פורום אולטרסאונד - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
US בטן (לת)
שון 31/05/2015 | 21:52שלום 1. האם בבדיקת US בטן שנועדה למעקב אחר כבד שומני יראו ממצאים במידה ויש יתר לחץ דם פורטלי ו/או מיימת גם אם לא מחפשים את זה ספציפית? 2. האם בדיקת US בטן רגילה כוללת דופלר של כלי דם ואאורטה בטנית? תודהפתח בחלון חדש -
שדיים (לת)
ליאת 20/05/2015 | 12:08שלום. עברתי למפקטומי לפני כשנה. עשיתי לפני כשבוע אולטרסאונד שד ביקורת ומאז ממש כואב לי בשד, כאילו קיבלתי מכה. האם זה משהו ידוע? האם אני צריכה ללכת לבדוק את זה?פתח בחלון חדש -
הסתיידויות באשך
דן 15/04/2015 | 12:46שלום רב, בן 40, לפני 3 שנים כריתת אשך + הקרנות עקב סמינומה. מאז האולטרסאונד הראשון נכתב כי יש לי הסתיידויות מרובות באשך השני. כיום, נכתב כי יש רושם לשהסתיידויות בכמות רבה יותר ממה שהיה בעבר. האם המשמעות היא סרטן באשך? האם עליי לעשות בדיקות נוספות כלשהן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאת האשך והסתיידויות
דר' דייגו מרסר 17/04/2015 | 17:59הסתיידויות באשך (מיקרוליתיאזיס באשך) אינן בהכרח מדד פוטנציאל ממאירות (בניגוד למה שהיה מקובל לחשוב בעבר). עם זאת, לאור התפתחות המחלה בעבר, אני ממליץ להמשיך את המעקב האונקולוגי המקובל, ולשלב כמובן גם מעקב קבוע ב US שק האשכים, עך מנת לוודא שלא מתפתח נגע נוסף. ההסתיידות עצמן, כאמור, אין משמעותן סרטן.
-
-
האם בדיקת אולטרסאונד מסוכנת?
ריטה 14/04/2015 | 16:00היי, רציתי לדעת - האם בדיקת אולטרסאונד מסוכנת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת US
דר' דייגו מרסר 17/04/2015 | 17:55מאחר שבדיקת US מבוססת על גלי קול, אין כל סכנה בביצוע הבדיקה. אם לא מחממים קצת את הג'ל לפני הנחת המתמר על הנבדק, את עשוי להרגיש תחושת קור קלה, שחולפת מייד. הבדיקה גם לא כואבת, לעיתים יש צורך ללחוץ מעט, דבר שיכול לגרום לאי נוחות. אם בודקים איזור מודלק, ייתכן כאב מקומי כאשר לוחצים עליו (לדוגמה כיס מרה או תוספתן מודלקים).
-
-
אבנים בכיס המרה טיפולים
ריקי 31/03/2015 | 16:25שלום, איזה טיפולים קיימים באבנים בכיס המרה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול באבני מרה
דר' דייגו מרסר 17/04/2015 | 17:52שלום ריקי, לרוב, אם אין כל תלונות והאבנים הכיס המרה התגלו במקרה, אז אין כל צורך בטיפול. לעומת זאת, אם האבנים "עושות צרות" כגון דלקת בכיס המרה, כאבים, נדידה לדרכי מרה ודלקת לבלב, אז הטיפול המקובל הוא כריתת הכיס. לעיתים, במידה שאבנים נדדו מכיס המרה לתוך דרכי המרה (ונתקעו שם) יש לבצע בדיקה בשם ERCP, לשליפת האבנים .
-
-
אבנים בכיס מרה
שי 29/03/2015 | 15:59בבדיקת אולטראסאונד מצאו לי אבנים בכיס המרה. בסיטי שביצעתי לפני חודש לא כתבו את זה! איך זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אולטרסאונד
דר' דייגו מרסר 29/03/2015 | 15:59אולטרסאונד היא בדיקה רגישה יותר מסיטי לאבחון של אבנים בכיס המרה. על כן, בהחלט יכול להיות מצב הוא האבנים נצפות היטב ב US ולא מזוהות כלל ב CT.
-
-
ציסטה בכליה
גל 26/03/2015 | 18:07אני עושה פעם בשנה אולטראסאונד בגלל ציסטה בכליה וזה תמיד אותו הדבר. למה צריך להמשיך עם המעקב?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה
דר' דייגו מרסר 26/03/2015 | 18:14ציסטות מסווגות לפי מספר קריטריונים. עפ"י הסיווג קובעים את הצורך במעקב. לדוגמה, ציסטה שהיא "פשוטה" לגמרי לא דורשת כלל מעקב. לעומת זאת, ציסטה מורכבת יותר, שמכילה מעט מחיצות, חלקן קצת עבות יותר או הסתיידויות עדינות, מצריכות מעקב בכדי לראות שהן לא מתפתחות לתהליך חשוד יותר. ציסטות יכולות לגדול ולרוב הדבר צפוי, אולם אם מופיע מרכיב מוצק (סולידי) בתוך הציסטה, או שהמחיצות מתעבות, לעיתים צריך להמשיך בירור נוסף, ככגון ב CT, על מנת לאפיין טוב יותר את הממצא, ולקבל החלטה לגבי המשך מעקב או התערבות כירורגית, עפ"י פרמטרים שונים.
-
-
גוש היפראקוגני
אלדד 24/03/2015 | 17:32מצאו לי בבדיקה - גוש היפראקוגני בכבד, בגודל 2 ס"מ, מתאים להמנגיומה. מה זה אומר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המנגיומה היא נגע שפיר
דר' דייגו מרסר 26/03/2015 | 18:13המנגיומה היא נגע שפיר, אשר יכול להופיע גם בכבד. בדרך כללי מדובר בממצא מקרי (ממצא אשר התגלה במקרה בזמן בדיקה שבוצעה לשם מטרה אחרת). לרוב להמנגיומה קטנה אין משמעות קלינית, אולם אני תמיד ממליץ לבצע בדיקת US למעקב כעבור חצי שנה, על מנת לוודא יציבות צפויה. לעיתים קיימת דרישה להוכחה כי אכן מדובר בהמנגיומה (למשל כאשר המראה לא מאוד אופייני או כאשר יש מחלה רקע ממאירה או קליניקה חשודה) ואז יש מספר דרכים להמשיך את הבירור, ביניהן CT, MRI ומיפוי כדוריות אדומות.לכול אחת היתרונות והחסרונות שלה.
-
-
שאלה לגבי פענוח
רחל 23/03/2015 | 16:48בפענוח כתבו "הלבלב מוסתר ע"י גאזים" – מה זה אומר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוכן ואוויר בקיבה
דר' דייגו מרסר 23/03/2015 | 16:49פעמים רבות קיים תוכן ואוויר בקיבה. מאחר שהאוויר חוסם את גלי הקול, לא ניתן לראות מה שיש "מאחוריהם". מאחר שזנב הלבלב ממקום בדיוק שם, לעיתים הוא פשוט "מוסתר".
-
-
למה מבקשים להיות בצום לפני בדיקת אולטראסאונד?
אמיתי 22/03/2015 | 15:38למה מבקשים להיות בצום לפני בדיקת אולטראסאונד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צום לפני אולטרסאונד
דר' דייגו מרסר 22/03/2015 | 15:38שלום אמיתי, ישנן שתי סיבות עיקריות לצום. האחת- על מנת להפחית את כמות הגאזים במערכת העיכול. האוויר חוסם את גלי הקול ולא מאפשר ראות טובה של האיברים הנבדקים. הסיבה השנייה היא שכאשר אוכלים, כיס המרה מתכווץ בכדי להזרים את המרה למעי. בזמן הבדיקה אנו רוצים שהכיס לא יהיה מכווץ, כך נוכל לדון לגבי תוכנו, בעיקר לגבי אפשרות של המצאות אבנים או פוליפים. כאשר הכיס מכווץ, לא ניתן לדון בתוכנו
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים