פורום MRI - עמוד 52
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
גדוליניום ונזק מצבטר או חד פעמי
רינה 02/09/2014 | 17:50האם גדוליניום יכול לגרום נזק לנשים שעוברות בדיקות MRI אחת לשנה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גדוליניום בבדיקות חוזרת
ד"ר סופי ברנס 03/09/2014 | 09:25במידה ותפקוד כלייתי תקין, אין אפקט מצטבר מבדיקות בתדירות של פעם בשנה
-
-
גדוליניום עלול להאיץ מטבוליזם
עליזה 02/09/2014 | 17:47למה הכוונה שגדוליניום עלול להאיץ מטבוליזם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גדוליניום ומטבוליזם
ד"ר סופי ברנס 03/09/2014 | 09:24שלום, כפי שידוע לי , חומר ניגוד של mri המכיל גדוליניום לא דווח כמשפיע על קצב המטבוליזם הככלי , כולל ע״י FDA ... קיימות עבודות על שפעה של גדוליניום הלא אורגני על תאי מוח בעכברים שאינן קשורות לחומר של mri... מה הסיבה לשאלתך ומי דיבר איתך על הנושא?
-
-
האדרה בבדיקת MRI
אנונימי 13/08/2014 | 17:12האם כאשר בממצאי בדיקת MRI מוח כתוב שיש האדרה מעט אסמטרית, זה אומר שהסריקת מוח שבוצעה עם גנדוליניום הראתה את זה ולא ראו את זה כאשר הסריקה בוצעה ללא גנדוליניום בחלק הראשון של הסריקה? מה זה האדרה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האדרה
ד"ר סופי ברנס 13/08/2014 | 18:30חומר ניגוד לאחר הזרקה מתערבב עם הדם ונכנס עם כלי דם של הגוף לרקמות שונות. רקמות שיש בהן כלי דם ״ נצבעות״ ע״י חומר ניגוד ובולטות יותר בתמונה. יכולת הרקמות בגוף האדם לקלוט חומר ניגודי ולהצבע בתמונה נקראת ״האדרה״. לרקמות שונות יש מאפייני האדרה שונים. על כך מבוססת כל בדיקת הדמיה עם חומר ניגוד : השוואה בין מראה הרקמה לפני ואחרי הזרקת חומר ניגוד וניתוח של צורת ההאדרה.
-
-
שאלה
מישהי 12/08/2014 | 10:11שלום, רציתי לדעת אם בישראל קיימת הבדיקה MRN - Magnetic resonance neurography?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר סופי ברנס 12/08/2014 | 17:17הבדיקה כנראה מתבצעת במכון MRI בבית חולים אסף הרופא.
-
-
MRU
אלעזר 30/07/2014 | 12:55שלום האם בדיקת מ.ר.יו. יש בה כדי לשמש אמצעי חליפי לבדיקת הציטוסקופיה ולתת מענה ואינדיקציה לשאלה הבסיסית האם קיים גידול במערכת השתן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה MRU
ד"ר סופי ברנס 30/07/2014 | 17:25שלום. במידה והנך עובר בירור של שתן דמי ( המטוריה) תיהה חייב לבצע בדיקת ציסטוסקופיה הנחשבת לבדיקת בחירה לשלילת גידולים של שלפוחית השתן . תפקיד של בדיקות CTU ו-MRU הוא שלילת גידולים נוספים במערכת שתן עליונה, כלומר שופכנים ומערכת מאספת בכליות. לרוב אם CTU/MRU תקין ועדיין יש המטוריה אורולוג יעדיך לשלול גידול בשלפוחית השתן עם ציסטוסקופיה.
-
-
MRI בהרדמה
נעמה 29/07/2014 | 09:39שלום, אני אמורה לעבור בדיקת MRI ראש, וביקשתי הרדמה בגלל קלסטרופוביה. שאלתי היא: אני נוטלת רסיטל 30 מ"ג ואורמוקס(כרגע המינון בעליה עד שאגיע ל-750 מ"ג ביום), האם יש סיכון כלשהו בהרדמה בנטילת תרופות אלו? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרופות והרדמה
ד"ר סופי ברנס 30/07/2014 | 16:58בדיקות בהרדמה מבוצעות אך ורק לאחר שיחה מקדימה עם רופא מרדים , אשר יוודא איתך באם קיימת קונטראינדיקציה כלשהי או השפעות הדדיות של תרופות הרדמה עם תרופות שלך.
-
-
MRI גב תחתון וירך וקלאוסטרופוביה
שאול 22/07/2014 | 14:22האם בבדיקה כזאת הראש בתוך המכשיר או מחוצה לו ואם יש הבדל גדול לעומת ה CT אותו לא היתה לי בעיה לבצע יש לי נעצי מתכת לחיזוק רשת אחרי ניתוח בקע דו צידי (וגם טבעת טיטניום אחרי צינתור על כלי דם במפשעה ושתלי שיניים והרמת סינוס) האם מהווים הורית נגד לבדיקת MRI כנ"לפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר סופי ברנס 22/07/2014 | 18:34התנוחה מאד דומה לזו של CT , ההבדל העיקרי הוא משך הבדיקה. לגבי הגופים המתכתיים שפירטת , לא אמורה להיות שום בעיה . לפני כניסתך לסריקה תקבל שאלון מפורט בנושא ובמקרה של ספק הטכנאי והמזכירה יתייעצו עם הרופא .
-
-
כיצד פונים על מנת לקבל טשטוש
ח. ו 21/07/2014 | 14:14לצערי חוויתי ניסיון כושל בבדיקת ה mri שלי, נלחצתי ולא יכולתי להיות אפילו דקה. וכך גיליתי שאני קלסטרופובית. אני צריכה לעבור את. הבדיקה, כ 50 דקות. כיצד אני פונה לבקש את הטשטוש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקה בהרדמה
ד"ר סופי ברנס 22/07/2014 | 18:25תצטרכי לקבל הפניה מרופא מטפל , בה מציון בפרוש כי בדיקה הדרושה היא MRI בהרדמה . בדיקות אלו מבוצעות במכונים מסויימים לרוב בבתי חולים, ולכן תצטרכי טופס 17 מיוחד . לאחר שתקבלי התחייבות למכון מסויים , תתקשרי לקבוע תור ותעבירי מסמכים רלוונטיים כולל את ההפניה . ידריכו אותך כיצד מתקדמים ( בד''כ יש פגישה קצרה מקדימה עם רופא מרדים ). בהצלחה .
-
-
MRI עם פלטה
עמית 17/07/2014 | 20:41שלום, יש לי תור לMRI מוח+גזע המוח ביום שבת. לפני חדשיים במסגרת טיפול בשבר הושתלה בשורש יש שמאל שלי פלטה רידאלית שאמורה להישאר לצמיתות. האם אני יכול לבצע את הבדיקה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פלטה בשורש יד
ד"ר סופי ברנס 18/07/2014 | 10:01שלום, אם הפלטה מוקמה לאורך עצם הרדיוס היא שייכת לקיבועיים אורטופדיים חיצוניים.. סוג זה של קיבועים דורש התייחסות פרטנית לפני החלטה על ביצוע בדיקה ובמיוחד בטווח כה קצר מהניתוח. מציעה ליצור קשר עם מכון מ.ר.י. אליו הוזמנת לפני הגעתך ולמסור פרטים על הפלטה . רצוי לקבל מידע על סוג החומר ממנו עשיה הפלטה .
-
-
קברנומה טמפורלית
אליס 13/07/2014 | 17:45עקב כאבים כרוניים בצוואר עברתי MRI צוואר וראש. בתשובת ה-MRI ראש יש סעיף: מעל לטנטוריום: מימין מבנה שמור. משמאל מודגמת קברנומה טמפורלית אחורית שמאלית עם מרכיב המוסידריני פריפרי דומיננטי וליבה עם דמם חדיד. כמו כן יש לציין נוכחות של מבנה די ציסטי של הפינאליס בקוטר של כ-10 מ"מ. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד מודגמת האדרה בליבת הקברנומה המתוארת לעיל. אין מוקדי האדרה חריגים אחרים. אין לי כאבי ראש יוצאי דופן. לאיזה רופא עלי לפנות בנושאפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קוורנומה
ד"ר סופי ברנס 13/07/2014 | 22:01שלום, אליס. בדרך כלל מי שמטפל בקוורנומות סימפטומטיות( שגורמות לתופעות נוירולוגיות כגון כאבי ראש או פרכוסים) מטפל רופא נוירו-כירורג . תתיעצי עם מומחה וכמובן קחי איתך לביקור את הדיסק עם הבדיקה וגם את הפענוח.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים