ר ניר עישר 12/03/2014 | 13:57שלום ללא ספק האינטלגנציה שלך פועלת לרעתך בגלל היותך אינטלגנטית, את מסוגלת לקלוט מצבים שונים שלגביהם, נטען שהם יכולים להיות מסוכנים בגלל שאת בחרדה, את מתנהגת כאילו שקיים פילטר במוחך, מה שמסוכן עובר ומחקרים רצוניים יותר שהוכיחו שאין בדברים האלה ממש אינם מגיעים עד למודעות שלך ובעיקר לא ללב שלך. מסיבה זו, את כאילו כמו פרי הצבר שמתוק בפנים אבל את מרגישה רק את קוצים. כדי לדעת מי יכול לטפל בך שאת בחו"ל, חשוב לדעת באיזו ארץ את. נסי ליצור קשר עם מכון פסגות ואני אנסה להתאים לך איש מקצוע שיהיה מותאם מבחינת השעות שלך. הטל' של מכון פסגות- 03-5288171 או למייל: moked@psagot.comהוסף תגובה
-
-
ילד בן 14 שיש לו הרבה חרדות
מרים 08/03/2014 | 09:12שלום, הילד הבכוור שלי הוא בן 14 עם הרבה חרדות. פוחד להישאר בבית ופוחד לישון לבד. לא אוהב ללכת ברחוב כל הזמן אני צריכה להסיע אותו לחברים שלו. לא אוהב להשתתף בחוגים של ספורט לעומת שהוא אוהב כדור רגל. לא אוהב לצאת עם ילדים בגילו. אני לא יודעת מה לעשות .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ילד בן 14 עם חרדות
ד"ר ניר עישר 12/03/2014 | 13:49שלום רב מה שאת מתארת זה למעשה דפוס של הימנעות שמשותף לכל המצבים שבהם אנו חוששים, פוחדים או חרדים ממשהו. לא ברור אם הבעיה היא יותר חברתית זאת אומרת שהוא חושש אם הוא יוצא לחברה הוא יהיה בחברה אז אנשים ילעגו ויבוזו לו. או שאולי הוא פוחד שיקרה לו משהו בסוג של התקף חרדה ואז הוא נמנע מזה. ייתכן שהסיבה היא בכלל חיצונית שקורה משהו אפילו מוזר שמאוד, מאוד מפחיד אותו והוא מעדיף פשוט לא להיות ברגעים מוזרים הללו. כגון, הבתים והעצים משתנים ועלולים ליפול עלי, נראה שאנשים עוקבים אחריו, חושש שיבואו בריונים ויכו אותו. ולבסוף יש גם את האופציה שהוא חווה טראומה באיזה שהיא סיטואציה וכרגע הוא מגיב לטראומה הזו. ברור שאת לא יכולה לאבחן אותו לבד, ושהטיפול בעצם יצריך אבחנה של סיבה שבגללה הוא מוגבל כרגע. ברור שחובה לקחת אותו לטיפול כי אם הוא לא יטופל הגבלה מסוג זה מונעת ממנו את התחכחות הרגילה שיש בגילאים האלו עם ילדים ואנשים אחרים ולימוד של אינטראקציות של הבנת מצבים בין אישיים ותגובות יעילות שנלמדות במהלך הגילאים אלה. לכן לא רק בגלל הסבל הנוכחי אני ממליץ לפנות לאבחון ולטיפול. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
-
חרדה שהתחזקה
יוני 11/03/2014 | 01:50אני בחור צעיר בן 26 כרגע סטודנט וכבר כמה שנים רבות שאני סובל מחרדה. עד היום לא טיפלתי בזה כי אני פחדתי מאוד שזה יפגע לי באפשרויות הקידום בחיים כאשר אנסה להתקבל לעבודות כי למרות החיסיון הרפואי עדיין שואלים שאלות לגבי מצב נפשי במשרות ממשלתיות כמו משטרה וכו. לאחרונה החרדה התחזקה ואני מתחיל להרגיש שאני משתגע. לרוב זה קורה לי כאשר איני בשליטה. כך למשל כאשר אני נוסע לנסיעה קצרה מחוץ לעיר אני נתקף בחרדה המשולבת בקלסטרופוביה וקשה לי לנשום. יש לציין שהחרדה החמירה בעקבות בעיה שהחלה לי בברך. אולם אם אני הנהג אינני לחוץ בכלל. אני נתקף חרדה לגבי כל דבר בחיי היומיום שרובם קשורים בחוסר שליטה ובעיות בריאותיות. האם בטיפול אצל פסיכיאטר או פסיכולוג פרטי לא נעשה תיעוד שיכול לפגוע לי בעתיד? האם מה שאני סובל ממנו הוא באמת חרדה? האם כל המכונים שמציעים פתרון בכמה מפגשים קצרים אכן יעילים? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מענה לפנייתך
ד"ר ניר עישר 11/03/2014 | 13:01שלום בחור צעיר בן 26,כמות הפרטים שאתה מוסר היא קטנה מדי בכדי שיהיה אפשר לענות לך על אורך הטיפול ושואלות מסוג זה.אם הבעיה היא רק מה שכתבת, התקפי חרדה כאשר אתה מתרחק מהבית, בפקקים וכ"ו, הרי שהטיפול הינו יחסית קצר (עד 15 מפגשים, בתנאי שאתה מתאמן הרבה בבית). גם תרופות יכולות לעזור באותה מיחדה, אם כי אני מבין שאתה תעדיף שלא להשתמש בהן, על מנת שלא תצטרך לכתוב שהשתמשת. לגביי נושא הסודיות, אין חשיבות לנושא הכתיבה של מצב נפשי שהיה בעבר אם הוא כבר איננו קיים היום. כלומר, אם תעבור טיפול מוצלח וכל הבעיה היא מאחורייך,משרד הביטחון ומשרדים אחרים לא יראו בטיפולך בעבר כמשהו דווקא שלילי. לעומת זאת, אם אתה נשאר חולה, לא יכול להתרחק ולא מסוגל לעשות דברים מסויימים, זו יכולה להוות בעיה בעבודה,הן בהשארותך שם אם תתקבל והן בקבתך לעבודה אם ידעו זאת מראש. מקום ממשלתי כמו גם מקום פרטי, מעוניינים להעסיק אנשים מתפקדים שנותנים להם את העבודה עבורה הם משלמים. לכן, לסיכום, עלייך לבחון את הבעיה שלך האישית עם מישהו שיודע לאבחן היטב, אשר ימליץ לך על טיפול.ובהמשך לכך, מאוד מומלץ לעבור את הטיפול ולסיימו עד הסוף.דווקא המצב שבו אתה לא הולך לטיפול ומחשב חישובים משאיר אותך בתוך הבעיה. הרבה בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
-
ocd וחרדה מסכיזופרניה
עילומ שם 28/02/2014 | 01:03שלום ד״ר אני בן 24 הייתי מעשן מריחואנה יום יום במשך שנה עד לפני ארבעה חודשים שקראתי על מחלת הסכיזופרניה באינטרנט ומאותו רגע הפסקתי לעשן הלכתי לפסיכולוג והוא אבחן אצלי ocd מאז אותו יום המחשבה והפחד מהמחלה לא עוזב אותי מרגיש שהנה עוד שניה זה מתפרץ עוד שניה אני אשמע קולות ואראה הזיות עוד שניה יאשפזו אותי לפעמים אני רוצה פשוט לאשפז את עצמי שיעזרו לי אני שומע על רוצחים וכל מיני פושעים שבשניה מאבדים את השפיות ועושים מעשים כל כך שפלים ואני מפחד להיות אחד מאותם האנשים , שאני אעשה משהו לקרובים אליי מפחד לאבד את השפיות שאני אשמע קולות שיורו לי לעשות את זה אני מרגיש שאני מאבד את המציאות אין לי רגש לכלום ושום דבר לא מרגש אותי הייתי אצל פסיכיאטר שאמר לי שאין לי כלום ושום דבר מלבד החרדה לחלות אני לא לוקח כדורים רק מטופל בביופידבק ושיאצו מכיוון שהכדורים זה המפלט האחרון שלי אני הולך לעבודה ללימודים אני מתקשר עם העולם גם קיבלתי עובד מצטיין השבוע והוספתי לעצמי עוד עבודה על מנת לצאת מהמחשבות וגם שיהיה עוד קצת כסף אבל המחשבות לא עוזבות אותי שאני בפרודרום,התקופה שלפני ההתקף הראשון איך אפשר לדעת שאני לא בתקופה הזו? אני אמנם הולך לעבוד אפילו שניים הולך ללימודים אבל אין מוטיבציה לעשות כלום אני כבר לא נפגש עם חברים עבוד בית לימודים בית מדבר איתם מדי פעם בטלפון יש לי הרגשה שאני פשוט לא מבין את העולם המון מחשבות פילוסופיות על החיים מה זה החיים ומה הטעם לצאת מהמצב שאני נמצא בו ם גם ככה כולם מתים בסוף מה הטעם לחיות ומה זה בכלל לחיות מי קובע שאני חי מה קובע שאני חי? להדגיש שאני אוהב את החיים ולא אעשה לעצמי משהו כי אני רוצה לחיות.. אבל לחיות כמו בן אדם נורמלי כמו כולם לקום בבוקר לחייך ולא לחשוב על דברים מפגרים אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי מה נראה לך שאני חווה ומה הטיפול שהייתה ממליץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פחד לחלות
ד"ר ניר עישר 06/03/2014 | 12:19שלום יש לי קושי גדול להחליט מאיפה מתחילים ולכן אתחיל לפי סדר של המכתב שלך: מצויין שהפסקת עם הגראס, הטטראהידרוקביאל שהוא החומר הפעיל במריחונה ובחשיש גורם גם לפסיכוזה סכיזופרנית וגם לפאניקה שיכולה להתפתח לתוך פחד בפני מחלות. מסיבה זו הפסקת הסיכון העצמי שלך או הפסקת יצירת נזק מוחי היא ברוכה. (לכל הטוענים שגראס הוא חומר טבעי גם פטריות רעל ורוב הרעלים החזקים ביותר הם טבעיים). אני שומע שלמדת היטב מהי סכיזופרניה ומה הם סימנייה. מה שלא הבנת זה שרוב האנשים שפוגעים בזולת ובעלי האישיות האנטי סוציאלית (שנוטים לפשיעה וחוסר התחשבות ברגשות הזולת) והמיעוט הקיצוני, הנדיר הוא מצד מי שסובל מסכיזופרניה. בגלל החרדה שאתה סובל ממנה אתה היית רוצה ביטחון של 1000% שהמצב הנוכחי שלך איננו משהו מקדים את התקף הסכיזופרני. לצערי אנני מאמין שקיימת וודאות בעולם, כפי שאנני בטוח שכאשר תקרא שורות אלה אני עדיין יהיה בין החיים. אני גם לא יכול להבטיח לך שאני לא אהיה בהתקף סכיזופרני. כל מה שקשור לעתיד יש לו אפשרויות רבות ושונות. מי שרוצה להיות בטוח שתמיד יצליח יכול רק להתאכזב. אנחנו כבני אדם חיים לפי ההסתדרות, עפ"י תפיסתך הסיכוי שלך לחלות בסכיזופרניה הוא מאוד, מאוד גבוה. בזמן שלפי תפיסתו של אותו רופא שבדק אותך הסיכון שלך איננו עולה על 1% כמו לשאר האוכלוסייה. הניסיון שלך למנוע את ההתקף הסכיזופרני והמחשבות הנילוות אליו יוצרות את המצב הבלתי נסבל שממנו אתה סובל. אני מציע לך לפנות למטפל התנהגותי קוגניטיבי טוב, ולבחון בתוך 15 מפגישות שהבעיה שלך נפטרה. אשמח לענות לך לשאלות נוספות בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
התמכרות להרואין
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדה
-
טיפול EMDR
-
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
קלוראזפאט
-
קלומיפראמין
-
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
פרחי קנאביס

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםשיקום לאחר אירוע מוחי
בפורום שיקום לאחר אירוע מוחי ניתן להתייעץ עם ד"ר שי אופיר גבע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום לאחר אירוע מוחי