מנוחה לאחר צירים מוקדמים
פורום הריון ולידה
ד"ר עמנואל אטלי
מנוחה לאחר צירים מוקדמים ש 08/10/2012 | 20:31שלום, ביום חמישי, בהיותי בשבוע 22+2, היו לי צירים. אושפזתי בביה"ח לאחר שעירוי ונר אינדומד לא שיפרו אותם ושוחררתי מיד בבוקר למחרת בשל שיפור. הלכתי לביקורת במוקד קופ"ח ביום ראשון בבוקר, כפי שהורה לי הרופא המשחרר, ושם נצפו צירים (אשר לא הרגשתי בהם) והופיניתי לביה"ח שוב (מכיון שהיה ערב חג והמוקד נסגר). בביה"ח עשו לי מוניטור, לא נצפו צירים ושוחררתי. הוראת הרופאה המשחררת היתה מנוחה של 7 ימים. למה הכוונה במנוחה? האם יש צורך במנוחה טוטאלית, כלומר שכיבה בחוסר מעש במיטה, או האם עלי לחזור לעבודה מחר (עבודה משרדית ולא פיזית, אלא שהיא כוללת נסיעה של כשעה באוטובוס, בה אני לרוב עומדת)? כמובן ששהוראה היותר חשובה היא הקפדה על שתיה- וזה בין בבית ובין בעבודה. נתון נוסף וחשוב- אורך צוואר הרחם היה בין 38 ל- 40 וסגור. תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה צירים מוקדמים ד"ר שרון מסלוביץ 08/10/2012 | 21:08שלום לך. יש להבדיל בין צירים מוקדמים ולידה מוקדמת. הם אינם זהים ולרוב אינם קשורים. אם יש לך פעילות רחמית בשלב מוקדם והיא אינה מקצרת את צוואר הרחם- משמעותה מוטלת בספק. אין טעם בביצוע ניטור בשלב כה מוקדם של ההריון ואין כל סיבה לתת אינדומד לפני שבוע 24 אז העובר הוא בר חיות. במנוחה הכוונה היא להמנע מפעילות פיזית אך בוודאי לא לשכב במיטה. השארי בביתך. את יכולה לנוע בתחומי הבית אך אל תלכי לעבודה בשבוע הקרוב. לפי אורך צוואר הרחם שלך - אני רגוע לגבי המשך ההריון. בהצלחה,שרוןהוסף תגובה
מדוע אין טעם לדחות לידה מוקדמת לפני שבוע 24?א 09/10/2012 | 02:33שלום, כבר כמה זמן שאני עוקבת אחרי תשובותיך. ופעמים רבות ראיתי שאתה כותב שאין טעם לנסות לשכך צירים לפני שהעובר הוא בר חיות בשבוע 24. האם זו לא דווקא סיבה טובה לדחות את הלידה, ולמעשה למנוע הפלה? אני שואלת את השאלה לא בהקשר ספציפיצי של אשה מסוימת, אלא לגבי המדיניות הכללית. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה צירים מוקדמים ד"ר שרון מסלוביץ 09/10/2012 | 08:48שלום לך ותודה על שאלה מצוינת. את עושה הקשר שאסור לעשותו: הטיפול שיש כיום בצירים מוקדמים אינו דוחה את הלידה! וזה הוכח באינספור מחקרים. אם היה לנו טיפול דוחה לידה - לא היו כלל לידות מוקדמות והמספרים מוכיחים ההיפך - ישנה עלייה בשיעור הלידות המוקדמות מאז השימוש בתרופות נוגדות הצירים! התרופות יכולות, לכל היותר, לדחות לידה ב 24-28 שעות. תקופה זו אינה מספיקה על מנת לשפר את תוצאות ההריון מבחינת פגות אך מאפשרת לנו להעניק טיפול (צלסטון) שנועד להאיץ את הבשלת הריאות. טיפול זה ניתן רק לאחר שבוע 24 (כי הוא יעיל רק אז). לכן הסיבה היחידה לתת נוגדי צירים הינה לאפשר זמן לצלסטון לפעול. מקווה שהובהר הנושא. שרוןהוסף תגובה
המשךש 09/10/2012 | 16:45אם כך, בעצם, אין חשיבות לצירים אלא לאורך צוואר הרחם? (נאמר לי גם לבצע בדיקת ביקורת לאחר שבוע- אזי הבדיקה הדרושה הינה רק בדיקת אורך צוואר הרחם ולא מוניטור?) שוב תודה..הוסף תגובה
תודה רבה על התשובה! ועוד הבהרה קטנהא 09/10/2012 | 17:58מתשובתך אני מבינה שבעצם כדאי להמנע ממש מתרופות נוגדות צירים אם אין קיצור או פתיחה של צואר הרחם, ואם מדובר על שבועות מוקדמים (כי התרופה יותר מסוכנת מיעילה במקרים אלו). אולם ראיתי מקרים רבים של נשים המטופלות במשך שבועות ואף חודשים בתרופות נוגדות צירים (כמו פרסולט) עד שבוע 34. האם אתה מתנגד לטיפול הממושך הנפוץ הזה? או שהוא מתאים רק למקרים מסוימים?הוסף תגובה
תשובת מומחה פרסולט ד"ר שרון מסלוביץ 09/10/2012 | 22:20שלום לך. פרסולט הינו תרופה רעה שהוכחה כלא יעילה בדחיית לידה ובעלת תופעות לוואי לא פשוטות. היא מתווספת לתרופות רבות מספור ששייכות לעבר...שתי הסיבות היחידות למתן התרופה:1. הקלה סימפטומטית בצירים מציקים וממושכים שאינם מובילים ללידה מוקדמת. 2. לאפשר לצלסטון לפעול (כ 24 שעות לאחר מתן הזריקה). ישנם בתי חולים בארץ שנותנים פרסולט לתקופות ממושכות. הם עצמם מגמגמים בהסברים כשנשאלים מדוע הם עושים זאת....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תשובת מומחה נכון מאד ד"ר שרון מסלוביץ 09/10/2012 | 22:36צודקת...הוסף תגובה
תופעות לוואי לפרסולטגל 11/10/2012 | 01:19אני בהריון תאומים שבוע 29+ ולפני כשלושה שבועות אושפזתי לכמה ימים עקב צירים מוקדמים סדירים. כיון שצואר הרחם לא הושפע שוחררתי הביתה עם הוראה לקחת פרסולט 2כדורים*3 פעמים ביום. כיון שאני כמעט לא מרגישה שהוא משפיע.אשמח לשמוע מה תופעות הלוואי שלו. אולי בכלל כדאי להפסיק לקחת את הכדורים... ושאלה נוספת-אם לא הפרסולט יש מה לעשות עם צירים סדירים(כל 2-3 דקות)שכוללים התקשיויות ופעמים רבות גם כאבים.אבל לא משפיעים על הצוואר??או שאני פשוט צריכה לסבול בשקט עד הלידה?? :-((הוסף תגובה
תשובת מומחה פרסולט ד"ר שרון מסלוביץ 11/10/2012 | 11:18שלום גל. אם קראת את התכתובת הקודמת את בוודאי מנחשת שאמליץ בחום להפסיק ליטול פרסולט. מה במקום? קצת מנוחה והרבה סבלנות. אם הצוואר ארוך- אין כל משמעות לצירים אלה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שימוש קבוע בפרסולט החל משבוע 28רחלי 11/10/2012 | 14:07אני נמצאת בהריון בסיכון עקב לידה מוקדמת בגלל צירים שלא הרגשתי ופתיחה בשבוע 28.כיום אני בשבוע 32 ומאז שבוע 28 אושפזתי פעמיים עקב צירים(התקשויות ללא כאבים)כל 3-5 דקות אבל הם לא השפיעו על אורך צוואר הרחם ומאז אני נוטלת 6 פעמים ביום פרסולט 20 מג ובלי שום קשר אני מקבלת זריקות פרוגרסטרון כל שבוע מהשבוע 16. לפי ההתכתבות פה הנך אומר שהפרסולט בעצם לא עוזר למרות שזהו הטיפול שקיבלתי בביהח להפסקת הצירים וכמובן אינפוזיה ואינומד. הריני רוצה לציין שאני שותה המון 4-5 ליטר ביום אז הסיבה היא איננה התייבשות וקרו לי 3 מקרים בבית אחרי האשפוז שהרגשתי התקשויות בבטן כל 5 דקות ולקחתי פרסולט בשילוב שתיית מים וזה הפסיק. הפרסולט לא עושה לי תופעות לוואי חוץ מזה שאני עייפה כל היום ואתה הגדרת את התרופה כ״רעה״ ולא הבנתי מאיזה בחינה: בריאותית לאישה,מזיקה לעובר או שפשוט לא יעילה,אשמח לתשובתך!הוסף תגובה
פרסולטגל 11/10/2012 | 17:56תודה על התשובה המהירה!!!הוסף תגובה
תשובת מומחה שימוש בפרסולט ד"ר שרון מסלוביץ 11/10/2012 | 17:57שלום רחלי. תרופה שאינה יעילה (כלומר אינה דוחה את הלידה) ויש לה תופעות לוואי הינה תרופה רעה בעיניי. אם היא מסייעת לך - קחי אותה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
מה הלאה?ש 13/10/2012 | 23:04שלום, בהמשך לשאלתי- שוחררתי מביה"ח (ביום ראשון שעבר) לאחר שלא נצפו צירים במוניטור ואורך צוואר הרחם היה 38 וסגור עם ההנחיה של ביקורת רופא מטפל בקהילה לאחר שבוע ו- 7 ימי מנוחה. הייתי ביום חמישי אצל רופא נשים והוא לא בדק אותי בכלל אלא אמר לי לנוח עד יום שני ושאחזור לעבודה ביום שלישי. האם אין צורך באף בדיקה לפני החזרה לעבודה? ואם כך- מדוע שלא אחזור לעבודה כבר מחר למשל? (אציין כי יש לי מדי פעם קצת כאבים בבטן, אך אני לא יודעת אם אלו צירים, שכן גם כשהמוניטור הראה צירים בד"כ לא הרגשתי בהם. אני יודעת שאתה אומר שאין משמעות לצירים בשבוע זה (23), אך האם אין צורך לבדוק את צוואר הרחם שמא אלו כן צירים שגרמו/ גורמים לאיזהשהו שינוי באורך צוואר הרחם?) תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.. שבוע טוב:)הוסף תגובה
תשובת מומחה צירים ואורך צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 14/10/2012 | 18:16שלום לך. אין טעם לבדוק את צוואר הרחם באופן תדיר בייחוד אם אורכו היה 38 ממ. בדיקה אחת לשבוע למשך 2-3 שבועות כדי לודא יציבות של אורך הצוואר מספיקה בהחלט. לגבי עבודה - פעילות גופנית מגבירה תחושת צירים אך אינה מובילה ללידה מוקדמת. הגיוני להמליץ על מנוחה של מספר ימים בטרם תשובי לפעילות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המשך השאלהש 14/10/2012 | 18:27השאלה היא לגבי החזרה לעבודה ללא בדיקה, שהרי פעם אחרונה שבדקו לי את אורך צוואר הרחם היה לפני שבוע וכבר נחתי שבוע ועכשיו לחזור לעבודה בלי להבדק? (יש לי תור במרפאה להריון בסיכון ביום רביעי- מטופלת עקב קרישיות יתר, אז אני מניחה שאבדק ביום רביעי- אך האם אין שום חשש בחזרה לעבודה מחר למשל לאחר מנוחה של שבוע אך ללא בדיקה לאחר המנוחה?) שוב, תודה מראש..הוסף תגובה
תשובת מומחה מנוחה ואורך צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 14/10/2012 | 18:44אם את חוששת לשוב לעבודה, המתיני בבית יומיים ובקשי מהרופא שלך ביום רביעי שירשום לך ימי מנוחה בדיעבד. שרוןהוסף תגובה
בדיקה או המשך מנוחה?ש 14/10/2012 | 20:05הרופא הוא.. אתה:) אבל השאלה שלי היא יותר כללית- האם לא נכון יהיה להבדק לפני החזרה לעבודה, שהלא זה היה הרעיון של המנוחה- לוודא שלא השתנה שום דבר בזמן הזה? (יש אפשרות להבדק מחר במסגרת מרכז בריאות האשה ללא קשר להריון בסיכון- לא?)הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקות צוואר רחם ד"ר שרון מסלוביץ 14/10/2012 | 23:23שוב שלום. הבדקי במוקד אם זה יגרום לך להרגיש בטוחה יותר. זה לא פחות חשוב מעובדות מדעיות :)הוסף תגובה
פתיחה בשבוע 24ענת 22/07/2015 | 16:57שלוםרב, בהריון תאומים IVF , בשבוע 24 החלה פתיחה, התקצרות צוואר הרחם וצירים.האם מרגע שישנה פתיחה ניתן להאריך את משך ההיריון בזמן משמעותי (מעבר לשבוע)? או שמרגע שהתחילה פתיחה ומחיקת צוואר הרחם הלידה למעשה החלה?הוסף תגובה
תשובת מומחה פתיחה ד"ר אריאל אהרוני 26/07/2015 | 09:15ניתן לעכב לידה גם לאחר פתיחה. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
לצעריענת 26/07/2015 | 09:37לצערי ההריון התקדם, ולטענת הרופאים לא אצליח להחזיק את ההריון יותר משבוע. העוברים היו קטנים (400 ג' ו600 ג'), ולאחר שהציגו לי את נתוני ההישרדות והתחלואה של עוברים בגודל כזה, עברנו ועדה להפסקת הריון, זריקת KCL ולידה. אני יודעת שניתן להאריך בקצת את משך ההריון, אבל במקרה הזה גם שבוע הארכה לא היה משנה את התמונה. קיבלתי את כל העזרים להפסקת צירים, אבל נאמר לי כי זה יעיל רק ל 48 שעות. האם לדעתך יש אפשרות להאריך מעבר לשבוע?הוסף תגובה
תשובת מומחה הארכה ד"ר אריאל אהרוני 26/07/2015 | 10:49התשובה אינה רלוונטית כעת . בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
קיצור צוואר רחםענבל 02/04/2016 | 17:11היי, הריון תאומים שבוע 30 אושפזתי עקב קיצור צוואר רחם שירד מ 40 ל 20 נתנו לי זריקה להבשלת ריאות וכיוון שראו צירים אז הוסיפו את הכדור מעכב הצירים על פי המוניטורים ביממה האחרונה אין יותר צירים אך צוואר הרחם נותר 20 האם צריך להמשיך לקחת את הכדור מעכב הצירים?הוסף תגובה
לענת - לאחר הפלהאלמונית 11/05/2016 | 14:37ענת יקרה- ומה נראה לך שרופא יענה בפורום? האם יגיד לך שגרמו לך לבצע הפלה, בשעה שהיה ניתן להציל את ההריון? תבדקי את זה בצורות אחרות ותסיקי לבד את המסקנות...הוסף תגובה
התכווצויות הגורמות להתקצרות צווארמבולבלת 30/04/2018 | 08:33שלום שרון, אני בשבוע 18 עם עבר של לידה מוקדמת בשבוע 22 (בעקבות צירים שהחלו בפתאומיות ) ולידה תקינה בשבוע 37+5 בו הייתי בשמירה במהלך ההריון ומטופלת בפרוגסטרון ופסרי. כרגע בשבוע 18 צוואר סגור אורך 36 אך מרגישה כאבים בבטן והתקשות בבטן תחתונה. נמצאת במעקב צוואר כל שבועיים ומטופלת בפרוגסטרון. השאלה שלי האם הבעיה היא בפעילות רחמית ולכן טיפול בפרוגסטרון ומעקב צוואר מספיק או שיש כאח בעיה של אי ספיקה של צוואר הרחם ואז עדיף היה לעשות תפר בשבוע מוקדם יותר (ולא אצטרך שמירה). אשמח לתשובתך...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
טיפולי פוריות
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
על-שמע (אולטרסאונד/דופלר) של העורק התרדמני (קרוטיד)
תרופות קשורות
-
מתילארגומטרין
-
פודופילוטוקסין
מונחים קשורים
-
גלי חום
-
בתולים

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יוסי הר-טוב