פורום טינטון, צפצופים באוזניים
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תקתוק באוזן ימין
עמית 18/05/2022 | 16:35אני סובלת מזה כמה חודשים מתקתוק באוזן ימין בלבד , אני לא יודעת אם זה טנטון.. זה נשמע כמו ״קליק״ ממפרק בגוף, רק אני שומעת את זה מהאוזן כאילו שזה מגיע מתוך הראש. זה קורה רק כשאני בתזוזה, כשהראש זז בעצם- בקפיצה, הליכה לפעמים, ריצה. אם אני במצב סטטי אני לא שומעת. שומעת את זה באופן קבוע בכל פעם שאני קופצת/ רצה, על בסיס יומי. אאג הפנתה אותי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה ואפילו מושלמת. ממה זה יכול להיגרם? האם זה מצב שצריך לעשות בו mri? האם קשור לראש? ללסת בכלל? לקריסטלים באוזן? לא ברור לי מה זה, וזה ממש מלחיץ אותי ופוגע לי בתפקוד היומיומי .פתח בחלון חדש-
יש עדכון
רועי 06/05/2024 | 21:25האם התקתוקים הפסיקו? -
כללי
נועה 01/10/2022 | 18:03סובלת מזה ומהאוזנים ומכל המי ומי, מייעצת למי שלא מצא שום תקווה מכאבי אוזניים ורעשים בא.א.ג לנסות לברר לגבי תפקוד פה ולסת, בעיות כאלה יכולות להיות קשורות לשחיקות וכו, והאבחון של הדברים האלה מסורבל ויכול להמרח על ככ הרבה זמן של התמקדות באוזניים.. בעיקר ממי שסובל גם מכאבי ראש ומכאבי שרירים בפנים -
תשובת מומחה לא קשור לקריסטלים
ד"ר טליה מרק 28/05/2022 | 11:42יתר סביר שאת מרגישה שינויי לחץ זעירים בחלל אוזן תיכונה שקורים בשל הפעלת שרירים זעירים ולא רצוניים. הטיפול מתחיל ונגמר בהבנה ושחרור הנושא. פחות מוניטורינג ופחות התעסקות. -
תגובה
טרבלסי 25/05/2022 | 17:51היי עמית פתרת את הבעיה ? אני סובלת מזה כמעט שנה ומתופעות הזויות אחרות באוזניים :(
-
-
טנטון וmri תעלת השמע ומוח (לת)
רבקה 30/04/2024 | 19:08שלום דר האם mri יכולה לגלות פגיעה באוזן הפנימית?פתח בחלון חדש -
טינטון באוזניים
דוד 04/04/2024 | 18:40שלום ד"ר, אני בן 53, בריא בדר"כ. במשך הרבה שנים, עד לפני 15 שנה, סבלתי מנזלת עם תופעות לוואי איומות שנפסקו רק כשהפסקתי עם חלב פרה. מאז אני שותה רק חלב עיזים ואין בעיות. מאז יש לי רק נזלת רגילה שכשיש לי לחץ באוזניים אני מנסה להזיז עם הלסת אבל זה אף פעם לא משתחרר. רק כשהנזלת (שהיום היא רגילה כמו כולם) עוברת הלחץ היה משתחרר לבד. לפני חודשיים וחצי היתה לי נזלת שהלחץ כן השתחרר כמעט לגמרי (כשהזזתי קצת עם השרירים) אבל כשהנזלת עברה התחיל לי רעש בתדר נמוך וגבוה באוזן ימין בעיקר וגם בתדר גבוה בשמאל. הרופא אאג נתן לי בדיקת שמיעה, שהראתה על ירידה בשמיעה, לקחתי פרידנזון במשך שבוע ומשהו וזה לא עזר. לאחר כמה שבועות התחיל להיות לי העלמות של הצפצוף וחוזר אחרי כמה זמן. לפני כמה ימים, היה יום שאינני יודע למה אבל הצפצופים לא היו כמעט, עשיתי בדיקה שמיעה וטימפנומטריה ו -BERA שהראו תקין. עכשיו הם חזרו. למה זה קורה ומה ניתן לעשות לפתור את זה? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חייב בדיקת שמיעה חוזרת !!
ד"ר טליה מרק 12/04/2024 | 17:21ולהתראות לרופא. -
בהמשך לשאלתי מלמהעלה...
דוד 04/04/2024 | 19:40מעונין להוסיף שכרגע עם הטינטון באוזניים אני שומע כאילו מרחוק וכאילו לוקח לקולות זמן להגיע אלי ואני שומע אותם יותר חלש. מה יכולה להיות הסיבה? איזה בדיקות ניתן לעשות ואיך לפתור את זה? אודה להתייחסות.
-
-
רעשים חיצוניים באוזניים.
אסף 28/03/2024 | 11:56שלום רב. הייתי אתמול במיון אצל רופא אף אוזן גרון ששיחרר לי תעלות שהיו סתומות לגמרי עם שעווה. זו בעיה שהייתה ידועה לי והזנחתי שנים . הבעיה היא שכמה ימים לפני נסתמו לי האוזניים וניסיתי לשחרר האוזניים בלי החדרת דברים לאוזן כמובן , הצלחתי לשחרר כעבור יומיים אבל משום מה המשכתי לנסות לשחרר ואפילו השתמשתי בספריי שמרכך את השעווה. יום למחרת התעוררתי עם תופעה מוזרה שבה אני שומע באוזן כל צליל חיצוני שאני שומע כמו טלויזיה או ילד צועק וזה צורם לי באוזן , אחרי ניקוי העווה זה אפילו החמיר כי אני שומע טוב יותר. מה זה יכול להיות? אני ישן כמו תינוק ובסביבה רגועה לא מרגיש כלום וגם עם אטמים. ככה שזה לא אמור להיות . זה מקשה עלי מאוד . אפילו שיחת טלפון נשמעת מקוטעת כי אני שומע אותה גם בתוך האוזן. האם זה סוג שונה של טינטון? יכול להיות שזה בגלל הספריי? תודה.פתח בחלון חדש-
שעווה באוזן
אסף 02/04/2024 | 08:55כבר עברו כמה ימים אחרי השאיבה ועדיין לא עבר לי. הבנתי שמדובר בדיפלוסיס? קראתי על בחור עם אותה הבעיה שנבעה מהשעווה שקיבל סטרואידים והבעיה עברה והשמיעה חזרה לתקינות מלאה. אני גר בדרום ולא מצליח למצוא תור קרוב לרופא אף אוזן גרון. מה אני צריך לעשות? ללכת למיון? אם אני אשאר במצב הזה תיפגע לי השמיעה לצמיתות ? תודה. -
תשובת מומחה סתימה לא קיימת שנים באותה חומרה. היא מצטברת.
ד"ר טליה מרק 28/03/2024 | 22:07אני ממש מרגיעה ובצדק. תקרא כאן ואל תחשוש. www.tinnitus.co.il -
המשך
אסף 28/03/2024 | 20:54אבל הסתימה קיימת כבר שנים דווקא כשעשיתי מה שעשיתי זה קרה אז פחדתי. אני מקווה שזה יעבור זה ממש הכניס אותי לחרדה. אני ממש שומע את הטלויזיה בתוך האוזן. תודה על צפירת הרגעה. -
תשובת מומחה אם כך, זה צפוי להרגע
ד"ר טליה מרק 28/03/2024 | 20:33התופעה התחילה בעקבות הסתימה. טיפות השמן עושות החמרה זמנית בשמיעה כי פקק רך סותם יותר יעיל.... עכשיו כשהכל נקי הרגישות לרעש צפויה להרגע בהדרגה. מקווה שהבנתי שאסור לחטט !! -
תגובה
אסף 28/03/2024 | 20:17הבעיות עם הרעשים שתיארתי קרו יומיים לפני השאיבה של השעווה. לא נחשפתי לרעש חזק , שיחררתי את הסתימה ושמתי ספריי טיול למחרת זה התחיל. אני סובל מהשעווה כבר שנים ולא טיפלתי -
תשובת מומחה לא הבנתי
ד"ר טליה מרק 28/03/2024 | 16:47האם הרעשים והסתימה היו לפני הביקור במיון ? האם זה לא השתפר אחרי הניקוי ? אם עדיין קיים והאוזן כבר נוקתה חייבים בדיקת שמיעה דחופה. -
שכחתי לציין
טסף 28/03/2024 | 13:07שכחתי לציין שהבעיה רק באוזן שמאל
-
-
טינטון כתוצאה מפיצוץ של טיל
ג'קוב 28/03/2024 | 21:18יש לי טינטון כתוצאה מחשיפה לפיצוץ של טיל שלצערי גם נפגעתי מההדף שלו. הצילצולים בשני האוזניים בעוצמה זהה וקבועה במשך כל היום ובבדיקת שמיעה יש ירידה מזערית כתוצאה מטראומה אקוסטית,רק שבלילות ששקט הרעש הופך לבלתי נסבל ברמה של כאבי ראש ועד דיכאון.מרגיש שהטיל לא מרפה מימני ומחזיר אותי כל יום מחדש לאירוע. מטופל cbt עי עו"סית קלינית וטיפול תרופתי עם פסיכיאטר מעל שלושה חודשים ואין כלל שינוי.המחשבה שהצילצולים יכולים להשאר איתי לכל החיים מדכאת ברמות. האם יש פיתרון צפוי באופק או לחילופין מכשיר שיכול לצמצם את התופעה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טינטון עיקש
ד"ר טליה מרק 28/03/2024 | 22:05היי. תגיע אלי לביקור, ואעזור. תקרא בינתיים www.tinnitus.co.il יהיה טוב. באמת.
-
-
טינטון
שי 25/03/2024 | 21:22שלום רב, לפני כחודש נחשפתי לרעש ויש לי טינטון באוזניים. בבדיקת שמיעה נראית ירידה מזערית בשמיעה בתדרים גבוהים. הרופא המטפל החליט שלא לתת טיפול בסטרואידים או כל טיפול אחר. מספר שאלות להן אשמח לתשובה: - האם טינטון יכול לחלוף באופן ספונטני גם לאחר חודש? - האם יש התקדמות במחקר/טיפול שמטרתו לטפל בטינטון באופן ישיר? (נוירומודיולציה, תרופות חדשות וייעודיות לטיפול וכו). לצערי, ככל שאני קורא יותר כך אני מקבל את הרושם שלא הייתה התקדמות משמעותית פחות או יותר מימי טיטוס.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טינטון
ד"ר טליה מרק 26/03/2024 | 07:421. כן 2. כן אבל בדרך שונה 3. קרא : www.tinnitus.co.il 4. אל תחשוב שלילי :)
-
-
טינטון ומכשיר שמיעה
שאול (״רוב הזמן…״) 12/03/2024 | 12:33אני בן 82 ונדרש למכשיר שמיעה בשתי האוזניים, זו השנה הרביעית שאני דוחה מסקנה זו. סובל מטינטון בתדר גבוה, האם ניתן לישון עם מכשיר שמיעה המנטרל לו במעט את הרעש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טעות !!
ד"ר טליה מרק 12/03/2024 | 20:31השימוש ביום יום במכשירי שמיעה הוא תנאי הכרחי בטיפול בטנטון. תתחיל בהתאמת מכשירים. לגבי הלילה - לרוב אין כל צורך. קרא בקישור. www.tinnitus.co.il
-
-
חשיפה של שניות להרץ גבוה
ספיר 10/03/2024 | 15:37שלום, אתמול גלשתי באפליקציה tik tok בפלאפון וקפץ לי סרטון שהושמע בו סאונד של 3000 הרץ.. הפלאפון היה יחסית קרוב אלי על ווליום בינוני.. לקחו לי כמה שניות ממש בודדות עד שעברתי כי ממש נבהלתי מזה וזה ממש עשה לי צמרמורת. האם יכול להיגרם לי או לשמיעה שלי נזק מכזה דבר? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא
ד"ר טליה מרק 10/03/2024 | 22:33אפשר להרגע זה תדר שגרתי.
-
-
טינטון
אברהם 07/03/2024 | 15:21שלום, אני סובל מטינטון מזה כשנה וחצי לאחר ירידה פתאומית בשמיעה כתוצאה מהיחשפות לרעש ושימוש אינטנסיבי באוזניות. לפני כחודש חליתי בשפעת ועקב שיעול קשה ומתמשך קיבלתי משאף לאסטמה (סובטמול) השתמשתי בו רק פעמיים אבל שמתי לב שמאז הטינטון שלי החמיר והתדר ועוצמתו השתנתה לרעה. האם זה הגיוני והאם כתוצאה מהפסקת השימוש בו הטינטון יכול לחזור לקדמותו? (חלפו כבר 4 שבועות ועדיין יש הרעה) מאוד מקווה שלא תהיה החמרה לאורך זמן.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זה לא כתוצאה מהתרופה
ד"ר טליה מרק 08/03/2024 | 16:03ההחמרה היא בשל ההצטננות. וכשיחול שיפור גם הטנטון צפוי להשתפר. בכל מקרה נא לבצע בדיקת שמיעה. שבת שלום !
-
-
האם יכולה להיות השפעה של יתר לחץ דם לטינטון?
חיים 26/04/2021 | 16:17בתקופה האחרונה יש לי קצת לחץ דם גבוע . בסביבות 155 - 140 על 72. גם בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מ טינטון . האם יכולה להיות השפעה של יתר לחץ דם לטינטון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא לטיפול דרך פורום
ד"ר טליה מרק 05/03/2024 | 00:03רק פנים אל פנים. .ובינתיים קרא : www.tinnitus.co.il -
איבוד שמיעה באוזן
אביאל 29/02/2024 | 13:04איבוד שמיעה באוזן ימין וטינטון. בגלל חרדה. 12.11.22 התחיל לי החרדה ועד היום אני עם חרדה ולא שומע. יש קשר מה לעשות? -
האם השתפר
אופיר 24/01/2024 | 17:54סובל כמוך מה מצבך? -
טנטון חזק באוזניים בלתי נסבל
yoro 30/04/2021 | 15:55הגעתי למצב שאני לא יכול לסבול יותר את הטנטון [זו אזעקה ] לא טנטון וזה 24 שעות לא יכול לתפקד כל הבדיקות תקינות למעט ירידה בשמיעה באזן ימין בתדרים הגבוהים נמשך מעל חודשיים עברתי מקרה של חרדה קשה לפני כ4 חודשים מה אני עושה רוצה לחיות כמו קודם לפני המקרה -
תשובת מומחה כן. בעקיפין
ד"ר טליה מרק 26/04/2021 | 16:35סטרס יכול לגרום לטנטון. לחץ דם גבוה זה סטרס.... כך שיתכן קשר בעקיפין.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים