פורום שיטת פאולה - עמוד 2
פורום זה הינו פורום תמיכה בלבד- שיתוף, עדכון והתמודדות.
-
שפיכה ושיטת פאולה
מוטיקי 29/02/2016 | 14:58אני אדם דתי שומר תורה ומצוות, ניסיתי לתרגל בעצמי כיווץ איזור השופכה ושחרוו, וזה גרם לי לשפיכת זרע, דבר שאסור עפ"י התורה. האם ישנה דרך לתרגל זאת בלי שזה יקרה. מבחינתי זה דבר חמור מאוד לשפוך זרע לבטלה אך מצד שני יש לי ניוון שרירים וזה חשוב לי לתרגל, האם יש דרך לתרגל בלי סכנה של שפיכת זרע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ב"ה יש לי שליטה מלאה בסוגרים
אבי בחט 01/03/2016 | 18:18אנא פנה למורה מוסמך אני צעריך שניתן יהיה לעזור לך.הוסף תגובה
-
מוטיקי תגובה
מוטיקי 01/03/2016 | 14:58תודה. ב"ה יש לי שליטה מלאה בסוגרים, ונראה שזה פשוט גורם לגירוי האיזור ועוררות מינית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שפיכה תוך כדי תרגול
אבי בחט 01/03/2016 | 11:43שלום רב, כפי שציינת אתה חולה במחלה שיכולה לגרום לתופעה זו עקב בעיה בתפקוד הסוגרים. יש סיכוי שעבודה עם מורה מוסמך בשיטת פאולה תאפשר לך בנייה הדרגתית של יכולת השרירים (עד כמה שהמחלה שלך מאפשרת) ובאופן הדרגתי כשמתחילים ממקומות רחוקים יותר כמו עיניים ושפתיים וע"י כך להימנע מחזרת התופעה. הסיכויים לכך גדלים ככול שאתה מקבל הדרכה ברמה גבוהה יותר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבים בשרירים
דנה 03/06/2015 | 20:03שלום, אני סובלת מאוד מכאבים בשכמותזה כמה חודשים (בעיקר באזור עצמות הבריח). בעבר סבלתי מדלקות בגידים האם זה יכול להיות קשור? בנוסף, אשמח להכיר תרגילים שאני יכולה לבצע על מנת להקל על הכאב? אגב, האם יכולים להיות מניעים אחרים לכאב המתמשך הזה? תודה מראש וסליחה על ההתקפה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה על דלקות גידים, כאבים בשכמות ותרגילי פאולה שיכולים לעזור
אבי בחט 03/06/2015 | 20:29שלום דנה ואת מוזמנת לשאול שכן כולם מרוויחים מזה. ראשית הכאבים שאת מתארת יכולים להיות קשורים לנטייה של הגידים שלך לקבל דלקת וייתכן גם שזה לא ממש קשור, קשה לענות על כך בלי לראות אותך ולזהות את התבניות התנועתיות שלך. אם את את אדם שנוטה לצבירת מתח זה יכול להוביל לשתי התופעות, וכמובן שמאמץ מתמשך הוא הגורם הראשי להופעת הדלקות, ומאמץ מתמשך יכול להיות הגורם לכאבים מהם את סובלת עכשיו. לפעמים מבנה הגוף מעודד כאבים כאלה כשאין מספיק טונוס בשרירים ו/או חוסר איזון גורם ללחץ מוגבר באזור ספציפי. העניין עם שיטת פאולה בהקשר הזה זה בדיוק ללמוד כיצד הגוף כולו יכול לשתף פעולה עם כל מאמץ - מה שמביא לחלוקת עומס שווה יותר ולאי צבירת נקודות לחץ ספציפיות. התרגיל הקלאסי שיכול להתחיל לבנות את הרצף הנכון הזה של המתח בגוף כולו הוא התרגיל שנקרא "שין" - בתחילה הוא נעשה כשין ארוכה ושקטה ואח"כ מכניסים קטעים של שין קצרה וחדה ולבסוף גם שינים חזקות, כמובן שרק כאשר הספינקטרים וכלל הגוף מגיבים ומשתתפים בצורה הרמונית - רק אז יש לתרגיל את האפקט הרצוי. למצב שתיארת אם יש לך רקע בשיטת פאולה אז תוכלי להיעזר בו - בתחילה הוא יפזר את המתח ועם השינים החזקות הוא גם יוריד מתח עודף מאזור השכמות וצומת צוואר כתף. בהצלחה. אבי.הוסף תגובה
-
-
תרגול תוך כדי מוזיקה
איתי 27/05/2015 | 16:09האם ניתן לעשות את התרגול תוך כדי שמיעת רדיו או מוזיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיטת פאולה
אבי בחט 27/05/2015 | 16:11שלום איתי, אכן השיטה לא דורשת ריכוז אלא רשות לתנועה, לעיתים קרובות דווקא תשומת לב קטנה לתנועה (אבל עם הרבה רשות) מביאה לתוצאות מהירות יותר. לכן אכן אפשר לתרגל תוך כדי שמיעת דיבורים ברדיו ואפשר גם לשמוע מוזיקה אבל זה מומלץ פחות בהתחלה מכיוון שהמוזיקה עלולה להתערב באיכות התנועה – למשל הקצב עלול להכתיב את קצב התנועה וגם האווירה עלולה להיות מושפעת מהמוזיקה כן שמיעת מוזיקה תוך כדי התרגול אפשרית אך לרמה מתקדמת יותר של התרגול בו כבר ברור למתרגל שהוא קודם כול יודע להיענות לצורך שבא מהגוף מבלי להיות מושפע מהשפעות חיצוניות כמו המוזיקה.הוסף תגובה
-
-
עצירות
מוטי 20/05/2015 | 11:01שלום, סובל מזה כמה שנים מעצירות חוזרת. האם שיטת פאולה יכולה לטפל בתופעות העצירות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כן שיטת פאולה יכולה לעזור בעניין עצירות שחוזרת.
אבי בחט 20/05/2015 | 19:20שלום מוטי, כן שיטת פאולה יכולה לעזור בעניין עצירות שחוזרת. כמובן כמו תמיד אין הבטחה להצלחה במאה אחוזים כי תמיד יש מקרים שדורשים גם התערבות מסוג אחר, ואולם שיטת פאולה היא שיטה שמביאה להפעלה טבעית והרמונית של כל מערכות הגוף ובמיוחד גם בשרירים הטבעתיים - הרצוניים והלא רצוניים. המיוחד בשיטה שיש לה את הדרך להגיע ולהניע את השרירים הלא רצוניים בצורה עקיפה דרך השרירים הרצוניים. מלבד ההיבט המכני הישיר שעשוי לעזור לכול סוגי פעילות המעי הרי שיש בתרגול השיטה גם השפעות רגשיות מנטליות משמעותיות כך היא בונה תחושת ביטחון עצמי גבוהה יותר ותחושה שאני יכול לסמוך על הגוף שלי - הגוף שלי יודע לטפל בעצמו אם רק אתן לו את הזמן לזה, - להשפעות אלה לעתים קרובות יש השפעה ישירה על נושא העצירות. בהצלחה, אבי.הוסף תגובה
-
-
הרטבת לילה בילדים
מרים 14/05/2015 | 17:27שלום, הבן שלי בן 5 סובל כבר כמה שנים מהרטבת לילה. אפשר לומר שניסיתי הכל. נתקלתי לא מזמן בכתבה על שיטת פאולה ולכן רציתי לשאול. האם ניתן לטפל בהרטבת לילה בילדים בעזרת השיטה? מודה לך מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התשובה הפשוטה והישירה היא כן.
אבי בחט 15/05/2015 | 09:17שלום מרים. התשובה הפשוטה והישירה היא כן. יחד עם זאת לאם עם מטען של אכזבות מניסיונות קודמים שלא עלו יפה, לא ארצה להבטיח הבטחות שעלולות לאכזב שוב. לכן אומר ביתר זהירות ששיטת פאולה מעולה והמתאימה ביותר לטיפול בנושא ואולם הצלחה אינה מובטחת במאה אחוזים. לעיתים נדירות על מנת להגיע להצלחה מלאה יש לעבוד במקביל עם גישות נוספות. הרטבת הלילה אצל ילד, יכולה להיות ביטוי של בעיה במערכת השרירית ועל כך באופן ישיר באה שיטת פאולה לענות. כאשר יש חוסר סינכרוניזציה במערכת או כאשר יש חולשה – אין כמו שיטת פאולה לקדם לשפר בתחום וכך להגיע גם לפתרון הספציפי, ואולם לעיתים ההרטבה עלולה להיות ביטוי של נושא אחר, ובמיוחד נהוג לחשוב על היבטים רגשיים מנטליים כגורמים אפשריים., במקרים מסוג זה, עדיין שיטת פאולה עשויה להיות המתאימה ביותר להגעה לפתרון אך לא עבור כולם., יש מי שנכון להם יותר או אפשר לומר שהצורך הישיר והמדויק שלהם יותר הוא דווקא שיחות, או מערכת תומכת אחרת שמאפשרת הסרת הקשי הרגשי מנטלי – יש כאן אין ספור אפשרויות לכן לא אכנס לפירוט. לסיכום אני מבין שטרם ניסיתם את שיטת פאולה ולכן אני ממליץ בחום לנסות אותה, ומראש אני גם מסביר שייתכן שכדאי יהיה להמשיך אתה לאורך זמן (יותר מאשר 10 שיעורים שהם הסטנדרט המינימלי) יתכן חצי שנה אם יש צורך על מנת שאלמנטים נוספים של ריפוי יוכלו להתרחש בתוך התהליך הזה.הוסף תגובה
-
-
שיטת פאולה ועקמת
ג'ורג' 07/05/2015 | 17:28שלום, אני סובל מעקמת זה כמה שנים. האם שיטת פאולה יכולה לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיטת פאולה ועקמת
אבי בחט 12/05/2015 | 17:44שוב שלום ג'ורג', שיטת פאולה פונה אל האינטליגנציה העצומה הנמצאת בתת המודע שלנו. אותה אינטליגנציה שיודעת לווסת את כול מערכות הגוף שלנו כמו מערכת הדם המערכת החיסונית, ההורמונלית ועוד ועוד, ואשר בלעדי התפקוד שלה איננו יכולים לשרוד כלל, אותה אינטליגנציה גם יודעת להביא אותנו הן לידי התפתחות והן לריפוי בעיות שונות ע"י תנועה. תנועה מסוג זה מתקיימת אצל כול תינוק שיודע מבלי שאף אחד מסביר לו כיצד, לפתח את עצמו בתחילה להרמת ראש היפוך וזחילה ואח"כ לעמידה הליכה וריצה. הבעיה עם המערכת הזו היא שזו מערכת שיש לנו עליה גם שליטה (חלקית אומנם) מודעת ובקלות אנחנו יכולים לעצור את פעולתה הטבעית. התרבות והחינוך שאנחנו סופגים קובעים הרבה לגבי רמת העצירה של התנועה הטבעית שלנו, מרגע שאנחנו מבינים – מיד חלים עלינו חוקים של מה מותר ומה אסור בתנועה שלנו, מתי זה לא יפה או מסוכן ו/או אסור ועוד ועוד הגבלות שאינן לפי הטבע אלא כאמור לפי התרבות והחינוך. במידה רבה השיטה של פאולה היא כיצד לפרק את החסמים שנבנו אצלנו כי עצרו לנו את התנועה הטבעית ולאפשר לה לפעול מחדש על מנת להביא לריפוי. את סוד התנועה הטבעית לא רק פאולה גילתה – גם שיטות טיפול ותנועה אחרות גילו את ערכה וקיומה, הייחודיות של שיטת פאולה בכך שהיא קשרה בין התנועה הטבעית לבין מה שקראה לו סוד השרירים הטבעתיים – שזוהי למעשה היכולת שלנו המטפלים לראות האם המטופל נמצא במצב הרמוני – השרירים שלו עובדים בתיאום שמביא לחיזוק או שהוא נמצא במצב דיס הרמוני בו פעולת השרירים במקום להיות נתמכת ע"י שאר המערכות היא עובדת כהרסנית לשאר המערכות. נושא זה מתרחש בצורה הבולטת ביותר בחלל הבטן ובקרקעית האגן- בכול מאמץ נוצר לחץ בחלל הבטן – לחץ שפועל גם על קרקעית האגן, במצב הרמוני קרקעית האגן מתכווצת מול הלחץ – הפתחים נסגרים והלחץ לכן מהווה אימון וחיזוק לקרקעית האגן., במקרים של עבודה שאיננה הרמונית או לא מסונכרנת, הלחץ לא גורם להתכווצות של קרקעית האגן ולכן הוא גורם שם לקריסה שמביאה לדליפת שתן, צניחת רחם וצניחת שלפוחית. הגברת פאולה גרבורג מצאה דרך לא רק לראות מתי המצב הוא לא הרמוני אלא כיצד להחזיר אותו למצב ההרמוני וזאת ע"י גירוי כלל מערכת השרירים הטבעתיים לפעולה ממקומות שונים בגוף עד להבאתם לעבודה הרמונית. בכך היא מצאה דרך לעקוף בעיות שהפיזיותרפיה הרגילה לא מוצאת להן פתרון דרך תנועה.הוסף תגובה
-
עקמת
ג'ורג' 12/05/2015 | 17:41איך זה בעצם עוזר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כן
אבי בחט 07/05/2015 | 17:28שלום ג'ורג', כן השיטה יעילה מאוד בהתמודדות עם כל בעיות שקשורות ליציבה ולתנועה, ויש לה מס' תרגילים ייחודיים שעוזרים מאוד לסובלים מעקמת. אני אומנם בד"כ ממליץ להשתמש בתרגילים אחרי שעוברים גם תהליך בשיטת האינטגרציה המבנית של ד"ר רולף שכן זו מאפשרת לתרגילים להתבצע נכון יותר, אבל למי שמעוניינים רק בעבודה עצמית בתנאי שמשקיעים מספיק זמן יש אפשרות טובה להיעזר בשיטת פאולה.הוסף תגובה
-
-
לא תרגלתי כמה ימים - זה רע?
קארין 06/05/2015 | 18:01שלום, התחלתי לתרגל את הטיפול כבר כמה חודשים, אבל בימים האחרונים די הזנחתי. מה קורה אם לא תרגלתי כמה ימים, האם זה כאילו להתחיל מהתחלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לקארין
אבי בחט 06/05/2015 | 18:03שלום קארין,בתחילת התהליך אנחנו מעוררים את המערכת לסנכרון ובו בזמן לומדים להיענות לצורך תנועתי שבא מהגוף – זה שלב קריטי שיכול להתארך או להתקצר הן לפי האישיות והן לפי כמות השיעורים והתדירות שלהם. רצוי בהתחלה יחסית הרבה מפגשים ( פעמים עד 3 בשבוע) ולהוריד בהדרגה את התדירות . אם בשלב הראשוני הזה לא מתרגלים פשוט הסנכרון מתעכב וגם למידת הרשות לתנועה טבעית מתעכבת כך ששום תיקון או תהליך טיפולי עדיין לא יכול להתרחש., שלושה חדשים זה בד"כ זמן מספיק לשני הפרמטרים, כך שאם כבר עברת בהם תהליך משמעותי, הנסיגה לאחור בגלל הפסקה של מס' ימים לא תהיה משמעותית.הוסף תגובה
-
-
כאבי גב
עמי 05/05/2015 | 17:27שלום, בן 54 סובל מכאבי גב תחתון באופן קבוע. ניסיתי הכל וכבר די התייאשתי. האם שיטת פאולה יכולה לעזור? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיטת פאולה לכאבי גב
אבי בחט 05/05/2015 | 18:12שלום עמי, במקרים רבים ניתן לעזור עם שיטת פאולה בבעיות של כאבי גב. בהתאם לסוג הבעיייה משך הטיפול יכול להשתנות באופן משמעותי. כל המצבים הדלקתיים יכולים להיעזר בכלים נוספים על מנת להוריד במהירות את הדלקת, מה שגם מפחית מאוד את הכאב אבל לא בהכרח פותר את הבעיה עצמה. התרגול בשיטת פאולה יכול להחזיר מחדש איזון לכלל המערכת ולגב בפרט ובכך להוות פיתרון מלא יותר לשורש הבעיה הגם שמשך הזמן עד להחלמה עלול להתארך יותר מאשר בטיפולים הפסיביים. היתרון הנוסף של השיטה בעניין זה הוא עצם הלמידה כיצד לעזור לעצמי כך שגם שנים אחרי האירוע וגם אם כבר מזמן הפסקתי לתרגל, הרי שלשעת הצורך אותם הכלים יוכלו לשרת אותי שוב וזאת מעבר לעובדה שהתרגול הקודם עשוי היה לבנות הרגלי התנהלות גופנית טובים יותר ובכך למנוע או להקל על ההתקף הבא.הוסף תגובה
-
-
צניחת רחם
שוש 04/05/2015 | 09:34האם ניתן לעזור עם בעיית צניחת רחם גם בגיל מבוגר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בד"כ ניתן לעזור לבעיית צניחת רחם גם בגיל מבוגר
אבי בחט 04/05/2015 | 09:35שלום שוש, בד"כ ניתן לעזור לבעיית צניחת רחם גם בגיל מבוגר – זה עלול לקחת קצת יותר זמן וכמו שנאמר בתשובה קודמת, בגיל מבוגר יש בד"כ צורך בהמשך תרגול יומיומי לאורך זמן על מנת שהבעיייה לא תחזור.הוסף תגובה
-
-
תוצאות טיפול בדליפת שתן
נעמי 30/04/2015 | 14:42שלום, שמעתי הרבה על שיטת פאולה. תוך כמה זמן ניתן לצפות לתוצאות במקרה של טיפול בדליפת שתן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כן ניתן לעזור למעשה בכל גיל
אבי בחט 04/05/2015 | 09:34כן ניתן לעזור למעשה בכל גיל ויש לנו מחקרים שהוכיחו את זה. יחד עם זה ראינו באותו מחקר שהתבצע בבית אבות שאנשים מבוגרים (מעל גיל 80) למרות שהצליחו בעזרת התרגול להיגמל מחיתולים, המצב לא החזיק מעמד ברגע שהם הפסיקו את התרגול כך שעבורם מומלץ להמשיך בתרגול תמיד. לעומת זאת בגילאים צעירים יותר בד"כ לאחר שהמצב "התהפך" – חזר לסנכרון נכון, הדליפה לא חוזרת גם ללא המשך התרגול היומי כיוון שהשינוי בא לידי ביטוי גם תוך כדי חיי היומיום – כל מאמץ הופך להיות תרגיל חיזוק במקום גורם לקריסה, כל זה כמובן בתנאי שהתרגול היומיומי נעשה בתחילה בתקופה מספיק ארוכה - כמו שהוזכר בתשובה קודמת לפחות 10 שבועות של תרגול יומיומי.הוסף תגובה
-
דליפת שתן בגיל מבוגר
נעמי 03/05/2015 | 17:54האם ניתן לעזור בנושא של דליפת שתן גם בגיל מבוגר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה משתנה מאדם לאדם
אבי בחט 30/04/2015 | 14:43שלום נעמי, כמובן שהתשובה שונה מאדם לאדם וגם בהתאמה לגיל ובכול מקרה בד"כ תוצאות ראשונות רואים די מהר, יש מי שרואה תוצאות כבר בשבוע השני ולרוב אחרי כשלושה שבועות, ואולם כדי שהתוצאות יחזיקו מעמד כדאי תמיד להמשיך ולקחת שיעורים (לצד התרגול הביתי) לפחות כ10 שבועות.הוסף תגובה
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים