פורום C.T - עמוד 27
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
CT UROGRAPHY
מישהו 12/11/2014 | 16:49שלום ד"ר, אני בן 29 פניתי לאורולוג בשל שתי בעיות: 1. כאבים באזור הטבעת החיצונית במפשעה (דו"צ). 2. אירועים של המטוריה מיקרוסקופית. לגבי הכאבים במפשעה: ייעוץ כירורגי - אין בקעים. US אשכים - תקין. US מפשעות - תקין. בשל שתי התלונות הנ"ל והיעדר ממצאים בUS, הרופא המליץ CT UROGRAPHY, האם נראה לך אחראי לחשוף את אזור הפין והמפשעה לקרינת CT? (אני יודע שבדר"כ אפילו ברנטגן מכסים את המקום). לגבי העניין עם הדם בשתן עברתי בירור מקיף בעבר (בשל המטוריה מאקרו') שכלל גם שתן לציטולוגיה, CT פרוטוקול אבנים, MRI בטן ואגן, VCUG ועוד. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום
ד"ר סופי ברנס 12/11/2014 | 22:09אתייחס בנפרד לשתי הבעיות . בנוגע להמטוריה: נראה שאכן עברת בירור מקיף ביותר . אמנם לא ציינת מה הייתה ההתרשמות לאחר הבירור, אני מסיקה כי חשבו שמדובר בסיבה שפירה של המטורה בצעירים משנית למצב כלייתי . לא רואה סיבה לחשוף אותך בגיל כה צעיר לבדיקת CTU מאותה הסיבה . בנוגע לכאבים במפשעה : כאבים בשתי המפשעות אינם אופייניים למעבר אבן או בעיות אחרות במערכת השתן ... בהתחשב בתוצאות תקינות של בדיקות us שעברת לא רואה צורך ממשי בבדיקת סיטי. כן הייתי ממליצה על בדיקה ע״י כירורג מנוסה בשאלה של בקעים קטנים מפני שבדיקת סונר לא תמיד מזהה סוגים מסויימים של בקעים .
-
-
מיפוי כליות עם קפוטן
דינה 07/11/2014 | 12:43ד''ר ברנס,שלום! המון תודות לך על תשובתך המקצועית והיסודית כרגיל!!!אני סובלת מיתר לחץ דם 160/110.אני בת 51.ניסיתי שלושה סוגי כדורים ולחץ הדם התחתון לא יורד.נפרולוג שלח אותי ל-US דופלר כליות,אך במקביל למיפוי כליות.הבנתי שמטרת הבדיקה היא לבדוק היווצרות כלי דם בכליות.ממש התחננתי לא לעבור מיפוי כליות,כי באמת בשנתיים האחרונות חטפתי הרבה קרינה ולך תדע מה יהיה בהמשך,אך נאמר לי שעליי להגיד תודה שנשלחתי למיפוי,כי יתכן אם יימצא היצרות בכליות,אז אשלח גם ל-CT.לי יש תחושה שהקופה מגבילה את הבדיקות של MRA וזה על חשבון בריאותם של החולים. האם,לדעתך,MRA עלול להראות את היצרות כלי דם(כבר כתבתי לך שבני בן 18 נשלח ישר לבדיקה הזאת על מנת לבדוק את העניין הזה)? תודה רבה,רבה! שבת שלום, דינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיפוי
ד"ר סופי ברנס 12/11/2014 | 22:01דינה, שלום. הרגישות של בדיקת דופלר us דומה לזו של מיפוי. לא רואה סיבה לבצע את שתי הבדיקות . מציעה לך לפנות למומחה ליתר לחץ דם ( בדרך כלל נפרולוג ).
-
-
סיטי
ויק 07/11/2014 | 18:36היי עקב בליעה של גוף זר לפני שבוע וחצי לאחר שהרגשתי דקירות בגרון ונוכחות של גוף זר ה רופא של האף אוזן גרון בבית חלים הפנה אותי לסיטי ולא מצאו כלום הסיטי היה במיון ללא זריקה או נוזל כלהשהו השאלה שלי היא האם בסיטי היה ניתן לראות נוכחות של גוף זר לאחר שעה שבלעתי אותו נניח עם הגוף הזה זה חתיכת עץ או ענף? והאם ניתן לראות במידה והיה נגרם נזק פנימי כמו ניקוב מערכת העיקול קיבה או משהו בסגנון? כי הרופא אמר שכנראה שבלעתי אותו והוא סרט אותי בגרון כי לא מצאו כלום עכשיו לאחר שבוע וחצי בהדרגה הכאב נעלם אך עדיין יש הרגשה מוזרה בגרון אך כמעט עבר לי רק מדאיג אותי מה בלעתי והאם כדאי לבצע בשיקות נוספות סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר סופי ברנס 12/11/2014 | 21:59העובדה שהכאבים חולפים ואין עלית חום בעד זה שאין כרגע סכנה ממשית של התנקבות -
עוד שאלה קטנה
ויקי 08/11/2014 | 02:08יכול להיות מצב של ניקוב קיבה או מערכת העיקול כמה ימים או שבוע לאחר בליעת הגוף זר? מתי אני יכול להיות בטח לגמרי שאין ולא יהיה נזק פנימי מסכן חיים כגון ניקוב דרך אגב תודה על התשובה המהירה -
תשובת מומחה בליעת גוף זר
ד"ר סופי ברנס 07/11/2014 | 20:59שלום, ויקי. בגדול בדיקת א.א.ג. עם הסתכלות ישירה ובדיקת סיטי ללא חומר ניגוד אמורים לשלוש גוף זר. העובדה שהכאב חלף מוכיחה כי כרגע אין סיבוך כלשהו בדרכי נשימה או ושט. סיטי יודע לזהות גופים זרים ויודע לזהות סימני התנקבות משמעותית. לא ניתן לאבחן פציעות שטחיות של רירית ( סריטות).
-
-
כמות הקרינה
דינה 06/11/2014 | 15:27שלום ד''ר ברנס!אני אישתו של נ. עימו נפדשת בגסטרומד בעניין הבלוטות בבטן כולל הבלוטות סביב ציר צליאק... עכשיו אני עובר בירור רפואי ורציתי להתייעץ עימך ,כי אני יודעת שאת מקצועית מאוד. בשנתיים וחצי האחרונות עברתי 4 פעמים בדיקות סי-טי(פעמיים סי-טי בטן,פעם סי-טי בטן וחזה ופעם סי-טי ארובות).בנוסף עשיתי מספר ציולמי רנטגן.אני יודעת שזה המון קרינה וכבר 10 חודשים אני משתדלת לא לעשות בדיקות שמבוססות על קרינה.כרגע אני נדרשת לעשות מיפוי כליות עם קפוטן.יש לי שתי שאלות : 1.האם רצוי להימנע מהבדיקה הזאת,כי קיבלתי קרינה מספיקה לכל החיים? 2. האם יש אפשרות להחליף מיפוי כליות ל-MRA כליות.מטרת הבדיקה לבדוק האם יש העצרות בכליות. אני יודעת שלבני(עימו נפגשת כשבדקת את בעלי) עשו את -MRA.גם לו היה לחץ דם גבוה ולא ביקשו ממנו לעשות מיפוי כליות.אולי בגלל שהוא צעיר ולכן שומרים עליו יותר מאשר על אישה בת 51? בתודה ובברכה, דינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיפי כליות עם קפוטן
ד"ר סופי ברנס 07/11/2014 | 08:11דינה , שלום. על מנת לענות לך התיעצתי עם מומחית לרפואה גרעינית( בדיקת מיפוי שייכת לבדיקות של רפואה גרעינית). נאמר לי כי בשנים אחרונות כמעט ולא נהוג לבצע מיפוי זה לצורך אבחנה של הצרות בעורקי כליות... מסתבר שלבדיקה רגישות נמוכה , שמסוגלת לזהות הצרות שהינה גדולה מ80 אחוז. בנוגע לקרינה, במיפוי יש הרבה פחות קרינה מסיטי. השאלה היא כמה גבוה חשד להצרות בעורקי כליה ... האם עשית דופלר עורקי כליות?( בדיקת אולטראסאונד).
-
-
תאונת דרכים - שאלה
רוני 06/11/2014 | 14:12שלום, אני בת 24 ,עברתי תאונת דרכים לפני כחודשיים ומאז אני סובלת מכאבי גב תחתון וכאבי גב עליון הממשיך לכתף וליד ימין (בליווי כאבי ראש). בנוסף לכך רגל ימין לא מתרוממת כשאני נמצאת במצב שכיבה (מרגיש כמו מחסום שעוצר עד לגובה מסוים)ויד ימין מאוד חלשה , תחושת נימול בידים וברגליים מורגשים לעיתים תכופות. נשלחתי לעשות סיטי חזה וסיטי מותני, בסיטי חזה נמצא שבר בסטרנום , ובסיטי מותני נמצא מספר בלטי דיסק קלים ללא לחץ על השק הדוראלי. בנוסף אי אם גי היה תקין. הכאבים בגב העליון(מאמצעו וממשיך לכתף וליד) מתחזקים ומתגברים בשעות הערב (תחושה של סכינים נכנסים ויוצאים) ובעת שינה קורה שאני מתעוררת מהירדמותה של יד ימין (למרות שאיני ישנה עליה). בדיקת אי אם גי יצאה תקינה ולא הראתה בעיה בעצב או בשריר. שאלתי היא מה לדעתך יכול להיות מקור הכאבים ואילו בדיקות המשך את מציעה לעשות? מה ההבדל בין סיטי לאם אר אי ? אשמח לקבל את עצתך בנושא סופיהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים לאחר תאונה.
ד"ר סופי ברנס 06/11/2014 | 20:49באופן כללי סיטי היא בדיקה שטובה להדגמה של בעיות גרמיות( עצם) כולל מבנה של תעלת השדרה , בעוד שmri רואה טוב יותר את חוט השדרה ושורשים עצביים של עמוד השדרה. לדעתי כדאי מאד להתיעץ עם מומחי מרפאת כאב על מנת להגדיר את אופי ומקור הכאב. יתכן ותצטרכי לבצע mri של עמוד השדרה... תבקשי סיכום ממצאים וסיכום הבדיקה מנוירולוג שלך ותפני למרפאת כאב, רצוי בבית חולים גדול ( בגלל ניסיון רב יותר בטראומה)
-
-
-
תוצאות ct עמוד שדרה גבי
ריטה 21/10/2014 | 17:32שלום,עשיתי ct בעמוד שידרה גבי בגלל כאבי גב עליון מאד חזקים משני צידי עמוד השדרה. התוצאות של הבדיקה הם שאין עדות לבעיה כל שהיא באותם מקומות הנבדקים בגב. יש לציין:עיבוי פלאורלי מקומי בהמיטורקס השמאלי. לימפאדנופטיה גסה?גושים רקמתיים?במיצר העליון. ויש לעשות בדיקת ctחזה עם חומר ניגוד. אם אפשר להסביר לי את הפיענוח של הבדיקה. תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר סופי ברנס 04/11/2014 | 20:26ריטה, בדיקת סיטי לע״ש תופסת רק חלק קטן מרקמת הריאות ואת איברי החזה שנמצאים בין הריאות וסביב הלב( המיצר). כנראה בשוליים של הסריקה הייתה התעבות של מעטפת הריאתית ( פלוירה). על מנת להבין את היקפה ואת משמעותה עליך להשלים בדיקת סיטי חזה עם חומר ניגוד . -
הי
ריטה 03/11/2014 | 22:55כן,זה סימני שאלה של רופא מפענח,ככה כתובה בתוצאה,עם הסימני שאלה.מה זה בעצם אומר הפיענוח הזה? -
תשובת מומחה פענוח סיטי
ד"ר סופי ברנס 03/11/2014 | 17:31לא ברור לי מיקום של סימני שאלה בתשובה שצירפת... האם כל זה כתוב בפענוח? או שיש רק ״ עיבוי פלוירלי״? סימני שאלה הם שלך או של רופא מפענח?
-
-
בדיקת סי טי יום אחרי יום
אורי 09/09/2014 | 21:46שלום קבעתי לעצמי סיטי בטן תחתונה ויום לאחר מכן סיטי ע"ש מותני האם בדיקת סי טי יום לאחר יום לא מומלצת מבחינה בריאותית? האם כדאי לפצל את הבדיקות לפרקי זמן רחוקים יותר ואם כן של כמה זמן? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר סופי ברנס 09/09/2014 | 21:55מדובר בשילוב מיותר הן מבחינת חשיפה כפולה של אותו האיזור לקרינה וגם מבחינת הטכניקה: הדבר האופטימלי זה לבצע בדיקת בטן שממנה ניתן לאחר הבדיקה לשחזר ללא סריקה נוספת את האיזור של עמוד השדרה. יש לציין כי לרוב בשאלה של ממצא בבטן תחתונה ואגן מקובל לסרוק את כל הבטן עם חומר ניגוד כאשר הסריקה תמיד תכלול גם את ע״ש מתני לכל אורכו. יש לבקש הפניה עם הזמנה לסריקת בטן עם התייחסות נפרדת לע״ש מתני כולל שחזורים.
-
-
קשריות לימפה
דינה 03/09/2014 | 19:31שלום ד''ר ברנס! תודה לייעוץ שנתת לבעלי.האם בעלי הבין נכון שקשריות הלימפה סביב ציר הצליאק היו כבר ב-2012,פשוט לא התייחסו אליהם?אם כן,האם זה היה באותו הגודל? אני מתנצלת מראש ולא מחכה לסיכומך,אך אני ממש מודאגת למצבו של בעלי ולכן פונה אליך. בתודה ובברכה, דינהפתח בחלון חדש-
תודה רבה,רבה!!!
דינה 03/09/2014 | 21:49תודה רבה,ד''ר ברנס.נקווה לטוב! בברכה, דינה -
תשובת מומחה שלום
ד"ר סופי ברנס 03/09/2014 | 20:21כן , זה נכון. אין דינמיקה משמעותית בכל הממצאים בבדיקת CT . לדעתי הכל בסה''כ חלק מביטויי סרקואידוזיס וקים שנים רבות. אין זה המקום לדין פרטני יותר . הכנתי חוות דעת , שתועבר לבעלך בימים הקרובים . רפואה שלמה !
-
-
שאלה לגבי תוצאות של C.T גב תחתון
ג'ון 31/08/2014 | 21:40שלום סופי. עשיתי לאחרונה CT בעקבות תאונה שהייתי נוכח בה עם הרכב בכל מקרה, אלו התוצאות שקיבלתי אשמח אם תוכלי להסביר לי איפה המצב עומד ועד כמה חמורה הפגיעה בגב ובעיקר להסביר לי את מה שכתוב כי אני לא מצליח כל כך להבין סיבת הפניה : ברור כאבים. בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. הודגם יישור לורדוזיס פיזיולוגי. מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים. מפרקים פצטליים שמורים. פורמינות נאורליות גרמיות שמורות. מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. :L1-L2 סריקת מרווח בינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :L2-L3 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :L3-L4 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי. :L4-L5 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי. :L5-S1 סריקת מרווח בינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על השק הדוראלי. פורמינות נאורליות שמורות. . L5 יש לציין סקרליזציה דו"צ של חוליה נצפו שינויים ניווניים במפרק לטרלי שמאלי. התרשמות : מספר בלטי דיסקים קלים לאורך ע"ש המותני ללא לחץ על השק הדוראלי. כמתואר, מומלץ יעוץ אורטופדי. L5 סקרליזציה דו"צ של חוליה תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מושגים
ד"ר סופי ברנס 31/08/2014 | 22:56״ישור לורדוזיס ״ זו יישור של עמדה קעורה של עמוד שדרה המתני. המצב הוא תוצאה של התכווצות של שרירי הגב בצידי עמוד השדרה .התכווצות זו אינה בהכרח תוצאה של חבלה אך יכולה לגרום לכאבי גב. בנוגע ל״בלטי דיסק״ : מדובר בהתבלטות של דיסק בינחולייתי אל חלל התעלה שמכילה בתוכה חוט השדרה . המצב ידרוש התערבות או טיפול אך ורק עם הדיסק שבולט גורם ללחץ משמעותי על שורשיםמ עצביים או על חוט השדרה עצמו. לא כך המצב על פי הפענוח שצירפת. על מנת להבין האם הכאב נובע מכווץ יתר של שרירי הגב והאם הכווץ נגרם כתוצאה מתאונה תוכל להוועץ עם אורטופד. חשוב לציין כי רדיולוג לא ראה בבדיקה שלך סימני חבלה כגון שבר או תזוזה בין החוליות. ״ סקראליזציה״ של חוליה מתנית אחרונה זה מצב מולד , בו החוליה המתניץ התחתונה ביותר מתחברת אל עצם האגן . שוב, אין קשר לחבלה , מדובר בוריאנט של מבנה בלבד. הקשר בין סקראליזציה לבין כאבי גב לא הוכח בספרות רפואית . מקווה שעזרתי , רפואה שלמה -
עוד שאלה
ג׳ון 31/08/2014 | 22:34אז ככה אני בן 23, והכאבים האלו לא הופיעו מעולם אך ורק אחרי התאונה, על כל מקרה מה פירוש הדבר שנגרם , כי קצת קשה להבין את המושגים -
עוד שאלה
ג׳ון 31/08/2014 | 22:34אז ככה אני בן 23, והכאבים האלו לא הופיעו מעולם אך ורק אחרי התאונה, על כל מקרה מה פירוש הדבר שנגרם , כי קצת קשה להבין את המושגים -
תשובת מומחה בגיקת ע״ש לאחר תאונה
ד"ר סופי ברנס 31/08/2014 | 22:08שלום, על פי הפענוח שצירפת אין כל עדות לפגיעה בעקבות התאונה. הממצאים אינם קשורים לתאונה ומתארים שינויים ניווניים קלים במבנה של עמוד שדרה מתני. שינויים אלו במבנה של דיסקים בין החוליות שכיחים מאד לאחר גיל 30-40 . לפי התאור מדובר בשינויים קלים בלבד. במידה והינך סובל מכאבי גב מומלץ להוועץ עם אורטופד גב ( יש לקחת לביקור את הדיסק ואת הפענוח ).
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים