פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 12
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פזילה
לימורבד 16/12/2015 | 15:13אני בת 38, פוזלת מינקות ולאחר 3 ניתוחים (האחרון בגיל 20) בחמש השנים האחרונות אני עם משקפיים – 10 פריזמות בכל עדשה הראיה שלי סבירה ולכן הבעיה היא בעיקר קוסמטית (העיין פשוט בורחת כל הזמן) שמעתי על שיטה של אימון הראיה על ידי אופטומטריסט האם השיטה עשויה לסייע לי? (המשקפיים לא מהווים פיתרון והבנתי שגם ניתוח לא יפטור אותי מהן)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ללימור
אורטל ורובל בסכס 28/12/2015 | 12:52שלום לימור, לפי מה שאת מתארת הבעיה שלך הינה קוסמטית בלבד ולא תפקודית. אימון ראיה- טיפול אורטופטי, מיועד לשפר את התפקוד הדו עיני ולא לסייע באופן קוסמטי. אם אכן, כך המצב, אין טעם לבצע אימון ראיה. אם בכל זאת מדובר בבעיה תפקודית ראייתית, יכול להיות שתרגול יסייע לך, על אף שלפי מה שאת מתארת עברת כבר שלושה ניתוחי פזילה, וסביר שאין שיתוף פעולה בין העיניים, אבל הדרך היחידה לדעת זאת היא להגיע לאבחון אורטופטי. בהצלחה.
-
-
פזילה ורישיון נהיגה
עומרי 24/10/2015 | 14:21שלום לך, אני כרגע בצבא ואמור להוציא רשיון נהיגה C ולהיות נהג אבל הביעה שיש לי פזילה החוצה של עין שמאל אבל זאת לא פזילה קבועה.....לפעמים שאני עייף אני פתאום מתחיל לראות כפול, ככה גם גילית שיש לי פזילה בעצם... היית כבר אצל רופאת עיינים שאיבחנה את הבעייה אבל זה היה באזרחות אז אני לא חושב שהצבא יודע על הבעיה....השאלה היא האם הבעיה הזאת יכולה למנוע ממני להוציא רשיון נהיגה בצבא בפרט ובכללי...שוב אני מזכיר מדובר על רשיון C.....תודה על העזרה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לעומרי
אורטל ורובל בסכס 04/11/2015 | 15:22שלום עומרי, הדרישות של משרד הרישוי להוצאת רישיון נהיגה בדרגת C, הינן: חדות ראיה 6/12 בשתי העיניים לפחות ושדה ראיה לשתי העיניים יחד לא פחות מ 140 מעלות. על פי התיאור שלך הפזילה אינה קבועה, יכול להיות שיש מקום להתאמת משקפיים עם פריזמות להקלה על הפזילה. כל עוד אתה עובר את הבדיקה שמשרד הרישוי דורש, לא תהיה לך בעיה להוציא רישיון C. בהצלחה!
-
-
מספר פלוס במשקפיים וטיפות להרחבת אישונים
מלי 28/09/2015 | 15:16שלום רב, לאחרונה בני בן ה 7 עבר בדיקה בה התגלה שהוא זקוק למשקפיים מספר +7 ו +7.8 בנוסף צילינדר בשתי העיניים. לציין כי מקרוב הוא ראה מצוין גם בלי משקפיים. אני מבינה שמטרת המשקפיים היא בעצם למנוע פזילה ועין עצלה ו"ויתור המוח על העין". שאלתי היא עד מתי יש סיכוי שתתפתח פזילה או עין עצלה? האם כל החיים? והאם זה נורא שמדי פעם הוא יוריד את המשקפיים? למשל בחוג או בארוע מיוחד? האם זה יכול לפגוע במשהו? שאלה נוספת: קבעתי לו שני תורים לרופאים שונים בהפרש של יומיים. בשניהם בוודאי ישימו לו טיפות להרחבת אישונים. האם זה בסדר לשים לו טיפות בהפרש כזה? האם זה לא ישפיע על הבדיקה השניה? בתודה מראש ובברכהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה למלי
אורטל ורובל בסכס 11/10/2015 | 13:33שלום מלי, לפי מה שאת מתארת, בנך בן ה 7 חייב להרכיב את המשקפיים בכל שעות הערות שלו, ובכל פעילות. מטרת המשקפיים היא לתקן את המערכת האופטית, הילד משקיע מאמץ מאוד גדול כדי לראות טוב לרחוק ועוד יותר לקרוב כאשר הוא אינו מרכיב את התיקון האופטי המתאים, גם אם הוא אנו מתלונן על כך. הוא אינן מודע למאמץ העיני והמוחי שהוא משקיע. מאמץ זה עלול לגרום לפזילה וכן לעין עצלה, במקרה זה דו עיני. בגיל 7 זהו כמעט הגבול האחרון בו ניתן עדיין להשפיע על המוח ומערכת הראיה כדי למנוע התפתחות עין עצלה, לכן יש חשיבות גדולה לכך שתקפידי על כך שירכיב את המשקפיים במשך כל היום. לגבי השאלה השניה, אין מניעה לשים את הטיפות להרחבת האישונים בהפרש של יומיים מבחינת הבדיקה, אבל חשוב לציין שלוקח בין 24-48 שעות עד שהשפעת הטיפות פגה, זה אומר מבחינת הילד שהוא יהיה תחת השפעת טיפות למשך כ- 4 ימים, וזה ישפיע לו על הראיה באותם ימים, הוא יראה מטושטש ואיכות הראיה תהיה ירודה מאוד ללא תיקון של משקפיים. לכן, אמליץ לך לפתוח פער גדול יותר בין הבדיקות, ולדאוג שיהיו לו משקפיים לפני הרחבת האישונים. בכל אופן, חשוב שתשימי לב לקבוע תור לרופא עיניים המומחה בילדים. בהצלחה!
-
-
עיניים רגישות
אוריה 16/09/2015 | 21:19שלום, בת 25. כבר כמה שנים אני סובלת מדלקות עניים שהולכות וחוזרות. כל פעם שזה בא אני שמה תמציות תה ומשחת עיניים ועובר. זה חוזר על עצמו המון. בממוצע כל חודש יש לי דלקת. לפני שנה וחצי בערך הלכתי לרופא עיניים עם הבעיה הזו והוא לא מצא כלום. הוא שלח אותי לניתוח של פזילה- לא עשיתי אותו מכיוון שהפזילה לא מפריעה לי. ההרגשה שלי היתה שבגלל שהתעקשתי שיש לי בעיה ובגלל שהוא לא מצא כלום אז הוא הביא לי הפניה. כשהייתי קטנה עין שמאל שלי הוגדרה כעצלה, עשיתי טיפול. יש לי עין גדולה ועין קטנה אלא אם אני מתאמצת לפתוח את שתיהן, זה לא בא לי טבעי. בשתי העיניים אני רואה טוב מאוד, אין לי משקפיים. בחצי שנה האחרונה התחלתי לעבוד בעבודה שרוב שעות היום אני מול מסך מחשב. מאז העיניים שלי דומעות כל הזמן, שורפות לי, יש לי הרגשה של צינון תמידי והדלקות עיניים באות כרגיל. זה סבל נוראי והרופא עיניים חושב שאני ממציאה. מה יכולה להיות הבעיה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאוריה
אורטל ורובל בסכס 17/09/2015 | 14:37שלום אוריה, לפי מה שתארת התופעה שאת סובלת ממנה היא עיניים יבשות, אין קשר לפזילה שאינה מפריעה לראיה, סביר להניח שהניתוח עליו המליץ הרופא הינו לצורך קוסמטי בלבד, ולא ישפר ראיה דו עינית. אני ממליצה לפנות לרופא מומחה לעין יבשה. בהצלחה!
-
-
מה זה בדיקת מיקוד ראיה
פנינה 26/08/2015 | 12:05שלום אורטל בבדיקה שנעשתה בבית הספר, שלחו את הבת שלי, בכיתה א', לבדיקת מיקוד ראיה, במה מדובר, וכיצד ניתן לטפלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאולגה
אורטל ורובל בסכס 27/08/2015 | 11:36שלום פנינה, בבדיקת מיקוד ראייה בודקים את התפקוד הדו עיני של הילד, כיצד העיניים משתפות פעולה ביניהן בכיווני מבט שונים. תפקוד זה חשוב לפעולות רבות ביניהן קריאה, העתקה מהלוח, כתיבה במחברת. ילד עם קושי במיקוד הראייה, יתקשה לשמור על ריכוז במהלך השיעור, ומכאן עלול להרים ידיים, להסתגר בתוך עצמו או לחילופין להפריע בשיעור. המאפיינים לקושי כזה הינם קריאה לא רצופה, איטית, דילוג על שורות, קושי במעבר בין הלוח למחברת, כפילות ראייה, עצימת עין, הטיית ראש, עייפות וכאבי עיניים לאחר עבודה ממושכת מקרוב.האבחנה נעשית ע"י אורטופטיסט, הטיפול בנוי מסדרה של מפגשים בהם עובדים על חיזוק העבודה הדו עינית ושרירי העיניים, ע"י תרגילי עיניים, עבודה עם מכשור מיוחד, תוכנת מחשב יעודית, ועבודה עם הילד בבית. פעמים רבות ילדים עם בעיית מיקוד ראייה מאובחנים כבעלי הפרעת קשב וריכוז, ולעיתים מדובר גם על שילוב שתי התופעות יחד. לכן, חשוב להתחיל את תהליך האבחון בבדיקת מיקוד ראייה.
-
-
שאלה בקשר לעין של הבת שלי
אולגה 23/08/2015 | 16:42שלום לאחרונה שמתי לב שהבת שלי סוגרת עין בשמש, ולפעמים כשהיא עייפה אז נראה לי שעין ימין שלה "בורחת" החוצה, מה זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עין בשמש - תשובה
אורטל ורובל בסכס 24/08/2015 | 16:53במקרה המתואר נראה כי מדובר בפזילה אינטרמיטנטית מסוג אקסוטרופיה. בדרך כלל מדובר בפזילה לא גדולה הבאה לידיי ביטוי כאשר הילד עייף, חולה, בוהה, בדרך כלל מתבטאת יותר במבט לרחוק. יש נטייה לעצום את העין בשמש כדי להמנע מסנוור. העובדה שהפזילה אינה קבועה לכל היום הינה יתרון מכיוון שבזמן שהעיניים מכוונות יחד יש מקום להתפתחות ראייה דו עינית. יש לטפל בפזילה למניעת עין עצלה. לרוב הטיפול יכלול מתן משקפיים במידת הצורך, כיסוי העין הטובה, תרגילי עיניים לעבודה דו עינית. במקרים מסויימים הרופא ימליץ על טיפול ניתוחי ליישור העיניים. כמובן שלצורך אבחנה והמלצה על טיפול מתאים יש לפנות לרופא עיניים ילדים.
-
-
איך אפשר לדעת האם הילד צריך משקפיים
אייל 19/07/2015 | 18:00היי איך אני יכול לדעת האם הילד לא רואה טוב וזקוק למשקפיים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאייל
אורטל ורובל בסכס 20/07/2015 | 07:35שלום אייל, ישנם סימנים רבים שיכולים להעיד על כך שהילד זקוק למשקפיים, כגון התקרבות למסך הטלוויזיה, קושי במעקב בכיתה, חוסר ריכוז, אי רצון לקרוא, שפשוף העיניים ועוד. ועדיין, יש מצבים בהם ילדים מצליחים להתגבר על הליקוי הראייתי, ולא מתלוננים על כך. ולכן, יש לבדוק את הראיה אצל ילדים בדיקה מקיפה ע״י רופא עיניים המומחה לילדים, עם טיפות להרחבת האישונים, בנקודות זמן הבאות: בגיל חצי שנה, בגיל שלוש וחצי ולפני כיתה א׳. בהמשך יש לבדוק לפי תלונות הילד.
-
-
אקזוטרופיה
קורן 16/07/2015 | 23:32אורטל שלום, אני בן 21, יש לי אקזוטרופיה קלה. זה לא משהו שניתן לראות ביום יום אבל בבדיקה אם אני אסתכל על משהו רחוק ויסתירו לי את העין ימין, אז עין שמאל תזוז מעט שמאלה. רציתי לדעת האם יש תרגיל שאני יכול לעשות שיעזור לי לפתור את הבעיה לגמרי (עשיתי את התרגיל עם העיפרון והפזילה למרחק קרוב כבר כמעט ולא קיים) תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לקורן
אורטל ורובל בסכס 20/07/2015 | 07:18שלום קורן, לפי המתואר, מדובר בפזילה קלה, שאינה באה לידי ביטוי במשך כל היום, אבל עדיין מפריעה לך לתפקוד. אני מניחה שהתכוונת שעין שמאל תזוז ימינה, במידה ויסתירו את ימין, אחרת לא מדובר באקזוטרופיה אלא באיזוטרופיה. ישנם תרגילים שניתן לעשות כדי לשפר את המצב שונים מהתרגיל שכבר בצעת. תרגילים בהם נעזרים בתוכנת מחשב, הפועלת על ראיה דו עינית. אני ממליצה לבוא לאבחון, ואז ניתן יהיה להתאים לך תוכנית מסודרת. בהצלחה.
-
-
מספרים במשקפים
ציונה 09/07/2015 | 12:32שלום אורטל, לאחרונה גיליתי שהבן שלי בן ארבע וחצי זקוק למשקפיים, הרופא אמר שיש הבדל במספרים שלו בין העיניים, בעין ימין המספר יותר גבוה, האם זה מחייב שתהיה לו עין עצלה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא בהכרח
אורטל ורובל בסכס 16/07/2015 | 16:19שלום ציונה, במקרה המתואר, אין הכרח שתתפתח עין עצלה, חשוב מאוד להקפיד שהילד ירכיב את המשקפיים עם המרשם המתאים שנתן הרופא. יש לבצע מעקב על חדות הראיה של הילד, חודש לאחר מתן המשקפיים, ובהמשך כל 3 חודשים. במידה ותתקבל חדות ראיה זהה בין שתי העיניים ע"י התיקון האופטי לא תתפתח עין עצלה. אם יתפתח הבדל בחדות הראיה בין העיניים, הרופא ימליץ על טיפול מתאים כגון סגירת העין הטובה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים