פורום MRI - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
פענוח mri מוח (לת)
ורו 11/03/2022 | 17:28שלום ,בני בן 4.11 עבר mri מוח וכרגע מחכים לתשובה . נוירולוג כמעט בטוח שמדובר במיגרנה. יש לי תמונות בדיסק . האם מישהו יכול לעזור בפענוח על סמך תמונות? אני מאוד מודאגת .ממש אודה אם מישהו יוכל לעזורפתח בחלון חדש -
יש לי בעיה (לת)
שני לינביץ 07/03/2022 | 10:47סוקר טוב יש לי בעיה רפואית 7 שנים שאני סובלת שלא מצליחים לפתור אותה אולי אתם תוכלו לעזור לי הבעיה היא שיש לי מקום באזור בראש למעלה שגורם לי לנזילת של מים שזה גורם לכל הפה שלי להיות מלא מים ושנוגעים לי באזור של הראש זה גורם לזה להתנפח כמו בלון וזה גורם עוד יותר למים לזול וזה גורם לי להשתעל כל הזמן גם בלילה גם ביום ושנוגעים לי באזור של הפנים זה גם גורם לי למלא מים עשיתי כבר M.R סיטי מוח לא מצאו את הבעיה ועשיתי צילום רטגן גם לא מצאו כלום התחלתי לקחת קנביס רפואי וזה לא עזר ומרחתי משחת אמלה באזור של הראש גם לא עזר אולי כאן יבוא ישועהפתח בחלון חדש -
חומר ניגוד גנדוליניום- קרישיות דם (לת)
א.ג 27/02/2022 | 15:32שלום רב, רציתי לדעת האם הזרקת חומר גנדוליניום בבדיקת MRI מסכנת אדם שיש לו קרישיות דם.פתח בחלון חדש -
תשובו מוח ואגן (לת)
אני 19/02/2022 | 13:42MRI מח There is no evidence of acute hemorrhage. There is a punctate focus of susceptibility at the dorsal aspect of the mid fourth ventricle in the region of the ventral cerebellar vermis (series 6 and 9, image 14). Their is no associated edema on the FLAIR sequence No additional susceptibility findings are identified. The remainder of the brain parenchyma is unremarkable on other sequences There is no mass effect or midline shift. The ventricles and cortical sulci are within normal limits. The major flow voids are maintained. There is no abnormal enhancement. Cerebellar tonsils are within normal limits in position There are trace mastoid effusions bilaterally. Incidental note is made of very small Tornwaldt cyst in the midline nasopharynx (series 10 image 6). Otherwise extracranial structures are unremarkable, including the region of the orbits, within the limits of routine protocol examination FINDINGS: There is no restricted diffusion to indicate acute / subacute infarct. 1) No acute intracranial findings or abnormal enhancement.s FINDINGS: There is no restricted diffusion to indicate acute / subacute in No additional susceptibility findings are identified. The remainder of the brain parenchyma is unremarkable on other sequences. 2) Single punctate focus of susceptibility at the ventral aspect of cerebellar vermis / dorsal fourth ventricle, nonspecific. This may represent an incidental focus of mineralization in choroid plexus in this region or in the cerebellar vermis, a small vascular focus such as a cavernoma (without 3) Otherwise unremarkable MRI of the brain. DISCLAIMER edema to suggest hemorrhage), or chronic sequelae of prior punctate microhemorrhage or trauma. 4) Trace mastoid effusions bilaterally MRI אגן The uterus is anteverted, bulky and measures 10 x 8 x 6.5 cm along its maximum orthogonal dimensions, with its endometrial lining measuring 2 mm in thickness, and its junctional zone is of uniform average thickness. Multiple variable sized intra myomemtrial well defined, rounded to oval soft tissue mass lesions are seen, eliciting low signal to the myometrium at T2 images and iso-intense signal at T1 images, showing less contrast enhancement than the surrounding myometrium at the post contrast series, these lesions are seen implicating all parts of the myometrium giving the uterus a globular appearance, with the largest seen at the posterior uterine wall, measuring 4.5 x 4 x 5 cm in maximum dimensions, with another large one seen at the anterior wall , measuring 3.7 x 4 cm, and they are impressive of uterine fibroids The right ovary measures 2.8 x 2.5 x 1.6 cm, showing multiple cysts, the largest measures 1.6 cm, likely functional in origin and the left measures 2 x 2.5 x 2.8 cm in maximum orthogonal dimensions, with peripherally situated cysts/follicles. No free pelvic fluid collection seen. Normal urinary bladder and rectum No pelvic lymph nodal enlargement. IMPRESSION Anteverted uterus with multiple variable sized intra-myometrial fibroids, unchanged since since the prior studies. 2. Prominent bilateral ovarian cysts/follicles, larger on the right side, likely of functional originפתח בחלון חדש -
בדיקת mri עמוד שדרה צווארי (לת)
Irisim 15/02/2022 | 13:34שלום, אני צריכה לעבור בדיקת mri ועברתי בעבר נתוח להוצאת מרה בשיטה לפרוסקופית,ובבדיקת mri אסור שיהיו מתכות בגוף ואני לא יודעת אם נתוח הם השתמשו בפנים בקליפסים מתכנתים שנשארו בגוף,האם מותר לי לעשות בדיקה זאת?פתח בחלון חדש -
בדיקת MRI (לת)
שיר 01/02/2022 | 14:33היי רציתי לברר האם מותר לעשות בדיקת MRI עם חומרי ניגוד בהפרש של שבוע האם זה מותר או מסוכן או לא מומלץ?פתח בחלון חדש -
כאב בכרית כף הרגל לפני הבוהן - נפיחות ,קושי בדריכה, כאב של צריבה (לת)
אביב 29/01/2022 | 18:33מודגמת בצקת לישדית דיפוזית ואי סדירות בססמואיד המדיאלי. כמו כן, שינויים ציסטים סובכונדרלים בהיקף דורסלי-מדיאלי של ראש עצם המסרק הראשונה וגם בצקת לישדית פוקלית באספקט דורסלי של הגליל הפרוקסימלי בבוהן הגדולה. נוזל מוגבר קלות במפרק ה- MTP1. זיז גרמי מתון באספקט דורסלי של ראש עצם המסרק השנייה ללא אותות חריגים. שאר המבנה הגרמי ללא ממצא חריג משמעותי. מרקם ונפח של השרירים שמורים. לא הודגם קרע בגידים. אין לזהות נוירומה על שם מורטון בין ראשי עצמות המסרק ולא הודגם גוש אחר ברקמותפתח בחלון חדש -
פיענוח בדיקת MRI לתינוק בן שנה וחודשיים (לת)
זיו 24/01/2022 | 09:30שלום רב לתינוק שלנו בן שנה וחודשיים היו שלושה מקרי פרכוס בגן. כתוצאה מכך עשינו בדיקת EEG שיצאה תקינה. עשינו גם בדיקת MRI ואלה הממצאים: בדיקת בת"מ בדיקת מח כולל בסיס מח MRI מוח: התוויה: בירור פרכוס. טכניקה: בוצעו סריקות של המוח במישורים אקסיאלי, סגיטלי, קורונלי בשקלול T2, T1 , .DWI, SWI בדיקה בוצעה בהרדמה. ממצאים: מבני קו אמצע וגומה אחורית נראים שמורים. מודגמת הרחבה פוקלית של חלל נוזלי באספקט המדיאלי של הגומה טמפורלית, בגודל כי 20*10 מ"מ, מתאים לציסטה ארכנואידלית קטנה. מודגמת ציסטה פיניאלית בגודל כ-8*10 מ"מ , מעט מימין לקו אמצע. לא זוהה מרכיב סולידי וללא עדות להאדרה פתולוגית. פרט לכך חדרי המוח, החריצים והציסטרנות ללא סטיות. אין ממצא מוחי מוקדי. ללא עדות להפרעה במיאלינציה או בדיפוזיה. ללא ממצאים חריגים במעבר הקרניו-צרביקלי. מודגמת מלאות רקמה בתאי המסטואיד וחלל האוזן התיכונה דו"צ - מתאים לשינויים דלקתיים, לקורלציה קלינית. סיכום: ציסטה ארכנואידלית קטנה טמפורלית מדיאלית משמאל. ציסטה פיניאלית גדולה יחסית. יש לשקול מעקב. שינויים דלקתיים באוזניים. פרט לכך ללא ממצא פתולוגי. - אנחנו קצת מבולבלים ולחוצים. נשמח לחוות דעת על הממצאים. תודה מראש!פתח בחלון חדש -
MRI ראש (לת)
אתי 23/01/2022 | 15:48לפני שנתיים ביצעתי MRI ראש ונמצא שם "הממצא בקליבוס שמתאים במקום הראשון להמנגיומה לקורלציה עם בדיקת MRI " עשיתי שוב MRI שבוע שעבר ורשום שם "לציין חלקו עליון של הקליבוס הפראינטנסי בT2 והפואינטנסי ברצפים עם דיכוי שומן" "תמונה בקליבוס מתאימה להתמרה שומנית בלתי אחידה בעיקר חלקו עליון של הקליבוס" האם התוצאה תקינה? מה זה אומר התמרה שומנית?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה