פורום טינטון, צפצופים באוזניים - עמוד 43
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקת שמיעה ובדיקת טימפָנומטריה המשך
פז 18/03/2014 | 11:03תודה על התשובה. בדיקת טימפָנומטריה אינה תקינה, אך בטווח הנורמה. אין בעיה בעור התוף ואין שעווה כך שמה שנותר הם עצמות השמע.1.במידה והבדיקה היא בטווח הנורמה האם יש צורך בברור נוסף בכדי למנוע החמרה? 2. במידה ואין צורך בברור נוסף.מה עלי לעשות בכדי למנוע החמרה? רופאת א.א.ג לא נותנת הסברים ולא מפנה לברור (מסכימה לבסוף לאחר התעקשות מצידי). הסיבה לכל הבירור היא טינטון כרוני נוראי באוזן ימין עם ירידה קלה בשמיעה בצלילים הגבוהים. שאלה נוספת: האם ירידה בשמיעה בצלילים הגבוהים יכולה לגרום לטינטון כרוני ממושך ולא חולף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מתחיל להיות מוגזם בשביל פורום....
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 19/03/2014 | 00:46לא תקין אך בטווח הנורמה ? לא ברור לי. גם איני יכולה לשפוט רופאים אחרים איך ומה הם אומרים ומה ההסברים שלהם. ליקוי שמיעה יכול לגרום לטנטון, מידת החומרה שלו אינה קשורה בחומרת הליקוי. מעבר לכך איני יכולה לעזור דרך האינטרנט :) בברכה, ד"ר טלי מרק
-
-
פקקי אוזניים וטיפול
שמוליק 17/03/2014 | 22:00לפני 10 ימים התחלתי בטיפול במי חמצן 3% לשחרור פקקי אזניים בהמלצת רופא א.א.ג. המצב נותר בעינו והאוזניים עדיין סתומות מצלצלות ומציקות כולל גירוד שמאד מטריד. באם ישנה המלצה לשימוש בטיפול אחר כאשר נאמר לי ע"י אדם הסובל מהבעיה כי "קלין איר" מצויין ויעיל לא פחות. אודה לתשובה מהירה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שעווה
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 19/03/2014 | 00:44שלום רב גם קלינאירס וגם צרומול יכולים להקל. חשוב להשתמש לפי ההוראות ולחזור לרופא אא"ג. לרוב אחרי שהאוזניים נקיות, חל שיפור בצפצופים. בברכה, ד"ר טלי מרק
-
-
דלקת באפרכסת האוזן חמה ואדומה רק בצד ימין ??
מירב 11/03/2014 | 10:04שלום זה כבר פעם שניה פחות מחודש שהרופא טוענת שזה דלקת באפרכסת של האוזן חמה ואדומה וכואבת למגע . אני בת 38 עם לחץ דם גבוהה לוקחת 2 כדורים של וזדיף . 1. באוזן עצמה אין חתך או פצע , אשמח לדעת מה גורם לדלקת ? 2. מה זה אומר - מופיעה במחלת Relapsing perichondritis??? אנא סעיוך בברכה מירבפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת חוזרת בסחוסי האוזן
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 14/03/2014 | 18:30שלום רב יש אכן תופעה שכזו של דלקות חוזרות בסחוסים שונים בגוף, לעיתים רק באוזניים. התופעה אינה מחלת אוזניים אלא בעיה סיסטמית ויכולה להופיע בעוד איזורים בגוף. לכן, יש להתיעץ עם רופא פנימאי / ראומטולוג, על צורך בסטרואידים לתקופה מסוימת כדי להפחית את קצב הדלקות. בברכה וחג שמח, ד"ר טלי מרק
-
-
בדיקת שמיעה ובדיקת הולכה המשך
פז 11/03/2014 | 15:46לא ציינתי את השם הנכון של הבדיקה. הבדיקה שבצעתי היא בדיקת טימפָנומטריה. התחושה הייתה כאילו הוכנסה מקדחה לאוזן. בת 40. סובלת מטינטון כבר שנתיים. בבדיקת השמיעה הקודמת- השמיעה תקינה עם ירידה קלה בצלילים הגבוהים. גם בבדיקת השמיעה שבצעתי אתמול אותה תוצאה. כמו כן בצעתי בדיקת טימפָנומטריה שיצאה לא תקינה. רק שלאחר בדיקת הטימפָנומטריה הטינטון החמיר. האם בדיקה זו יכולה לפגוע בשמיעה? האם מקרה כמו שלי מוכר? האם ההחמרה בטינטון תחלוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניחשתי נכון :)
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 14/03/2014 | 18:28ועניתי לך ....
-
-
דיקור סיני כ טיפול נוסך בטינטון
m.z.m 14/03/2014 | 13:35קיבלתי המלצה לדיקור סיני עבור טינטון חמור .אני סובל מטנטון כ4 חודשים .הטיפולים TRT יתחיל בבית חולים הדסה בעוד חודש יחד עם מכשיר שמיעה WIDEX האם דיקור סיני בבית החולים יכול לעזור. בתודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דיקור
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 14/03/2014 | 18:27שלום רב במחקרים רפואיים עם קבוצות ביקורת לא נמצאה יעילות לטיפול בצפצופים באוזניים על ידי דיקור. עם זאת הטיפול בדיקור יעיל כשיש כאבים בשרירים, פרקים, ולהפחתת מתח שרירים. כם שאם יש לך גם את הנ"ל שווה לטפל.... בברכה וחג שמח, ד"ר טלי מרק
-
-
בדיקת שמיעה ובדיקת הולכה
פז 11/03/2014 | 08:21סובלת מטינטון כרוני ומשעוות יתר. היום בצעתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה. כמו כן בצעתי גם בדיקה של ההולכה שגרמה לי לתחושה לא טובה. האם בדיקה זו יכולה לגרום להחמרת הטינטון או לפגיעה בשמיעה? מכיוון שמאז הבדיקה מרגישה מוזר באוזן ומרגישה החמרה בטינטון.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עניתי לך בפורום השני
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 14/03/2014 | 18:26בברכה וחג שמח, ד"ר טלי מרק
-
-
ניקוי שעווה מהאוזניים
אתי 10/03/2014 | 08:03הבן שלי בן 7 וחצי ומאז שהוא בן 3 התחלנו לעשות לו כל 3 חודשים ניקוי שעווה מהאוזניים. דאגתי תמיד לשים לו שמן כמה ימים לפני הניקוי כדי להקל על הוצאת השעווה. כיום, תדירות הצטברות השעווה ירדה לפעם בחצי שנה עד שנה אך שמתי לב שיש לו רגישות גדולה מאוד לרעשים. למשל אתמול הוא אמר לי ששיהק בכיתה, לפתע נפתחו לו האוזניים ואז כל מילה ששמע נשמעה לו חזקה ורועשת מידי. הוא אמר לי שלא הרגיש שהאוזניים שלו סתומות לפני כן. שאלתי אותו אם הוא שומע צפצופים באוזניים, אך הוא לא הבין למה אני מתכוונת. ד"א, לפני כחודש ניקיתי לו את האוזניים עם נרות אופי (נרות שעווה שמדליקים וכך הם מוציאים את השעווה מהאוזן). מה זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צפצופים ושעווה
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 10/03/2014 | 12:481. תזכרו שאני רופאה ולא מטפלת בלחישות ובקסמים. נרות הופי הם קשקוש שרלטנות ובזבוז זמן. מקווה שאני מספיק ברורה בנושא. 2. אין קשר בין שעווה באוזניים לנטיה לרגישות לרעש. 3. כדאי שתקחי אותו לבדיקת שמיעה ולבדיקת אא"ג. בברכה ד"ר טלי מרק
-
-
ביופידבק לצפצופים באוזניים
ענבל 09/03/2014 | 09:13אבי, בן 67, סובל מצפצופים באוזניים בחודשיים האחרונים. התייעצנו עם רופא שהמליץ על ביופידבק. מה דעתך על שיטת טיפול זו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ביופידבק
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 10/03/2014 | 12:47במחקרים רפואיים על טיניטוס באופן ספציפי לא נמצאה תועלת מעבר לפלצבו בטיפול בביופידבק. בנושאים אחרים כמו רגיעה או טיפול חלקי בלחץ דם יש לביופידבק תוצאות.
-
-
צפצופים באוזניים בגלל מוזיקה רועשת
ערן 05/03/2014 | 09:47אני בן 27, יוצא הרבה למועדונים, ובכל פעם אחרי בילוי שמלווה במוזיקה רועשת אני סובל מצפצופים באוזניים במשך יומיים בערך. אין מצב שאני מוותר על בילויים כאלה אך אני לא רוצה לפגוע באוזניים שלי? האם זה מעיד על פגיעה? מה את מציעה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צפצופים אחרי חבלת רעש
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 10/03/2014 | 12:46שלום ערן במקומות של רעש חריג ועם הרגישות שלך כדאי שיהיו לך אטמי אוזניים. גם אני לא הייתי מוותרת על בילויים.... אבל כדאי שכן תיגש לבדיקת שמיעה. בברכה ד"ר טלי מרק
-
-
כאבי אוזנים
דקלה 07/03/2014 | 09:38בתי בת 5 וחצי היא התלוננה לפני שלשה שבועות על כאב אוזניים ואכן היה לה דלקת באוזן ימין חריפה והיא נעלמה, אך היא עדין מתלוננת על כאבי אוזניים וגרון ורופא ממוחה ראה אותה וטוען שאין כלוםץ עכשיו עלה גם חום והיא מתלוננת על כאבים גם באזור בלוטותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יתכן כאב גרון שקורן לאוזניים
ד"ר טליה מרק - מכון אופקים 09/03/2014 | 07:31קחי אותה לרופא הילדים לבדיקה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים