פורום אלרגיה - עמוד 284
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אלרגיה לקוטון CG
חופית 24/02/2014 | 14:27אשמח מאוד לקבל רשימה של מוצרים שאינם כוללים קוטון CG. פקס: 03-9644113פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רשימה
ד"ר קובי שדה 25/02/2014 | 15:24החברות משנות את תכולת מוצריהם לכן אין רשימה קבועה - ניתן לברר במשרד הבריאות באגף התמרוקים..... רשימת שמות נדפים והסבר מפורט עלייך לקבל במרפאת האלרגי וחפשי גם באתר שלי מאמר שכתבתי על הנושא www.allergynet.co.il -
רגישות לקטון סיגי
חופית 25/02/2014 | 13:37אני מודעת לזה שיש את החומר הנ"ל בהמון מוצרים, אבל אין איזה שהיא רשימה של מוצרים שאין בהם קוטון סיגי? ואם לא האם יש רשימה של כל השמות הנרדפים לקוטון? תודה מראש. -
תשובת מומחה קטון סיגי
ד"ר קובי שדה 25/02/2014 | 11:41קטון סיגי הוא חומר נפוץ מאד מחומרי ניקוי לבית ועד לקרם פנים - אין רשימה אחת של חומרים יש לבדוק כל מוצר ומוצר בו את מתעתדת להשתמש
-
-
גרד ואסטמה של העור
שני 16/02/2014 | 03:22שלום האם אסטמה של העור היא גם תופעת גרד שאין בה פריחה/זיהום/פצעים על העור? האם אסטמה של העור היא גם שם כולל לכל מיני אלרגיות שגורמות לגירוד בעור? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כן ייתכן גרד עקב אלרגיה למזון
ד"ר קובי שדה 17/02/2014 | 12:39כן ייתכן גרד עקב אלרגיה למזון -
כן אני יודעת
שני 17/02/2014 | 11:44התכוונתי אם ידוע על תופעת גרד (!) עקב אלרגיה למזונות. (לא נמצאתי אלרגית למזון, אבל תהיתי אם קיימת בכלל תופעה כזאת) תודה. -
תשובת מומחה הרבה מזונות עשויים לגרום לאלרגיה ...
ד"ר קובי שדה 16/02/2014 | 20:38מחלב ולחם ועד למאכלי ים ומזונות טרופיים לכן מבצעים בדיקות -
המשך לגבי מזון
שני 16/02/2014 | 20:24תודה רבה על התייחסותך. האם ידוע לגבי מזונות שאלרגיה אליהם גורמת לגירוד בעור? תודה. -
תשובת מומחה "אסתמה של העור"
ד"ר קובי שדה 16/02/2014 | 12:44זהו לא שם רישמי אך הכוונה היא לבעיות אלרגיות המתבטאות בגרד ופריחה - לעיתים הפריחה חזקה ולעיתים יש רק גרד ללא פריחה משמעותית
-
-
כלב ואטופיק דרמטיטיס
משה חגג 15/02/2014 | 20:28שלום ד ר אנחנו מעונינים לאמץ גור כלבים מעורב ויש לנו ילד בן 3 שסבל מאטופיק קשה בשלבים שונים בחייו הקצרים ומידי פעם קוצר נשימה .האם כדאי לאמץ או שהסיכוי להחמרת האטופיק ובעיות הנשימה גדול מידי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיה לכלב
ד"ר קובי שדה 16/02/2014 | 12:43אלרגיה לכלב היא אמנם יותר נדירה מזו של חתול אך בכל זאת קיימת ואתם צריכים להגיע לבדיקה ובהתאם נוכל להדריך אותכם לגבי הסיכונים... בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה
-
-
אלרגיה ליוד
Mor_p8 13/02/2014 | 12:00שלום. לפני מספר שני ביצעתי סיטי ראש ולאחר הבדיקה הופיעו נגעים אדומים בגוף. קיבלתי זריקה שהרגיעה את המצב ונאמר לי כי אני רגישה ליוד. עליי לעבור בדיקת צילום רחם עקב רגישות ליוד. ניתנה לי הכנה של כדור פרדיניזון 50 מ״ג 13, 7 ושעה לפני הבדיקה בשילוב עם כדור אהיסטון 2 מ״ג. אני מאוד חוששת מהבדיקה אשמח אם תענו לי כי הבדיקה ביום שני הקרוב. האם הטיפול הזה בטוח? גם בצילום רחם כמות היוד קטנה יותר ולא ניתנת דרך הווריד. אני ממש מתלבטת אם לבצע זאת או לא. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הטיפול בטוח ולא צפוייה לך סכנה - בהצלחה !
ד"ר קובי שדה 13/02/2014 | 12:01הטיפול בטוח ולא צפוייה לך סכנה - בהצלחה !
-
-
שימוש בגלולות בשילוב עם אנגיו אדמה
יעל 12/02/2014 | 22:33שלום רב, אני חולנ באנגיו אדמה עוד מילדות השתמשתי בגלולות מספר שנים אך הם החלו לפתח אצלי כאבי בטן, לאחר מספר אישפוזעם קיבלתע את המלצת הרופא והפסקתי את השימוש אני עדיין רווקה ולא ממש מעוניינת בהתקן ניסית גם אסרזט אך התופעות לוואי שלה קשות מדיי האם יש אמצעי אחר שאוכל לנטול?ת גלולתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ד"ר קובי שדה
ד"ר קובי שדה 13/02/2014 | 11:00ניתן לנסות גלולות שעל בסיס פרוגסטרון בלבד (ללא אסטרוגן) - היוועצי ישירות עם רופאייך על כך
-
-
אלרגיה לשקדים
הילה חיון 09/02/2014 | 17:15הי ערב טוב, שאלה קטנה, בזמנו גילו לי אלרגיה "קלה" לשקדים עליתי על זה כתוצאה מגירוד בעור ואחרי בדיקוות. מאז אני נמנעת מלאכול ולגעת בכל מה שקשור לשקדים ואם במקרה אני אוכלת לא ידוע לי מה תהיה תופעת הלוואי. השאלה שלי היא כזאת - במקרה אכלתי עוגיה שלא ידוע לי אם היה בה שקדים או לא , תוך כמה זמן אמור להופיע סימני אלרגיה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיה
ד"ר קובי שדה 09/02/2014 | 19:29תוך דקות ספורות או שעה קלה... אך זכרי שאלרגיות עשויות לחלוף ולכן כדאי לבצע בדיקה חוזרת בכל מקרה, עד אז המשיכי להמנע מכיוון שלעיתים אכילת מזון אלרגני לאורך זמן עשויי לגרום לדלקת במערכת העיכול למשל מבלי שיהיו תסמינים מיידים
-
-
נזלת כרונית
יניב 04/02/2014 | 21:28שלום בני בן החמישה חודשים מצונן ומנוזל מאז שהגיע הביתה מבית החולים... באחרונה הוא גם קצת משתעל אבל בעיקר מוציא כמויות גדולות של נזלת, אף סתום וניכר שקשה לו לנשום ולאכול בגלל האף הסתום. אוכל מיומו הראשון סימילאק. היינו אצל הרופא שלו מספר רב של פעמים והאבחנה היתה שזו נזלת כרונית... האם מקרה כזה מצדיק אבחון לגבי אלרגיה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נזלת כרונית בפעוט
ד"ר קובי שדה 09/02/2014 | 19:27נזלת כרונית עשוייה להתפתח בגיל כה מוקדם לא רק מאלרגיה אלא גם מדלקת כרונית עקב פוליפים או אדנואידים למשל בכל מקרה הטיפול התרופתי הוא דומה במידה וגם קיים חשד לאלרגיה ניתן לבדוק זאת אצלנו
-
-
אלרגיה חריפה לאימי
לידור 01/02/2014 | 11:55לאמא שלי יצא אדמומיות חריפה בכל הגוף , יום שישי בבוקר היא קיבלה זריקה מהרופא וכדורים למניעת ה״אלרגיה ״ אני לא בטוח שזה אלרגיה כי אם זה כן זה אמור לעבור מהזריקה, זה לא עבר זה רק מחמיר ונהייה נפוח ויותר מופשט בגוף ויותר אדום. יום שבת בבוקר אבא שלי קם וגם לו יצא קצת באזור הצוואר , אשמח לתשובה לדעת מה זו התופעה הזו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריחה
דר' קובי שדה 01/02/2014 | 12:59קשה לי לדעת רק מהתיאור שלך במה מדובר בדיוק, יש צורות שונות של פריחה. במידה והפריחה מתפתחת גם אצל אביך הרי שהסבירות שמדובר באלרגיה היא קלושה ואולי מדובר בגורם ויראלי מדבק פנו לרופא מומחה לאלרגיה או עור ואת מוזמנים גם למרפאתי במידת הצורך
-
-
שאלה
ליטל 27/01/2014 | 14:32התינוקת שלי בת 10 חודשים. מקבלת פעמיים ביןם משאף פליקסוטייד. האם לפני טסטים צריך להפסיק? אלרגיה לחלב ביצים+אסטמהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פלקסוטייד
דר' קובי שדה 27/01/2014 | 14:38לא אין צורך להפסיק
-
-
גירוד ושיעול
א. אר 21/01/2014 | 12:34בוקר טוב, בת 68 שנים. מזה כחמש שנים סובלת מהיפו-תירואיד. מטופלת באלטרוקסין 100 יומי. כמו כן, לאחר אירוע מוחי (TCA) מלפני כחודשיים, ללא סימנים מוטוריים או אחרים. מטופלת קבוע בפלוואקיס+ אנדלקס+ויטמין B +ויטמין D+ליפיטור. אני ללא כיס מרה. יש לי היסטוריה של דלקת פרקים סטטית . מזה שבוע ימים מופיע אצלי גרד בכל הגוף שנמשך מספר שעות ומפסיק מעצמו. אין סימנים עוריים כמו: פצעונים, יובש, שלפוחיות. כלום. והגרד מופיע לקראת אחה"צ -ערב. וכן שיעול יבש וטורדני. עשיתי בדיקות דם מקיפות שיצאו כולן תקינות, כולל תיפקודי כבד וכליות. ורציתי התייחסות בפרט לערכים הבאים: המוגלובין מסוכר 7.8 אוריאה 44 בילירובין ישיר 0.34 ESR 44 גלוקוז בשתן נורמל גלוקוז בדם 118 קריאטנין 132 א. ממה עשוי נובע הגרד הזה ? ב. האם יש להעמיק את הבדיקות ? ג. איזה תרופה באה בחשבון לגירוד ? כל פרט יועיל , תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריחה וגרד
דר' קובי שדה 22/01/2014 | 11:54עלייך להגיע למרפאת האלרגיה לשם אבחון - בלתי אפשרי לדעת רק ממה שציינת מהו הגורם או איך לטפל מבחינת הבדיקות - שימי לב שייתכן ויש לך סוכרת ....ופני לרופא המשפחה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה