פורום אפילפסיה - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פיענוח EEG (לת)
דליה 24/08/2022 | 11:45בת 62 מבקשת פיענוח : האטה קלה לא קבועה באזור טמפורלי משמאל לעיתים רחוקות בלתי תלוי וגם לעיתים רחוקות האטה קלה לא קבעה ביטמפורלית - יכול להצביע על דיספונקציה צרברלית טמפורלית שמאלית וימנית , לא ספיציפי מבחינת אטיאולוגיה , לקורלציה קלינית ועם הדמיה מוחית לא הודגמה פעילות אפילפטיפורמיתפתח בחלון חדש -
רמות למיקטל נמוכות מאוד בהריון (לת)
מיכל 18/08/2022 | 18:42שלום אני בהריון, שבוע 17+6 עשיתי בדיקה של רמות הלמיקטל והתוצאה יצאה <2. המינון שאני לוקחת כבר שנים רבות הוא 250 מ"ג. 100 בבוקר ו-150 בערב. יעצו לי בהריון לפזר את הכדורים. 100 בבוקר 50 בצהריים ו100 בערב. לצערי פספסתי לא מעט את הכדור של ה-50 מ"ג בצהריים. אני יודעת שאסור שזה יקרה יותר, אבל נראה לי שאם הרמות כל כך נמוכות התוספת של ה-50 מ"ג לא תספיק. אגב, אני שותה הרבה מים. 3 ליטר ביום בערך. האם זה מה שמדלל את רמות הכדורים בצורה כזאת משמעותית? אשמח לעזרתכם 🙏 לא הצלחתי למצוא תור לנוירולוג בחודשיים הקרובים וממש חשוב לי לקבל תשובה. אני די בלחץ. מקווה שתוכלו לעזור תודהפתח בחלון חדש -
-
אפילפסיה בהריון (לת)
צליל 11/03/2022 | 19:26שנים ללא התקפים, מאוזנת לגמרי עם כדורים, במשך שנים תמיד רמת הכדור בדם הייתה גבוהה. בתקופה האחרונה מנסה להכנס להריון..לפני כמה ימים תוצאת בדיקת רמת כדור בדם ירדה הרבה…האם זה יכול להיות סימן להריון? אשמח לתשובה ממי שחוותה או מרופא/הפתח בחלון חדש -
עודפי כדורי דפלפט 200 מ"ג (לת)
משה .ט 09/02/2022 | 15:11פורום נכבד, אני זקוק בדחיפות עבור בני לדפלפט 200 מ"ג. מדובר בחייל שאם ידווח על היותו נוטל דפלפט יודח מהיחידה הלוחמת. לכן לא יכול להמשיך ולקבל במסגרת הצבאית. כל מי שיכול לעזור אסע עד סוף העולם עבור כל כדור. ככה לפחות יסיים את הטירונות,ישתלב ואז אולי ניתן יהיה לבקש דפלפט באופן מסודר. 0507703200פתח בחלון חדש -
רמת קפרה בדם
אלונה 20/03/2017 | 10:43שלום יש לי שאלה- עשיתי באסף הרופא בדיקה של רמת קפרה בדם. התוצאה יצאה 12.2, ורשום שהטווח הוא בין 10-37, ורשום בשפל. האם כדאי לי להעלות את מינון התרופה? תודה.פתח בחלון חדש-
הובחנתי באפילפסיה לפני כחודשיים פעם ראשונה בגיל 73
VIEJA 14/01/2022 | 08:50נוטלת קפרא לבטיראצטם דקסל 500 מ"ג פעמיים ביום בצעתי בדיקת רמות תרופה יצא 10.6 לפי הערכים שנתן המעבדה שביצע ברמב"ם זה פחות מהמינימום 12 מה עושים ? ניסיתי ליצור קשר עם הרופא שנתן לי את הטיפול ולא מקבלת תשובה מה עושים ? מפחדת שבגלל הרמה נמוכה אקבל פרכוסים אם יש רופא שיכול לתת תשובה מאוד אשמח תודה רבה -
בדיקת קפרה בדם
פרחיה ביצ'צו 01/08/2021 | 12:51מה קוד הבדיקה על מנת לקבל טופס 17 מהקופה -
תגובה
תגובה 30/07/2021 | 22:50הי, אני לא ממש זוכרת איך זה נעשה באיכילוב. נדמה לי שאפשר להגיע ללא תור בשעות הבוקר, תחפשי בגוגל מעבדה פרמוקולוגית משהו כזה באיכילוב. נדמה לי אבל לא בטוחה שצריך- או טופס 17 או אפשר מזןמן משהו בסביבות 200 ומשהו שח. פשוט זה היה כל הסיפור הזה עם הקפרה לפני 4 שנים אז לא ממש זוכרת. אגב, גם באסף הרופא עושים בדיקה לרמת קפרה אבל שם זה שבועיים לקבל את התוצאות, ובאיכילוב נדמה לי שזה באותו השבוע. למעשה אין נחיצות לעשות את הבדיקה, אני אישית עשיתי את הבדיקה הזו רק בגלל שהייתי בהריון. ככה לא היה צורך. עושים אותה לדעתי אם גם מרגישים שהתרופה לא מאזנת אותך ואולי צריך אז להעלות מינון, וככה לפי התוצאות מבינים אם צריך או לא. תוצאה של 12.2 זה תקין, מה גם שהתרופה יחסית לתרופות אחרות מתפנה יותר מהר מהגוף. -
כמות קפרה בדם
בדיקת דם לרמת קפרה בדם 30/07/2021 | 12:27מה קוד הבדיקה באיכילוב על מנת לקבל טופס 17 -
רמת קפרה בדם
איילה 06/06/2021 | 12:32אני מנסה לברר איך לעשות את הבדיקה לביתי, אשמח לפרטים על מקום טלפון והאם נעשה בתשלום פרטי או דרך קופת חולים? -
בדיקת רמת קפרה בדם
רימה 14/03/2021 | 13:08גם לביתי יצאה אותו דבר, 12.2 למה בכלל נדרש לעשות בדיקה כזאת, על מה היא משפיע ומה היא אומרת? -
תשובת מומחה רמת קפרה בדם
דר' דליה שכטר-עמיר 20/03/2017 | 19:17עליך להתיעץ עם הנוירולוג המטפל! סה"כ הרמה בטווח התקין. "בשפל" הכוונה לבדיקה שנעשתה לפני נטילת המנה הקבועה בבוקר. בברכה,
-
-
עקצוצים וכאבים בכל הגוף לאחר התקף אפילפטי (לת)
ג'קס 13/12/2021 | 09:02שלום רב, לפני כ 3 שבועות חוויתי התקף אפילפטי, מתוך שינה, לאחר שנתיים שלא חוויתי כלל. מספר ימים לאחר ההתקף התחלתי לחוש בכאבי שרירים קיצוניים (בכל הגוף) ובעקצוצים-נימולים לאורך כל הגוף כולו. כאבי השרירים הולכים ופוחתים, אך העקצוצים-נימולים אינם נעלמים ומשפיעים מאוד על סדר יומי: כל בגד שאני לובש כואב לי, כל מגע של העור עם חומר אחר מציק לי, זה מפריע לי לישון ועוד. אני מקבל 900 מ"ג Trileptin ביום, בחלוקה ל 2 מנות (בוקר וערב). אשמח להבין אם החוויה הזו של עקצוצים-נימולים היא חלק מתופעות הלוואי של ההתקף וכמה זמן זה עוד ימשך (סטטיסטית). תודה מראש.פתח בחלון חדש -
-
קפרה מינון (לת)
חיים 29/11/2021 | 14:43היי לאבי נקבע טיפול של 1500 מ"ג קפרה ביום לאחר פרכוס . אבי סובל מתופעות לוואי לכן הוחלט על ירידה מ2000 מג ביום ל1500. השאלה שלי האם ניתן לתת 500 מ"ג בבוקר ו1000 מ"ג בערב כדי שבבוקר יסבול פחות מהתופעות הלוואי או שחייב לחלק שווה בשווה את המינון ל750 בוקר ו750 ערב. תודה מראשפתח בחלון חדש -
בדיקת EEG פענוח (לת)
רס 19/10/2021 | 10:40קיבלתי תוצאה של בדיקת EEG , אשמח לדעת מה זה אומר :) "לסיכום: בערנות לעיתים רחוקות האטה קלה פוקלית טמפורלית / טמפורופריאטלית מימין. תקין בנמנום. לקורלציה עם הדמייה מוחית." תודה ,פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים