פורום אולטרסאונד - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אולטרסאונד שד (לת)
נטלי 13/08/2021 | 13:37שלום אני בת 33 8 חודשים לאחר לידה התינוקת שלי היתה חולה ולא ינקה כמו שצריך נוצרה לי דלקת בשד לקחתי אוגמנטין פעמיים ביום למשך 10 ימים במהלך הטיפול הרגשתי בליטה קטנה בשד ליד הפטמה הלכתי לכירוג והוא אמר שכנראה צינורית חלב עשיתי אולטרסאונד שד ואלו התוצאות בשעה 12 סמוך לעטרה , תואם מיקום ממצא קליני , מודגם מבנה ציסטי בעל תוכן לא צלול , תת עורי , מאורך , בגודל 4.0*5.2 ס"מ – קרוב לוודאי צינורית חלב מורחבת . אין עדות לגוש סולידי . בבית השחי אין בלוטות לימפה מוגדלות . BIRADS3 US שד ימין. אין עדות לגוש סולידי או ציסטי. בבית השחי אין בלוטות לימפה מוגדלות . BIRADS1 אני מאוד מודאגת לא ישנה בלילות מפחדת שזה משהו מסוכן. יש לציין שלפני הדלקת 4 חודשים לפני עשיתי אולטרסאונד שד והבדיקה יצאה תקינה וגם עשיתי בדיקת כירוג שד רק לאחר הדלקת נוצרה לי בליטה כמו גולה קטנה כזאת ליד הפטמה אשמח אם תוכלו להרגיע אותי כי אני בלחץפתח בחלון חדש -
קרע בכף יד (לת)
נימרוד 13/08/2021 | 01:02שלום הייתי בבדיקת אולטראסאונד והרופא אמר שיש לי קרע ברצועה ביד אבל במכתב סיכום הוא רשם שיש "חשד לקרע" אז אני לא הבנתי אם יש קרע או רק חשד? ואם כך מי יכול לקבוע בוודאות אם יש קרע או לא? תודהפתח בחלון חדש -
כליות (לת)
סוזאן 21/06/2021 | 16:27מה זה מבנה בקורטיקס של כלייה שמאלית מתאים ל AML , בבדיקת US כליות הודגם בין היתר מבנה הפראקוגני 1ס"מ , מה זה אומר , מדובר בכליות תקינות ?פתח בחלון חדש -
U.s בטן עליונה (לת)
ציפי 27/01/2021 | 13:10חלקיקי סלדג צפים בכמות קטנה בכיס המרה בשינוי תנוחה . אשמח לשמוע מה זה אומר??פתח בחלון חדש -
U S דופלקס צבע ורידי אשכים (לת)
נאדר 17/03/2020 | 23:12שלום אני בן 42 לאחרונה הייתי אצל מומחה לפוריות והופנה אותי לבציע בדיקת דופלקס אשכים U .s להלן תוצאות הבדיקה 1.שני האשכים קטנים בנפח עד 6 מ"ל עם הסתיידויות מוקדיות מרובות 2.האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין 3.לא הודגם נוזל בכמות חריגה בשק האשכים 4.לא הודגם ווריקוצלה 5.בבדיקת דופלר צבע זרימת הדם באשכים תקינה לסיכום מיקרוליטיאזיס דו"צ מה זה אומר אשמח לקבל מענהפתח בחלון חדש -
נגע ציסטי מכיל הסתיידות
עדי 10/06/2018 | 03:31מבקשת עזרה דחוף .. מה המשמעות של תשובה בבדיקת אולטרסאונד בטן בקוטב עליון של כליה ימנית הודגם נגע ציסטי קורטיקלי של 8 סמ מכיל הסתיידות ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. התרשמות : נגע ציסטי מכיל הסתיידות בכליה ימין האם יש צורך בהמשך בירור ?פתח בחלון חדש-
נגע ציסטי
הקד"ם 01/03/2020 | 19:08כעקרון נגע ציסטי רגיל בודד אינו משמעותי. הסתיידויות יכולות לשנות את התמונה ולכוון לבדיקות נוספות. תלוי בגיל והאם ההסתיידויות צפות חופשי בציסטה (Milk ood Calcium cyst) או שהן חלק מהדופן של הציסטה
-
-
אולטרסאונד כליות
לינדה 09/05/2018 | 13:23שלום בני בן 18עשה אולטרסאונד כליות יש הרחבה בשני אגני הכליות צד אחד 0.5 צד שני 1 סמ מה זה אומר? תודהפתח בחלון חדש-
אגני כליות
הקד"ם 01/03/2020 | 19:09הרחבה קלה מאד, מצריכה מעקב וזהירות לשלילת זיהומי בשתן
-
-
צילום אולט סאונד רקמות רכות
אסתי 19/06/2018 | 11:01שלחו אותי לצילום UC רקמות רכות, רציתי לשאול למה עושים את הצילום הזה?? ולמה לא עושים אותו מעל גיל 4 חוד'?? למה הוא ככ דחוף?? תודה רבהפתח בחלון חדש-
רקמות רכות
הקד"ם 01/03/2020 | 19:06רקמות רכות הוא שם כוללני ואינו מאפשר התייחסות, איזה רקמות רכות?
-
-
שחלה אצל ילדה
Deedee 04/07/2018 | 16:58שלום רב, ביתי בת שבע במעקב אולטרסאונד שנתי ערב כליה בודדת (כליה ימין מולטיציסטית שנספגה, כליה שמאל תקינה). בבדיקה האחרונה נבדקו גם אברי המין, שחלה משמאל זוהתה ונראתה תקינה אך השחלה מימין לא זוהתה. הטכנאית אמרה כי זה לא אומר כלום וכי בגיל הזה השחלות קטנות מאוד, מסתתרות הרבה פעמים מאחורי המעי וקשות לזיהוי.. אבל אני קצת מודאג האם זה נכון?פתח בחלון חדש-
שחלות
הקד"ם 01/03/2020 | 19:04לא תמיד טכנאית שבודקת כליות מספיק מנוסה בבדיקת שחלות ולכן לא ידעה לזהות את השחלה
-
-
פיענוח us בטן
שיטרית 24/07/2018 | 11:23שלום ד"ר הבן שלי עבר ניתוח אפנדציט לפני חודשיים ועקה כאבי בטן נשלח לus הפיענוח-בחחק התחתון של צלקת פוסט ניתוחית בעומק של 0.3 ס"מ מתחת לעור. הודגם מבנה היפראקוגני נוזלי עם פס היפראקוגני בתוכו..הודגמה תעלה מהממצא בתוך השריר באורך 0.5 ס"מ. לא הודגמה זרימת גם מוגברת. אני האמא מאוד דואגת תודה ד"ר על תשובתך..פתח בחלון חדש-
אחרי ניתוח תוספתן
הקד"ם 01/03/2020 | 19:02יכול להיות שרידי מורסה שנוצרה בגלל הדלקת בתוספתן. צריך לפנות לכירורג שניתח
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים